iPhone 4S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Dojce
Banned
Pridružio se: Ned, 20. Maj 2012. 22:20
:: nokia
:: samsung

Re: iPhone 4S

Post od Dojce »

pozdrav drugari, citam u uglasima da se telefon prodaje uz x sim kard pa jel moze neko da mi pojasni kako to funkcionise, i koje su mane
LG

Adrena
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 23. Sep 2012. 14:58
:: k750

Re: Iphone 4s - Unlock

Post od Adrena »

miodrage napisao:Adrena, treba ih direktno pitati, kao i za uslove tog otkljucavanja. Da se ne zaletis, pa posle kukas.
Hvala na odgovoru :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Dojce, X-SIM kartica je ustvari SIM-Interposer, odnosno parce elektronike koje se ubacuje u leziste ispod Micro-SIM kartice i sa time on vara uredjaj da je u njemu legalna kartica i omogucava konekciju na mrezu, sto inace ne bi bilo moguce jer je uredjaj kodiran, iliti zakljucan, na jednu mrezu, tj. da koristi kartice samo te mreze.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

drugar digo sistem na 6 i mob mu se zaključao.koristi onu givi karticu.
koja je procedura da se vrati na 5.1 a da radi kako treba?video sam neke tutorijale i ni jedan ne radi kako treba.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Sad mu vise nema pomoci. Posto si stavio u 4s temu, nije Gevey, nego X-SIM kartica. Izgleda da ne otkljucava najnoviji BB. Ende, finito, kaputt...
Mislim da je jedini unlock koji moze sada da se uradi preko operatera.

Miki123
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 10. Jun 2012. 19:35
:: 4s

Post od Miki123 »

Sto se tice ios6 na 4s, moram da kazem da su ga nasminkali i sredili do maksimuma.. Toliko ima razlika da ne znam odakle da počnem.. Internet i safari su stvarno osetno brzi, panorama za kameru je mnogo dobra opcija (i moram da kazem meni mnogo bitna, posebno bila sada preko leta kada sam koristio photosynth kojim i nisam bio bas zadovoljan ali je odradjivao posao). Prva stvar koju sam primetio je da je ekran MNOGO svetliji nego ranije i covek moze da ocoravi ako stavi na najjace u mraku.. Nemam bas utisak da radi brze sto neki pricaju, ali ima bas dosta dodataka kojih sad konkretno ni ne mogu da se setim jer mi se cini da su skoro sve promenili bar vizuelno.. Za mape ne mogu nista da pricam jer ih nisam ni koristio.. U app storu moze da se radi update postojecih aplikacija bez IDa, sto nije ni lose ni dobro.. Mada nisam bas zadovoljan izgledom novog app stora, nekako mi nije pregledan.. Bez obzira, ukoliko se neko jos uvek premišlja da li da prelazi sa 5.1.1 na 6 toplo preporučujem i mislim da nece zazaliti..

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Miki123, prelazak sa untethered JB na sistem koji ni nema JB, ima neki ali ne znam koliko je stabilan, a i samo je za developere. Drugo jeste da esencijalni Cydia dodaci rade, ali drugi koje ja recimo koristim, jos uvek cekaju svoje update-e, a mnoge aplikacije tek treba iz AppStore-a da se prilagode iOS-u6. I na kraju, nekome se mozda ne svidi iOS6, za njega vise nema povratka na stari!
Sto se tice vlasnika 4s, da slozicu se da ima poboljsanja i izmena, ali za vlasnike i4, nema potrebe za update-om, barem dok ne izadje untethered :D

boomboom
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 28. Sep 2012. 17:16
:: motorola razr xt910
:: iphone 4s

Post od boomboom »

nov sam na ovom forumu,a i ovo mi je prvi iphone (4s).imam problem od koga mi zavisi buduce koriscenje iphone uredjaja.moj iphone 4s je zakljucan na Sprint USA mrezi i poseduje ios 5.1.nosio sam ga kod lika da mi ga otkljuca sa x-sim karticom (posto je fabricki nemoguce,jer niko ne otkljucava 4s sa Sprinta),ali mi je posle par neuspesnih pokusaja rekao da ne moze jer je izasao novi ios 6,i da treba prvo da se pojavi jailbreak za njega.E sad,ja mogu da nabavim Spring karticu iz USA,pa me interesuje da li bi to pomoglo i koja kartica treba da bude postpaid ili prepaid?Jos vise me interesuje,da li ikako kod nas moze da se fabricki otkljuca ovaj telefon i koliko bi otprilike to kostalo.Hvala unapred.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Molim? Pa X-SIM otkljucava sve 4s do iOS6 (odnosno do tog BB). Ne znam zasto tvoj nije mogao, jel GSM ili CDMA uredjaj?

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Kako da vidim bb i firmware na ovom telefonu?
Imam 4S za 250e,nov novcijat,za Svajcarsku mrezu,navodno moze da se otkljuca,ali to pretpostavljam da mora da se vidi prvo koji je bb u pitanju?
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Behemoth, ide se u settings>Geenral>About - trazis modem firmware - to je BB.
Elem, 4s moze da se otkljuca X-SIM karticama, moze i iOS6, samo treba update-ovati X-SIM.
Otkljucavanje preko mreze, je nesto drugo, i nisam siguran da li Svajcarci rade... uglavnom, cene nisu male, oko 120-130€

Milan_R
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 10. Avg 2012. 11:19
:: 0605004545

iPhone 4S

Post od Milan_R »

Instalirao sam "ios 6" na 4S i imam nekoliko problema:
1.Kako da podesim 3G internet?
2.Wifi mi je radio bez problema 2-3 sata i posle toga nece da uhvati signal, ne samo kod mene kuci, vec i u kaficu, dok drugi mob hvata bez problema.
3.Sto se tice brojeva telefona, iako upisem broj telefona sa +381 u imenik, kada me ta osoba zove ne izlazi ime vec se samo broj pojavljuje.

Sta da radim, nadam se da ce se javiti neko ko razume ove probleme....

Hvala u napred... ;)

pozdrad...

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

miodrage, jel postoji unlock za ovo?
modem firmware 04.12.01
version 5.1.1 9b206
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Behemoth, rekao sam ti da ne postoji, iskljucivo preko operatera uz odredjenu nadoknadu, i nikako drugacije. Polslednji BB koji moze da se otkljuca je 4.10 i nece sigurno biti unlocka za ove novije ni sad ni ikad.
Milan_R,
1 - nema sta da podesavas 3G internet, ako je podesen APN, user i pass u telefonu, samo ukljuci 3G i cepaj
2 - uradi hard reset telefona za pocetak (drzi Home+power dok se ne pojavi jabuka), ako ne proradi, onda idi na reset network settings, pa ces da ispodesavas sve ispocetka.
3 - koja mreza je u pitanju? Ja ni sa jednom nisam imao problema, doduse na iPhone4 i iOS 5.1.1, ali vidim da ljudi kazu da na iOS6 sve lepo radi, ne znam sta bi kod tebe bio problem.
Stavi region na Serbian (Latin), i ako imas opciju International Assisst ON (ne znam da li je ima u iOS6)

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

E bas smor,posto mogu da ga dobijem za 150e,pa nek stoji i u fioci ako bi izasao unlock pa makar i za godinu dana
Sad sam proverio,75e je otkljucavanje,Iphone Srbija to radi.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: iPhone 4S

Post od toda81 »

Ako je samo 75eura otkljucavanje onda se bas isplati da ga kupis za 150e. Da nisam uzeo s2 i da imam takvu ponudu uzeo bih ga ja ;)
Note IV N9100 dual

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Sad malo smaram,jel moze na ovom cudu da se iskljuci 3G?Neko kaze da ne moze,neko kaze da moze ali tek posle JB-a i instaliranja nekog programa.Otkljucavanje je 45e,i sad je samo pitanje zdravog razuma da li uzeti ili ne.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Moguce je iskljuciti 3G. Ako je otkljucavanje samo toliko, hocu ja da ga uzmem :D Placam odmah sve, castim jos 10 jura, i zaradicu na njemu hohoho :D

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Ako ga ne uzmem prosledicu ti coveka pa pravite biznis :)
Taman da se posle ozderemo u nekoj kafani i batalimo rasprave Apple-Samsung :D

xoxo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 08. Nov 2012. 10:17
:: htc one x
:: iPhone4s

Post od xoxo »

Pitanje, malo glupo ali unapred hvala na pomoci....
Stigao mi je 4s, free of contract i sad naravno treba da ubacim karticu i probam kako sve funkcionise. Dilema, nemam gotovu mts micro sim koju ću koristiti u njemu a ne mogu da čekam do sutra, da li je problem da ako ga aktiviram sa VIP-ovom karticom a kasnije samo zamenim mts-ovom....

Odgovori