iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
Re: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
Adams, mislim da je onaj test sa theverge najbolji i najobjektivniji. Evo i jednog drop testa : drop test
Dobro je prošao iPhone i baš dobro izgleda, samo što mislim da bi od neke naredne verzije trebalo da izbace home dugme.
Predviđaju za vikend prodaju od 8 miliona.
I dobra vest za one koji mogu da nabave telefon iz USA, jer je Verizon verzija otključana.
Dobro je prošao iPhone i baš dobro izgleda, samo što mislim da bi od neke naredne verzije trebalo da izbace home dugme.
Predviđaju za vikend prodaju od 8 miliona.
I dobra vest za one koji mogu da nabave telefon iz USA, jer je Verizon verzija otključana.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
E moj Green, ni ti vise nisi kao sto si nekad bio
A bio si cool lik 
Znas kako je svojevremeno George W. Bush rekao - ako niste sa nama, protiv nas ste!
Ti si Androidas, ja sam Jabucar. Nesto kao navijac Zvezde i Partizana.
S tim da gledam ovaj iPhone5, i sve manje mi se svidja. Jel moguce da sam ja jedini ludak kome je iPhone4 najbolji telefon na svetu? To nece da izadje na dobro.
Jbt, zazalicu sto cu ovo reci, ali objektivno, mislim da je S3 bolji uredjaj od iPhone5. Osim u pogledu operativnog sistema. To nikad necu priznati.
A ovo sve kazem zato sto sam verovatno i ja imao potajno ogromna ocekivanja od 5-ice, da ce uneti novu revoluciju u svet mobilne telefonije, a on jedva da je napravio evoluciju... Pih! 100 mlrd dolara kesa sa kojim ne znaju sta ce i oni izbace u najblazu ruku receno osrednji proizvod.
Definitivno prelazim na WP8.

Znas kako je svojevremeno George W. Bush rekao - ako niste sa nama, protiv nas ste!
Ti si Androidas, ja sam Jabucar. Nesto kao navijac Zvezde i Partizana.
S tim da gledam ovaj iPhone5, i sve manje mi se svidja. Jel moguce da sam ja jedini ludak kome je iPhone4 najbolji telefon na svetu? To nece da izadje na dobro.
Jbt, zazalicu sto cu ovo reci, ali objektivno, mislim da je S3 bolji uredjaj od iPhone5. Osim u pogledu operativnog sistema. To nikad necu priznati.
A ovo sve kazem zato sto sam verovatno i ja imao potajno ogromna ocekivanja od 5-ice, da ce uneti novu revoluciju u svet mobilne telefonije, a on jedva da je napravio evoluciju... Pih! 100 mlrd dolara kesa sa kojim ne znaju sta ce i oni izbace u najblazu ruku receno osrednji proizvod.
Definitivno prelazim na WP8.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Generalno verge ima da se kaze najobjktivnije testove (i dalje se vidi u nekim delovima da daju vece ocene od ocekivanih) ali bar napisu nesto. Za USA sajt to je super. Inace nemam nista protiv iPhonea vec protiv komentara koji dolaze od nekih njegovih korisnika, a ovako i ja razmisljam (uzeto sa verge testa), i u toj recinici je opisana razlika u filozofiji na koju se neko smejao.iKe napisao:Adams, mislim da je onaj test sa theverge najbolji i najobjektivniji.
Maybe you'll call me an Android fanboy for saying this, or maybe it's because much of my business utilizes Google apps and its communication tools, but it didn't take me very long with the iPhone 5 to start thinking about getting back to the Galaxy Nexus and Jelly Bean (Android 4.1). For what I do, I think it's a more effective, more elegant, and more powerful OS right now. What it may lack in polish and consistency, it makes up for in power and flexibility.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
telep, slažem se. Najviše imam poverenja u njihove testove. A i slažem se i sa ovim što si dodao, naročito za Google apps, i ja tako mislim.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
miodrage, jbg druze, evoluirao sam... 
Elem, pogledoh taj drop test sto je iKe postavio i
za kvalitet izrade. Ogroman napredak u odnosu na iP4/4s. Ali, nemam u planu nikakav upgrade na bilo sta sto ima veze sa iOS, nema sanse, jednostavno sam pateticni hejter i tu leka nema.

Jedino me je zainteresovao WP8 i Samsungov ATIV S, pa ako se dovoljno dobro pokaze na testovima, investicija je vrlo moguca, mada ne i kompletna promena tabora. Znaci pricamo tamo negde oko Nove godine...

Elem, pogledoh taj drop test sto je iKe postavio i

Jedino me je zainteresovao WP8 i Samsungov ATIV S, pa ako se dovoljno dobro pokaze na testovima, investicija je vrlo moguca, mada ne i kompletna promena tabora. Znaci pricamo tamo negde oko Nove godine...
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Green, isto razmisljamo ipak
Mene ceo WP8 jako interesuje, dovoljno da kupim i Surface i neki WP8 telefon. Videcemo
Cekam 26. oktobar pa onda ceo novembar da mi prodje u kontempliranju, jos pola decembra u donosenju odluke, a onda do nove godine da je realizujem! Taman ocekujem neki lep sale da bude, jos ako dodje preko operatera... A posto ce WP8 biti legalno podrzan u Srbijici, razlog vise da predjem na tu platformu.

miodrage, ako kojim slucajem budes bio impresioniran ATIV-om, i pazaris ga (osim ako te burazer ne obraduje s iP5
), hoce li Shitsung i dalje biti Shitsung ili...?

Generalno jeste bolji,ali ja sam verovatno jedini covek koji ne bi menjao S2 za S3.Cak stavise,pre bih uzeo 4S,cisto promene radimiodrage napisao:Jbt, zazalicu sto cu ovo reci, ali objektivno, mislim da je S3 bolji uredjaj od iPhone5.

Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Green, umoljen sam od strane administratora da prekinem sa takvim etiketiranjem, pa cu morati da ispostujem. Samsung ce samo u domenu win uredjaja da mi bude zanimljiv, dok ce Android segment svakog od proizvodjaca cisto zbog sistema da mi i dalje bude crappy.
Evo, otvoreno cu da priznam, sutra bih uzeo Note kad ne bi bio Android u njemu. Meni je taj sistem potpuno nelogican, ne umem da se snadjem, sve mi je nekako smuljano zbrda-zdola, a kad krene da secka i laguje, onda bih ga trenuo u zid.
Na iOS-u se to retko moze desiti, ja sam izveo naravno, ali sam urnisao uredjaj, a nemam dovoljno iskustva sa win uredjajima. Po onome sto sam video dok sam neke malobrojne cackao, radi jednako glatko kao iOS.
A to je i problem zemlje Srbije - sve se svelo na Android platformu, ponuda Win uredjaja je na nivou statisticke greske, ili jos nesto ispod, a iOS kao da i ne postoji.
Kad bi svi uredjaji bili zastupljeni i korisnici imali siri izbor (da biraju preko operatera sta pozele), slika bi bila daleko drugacija! Ne bi bila drugacija od procenta u svetskim razmerama, priznajem da bi Android i dalje bio popularniji, ali ovde se na nekoga ko ima Apple prozivod u najmanju ruku gleda kao na freaka.
Evo, otvoreno cu da priznam, sutra bih uzeo Note kad ne bi bio Android u njemu. Meni je taj sistem potpuno nelogican, ne umem da se snadjem, sve mi je nekako smuljano zbrda-zdola, a kad krene da secka i laguje, onda bih ga trenuo u zid.
Na iOS-u se to retko moze desiti, ja sam izveo naravno, ali sam urnisao uredjaj, a nemam dovoljno iskustva sa win uredjajima. Po onome sto sam video dok sam neke malobrojne cackao, radi jednako glatko kao iOS.
A to je i problem zemlje Srbije - sve se svelo na Android platformu, ponuda Win uredjaja je na nivou statisticke greske, ili jos nesto ispod, a iOS kao da i ne postoji.
Kad bi svi uredjaji bili zastupljeni i korisnici imali siri izbor (da biraju preko operatera sta pozele), slika bi bila daleko drugacija! Ne bi bila drugacija od procenta u svetskim razmerama, priznajem da bi Android i dalje bio popularniji, ali ovde se na nekoga ko ima Apple prozivod u najmanju ruku gleda kao na freaka.
vrlo zanimljivo istraživanje koje baca novo svetlo na uvreženo mišljenje da su iphone klijenti nekakvi bogati hipsteri...a da je android sistem za siromašne koji moraju da se zadovolje lošijim proizvodom jer nemaju para za iphone. zapravo, ispostavilo se da je naprotiv reč o siromašnijim hipsterima, koji su do guše u dugovima, ili iphone kupuju na kredit kako bi bili trendi, itd. ispostavilo se da su android useri samo malo više racionalniji iako zarađuju više. samo mali deo ću prepričati, pogledajte i sami dalje....
1 od 5 iphone vlasnika ima stalni minus u banci...
a ovo je vrlo bitno....
50 posto iphone korisnika zarađuje manje od 20.000 funti godišnje
prema 38 % blackberry usera i 27 % android usera...
ispostavilo se da su iphone useri samo mnogo lagodniji prema sebi i parama koje nemaju, i da su spremniji da se zaduže kako bi kupili najnoviji apple gadget...i uglavnom su oni bili u prvim redovima ovih dana čekajući da kupe iphone5...
http://news.payplan.com/why-iphone-5-us ... fographic/
1 od 5 iphone vlasnika ima stalni minus u banci...
a ovo je vrlo bitno....
prema 38 % blackberry usera i 27 % android usera...
ispostavilo se da su iphone useri samo mnogo lagodniji prema sebi i parama koje nemaju, i da su spremniji da se zaduže kako bi kupili najnoviji apple gadget...i uglavnom su oni bili u prvim redovima ovih dana čekajući da kupe iphone5...
http://news.payplan.com/why-iphone-5-us ... fographic/
Tacty, takva generalizacija je po meni veoma glupa. Svi ljudi se razlikuju.
Elem, da pokusamo opet da se vratimo na temu:
http://www.youtube.com/watch?v=P1UEraHD ... re=g-all-u
Lepo se drzi ovde iP5. Mnogo bolje neko iP4s protiv GS2.
Elem, da pokusamo opet da se vratimo na temu:
http://www.youtube.com/watch?v=P1UEraHD ... re=g-all-u
Lepo se drzi ovde iP5. Mnogo bolje neko iP4s protiv GS2.
Nokia Lumia 1520
@adams
to su zaključci naučnog istraživanja, nije to priča na osnovu utiska ili nekog osećaja da je to tako...
to su zaključci naučnog istraživanja, nije to priča na osnovu utiska ili nekog osećaja da je to tako...
Gledao sam ovaj klip što je Adams postavio i zanima me jedno kako znate kada je browser stvarno load-ovao stranicu na iOS-u? Koliko vidim progres bar je završio ali ima onaj kružić u status baru, već koju verziju se ovo provlači pa me zanima šta je to?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Kruzic je znak da konekcija jos nesto radi. A progress-bar neka radi svoje. Stranica je ucitana onog momenta kad mozes da pocnes da je koristis!
Tacty, Znas kako kazu mnogi, pa i moj profesor statistike sa faksa: Statistika je kao bikini, mnogo otkriva a nista ne pokazuje. 
,,na uvreženo mišljenje da su iphone klijenti nekakvi bogati hipsteri...'' Ljudi koji imaju iPhone mogu da budu hipsteri samo recimo u Srbiji, u Americi je iPhone itekako povoljan za njihov standard i koristi ga siroka narodna masa tako da ovo ne pije vodu.
,,ispostavilo se da su android useri samo malo više racionalniji iako zarađuju više.'' Cekaj, ja znam odraslog coveka koji je do guse u dugovima i u kreditima ali svake godine redovno radi ,,Update'' sa Galaxy S na GS2 i naravno cim je izasao GS3 jer voli covek da je u trendu. Jel on racionalan? Kazem opet, svaka generalizacija i stvaranje stereotipa je glupa.
,,1 od 5 iphone vlasnika ima stalni minus u banci...'' Gde je podatak za Android ili symbian korisnike?
,,a ovo je vrlo bitno....
prema 38 % blackberry usera i 27 % android usera...''
A sto je to vrlo bitno?
38% za blackberry. To je vrlo verovatno jer BB dosta koriste onako bas poslovni ljudi.
27% android korisnika prima manje od 20.000 funti. To zdravom logikom svako moze da shvati da nije istina. Mozda 27% korisnika GS2,GS3, One X...... Android telefoni su u rasponu od 100 evra do 600-700 evra. Koliko procenata ljudi koji imaju veoma visoka primanja ce kupiti telefon od 100 e cisto za poziv i poruke. Vrlo malo. Pre ce kupiti ljudi koji imaju niza primanja stoga ta konstatacija malo pije vodu.
Elem, javio mi se brat pre neki dan koji je trenutno u Francuskoj na skupu njegove firme za koju radi i kaze mi da svi redom, od kolega do pretpostavljenih imaju ili BlackBerry ili iPhone. I kaze da bez zezanja ni jedan Samsung nije video. Eto i sta sad.

,,na uvreženo mišljenje da su iphone klijenti nekakvi bogati hipsteri...'' Ljudi koji imaju iPhone mogu da budu hipsteri samo recimo u Srbiji, u Americi je iPhone itekako povoljan za njihov standard i koristi ga siroka narodna masa tako da ovo ne pije vodu.
,,ispostavilo se da su android useri samo malo više racionalniji iako zarađuju više.'' Cekaj, ja znam odraslog coveka koji je do guse u dugovima i u kreditima ali svake godine redovno radi ,,Update'' sa Galaxy S na GS2 i naravno cim je izasao GS3 jer voli covek da je u trendu. Jel on racionalan? Kazem opet, svaka generalizacija i stvaranje stereotipa je glupa.
,,1 od 5 iphone vlasnika ima stalni minus u banci...'' Gde je podatak za Android ili symbian korisnike?
,,a ovo je vrlo bitno....
prema 38 % blackberry usera i 27 % android usera...''
A sto je to vrlo bitno?
38% za blackberry. To je vrlo verovatno jer BB dosta koriste onako bas poslovni ljudi.
27% android korisnika prima manje od 20.000 funti. To zdravom logikom svako moze da shvati da nije istina. Mozda 27% korisnika GS2,GS3, One X...... Android telefoni su u rasponu od 100 evra do 600-700 evra. Koliko procenata ljudi koji imaju veoma visoka primanja ce kupiti telefon od 100 e cisto za poziv i poruke. Vrlo malo. Pre ce kupiti ljudi koji imaju niza primanja stoga ta konstatacija malo pije vodu.
Elem, javio mi se brat pre neki dan koji je trenutno u Francuskoj na skupu njegove firme za koju radi i kaze mi da svi redom, od kolega do pretpostavljenih imaju ili BlackBerry ili iPhone. I kaze da bez zezanja ni jedan Samsung nije video. Eto i sta sad.
Nokia Lumia 1520
- Jorda
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
- :: Prism Blue S10
Upravo to. Samo ga dovodim u pitanje, a ne disrispektujem. Jer licno ne bih kupio proizvod od firme koja se bogati na mucenju ljudi i kada vidi da je izgubila veliki deo kolaca postaje tuzibaba.Miškoni napisao: Čiji prst na čije čelo? Zašto? Neki poseban Apple prst ili može bilo koji? Hoćeš da se poštuje tvoj izbor, a ti tuđ dovodiš u pitanje?
Dok sa druge strane
Ovo je razlika o kojoj pricam. Vidim da ste ga zamolili da smiri sa disovanjem i da je poslusao. Najsmiodrage napisao:Jorda, kazes da onaj ko kupi Apple proizvod treba da stavi prst na celo? Ok. Po meni svako ko ne kupi Apple proizvod treba da prisloni neku cev na celo i povuce obarac...

Sto ne umes da se snadjes to je tvoj problem, a sigurno bi se snasao posle tipa 5 dana. Sve je kao na dlanu, npr. phone aplikaciju mozes da pozoves na 16 razlicitih nacina.miodrage napisao:Meni je taj sistem potpuno nelogican, ne umem da se snadjem, sve mi je nekako smuljano zbrda-zdola, a kad krene da secka i laguje, onda bih ga trenuo u zid.

Nije to bez razloga.miodrage napisao:...sve se svelo na Android platformu, ponuda Win uredjaja je na nivou statisticke greske, ili jos nesto ispod, a iOS kao da i ne postoji..

A za ios nisi u pravu, sve vise vidjam iUredjaja.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Одг: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
Sve mogu da razumem, ali kako Miškonija uvukuste u raspravu ios vs android samo ne razumem 

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
A radnici u Android fabrikama zive u blagostanju letuju metar dana godisnje na Havajima, provode se samo tako... Daj molim te ne pricaj budalastine, jel citas ti sta pises? Pa sada je trend tuzakanja, sto da ne ako moze da se ucari jos koja kinta od toga? Ti mislis da njih zabole za tehnologiju? Njima je kao i svakoj kompaniji samo do PARA, od toga zive eeeejjj, osvesti se malo covece!!! Pa Google tuzi Apple, Apple tuzi Samsung, Samsung uzvrati kontratuzbom, u sve se umesa Motorola, pa Nokia... Jel pratis ti malo to, ili slepo verujes ono sto pisu retardi na Mondu ili u Blicu?Jorda napisao:Upravo to. Samo ga dovodim u pitanje, a ne disrispektujem. Jer licno ne bih kupio proizvod od firme koja se bogati na mucenju ljudi i kada vidi da je izgubila veliki deo kolaca postaje tuzibaba.
Hvala, meni treba samo 1 nacin, ali da znam da je uvek isti i nepromenljiv. Na iOS mi je sve lepo i logicno od prvog trenutka.Jorda napisao:Sto ne umes da se snadjes to je tvoj problem, a sigurno bi se snasao posle tipa 5 dana. Sve je kao na dlanu, npr. phone aplikaciju mozes da pozoves na 16 razlicitih nacina.![]()
Gde ih vidis? Ja ni kod jednog operatera, ni u jednoj prodavnici nisam video nijedan iPhone. Ako ti jesi, daj molim te me uputi.Jorda napisao:Nije to bez razloga.
A za ios nisi u pravu, sve vise vidjam iUredjaja.
Razlog je opsta nemastina! I stvaranje hype-a kako je Apple skup, a kako znamo da cifre ne lazu, ima Android uredjaja koji su skuplji od iPhone5. Tacno?
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
A ja vas samo gledam i ne verujem dokle ste spremni da idete.
Niti je Android idealan niti je iPhone loš, a ni obrnuto. Sve je stvar ličnih potreba i ukusa. Kao sto svi znate imam i Android (različitih proizvodjaca, tako da nisam ničiji fan) a imam i iPhone 3gs i iako sam imala priliku da bolje upoznam iOS on me nije privukao. Ima iOS svojih prednosti ali ne radi onako kako ja želim, dok mi android mnogo bolje leži. I oko tog laga - ima ga na iOS-u itekako. Bar sam ja uspela nebrojeno puta da to vidim na mom iPhoneu - češće nego na Androidu. Činjenica je da sam svasta u njega stavila ali ja to radim i na Androidu.
Elem, nisam se zbog toga javila u ovoj temi al sam morala i ja nesto da napišem na sve te vase postove...
Moj povod je usko vezan za temu - a istorija se ponavlja i ponovo prvi primerci imaju falinke:
http://www.gsmarena.com/certain_black_i ... s-4844.php
Zašto to dozvoljavaju sebi - mislim na Apple? Da li zbog količine naručenih primeraka ne stižu da sve odrade kako treba ili im je popustila kontrola proizvoda, ali svakako im ovo nije dobro...
Sam iPhone 5 me nije ničim oduševio a ne svidja mi se ni izmena oko ekrana. Mislim da je iPhone 4 mnogo lepsi.

Elem, nisam se zbog toga javila u ovoj temi al sam morala i ja nesto da napišem na sve te vase postove...

http://www.gsmarena.com/certain_black_i ... s-4844.php
Zašto to dozvoljavaju sebi - mislim na Apple? Da li zbog količine naručenih primeraka ne stižu da sve odrade kako treba ili im je popustila kontrola proizvoda, ali svakako im ovo nije dobro...

Sam iPhone 5 me nije ničim oduševio a ne svidja mi se ni izmena oko ekrana. Mislim da je iPhone 4 mnogo lepsi.

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Valjda nisu toliki amateri da dozvole sebi da to guljenje farbe bude generalni slučaj...
Inače, ko nije video, pojavio se kod nas u prodaji, model 16 GB, cena prava sitnica, crni 1200, beli 1250 evrića.
Inače, ko nije video, pojavio se kod nas u prodaji, model 16 GB, cena prava sitnica, crni 1200, beli 1250 evrića.