Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Samsung Galaxy S2 I9100
tomas.hokenberi, da znas da i nema neke preterane potrebe za sinhronizacijom kontakata jer vecina programa za kontakte imaju opciju za backup kontakata pa se tako mogu cuvati na telefonu ili memorijskoj kartici i posle preko opcije restore vratiti na telefon, ali ja ipak volim kada mi svaka opcija na telefonu radi, pa tako i sinhronizacija kontakata
Note IV N9100 dual
toda81 evo objasnjenja za auto focus problem.
instalirao sam lgcameru zatim ics cameru i puding cameru sve sam ih skinuo sa marketa citao sam na xda forumu da je to nekima pomoglo zatim sam ukljucio svaki program nakon toga sam pokrenuo fabricku kameru i par puta sam kliknuo na sredini ekrana i kamera je radila auto focus .onda sam flesovao mob preco recoveria i sada mi opet ne radi auto focus bas sam se smorio zaista uhhh.... sad ne znam sta vise da radim ali mislim da je problem softwerske prirode ako neko ima neku ideju neka kaze posto su slike na blizinu bez auto focusa bas zamucene.....ptobao sam razne officialne romove ali i dalje isti problem
instalirao sam lgcameru zatim ics cameru i puding cameru sve sam ih skinuo sa marketa citao sam na xda forumu da je to nekima pomoglo zatim sam ukljucio svaki program nakon toga sam pokrenuo fabricku kameru i par puta sam kliknuo na sredini ekrana i kamera je radila auto focus .onda sam flesovao mob preco recoveria i sada mi opet ne radi auto focus bas sam se smorio zaista uhhh.... sad ne znam sta vise da radim ali mislim da je problem softwerske prirode ako neko ima neku ideju neka kaze posto su slike na blizinu bez auto focusa bas zamucene.....ptobao sam razne officialne romove ali i dalje isti problem
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Pozdrav svima. 
Hoću da vratim telefon u stanje u kojem je bio kad sam ga dobio. Znači, u fabričko stanje.
1. Pronašao sam u opcijama "Vraćanje na fabrička podešavanja" i pretpostavljam da je to to, ali video sam da neki pominju i hard reset, šta je to, može li mi neko reći?
2. Kada sam dobio telefon, verzija softvera je bila 2.3.4, pa sam je apgrejdovao na 4.0.3.
Da li će mi se nakon reseta verzija vratiti na GB ili će ostati na ICS?
3. Da li će mi se kompletno sve izbrisati od ubačenih fajlova i aplikacija nakon restovanja telefona?
I da napomenem - kada sam apgrejdovao sa GB na ICS nisam uradio nikakav reset, a primetio sam da svi preporučuju ovde na forumu reset nakon apgrejda. Koliko je to loše što nisam uradio?
Unapred hvala.

Hoću da vratim telefon u stanje u kojem je bio kad sam ga dobio. Znači, u fabričko stanje.
1. Pronašao sam u opcijama "Vraćanje na fabrička podešavanja" i pretpostavljam da je to to, ali video sam da neki pominju i hard reset, šta je to, može li mi neko reći?
2. Kada sam dobio telefon, verzija softvera je bila 2.3.4, pa sam je apgrejdovao na 4.0.3.
Da li će mi se nakon reseta verzija vratiti na GB ili će ostati na ICS?
3. Da li će mi se kompletno sve izbrisati od ubačenih fajlova i aplikacija nakon restovanja telefona?

I da napomenem - kada sam apgrejdovao sa GB na ICS nisam uradio nikakav reset, a primetio sam da svi preporučuju ovde na forumu reset nakon apgrejda. Koliko je to loše što nisam uradio?
Unapred hvala.

- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
iamivan, (1) vracanje na fabricka podesavanja vraca podesavanja svih ugradjenih aplikacija na podrazumevana, hard reset brise i sve naknadno instalirane aplikacije, naloge, imenik itd. (2) Nece se vratiti na GB. (3)Vidi pod 1. Nece biti obrisan sadrzaj "interne" i "eksterne" memorijske kartice.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- toda81
- Prijatelj foruma
oxigen, sta si flashovao preko recovery-a? Neki rom ?
Note IV N9100 dual
- iamivan
- Mobil manijak
- Kontakt:
Одг: Samsung Galaxy S2 I9100
tomas.hokenberi, ok, hvala. 
Mozes li mi reci kako se radi hard reset telefona i hoce li nakon toga biti na GB-u?
I da li ce mi nakon toga telefon biti kao kad sam ga prvi put upalio (da se ulogujem na G. nalog, itd.)?
Hvala.

Mozes li mi reci kako se radi hard reset telefona i hoce li nakon toga biti na GB-u?
I da li ce mi nakon toga telefon biti kao kad sam ga prvi put upalio (da se ulogujem na G. nalog, itd.)?
Hvala.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
iamivan, Za hard reset:
(1) Iskljuci telefon
(2) Kada je telefon iskljucen pritisni (Volume Up) + (Home). Drzeci ta dva pritisnuta, pritisni Power dugme da ukljucis telefon.
(3) Kada se pojavi "Samsung logo" pusti Power, ali i dalje drzi (Volume Up) i (Home) dok se ne pojavi "Android system recovery" meni.
(4) Kada se pojavi "Android system recovery" meni , pomocu (Volume Up)/(Volume Down) selektuj "wipe data/factory reset" i potvrdi "Power" tasterom.
P.S. Sto se tice GB-a zar nisi procitao ono sto sam ti napisao? Ostace poslednja instalirana verzija OS-a.
(1) Iskljuci telefon
(2) Kada je telefon iskljucen pritisni (Volume Up) + (Home). Drzeci ta dva pritisnuta, pritisni Power dugme da ukljucis telefon.
(3) Kada se pojavi "Samsung logo" pusti Power, ali i dalje drzi (Volume Up) i (Home) dok se ne pojavi "Android system recovery" meni.
(4) Kada se pojavi "Android system recovery" meni , pomocu (Volume Up)/(Volume Down) selektuj "wipe data/factory reset" i potvrdi "Power" tasterom.
P.S. Sto se tice GB-a zar nisi procitao ono sto sam ti napisao? Ostace poslednja instalirana verzija OS-a.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Azimuth, mislis na one aplikacije za kemeru??? ne njih nisam nikada ni koristio instalirao sam ih u nadi da mi proradi auto focus i radio mi je imao sam 4.0.3 i flesnuo sam ga na 4.0.4 onda mi je radio auto focus zatim sam radio format preko recoveria i nakon toga opet isto ne radi onda sam instalirao 2.3.6 i evo opet isto nne radi instalirao sam i te aplikacije za kameru ali opet nista...... brisao sam i kes iz kamere Aplikacije-sve -onda sam tu pronasao kameru i obrisao sav kes ali ne vredi,ako neko ima ideju o cemu se radi neka kaze?
ako neko moze da mi da savet kako da znam koji je karnel za moju verziju softwera???
ako neko moze da mi da savet kako da znam koji je karnel za moju verziju softwera???
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white
Ko koristi Apex launcher neka ne radi update,brikovace vam se home screen.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- toda81
- Prijatelj foruma
Behemoth, ja zamalo sinoc da uradim update kada sam ubacivao rom, ali ocigledno sreca sto nisam 

Note IV N9100 dual
- hirurg
- Banned
- Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
- :: Samsung Galaxy Note
- :: Samsung Galaxy Tab 2
- Kontakt:
narode jel uspio neko da rijesi problem sa ehom? poceo sam da ludim zbog tog! ima li kod kuvanog roma opcija za podesavanje NR ili ne?
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000
- toda81
- Prijatelj foruma
hirurg, na kakav eho mislis ? Da li je neko probao SensatioN ROM 4.1 ? Ja ga upravo skidam. Pre mesec dana sam pokusao da ga instaliram, ali je bagovao od samog starta tako da nisam mogao bukvalno nista da uradim na telefonu
Note IV N9100 dual
- hirurg
- Banned
- Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
- :: Samsung Galaxy Note
- :: Samsung Galaxy Tab 2
- Kontakt:
Одг: Samsung Galaxy S2 I9100
Pa koji ima eho nego kad pricas sa nekim a taj neko sam sebe cuje....problematika sa tim
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
oxigen, da, mislio sam na te koje si naveo. Meni je LGcamera pravila probleme pa sam je uklonio. Koliko sam razumeo, u nekom momentu ti je sve radilo pa si radio wipe i onda se uzjebalo? Pa jednostavno, reinstall tog roma koji ti je radio i to je to. Ne znam sta moze biti problem.
hirurg, sta je NR?
hirurg, sta je NR?
- iamivan
- Mobil manijak
- Kontakt:
Azimuth, NR = Noise Reduction. 
Kao što je neko već pomenuo u temi, na stock romovima je za sada jedini način da se to radi manuelno svaki put kada se druga strana javi na telefon.

Kao što je neko već pomenuo u temi, na stock romovima je za sada jedini način da se to radi manuelno svaki put kada se druga strana javi na telefon.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ne vidim da negde imam tu opciju a na kuvanom romu sam... Ili ne trazim gde bi trebalo...

- toda81
- Prijatelj foruma
hirurg, znam ja sta je eho, ali mi nije jasno na sta si mislio jer ja nemam taj problem sa ehom u toku razgovora
Note IV N9100 dual
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sub, 08. Sep 2012. 18:01
- :: Samsung Galaxy I9100
Ni kod mene se ne javlja nikakav eho.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Što se tiče Noise Reduction i eha koji imate rešeno je pre godinu dana, prelistajte temu malo unazad da ne listam, a i skoro je neko pitao i ostavio sam link ka rešenju, imaju custom romovi rešenje i napisao sam koji i ima aplikacija za to i ... samo iščitati temu unazad dok ne nađete. Nemojte da se brinete to je lako rešivo. Koliko se sećam S2 ima dva mikrofina i jedan ne radi ili se zaglpio i tako dolazi do eha, rešenje je zamena novog u servisu ili da se taj jedan isključi, ne smeta ništa ako se isključi normalno vas čuju bez brige.
Pozz
Pozz