iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19
Re: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
Da se nisu gadjali telefonima- https://discussions.apple.com/thread/43 ... 0&tstart=0
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
U Engleskoj je cena iPhone 5 16gb sim free 529 GBP = 663.65573 EUR , kupite ga u Londonu i na aerodromu overite papire za povrat PDV-a od 17,5% ... i košta vas oko 550 evra , eto koliko ove naše preprodavce na crno izađe iPhone 5 16gb sim-free , ... i onda ga (nelegalno) stave u radnju i traže 900 - 1200 evra
http://store.apple.com/uk/browse/home/s ... ne/iphone5

http://store.apple.com/uk/browse/home/s ... ne/iphone5
16 godina na forumu MOBILNISVET
Ovde kod mene u AUS iP5 u oglasima nude za 800-1200 dolara, u zavisnosti da li je 16, 32 ili 64GB. U evrima je to izmedju 640 i 960. Mnogo je kume...
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Mda, u Svajcarskoj je 749 CHF - 620€ a PDV je 8%.
USA je tradicionalno najpovoljnije mesto za kupovinu, zajedno sa Kanadom, gde je oko $600
USA je tradicionalno najpovoljnije mesto za kupovinu, zajedno sa Kanadom, gde je oko $600
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Ne znam sto ste toliko zapeli za tu cenu od 1200 evra,koliko se secam toliko je bio i N95 kad je izasao.Al sto je mnogo mnogo je.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
Znaci (ako sam dobro shvatio prethodni post ) po njima, je normalno kupiti nov telefon za veliku sumu novca a da on odmah po raspakivanju izgleda ko da je koriscen godinu dana.Nov a izgleda kao polovnjak.Zanimljivo.
Na mnogim forumima nalazim komentare da su kupci koji cekaju u redovima placeni od proizvodjaca i sluze za reklamu,slikanje.Zeleo bih da cujem vase misljenje o tome.Da li je moguce da se tako jaka kompanije sluzi trikovima(da ne kazem ,prevarama)
Na mnogim forumima nalazim komentare da su kupci koji cekaju u redovima placeni od proizvodjaca i sluze za reklamu,slikanje.Zeleo bih da cujem vase misljenje o tome.Da li je moguce da se tako jaka kompanije sluzi trikovima(da ne kazem ,prevarama)
LG G2 Black,16GB
-
- Sertifikovani Trol
AnGeL oF LoVe, da i da...
Bas me nista vise ne bi cudilo.

Bas me nista vise ne bi cudilo.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Kad se miodrage razočarao šta onda reći, vidite da ko ozeblo sunce pogleda win8 

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Baraba, sve stoji... ja sam ocekivao novu revoluciju, neko tehnolosko cudo koje ce da ubije sve drugo barem na 3-4 meseca, a ono... sve je isto samo jos i njega ima 
Uglavnom, zivot ide dalje

Uglavnom, zivot ide dalje

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Ja ovde ne vidim razliku?

Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
miodrage, to je posledica (pre)agresivnog marketinga i hype-a koji je stvaran u narodu pre javnog prikazivanja novog modela, čime su očekivanja korisnika podignuta u nebesa. Mislim da sam već negde to pominjao. Napetost i tenzija su samo podgrevani "slučajno zaboravljenim" test uređajima o kojima se pisalo, pa "nezvaničnim" izjavama zaposlenih na projektu koji su najavljivali čuda (što reče moj drug za moj HOX - "a jel' može da ti done se burek tak tvoj telefon?
).
Apple nije uopšte usamljen po tom pitanju, jer su i koriscnici od SGSIII (oprostite na sablazni na ovoj temi
) očekivali čudo.
A kad se uređaj pojavi - da 'prostite - cvrc! Ispadne da je "revolucija" najčešće evolucija i da su "značajna unapređenja" u stvari mala.
Moje mišljenje, nakon što sam pročitao ovaj i druge forume, neke blogove je da je Apple napravio odličan uređaj, ali da je izgubio ulogu lidera u razvoju tehnologije. Umesto da postavlja standarde, on ih sada prati. Mislim da su to i sami shvatili i da onim tužbama u stvari gledaju da namaknu kintu za gubitak tržišta (ali ovo nije tema o tužbama).
Na kraju, dobro je da ovakva trka postoji, jer od nje koristi imaju korisnici. Sad - cena po kojoj se iP5 prodaje kod nas je nešto posebno. To će se promeniti tek onda kada Apple počne legalno da prodaje telefone u SRB, još više kad ga ponude domaći operateri.
A ka' će to biti - ne znamo
Ja i dalje čekam da ga neko od ovdašnjih forumaša nabavi i pljusne ovde jedan review iz prve ruke.

Apple nije uopšte usamljen po tom pitanju, jer su i koriscnici od SGSIII (oprostite na sablazni na ovoj temi

A kad se uređaj pojavi - da 'prostite - cvrc! Ispadne da je "revolucija" najčešće evolucija i da su "značajna unapređenja" u stvari mala.
Moje mišljenje, nakon što sam pročitao ovaj i druge forume, neke blogove je da je Apple napravio odličan uređaj, ali da je izgubio ulogu lidera u razvoju tehnologije. Umesto da postavlja standarde, on ih sada prati. Mislim da su to i sami shvatili i da onim tužbama u stvari gledaju da namaknu kintu za gubitak tržišta (ali ovo nije tema o tužbama).
Na kraju, dobro je da ovakva trka postoji, jer od nje koristi imaju korisnici. Sad - cena po kojoj se iP5 prodaje kod nas je nešto posebno. To će se promeniti tek onda kada Apple počne legalno da prodaje telefone u SRB, još više kad ga ponude domaći operateri.
A ka' će to biti - ne znamo

Ja i dalje čekam da ga neko od ovdašnjih forumaša nabavi i pljusne ovde jedan review iz prve ruke.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 30. Jan 2012. 02:53
- :: lumia 625
isto kao i za "neke stvari'' - nista dok ne probamo 

Behemoth, pa ko je rekao da ima razlike? Ista je gustina pixela, samo što svaki proizvođač u nedostatku više argumenata naglasi da mu je novi displej xy% svetliji (ma jel?). Ja ga ionako nikad ne držim prejako osvetljenog.
Što se tiče izgrebanog kućišta - koliko god lepo i oštro izgledale ivice uređaja, upravo to je mu je i veliki neprijatelj. Metal izgleda skupo i čvrsto ali plastika se lakše savija pod udarcima i podnosi ih bolje od metala, a tek pod izuzetnim okolnostima do izražaja dolaze osobine metala, ali posle takvog tretmana, uređaj ne bi niko više poželeo da poseduje. Ogrebanim modelima su definitivno kućišta ispala negde pre sastavljanja a kontrola kvaliteta malo zakazala i to je to (verovatno su radnici odgovorni za delove koje sklapaju a sklapanjem oštećenog modela oni su završili posao i prebacili odgovornost na nekog drugog). Što nam daje odgovor na to kako će se provesti svaki telefon koji bude imao bliski susret sa betonom. Ujedno džaba mu sva lepota kad će ceo vek provesti u fotroli da bi unutar nje ostao lep.
Revolucija nije ni pod razno, evolucija i praćenje konkurencije na njihov način svakako. Realno tehnologije su se malo usporile i više nema toliko materijala za unapređenja, pa i vrhunski uređaji moraju da daju na kašičicu ono što se usvoji za standard.
Iz perspektive korisnika, bez JB iPhone jedva da je upotrebljiv pa time i prve serije po cenama koje se postižu su suluda investicija, ali kome treba novi model na stolu kafića, to je kao kupovina Jaguara za do pijace ili kafića.
Što se tiče izgrebanog kućišta - koliko god lepo i oštro izgledale ivice uređaja, upravo to je mu je i veliki neprijatelj. Metal izgleda skupo i čvrsto ali plastika se lakše savija pod udarcima i podnosi ih bolje od metala, a tek pod izuzetnim okolnostima do izražaja dolaze osobine metala, ali posle takvog tretmana, uređaj ne bi niko više poželeo da poseduje. Ogrebanim modelima su definitivno kućišta ispala negde pre sastavljanja a kontrola kvaliteta malo zakazala i to je to (verovatno su radnici odgovorni za delove koje sklapaju a sklapanjem oštećenog modela oni su završili posao i prebacili odgovornost na nekog drugog). Što nam daje odgovor na to kako će se provesti svaki telefon koji bude imao bliski susret sa betonom. Ujedno džaba mu sva lepota kad će ceo vek provesti u fotroli da bi unutar nje ostao lep.
Revolucija nije ni pod razno, evolucija i praćenje konkurencije na njihov način svakako. Realno tehnologije su se malo usporile i više nema toliko materijala za unapređenja, pa i vrhunski uređaji moraju da daju na kašičicu ono što se usvoji za standard.
Iz perspektive korisnika, bez JB iPhone jedva da je upotrebljiv pa time i prve serije po cenama koje se postižu su suluda investicija, ali kome treba novi model na stolu kafića, to je kao kupovina Jaguara za do pijace ili kafića.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Одг: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
Slažem se, svaka čast za komentar Gargamel.
gargamel4, to su rekli na nekom uporednom testu,da je ekran na I5 neuporedivo bolji.
Onda sam se zapitao,da li sam ja idiot koji ne vidi razliku,ili su oni idioti koji ovcama zamazuju oci?
Onda sam se zapitao,da li sam ja idiot koji ne vidi razliku,ili su oni idioti koji ovcama zamazuju oci?
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
-
- Sertifikovani Trol
Behemoth, pa svetliji je... u tome je neuporedivo bolji!
A sta mislis koliko korisnika iPhoneta zna da ne treba drzati osvetljenje na maximumu?
Pre neki dan sam imao prilike da pricam sa kevinim kolegom koji je uzeo SGS3 preko Telekoma i rekoh, 'ajde malo da ga procackam i tako to... kad sam ukljucio ekran mislio sam da cu oslepeti! Ono je bilo na maximumu maximuma!
I samim tim zakljucujemo da sto je svetliji ekran to je bolji...

Pre neki dan sam imao prilike da pricam sa kevinim kolegom koji je uzeo SGS3 preko Telekoma i rekoh, 'ajde malo da ga procackam i tako to... kad sam ukljucio ekran mislio sam da cu oslepeti! Ono je bilo na maximumu maximuma!

- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Apple se izvinio zbog novih mapa i priznao da nije dopastao konkurenciji...
http://www.gsmarena.com/tim_cook_admits ... s-4874.php
http://www.gsmarena.com/tim_cook_admits ... s-4874.php
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 15. Apr 2010. 19:29
- :: iPhone 4s
- :: uskoro iPhone 5
miodrage, Vidim, dok mene nema, misevi kolo vode... Ovi experti uspeli su da te preobrate u drugu "religiju"...
Ne razumem zasto si od i5 ocekivao nekakvo cudo, kada se nekoliko meseci pred izlazak istog znalo od prilike kako ce izgledati? Samo si trebao citati "znake vremena" tj. tekstove onih koji su "prorokovali" izlazak i5.
U opste, Apple je cudo, nekad manje a nekad vece. Pre neki dan, malo sam probao s3. Telefon generalno radi lepo, ali ono sto sam primetio u odnosu na 4s, bootovanje aplikacija je primetno sporije. Sada kada sam probao s3, jos sam vise ubedjen da te dve razlicite platforme nisu za poredjenje. Mislim da je Apple par stepenica iznad svih, ali razumem one kojima se filozifija apple-a ne svidja. Velicina ekrana kod s3 je plus za prikaz sadrzaja ali zaisa veliki minus za drzanje po dzepovima i sl. Ova dijagonala kod i5 od 4" je po meni idealna i sve preko toga vec prelazi u segment iPad uredjaja. Ako jednog dana Apple odluci da poveca ekran preko 4", ni sam nisam pametan kako cu taj TV staviti u dzep!
I sad, pitanje "Da li je iPhone 5 razocarenje". Hm, kreator teme kaze "...jos jedno razocarenje...".
Miodrage je dao odgovor. Onaj ko nije shvatio da je Apple cudo i jos iscekuje da se to cudo pojavi, taj se razocarao.
Recimo, Jevreji jos ocekuju Mesiju tj. cudo, a za Hriscane cudo se desilo jos pre 2000 godina....
Oni koji su fascinirani Apple uredjajima (zaludjeni)
, iPhone5 je samo dokaz tog cuda koje se desilo pre par godina i za njih nikako NIJE razocarenje, vec naprotiv, negovanje "tradicije"
. Vec rekoh, 4s vs i5: ekran +, a brzine nikad dosta i to je to, po meni dovoljno za odrzavanje iPhone "religije"
.
Iskreno, ocekivao sam led lampicu za propustene pozive, ono da sa daljine mogu da vidim da li me je neko zvao. Nadam se da ce neko iz Apple-a ovu moju primedbu procitati, pa ono iPhone 5s..., hm, eto prilike da me zaposle za dizajnera...
Kojoj "religiji" cemo se prikloniti, zavisi od nasih ubedjenje, verovanja tj. potreba.
Ne razumem zasto si od i5 ocekivao nekakvo cudo, kada se nekoliko meseci pred izlazak istog znalo od prilike kako ce izgledati? Samo si trebao citati "znake vremena" tj. tekstove onih koji su "prorokovali" izlazak i5.
U opste, Apple je cudo, nekad manje a nekad vece. Pre neki dan, malo sam probao s3. Telefon generalno radi lepo, ali ono sto sam primetio u odnosu na 4s, bootovanje aplikacija je primetno sporije. Sada kada sam probao s3, jos sam vise ubedjen da te dve razlicite platforme nisu za poredjenje. Mislim da je Apple par stepenica iznad svih, ali razumem one kojima se filozifija apple-a ne svidja. Velicina ekrana kod s3 je plus za prikaz sadrzaja ali zaisa veliki minus za drzanje po dzepovima i sl. Ova dijagonala kod i5 od 4" je po meni idealna i sve preko toga vec prelazi u segment iPad uredjaja. Ako jednog dana Apple odluci da poveca ekran preko 4", ni sam nisam pametan kako cu taj TV staviti u dzep!
I sad, pitanje "Da li je iPhone 5 razocarenje". Hm, kreator teme kaze "...jos jedno razocarenje...".
Miodrage je dao odgovor. Onaj ko nije shvatio da je Apple cudo i jos iscekuje da se to cudo pojavi, taj se razocarao.
Recimo, Jevreji jos ocekuju Mesiju tj. cudo, a za Hriscane cudo se desilo jos pre 2000 godina....
Oni koji su fascinirani Apple uredjajima (zaludjeni)

Iskreno, ocekivao sam led lampicu za propustene pozive, ono da sa daljine mogu da vidim da li me je neko zvao. Nadam se da ce neko iz Apple-a ovu moju primedbu procitati, pa ono iPhone 5s..., hm, eto prilike da me zaposle za dizajnera...
Kojoj "religiji" cemo se prikloniti, zavisi od nasih ubedjenje, verovanja tj. potreba.
Poslednja izmena od gorang u Ned, 30. Sep 2012. 22:07, izmenjeno 1 put ukupno.