Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Re: Samsung Galaxy S3 I9300
cgmiki, misliš na ovaj OTA za SRB ili što skida banto ?
OTA fajl je test fajl. Moze, a i ne mora biti konacna verzija. Saznacemo nadam se u narednih desetak dana.
- excess
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 31. Dec 2009. 19:07
- :: Samsung Galaxy S III
- Kontakt:
Zanimljivo...
http://www.androidauthority.com/galaxy- ... eo-120242/
http://www.androidauthority.com/galaxy- ... eo-120242/
Sent from Samsung Galaxy SIII GT-I9300 16GB Pebble Blue (Android 4.1.2 Jelly Bean)
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
cgmiki, OTA fajl nije nikakav test fajl vec Over The Air update.
Znači update dostupan putem telefona da se odradi i ako je dostupan tako znači da je odrađen do kraja ali dostupan za instalaciju samo preko telefona a ne preko Kiesa.
Trenutno je komplet firmware dostupan samo sa Poljskom verzijom a ne i sa verzijama za Hrvatsku, Srbiju i Makedoniju (za te zemlje ima OTA update na Jelly Bean). 

- excess
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 31. Dec 2009. 19:07
- :: Samsung Galaxy S III
- Kontakt:
Baraba, jel to sa Sammobile ili si dobio zvanicno..vidim da je Vip..
Sent from Samsung Galaxy SIII GT-I9300 16GB Pebble Blue (Android 4.1.2 Jelly Bean)
Hm. Skinuo sam OTA Update za Srbiju I9300XXDLI8. Ubacio sam Zip fajl u SD Root folder. Kada pokrenem tel u Recovery modu i odaberem instalaciju sa memoriske kartice, ne nalazi mi Zip fajl. Imali neko resenje ili definitivno da brisem sve i instaliram kompletnu poljsku verziju?
- Baraba
banto, ne treba fajl da prebacuješ u neki novo kreiran folder već samo prekopiraj, ja sam prekopirao na mem. kartice.
Ajde sad cu da probam tako
Hvala ti expressan si kao munja 
EDIT:
TO je TO Sada sve radi. Znaci moja greska je
sto sam prebacio na mem. tel. ,a ne na mass.
mem. pa update. Hvala jos jednom.

EDIT:
TO je TO Sada sve radi. Znaci moja greska je
sto sam prebacio na mem. tel. ,a ne na mass.
mem. pa update. Hvala jos jednom.
@janka_88
OTA фајл на Sammobile јесте тест фајл јер га званично нема на серверу за надоградњу. Само је Пољска верзија надоградње за сада званична и потврђена. Ове надоградње још нема за Србију.
"Not all OTA updates are officially released to public! Samsung may use OTA firmwares as tests first.
SamMobile will not help you with all kind of OTA updates.
Using OTA updates is fully at your own risk.
Feel free to use our forums for any kind of question regading update with the OTA files."
OTA фајл на Sammobile јесте тест фајл јер га званично нема на серверу за надоградњу. Само је Пољска верзија надоградње за сада званична и потврђена. Ове надоградње још нема за Србију.
"Not all OTA updates are officially released to public! Samsung may use OTA firmwares as tests first.
SamMobile will not help you with all kind of OTA updates.
Using OTA updates is fully at your own risk.
Feel free to use our forums for any kind of question regading update with the OTA files."
- Baraba
Ovih dana ću testirati malo više, na prvi pogled izgleda mi da će baterija kraće trajati od ICS ali možda će to leći na svoje mesto kao i sa ICS, videćemo.
U svakom slučaju nemam problema koje pominju za Poljsku verziju, drago mi je što nisam ubacio Poljaka već OTA za naše područje, verovatno su videli koji problemčići su iskrsli pa su stopirali za ostale zemlje i ovo je bolje nego da izbace osakaćen JB i da čekamo ispravke
Za ovo prvo punjenje primećujem jedino da baterija kada se skine sa punjača odmah sa 100% pala na 99% što je bio slučaj na ISC v4.0.3 a na v.4.0.4 ispravljeno
U svakom slučaju nemam problema koje pominju za Poljsku verziju, drago mi je što nisam ubacio Poljaka već OTA za naše područje, verovatno su videli koji problemčići su iskrsli pa su stopirali za ostale zemlje i ovo je bolje nego da izbace osakaćen JB i da čekamo ispravke

Za ovo prvo punjenje primećujem jedino da baterija kada se skine sa punjača odmah sa 100% pala na 99% što je bio slučaj na ISC v4.0.3 a na v.4.0.4 ispravljeno

- janka_88
- Expert
Baraba, imaš li kakve informacije koji su to problemi za Poljsku verziju? I ja sam dosta čitao da im telefon baguje i izbacuje one natpise stopped i tako to ali ja apsolutno nikakvog problema za ovih par dana nisam imao. Danas sam odradio screen potrošnje baterije pa kačim malo kasnije. Sa malo više od 1h razgovora i skoro 3h ekrana upaljenog mi završio na 6% nakon 1 dan i 5h korištenja.
To je za mene više nego zadovoljavajuće s obzirom da sam N8 uz takvo korištenje punio svako veče...

- Baraba
janka_88, da li ti je galerija preko celog ekrana (kada gledaš slike u horizontali gore stoji crna traka i slike nisu full screen)? Koje ti je boje status bar crne ili sive? Isprobaj muzički player, vide li mu se sve ikonice? Itd.
Na JB bateriju jede MediaScanner.
Mene nervira a očekivao sam da će biti ispravljeno na JB što kada otključavam ekran treba da sačekam 1-2 sekunde posle pritiskanja on/off ili home tastera da bih mogao da prevučem prst preko displeja da isti otključam
Na JB bateriju jede MediaScanner.
Mene nervira a očekivao sam da će biti ispravljeno na JB što kada otključavam ekran treba da sačekam 1-2 sekunde posle pritiskanja on/off ili home tastera da bih mogao da prevučem prst preko displeja da isti otključam

- janka_88
- Expert
Baraba, status bar je sive boje i to sam uočio ali ništa što mi smeta. Čak mislim da je to namjerno tako i napravljeno na JB iz njima poznatog razloga. To za galeriju sam sad primjetio ali iskreno nije nešto što mi smeta, jel kod tebe te 2 stvari drugačije izgledaju ili imaš taj problem? Meni na početku je taj media scanner radio ali više ne a nisam ga nikako ubijao ili tako to. Jednostavno ga više nema u potrošačima baterije.
Ja čim stisnem dugme on/off odmah mi se upali ekran i prevučem prstom i on se otključa, nemam tog problema da moram čekati. 

- Baraba
janka_88, sive boje, definitivno su ostavili sivo
Galerija takođe, skini QuickPic za galeriju ili flešni S3_JB_Gallery_FullScreen_Fix.zip
Kod mene i na svakom drugom S3 koji sam probao kada pritisnem taster mora da se sačeka 1-2sek. da se upali ekran da bih mogao da prevučem prstom da otključam ekran.

Galerija takođe, skini QuickPic za galeriju ili flešni S3_JB_Gallery_FullScreen_Fix.zip

Kod mene i na svakom drugom S3 koji sam probao kada pritisnem taster mora da se sačeka 1-2sek. da se upali ekran da bih mogao da prevučem prstom da otključam ekran.
- janka_88
- Expert
Baraba, ma te sitnice mene posebno ne smetaju kao što je npr. to sa galerijom ili ta siva boja u notification bar. Sad sam baš testirao to sa otključavanjem i nekad i kod mene se mora sačekat 1-2sek da se upali ekran a nekad ne mora uopšte da se čeka ni djelić sekunde. To su neke sitnice koje mi ne smetaju, više mi je smetalo na ICS to što se "vuče" dok otvara aplikacije ili kretanjem kroz meni.
Takođe mi se više sviđaju više efekti koji su na JB nego ICS.

- Baraba
janka_88, to kod otljučavanja bilo je i na S2 na GB i kad sam ubacio ICS, sad isto i na S3 na ICS i na JB, pa zar to ne mogu da reše
briga me za boje ovo ono i šminku ali to čekanje kod otključavanja me nervira i toliko me nervira da bih zamenio telefon
Kod mene se ICS nije vukao, nešto je otvarao brže od JB a nešto i JB onako ne bih rekao brže ali fluidnije odradi (najviše primećujem kod surfa), rekao bih i da igricu BLOOD & GLORY brže pokrene na JB dok na ICS brže pokrene SHADOWGUN.
Efekti su dosta lepši na JB, ima tu nekih još sitnica što treba istestirati

Kod mene se ICS nije vukao, nešto je otvarao brže od JB a nešto i JB onako ne bih rekao brže ali fluidnije odradi (najviše primećujem kod surfa), rekao bih i da igricu BLOOD & GLORY brže pokrene na JB dok na ICS brže pokrene SHADOWGUN.
Efekti su dosta lepši na JB, ima tu nekih još sitnica što treba istestirati

@Baraba promeni rom i neces imati taj problem sa otkljucavanjem. Ja sam vec dva meseca na JB paranoid romu i prezadovoljan sam istim, pritom nemam nijedan problem od gore navedenih, mada je ono AOSP-AOPK rom koji je ociscen od samsungovog smeca.