iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Одг: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
Pre je bila idealna manja velicina ekrana, jabukovci se kleli u nju i manje dimenzije uredjaja, sada kada je povecana da isprati konkurenciju opet je idealna dok kad je konkurencija bila na 4 tada je bila velika i glomazna. Pa da.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 15. Apr 2010. 19:29
- :: iPhone 4s
- :: uskoro iPhone 5
Re: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
Baraba, iPhone 5 je zadrzao sirinu a povecao samo duzinu, u tome je caka! Znas i sam ovu sprdnju - anti reklamu sa izduzivanjem. Na zalost ovi iz samsunga nisu jos skontali da je to upravo reklama za iPhone 5. 

- Baraba
I? Komentar moj gore i dalje stoji. Da ne kopiram.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
gorang, nisam bio uz komp par dana...
Elem, jesam ja sve vezano za i5 citao i sve to, ali sam se ipak nadao da ce biti malo drugacije... Makar neke stvari. Sad su vec zaista i u Apple pocelid a se rpeseravaju. PA evo, ovo jeste vrhunac da se Tim Cook izvinjava zbog propusta sa mapama. Steva to nikad ne bi dozvolio, prvo da se izbaci, a drugo da prizna propust.
Elem, niko mene ne moze da preobrati, pogotovu ne Androidovci... to ako se desi, znajte da je smak sveta sekundama daleko
Ja jednostavno imam veliku zelju za windows platformom, i ako se kockice poklope, ja se nadam da bih iduce godine mogao nesto iz tog sveta da furam.
Elem, jesam ja sve vezano za i5 citao i sve to, ali sam se ipak nadao da ce biti malo drugacije... Makar neke stvari. Sad su vec zaista i u Apple pocelid a se rpeseravaju. PA evo, ovo jeste vrhunac da se Tim Cook izvinjava zbog propusta sa mapama. Steva to nikad ne bi dozvolio, prvo da se izbaci, a drugo da prizna propust.
Elem, niko mene ne moze da preobrati, pogotovu ne Androidovci... to ako se desi, znajte da je smak sveta sekundama daleko

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Baraba
Zasto imas veliku zelju za Win platformom?
-
- Redovni učesnik
Mislis da ovi iz Samsunga svoje radnike maze? Nije problem u ovima koji maltretiraju vec u onima koje to maltretiranje prihvataju, tj. medjusobno se takmice ko ce da radi za manje para i onda naravno sledi bic. Ako neko ne ceni svoj rad, mislis da ce ga neko drugi ceniti?Green napisao:Ako je ona prica o tretiranju Foxconn-ovih radnika tacna, onda su supervizori verovatno dobili po bic, pa ako radnici koji rade na iP5 negde posustanu, dobiju nekoliko zamaha po ledjima, i tu onda nastanu ti neki sitni propusti. Jer, rokovi isporuke moraju najstrozije da se ispostuju, Apple prodavnice ne smeju biti bez svezih zaliha...
Dajte ljudi malo objectivnosti, cemu tolika mrznja?
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Baraba, zato sto prvo nije mainstream, i nema ga svaka shusha. Jednostavno, volim da se izdvojim od mase. Kako je ovde prisutna kriticna masa Androidasa, to je jos jedan argument vise da bezim od te platforme. Win sam koristio davno, jos Win6.1, WP7 sam video, malo se i igrao sa njime, ali nisam dobio priliku da jeftino nabavim neki uredjaj. E sad, videcu kako ce WP8 da se pokaze, i ako budem zadovoljan, prelazim na to kompletno, ukljucujuci i neki Surface (nadam se).
Ne mislim, iz pouzdanih izvora znam da su radnici u Samsungu privezani lancima, bukagijama i olovnim kuglama, rade po 16 sati dnevno, uz pola vekne 'leba, 25gr soli i po' litre vode.gorang napisao:Mislis da ovi iz Samsunga svoje radnike maze?

Boze ti sacuvaj...gorang napisao:Vidim, dok mene nema, misevi kolo vode... Ovi experti uspeli su da te preobrate u drugu "religiju"...
Ne razumem zasto si od i5 ocekivao nekakvo cudo, kada se nekoliko meseci pred izlazak istog znalo od prilike kako ce izgledati? Samo si trebao citati "znake vremena" tj. tekstove onih koji su "prorokovali" izlazak i5.
Onaj ko nije shvatio da je Apple cudo i jos iscekuje da se to cudo pojavi, taj se razocarao.
Recimo, Jevreji jos ocekuju Mesiju tj. cudo, a za Hriscane cudo se desilo jos pre 2000 godina....
Kojoj "religiji" cemo se prikloniti, zavisi od nasih ubedjenje, verovanja tj. potreba.

gorang ti si ljudima ranije ispirao mozak sa N900,sad si samo promenio marku,stavovi su ti i dalje radikalni.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Druze, mislim da malo nisi u toku... vec sam par puta postavio link i sad me mrzi da trazim ali imas ga na forumu. Apple sa ovim svoje korisnike laze, a gleda ih u oci... i jos im to i prolazi! Kada otvoris neku aplikaciju prvo ti se pojavi staticni screenshot aplikacije dok se u pozadini ta aplikacija ucitava! Naravno da ce mnogo brze ucitati *.jpg fajl nego celu aplikaciju!gorang napisao:... ono sto sam primetio u odnosu na 4s, bootovanje aplikacija je primetno sporije.
gorang napisao:Onaj ko nije shvatio da je Apple cudo i jos iscekuje da se to cudo pojavi, taj se razocarao.
Recimo, Jevreji jos ocekuju Mesiju tj. cudo, a za Hriscane cudo se desilo jos pre 2000 godina....

Kakve sve slucajeve admini pustaju na forume...
Nije valjda?Behemoth napisao:gorang ti si ljudima ranije ispirao mozak sa N900...

izlazilo je štošta za vreme njegovog mandata, od problema sa antenom pa preko mobile me do drugih stvari... ali sad se kao i uvek idealizuje ono što je radio...miodrage napisao:Steva to nikad ne bi dozvolio, prvo da se izbaci, a drugo da prizna propust.
Ta prica da SJ ne bi dozvolio da izadje ta alpha verzija mapa je smesna, pa naravno da bi dozvolio i jos bi smislio razlog zasto vi nemate pojma da koristite nove mape.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- Jorda
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
- :: Prism Blue S10
Hahahaha, pa on je hipster!miodrage napisao:Baraba, zato sto prvo nije mainstream, i nema ga svaka shusha. Jednostavno, volim da se izdvojim od mase. Kako je ovde prisutna kriticna masa Androidasa, to je jos jedan argument vise da bezim od te platforme..
-
- Sertifikovani Trol
telep, nije apple kriv sto je zemljina kugla neravna!
I jos bi tuzili majku prirodu jer apple drzi patent na planine! 

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Jorda, ne nisam hipster, reci slobodno da sam fanboy... Ali vidis, nisam vise ni Apple fanboy, sad postajem anti-Androidas
Imam kolegu koji kaze za sebe - ne navijam ni za Zvezdu ni za Partizan, ja navijam protiv Zvezde. Ako igaju Zvezda - Sajkas, navikam za Sajkas
E pa tako i ja, nastavljam da pljujem po Androidu (necu da kazem svoj nadaleko cuveni izraz, jer me management foruma umolio da se uzdrzim od toga).
Jednostavno receno, iOS mi i dalje u svemu odgovara, ali bih da probam WP8, naravno, cekam neku sredinu novembra da se dodje do veceg broja raznih clanaka i review-ova, pa da mogu da donosim svoj sud o svemu.
Elem, da se vrnemo na temu, grebanje ovih i5 uredjaja i nije bas tako lako... jedan poznanik je dobio svoj primerak, zajedno zmo probali malo da ga grebnemo, i moramd a kazem da nismo uspeli. Izrada je zaista solidna, uredjaj je izuzetno brz, sisa My Precious samo tako... ali nije My Precious...
A sada odoh da popijem svoje lekove
Aj uzdravlje 

Imam kolegu koji kaze za sebe - ne navijam ni za Zvezdu ni za Partizan, ja navijam protiv Zvezde. Ako igaju Zvezda - Sajkas, navikam za Sajkas

Jednostavno receno, iOS mi i dalje u svemu odgovara, ali bih da probam WP8, naravno, cekam neku sredinu novembra da se dodje do veceg broja raznih clanaka i review-ova, pa da mogu da donosim svoj sud o svemu.
Elem, da se vrnemo na temu, grebanje ovih i5 uredjaja i nije bas tako lako... jedan poznanik je dobio svoj primerak, zajedno zmo probali malo da ga grebnemo, i moramd a kazem da nismo uspeli. Izrada je zaista solidna, uredjaj je izuzetno brz, sisa My Precious samo tako... ali nije My Precious...
A sada odoh da popijem svoje lekove

Jel ga vredi uzimati iako nije izasao JB? 

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
fannY, to svako najbolje zna za sebe. JB mozda nikad i ne izadje. Postoji sada neki tethered-JB koji ni Cydiu ne instalira, iako naravno postoji nacin da se sve to rucno odradi, ali to je samo za developere. Moj je stav tu vrlo jasan, dok ne izadje redovno Win8 zajedno sa Surface-om i najavljenim WP8 telefonima, ne vredi uzimati apsolutno nista. Tek kada se sve sagleda, i znaju prednosti i mane svakog sistema, onda vredi videti nba cemu smo i odluciti se prema zeljama i mogucnostima. Ovo jedino ne vazi za hipnotisanu masu Androidasa koji tvrde da osim Androida drugi sistemi nisu vredni pomena, a za recimo one koji favorizuju iOS smatraju da su drogirani od strane duha Steve Jobsa licno

-
- Redovni učesnik
Green, Druze, komentar sam uputio coveku koji je nedavno rekao kako je ocekivao nesto veliko od iPhone 5, pa sam se na to nadovezao. Moje metaforicko izrazavanje su svi ostali razumeli osim tebe, pa ti evo saljem link da malo procitas o tome.
http://sr.wikipedia.org/sr/Metafora
Kao drugo, ti si svog rodjaka nazvao sektasem, junosom i fanatatikom pa me ni malo ne cudi sto i druge pokusavas da vredjas. Inace, tvoji komentari ovde nicemu drugo i ne sluze.
Behemoth , Slozio bih se sa tobom da su moji stavovi radikalni, ali uglavnom svoje stavove potkrepljujem cinjenicama, za razliku od nekih koji samo truju okolinu.
psyhound Prijatelju, n900 je bio model za 2009. godinu a kroz par meseci ulazimo u 2013. godinu. Ako ti je poznato, godinu dana u racunaraskoj tehnologiji je veoma mnogo, tako da nema smisla sada pricati o n900.
Ja i dalje tvrdim da je u to vreme n900 bio fenomenalan telefon, ali nazalost Nokia je odlucila da zavrsi sa Maemo. Samo oni znaju zasto.
Sto se tice startovanja aplikacija kod iPhone, ja mislim da ti nisi u toku, jer kod nekih aplikacija se pojavljuje kako ti kazes jpg slika, a kod drugih se ne pojavljuje. A startovanje aplikacija u oba slucaja je isto. Mislim, glupo je meriti za koje vreme iphone treba da prikaze jpg sliku.
http://sr.wikipedia.org/sr/Metafora
Kao drugo, ti si svog rodjaka nazvao sektasem, junosom i fanatatikom pa me ni malo ne cudi sto i druge pokusavas da vredjas. Inace, tvoji komentari ovde nicemu drugo i ne sluze.
Behemoth , Slozio bih se sa tobom da su moji stavovi radikalni, ali uglavnom svoje stavove potkrepljujem cinjenicama, za razliku od nekih koji samo truju okolinu.
psyhound Prijatelju, n900 je bio model za 2009. godinu a kroz par meseci ulazimo u 2013. godinu. Ako ti je poznato, godinu dana u racunaraskoj tehnologiji je veoma mnogo, tako da nema smisla sada pricati o n900.
Ja i dalje tvrdim da je u to vreme n900 bio fenomenalan telefon, ali nazalost Nokia je odlucila da zavrsi sa Maemo. Samo oni znaju zasto.
Sto se tice startovanja aplikacija kod iPhone, ja mislim da ti nisi u toku, jer kod nekih aplikacija se pojavljuje kako ti kazes jpg slika, a kod drugih se ne pojavljuje. A startovanje aplikacija u oba slucaja je isto. Mislim, glupo je meriti za koje vreme iphone treba da prikaze jpg sliku.
-
- Sertifikovani Trol
gorang, e sad me nije mrzelo ponovo da trazim link ali evo pa se uveri - http://www.gizmodo.co.uk/2012/06/your-i ... up-an-app/ EVERY F-ING TIME! Isprobao sam i uverio sam se da je aplikacija zamrznuta i ne reaguje na touch, znaci - slika je!
A pazi sad ovo, imao sam HTC Tattoo koji je takodje iz 2009. i imao je mnogo vise funkcija i lepse radio nego N900! Maemo je totalno nedovrsen sistem i na kraju su od njega i odustali i presli na MeeGo koji ponovo - nije zavrsen i od njega se odustalo!

A pazi sad ovo, imao sam HTC Tattoo koji je takodje iz 2009. i imao je mnogo vise funkcija i lepse radio nego N900! Maemo je totalno nedovrsen sistem i na kraju su od njega i odustali i presli na MeeGo koji ponovo - nije zavrsen i od njega se odustalo!
-
- Redovni učesnik
psyhound, Druze, ti mene stvarno zasmejavas. Ja sad treba da citam nekakave komentare po netu os istih onih koji truju okolinu a imam iPhone a uz to sam od IOS programer sa godinu dana iskustva. Lepo ti kazem, ima aplikacija kod kojih se po startovanju prikaze slika (splash screen) a ima aplikacija kod kojih se to ne prikazuje. Od programera zavisi kad ce taj splash screen koristiti a kada ne. U krajnjem slucaju ko brani android programerima da koriste taj "trik" koji naravno i moze da bude trik ako za to ima potrebe, ali veruj mi da iPhone za to nema potrebe.
Nije ni mesto ni vreme da razglabamo sta je Maemo a sta Meego. I jedan i drugi su Maemo (Maemo 5 i Maemo 6). To su Nokia i Intel malo zapetljali ali nema veze. Slazem se da su oba nedovrsena zato i kazem da je steta sto je nokia odustala od usavrsavanja istih. A mislim da je Maemo bio u "opticaju" i pre IOS-a i pre Androida. Rekoh, samo Nokia zna zasto je odustala od njih i fokusirala se na grozni Symbian tj, na WP.
Nije ni mesto ni vreme da razglabamo sta je Maemo a sta Meego. I jedan i drugi su Maemo (Maemo 5 i Maemo 6). To su Nokia i Intel malo zapetljali ali nema veze. Slazem se da su oba nedovrsena zato i kazem da je steta sto je nokia odustala od usavrsavanja istih. A mislim da je Maemo bio u "opticaju" i pre IOS-a i pre Androida. Rekoh, samo Nokia zna zasto je odustala od njih i fokusirala se na grozni Symbian tj, na WP.