GPS navigacija
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: GPS navigacija
darkonda, na android-u je to bolje odradjeno jer ima finih modela.
Moze li mi neko pomoci kako se menjaju automobili na iGo primo 2.0? Kada udjem u Vise/Postavke/Postavke rute/Vozilo Stoji stiklirano Z.post. Auto ,ali ne vidim kako da pormenim vozilo. Samo da napomenem da u folderu iGO/content/car imam 108 vozila
Moze li mi neko pomoci kako se menjaju automobili na iGo primo 2.0? Kada udjem u Vise/Postavke/Postavke rute/Vozilo Stoji stiklirano Z.post. Auto ,ali ne vidim kako da pormenim vozilo. Samo da napomenem da u folderu iGO/content/car imam 108 vozila
Note IV N9100 dual
- toda81
- Prijatelj foruma
Treba mi mala pomoc. Cini mi se da garmin mobile xt na symbian telefonima ne moze da prepozna mape koje su vece od 2gb pa me interesuje da li sam u pravu ili gresim. NAsao sam neku novu mapu evrope iz 2012, ali ima 2,5gb pa ne znam da li ce je telefon prepoznati
Note IV N9100 dual
toda81,ne,nece je prepoznati,mora da se naprave dva manja file-a ili da se prilikom pravljenja mape izbaci neka od nepotrebnih zemalja.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
- toda81
- Prijatelj foruma
Fox, hvala na odgovoru stari druze. Pretpostavio sam da ne moze da prepozna mapu preko 2gb, ali mi nije jasno zbog cega ne moze 

Note IV N9100 dual
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
toda81, to bi značilo da je veličina magistrale 31 bit (2 na 31 = 2GB), pa bi 32. bit bio kontrolni. To je jedino objašnjenje koje mi pada na pamet. Zato i imaš ograničenje za veličinu fajla kod FAT32 formata.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- toda81
- Prijatelj foruma
Одг: GPS navigacija
Znaci to je glavni razlog zasto se ne moze ubaciti mapa koja ima preko 2gb
Note IV N9100 dual
@darkonda Pozdrav, rekoh da vam svima prenesem jednu informaciju a videćemo koliko će se pokazati tačnom u budućnosti. Naime, imao sam priliku da se sretnem sa jednim likom koji radi na Navteq mapama za Srbiju i to je bilo pre skoro godinu i po dana. Inače, bili su angažovani od strane Nokie za to mapiranje, tako da postoji verovatnoća da će se ta mapa kad tad pojaviti, a znajući kako Nokia ume da sve radi vrlo temeljno, ne čudi me što kasne već godinama sa pojavljivanjem mape za Srbiju. Eto, to je moje saznanje pa reko da podelim sa svima koje to interesuje, pozdrav.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ima li navigacija za WP8 modele i koja? Znam za nokia da ima integrisane nokia maps a HTC?
- Baraba
^ da odgovorim, imaju bing mape na htc koje su neupotrebljive na našim prostorima jer imaju ucrtane samo glavne puteve, čak i da su detaljne nema mogućnost navođenja, znači kao da ih i nema. Pa sunce im kalaisano ko će da kupi WP8 neki od HTC modela kad za njih nema ništa 

- toda81
- Prijatelj foruma
To je bez veze kad ne postoji ni garmin ni igo za wp8. Mozda nekome nije potrebna navigacija, ali je svakako lepo imati je za prijatelja jer se lako covek moze naci u nevolji da ne zna put, a nema koga da pita
Note IV N9100 dual
- Baraba
Ma kome ne treba navigacija a kupi pametan telefon? Ako će da kupi posebno navigaciju onda može i posebno neki digitalac itd. - ovo se odnosi na HTC jer će Lumia 920 imati nokia maps koje su detaljne kao i google (bar imam takav utisak), samo da rade off line (da ne mora da se učitava uvek preko 3g, negde u vožnji u nekoj zabiti nema ni signala a kamoli 3g i šta onda da učita + treba imati dosta gb u paketu).
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Baraba, Nokia Mapsrade offline. Jedina mana je ta sto je Srbija svedena na autoputeve, dok su ostale zemlje (pa cak i okruzenje) odradjene fenomenalno. Ja sam ranije ima Nokia mapu Srbije koja je bila u rangu TomTom mapa, medjutim sad niti moze da se ubace a ova nova je neupotrebljiva.
- toda81
- Prijatelj foruma
Baraba, ja se u potpunosti slazem sa tobom da pametan telefon gubi smisao svog postojanja ako nije multifunkcionalan. Prethodnu poruku sam napisao zbog pojedinaca koji bi mozda namerno rekli suprotno da je telefon telefon i da nije neophodno da ima navigaciju. Mnogo je takvih kojima je kvalitetan smart telefon samo statusni simbol. Definitivno nema nista bez garmin-a i iGO-a
. Sta mi znaci "navigacija" ako mi je potreban internet da bih video mapu
. Sta mi znaci "navigacija" ako mi je potreban internet da bih video mapu
Note IV N9100 dual
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
drugari,
jel ima neko da mi pusti link za contrastove mape. valjda tele atlas.
treba mi samo srbija ili eventualno sfrj.
imam neke iz 2010. a procitao sam da imaju za q3 2011.
hvala unapred
jel ima neko da mi pusti link za contrastove mape. valjda tele atlas.
treba mi samo srbija ili eventualno sfrj.
imam neke iz 2010. a procitao sam da imaju za q3 2011.
hvala unapred
- toda81
- Prijatelj foruma
Druze, ja imam contrast-ovu mapu Srbije i Crne Gore 2012. pa mi s emozes javiti na pp da ti dam link da ih skines, a u tom rar fajlu sam upakovao i najnoviju mapu Evrope nawteq kao torrent fajl
Note IV N9100 dual
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Kontakt:
toda81,
imam naviteq 2012 q3, ali za srbiju mi najbolji contrast.
upravo skidam neki 2 gb paket sa tomtom i telemap. pise da imaju i srbiju.
saljem ti pp.
imam naviteq 2012 q3, ali za srbiju mi najbolji contrast.
upravo skidam neki 2 gb paket sa tomtom i telemap. pise da imaju i srbiju.
saljem ti pp.
- toda81
- Prijatelj foruma
Druze, dobijas na mail lin do maoa koje si trazio. Ja sam prezadovoljan kako su odradjene mape
Note IV N9100 dual
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Kontakt:
toda81,
instalirao sam kontrast.
extra su.
ima sve novije premene. cak i 3 nova kružna toka po kojima niš postaje novo svetsko cudo!
))
instalirao sam kontrast.
extra su.
ima sve novije premene. cak i 3 nova kružna toka po kojima niš postaje novo svetsko cudo!

- toda81
- Prijatelj foruma
mrkixxx, drago mi je da ti se svidja mapa, a posebno to sti kazes da je je izmenjena i da su ubacene neke novine. Nadam se da je i BG dobro odradjen na novoj contrast-ovoj mapi srbije 2012.
Note IV N9100 dual
- Baraba
Da li neko zna koju sam mapu ubacio u S3 što ima most na Adi? Piše mi samo Serbia

Juče sam se ceo dan zezao sa ubacivanjem navigacija u moj gps Becker, skino sam bar 20gb mapa koji kakvih i raznog softvera koji u njemu isprobavam, malo sam se pogubio jer sam probao da li neke mape radi na iGO Primo u S3... ali se iznenadih da ima most na Adi, čini mi se da kontrast nema još to na svojoj mapi
Edit:
Našao
Contrast_2012.07_120910:

Navteq Maps 2012.Q2:

Koje su vama mape detaljnije Navteq ili Contrast?

Juče sam se ceo dan zezao sa ubacivanjem navigacija u moj gps Becker, skino sam bar 20gb mapa koji kakvih i raznog softvera koji u njemu isprobavam, malo sam se pogubio jer sam probao da li neke mape radi na iGO Primo u S3... ali se iznenadih da ima most na Adi, čini mi se da kontrast nema još to na svojoj mapi

Edit:
Našao

Contrast_2012.07_120910:

Navteq Maps 2012.Q2:

Koje su vama mape detaljnije Navteq ili Contrast?