Neke stvari o WiFi-u
Re: Neke stvari o WiFi-u...
Imao sam ja taj dlink i bio sam stvarno zadovoljan, bez problema je radio na spratnoj kuci (cela od betona) jos sam mogao i na krovu bez problema da koristim telefon.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
booster, koji imas TP-Link, ja imam WR340G i to je odlican ruter. SAd, naravno sve zavisi koliko ti je soba udaljena, ne ocekuj nista preko 15 metara da ce da ima pun signal.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
booster, naj bitije ti je kolika ti je izlazna snaga antene na ruteru. Ovaj tp-link pise da je 2.5 db. Postje i jaci ali vrlo malo jaci do 3 db.
Ja imam neki TD-W8901G koji se vise ne proizvodi a na njemu je atena 4.5 db. ali meni je i taj sinal bio slab da bi i brat u susednoj kuci koristio internet pa sam signal pojacao dodatnom antenom klik koja daje izlazni signal 8 db. I sad on u njegovoj kuci koja je udaljena 30 metara i dva spoljna zida i kod njega signal ide od 70 do 100%
Ja imam neki TD-W8901G koji se vise ne proizvodi a na njemu je atena 4.5 db. ali meni je i taj sinal bio slab da bi i brat u susednoj kuci koristio internet pa sam signal pojacao dodatnom antenom klik koja daje izlazni signal 8 db. I sad on u njegovoj kuci koja je udaljena 30 metara i dva spoljna zida i kod njega signal ide od 70 do 100%
- booster
- Banned
- Pridružio se: Sre, 21. Jul 2010. 16:34
- :: Iphone 5
- :: XPERIA ARC
Deksi, naso sam ovaj ruter http://www.tp-link.com/en/products/deta ... WA500G#fea da li se njemu može skidati antena pa bi uzeo tu sto si ti kupio???? Dal se uopste moze na ovaj ruter to uraditi menjati??
booster,na gore navedenom modelu je moguce promeniti antenu i staviti neku jacu.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Trebalo bi da je odvojiva antena, tako i pise "Antenna Type 4 dBi Detachable Omni Directional (RP-SMA)"
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Baraba, lično sam se uvjerio u to da je sa JB bolji prijem na SGS3 nego na ICS jer na istoj poziciji imam jači signal nego dok sam imao ICS što znači da su i onako dobar prijem još više poboljšali. 

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Isti mi je prijem i sa ICS i JB, SGS2 nije ni imao JB pa je hvatao signal, nije do softvera ovo.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Baraba, to je do glupog Apple-a sto je ugradio u sistem da ako nije dovoljna jacina signala da telefon "ne vidi" mrezu. Iz Cydie skini WiFi Booster kojim se ova zastita skida, i moci ces da se konektujes kao i da vidis kolika je snaga prijema.
Ovako,imam problem sa wifi na XPERIA U telefonu,posle update na ICS kad god probam da ukljucim wifi telefon se ugasi sam od sebe,pre samog update-a sam uradio factory reset,e sad pokusao sam ponovo da resetujem tel ok sve to se odradi ali ostaje ista prica,probam da ukljucim wifi tel se ugasi pa upali i pokazuje mi da je wifi ukljucen,kad probam se "nakacim" ista prica telefon se ugasi,ima li leka ovome ljudi? Znate li sta mi je ciniti? Vec dolazim u iskusenje da ga olupam o patos 

Alexa089, malo sam proguglao posto me interesovalo jer imam isti telefon i naisao na dosta mesta gde se ljudi zale na problem posle nadogradnje na ics.
Redom menjaj pa ako proradi ne diraj vise nista.
1)Prvo probaj da resetujes ruter i telefon ako nisi.
2)Pomagalo je da se zastita promeni sa wpa na wep u podesavanjima rutera.
3)Problem se najcesce pojavljivao na n speed/mode pa je sledece resenje bilo menjanje podesavanja na b/g standard.
Zatim probaj nesto odavde sto nije vec pomenuto KLIK.
Ako nece ni to onda ostaje da ponovo probas da uradis repair preko pc companiona po ovom uputstvu (konektujes telefon tek u tacki 9, ne pre toga) KLIK. Treci post.
Vise nemam ideja, javi ako se promeni situacija.
Redom menjaj pa ako proradi ne diraj vise nista.
1)Prvo probaj da resetujes ruter i telefon ako nisi.
2)Pomagalo je da se zastita promeni sa wpa na wep u podesavanjima rutera.
3)Problem se najcesce pojavljivao na n speed/mode pa je sledece resenje bilo menjanje podesavanja na b/g standard.
Zatim probaj nesto odavde sto nije vec pomenuto KLIK.
Ako nece ni to onda ostaje da ponovo probas da uradis repair preko pc companiona po ovom uputstvu (konektujes telefon tek u tacki 9, ne pre toga) KLIK. Treci post.
Vise nemam ideja, javi ako se promeni situacija.
Probao i nista,servis ne gine koliko ja vidim,ima neka prica da ga flesujem ali ne razumem se bas naj,pa se ne bi igrao sa tim.
Javim kad stigne sa popravke,odnecu ovih dana pa sta bude...
Hvala puno na trudu antec
Javim kad stigne sa popravke,odnecu ovih dana pa sta bude...
Hvala puno na trudu antec
Alexa089, nema na cemu. Nadam se da je u garanciji i da neces platiti nista. Ako nije javi se da resimo na brzinu to. Sve se to odradi u kucnoj radinosti, najveca je nauka drajvere za fastboot instalirati.
Samsung Galaxy FIT [Problemi]
Pozdrav svim clanovima ovog foruma,e ovako skoro sam uzeo Samsung Galaxy FIT,i odma su poceli problemi... Prvo sa WIFI-jem pa sa USB konektovanjem.. No resio sam ovo sa USB,e sada je ostalo da resim i ovo sa wifi-jem e o ovome se radi,uzeo sam nov modem od telekoma sa WIFI funkcijom,brzina neta je 10mbps... Prvo sam podesio modem i stavio sifru na wifi,uzeo sam fon i konektovao se normalno na wifi,zatim udjem na yt gledam nesto i posle 3 minuta telefon se diskonektuje sa wifi-ja,i opet se konektuje sam za 2-3 sekunde,tako nekoliko puta i posle nekog vremena se diskonektuje i tako ostane diskonektovan... Ne znam sta je problem...?
Informacije u softveru:
Android verzija 2.3.6
Verzija osnovnog opsega
s5670xwtk2
Verzija kernela
2.6.35.7-pref-cl698112
root@DELL132#1
Informacije u softveru:
Android verzija 2.3.6
Verzija osnovnog opsega
s5670xwtk2
Verzija kernela
2.6.35.7-pref-cl698112
root@DELL132#1
- bachika
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
- :: Iphone 7
- :: Lenovo P780
Re: Samsung Galaxy FIT [Problemi]
drift, Najverovatnije se samo ne slažu tvoj ruter i telefon. Jesi pokušavao da restartuješ ruter? Ili da ukloniš šifru pa tako da koristiš jedno vreme...
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Neke stvari o WiFi-u...
Udji u Basic, DHCP, proveri lease time, stavi na neku veliku cifru i to je to:)
- pelleruma
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
- :: LG G2
Одг: Neke stvari o WiFi-u...
Meni zadnjih nekoliko dana relativno cesto puca internet,na kratko.Mozda je do toga?
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici
Hvala vam na odgovorima,ali ne umem da podesim to DHPC ili kako vec gde se to podesava?
Inace ovo me jako nervira stalno sam nervozan zbog toga,cak sam flesovao fon... Opet sve isto mozda cu da ga prodam jer mi ne treba takav.. Pa mozda uzmem HTC wildfire
Inace ovo me jako nervira stalno sam nervozan zbog toga,cak sam flesovao fon... Opet sve isto mozda cu da ga prodam jer mi ne treba takav.. Pa mozda uzmem HTC wildfire

Danas sam nabavio ashu 302
Ali nikako ne uspevam da uspostavim wlan konekciju sa HG520c.Telefon prepozna modem uredno,pokazuje i solidan signal... medjutim,kad pokusam da se konetujem,posle jedno 20-ak skundi izpaci Conection failed. Pokusavao sam i bez WPA i sa WPA 2,i sa onom drugom enkripcijom ali uvek isti slucaj. Sta jos moze biti?
Inace,nisam ga stigao testirati nigde drugo,jer mi je i baterija prazna.Mislio sam da mozda moze biti do baterije,medjutim,prinosio sam ga bukvalno na 20cm od modema i nece
Kakav bi zivot bio,bez tehnickih problema

Inace,nisam ga stigao testirati nigde drugo,jer mi je i baterija prazna.Mislio sam da mozda moze biti do baterije,medjutim,prinosio sam ga bukvalno na 20cm od modema i nece

Kakav bi zivot bio,bez tehnickih problema