Samsung Galaxy Ace S5830

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Sinister_gregor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 26. Dec 2011. 02:19

Re: Samsung Galaxy Ace S5830

Post od Sinister_gregor »

Pozz,spremam se da rutujem telefon pa bih da priupitam par stvari,
1.Da li mogu sa rootovanim telefonom opet skidati oficijelni update preko kies-a?
2. bachika da li je ovo objasnjenje za bilo koju verziju instaliranog sistema(imam oficijelni 2.3.3 skinut preko kiesa)
"Root se izvodi tako što telefon uključite kombinacijom tastera HOME i POWER (pritisnute tastere držite dok se ne pojavi ekran sa plavim slovima) i na taj način ulazite u recovery. Kretanje u recovery-ju se vrši tasterima volume + i -, a potvrda akcije home tasterom. Izaberite opciju apply update from sd card (ili nešto slično, momentalno nemam originalni recovery ispred sebe) i izaberete fajl upd_1.zip, telefon kad odradi svoje postaje root-ovan i u meniju imate jednu aplikaciju više (superuser). Dakle sada imate pristup sistemskim fajlovima u telefonu."

3.video sam da spominjes fleshovanje turbo buster 8.5,pre nekoliko stranica,nisam skontao sta je to a i gugl nije bas pomogao tako da-sta je to? :)

4.Da li moram da bih prebacivao neke sistemske app na sd da imam custom rom ili je dovoljno da je root-ovan?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Sinister_gregor, 1. Što te brine oficijelni update preko kiesa kad ga više neće biti? :D
2. da, to je procedura za rutovanje 2.3.3 androida
3. to je valjda neka skripta vezana za ram memoriju. Zaboravio sam već, nemam odavno ova tel. :oops:
4. Pazi sistemske app se nikako ne prebacuju na sd jer ćeš imati mnogo problema sa njihovom funkcionalnošću!!!
Bolja varijanta je da pobrišeš sistemske aplikacije koje ti ne trebaju (koristeći titanium backup.app). Naravno za ovo ti je potreban samo root-ovan tel.

Čoveče, root-uj, malo se poigraj pa za dva tri dana flešuj custom rom i oseti magiju!!!!!! :wink:
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Sinister_gregor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Thnx bachika, kontao sam da nece biti vise oficijelnih update preko kiesa al rekoh da pitam. Nisam mislio na sistemske app,pogresno sam napisao,mislio sam na stock apps(thinkfree office,email i tako to) da njih prebacim na sd ili ustvari izbrisem. Nesto nisam bas najbolje razumeo, kad root-ujem moram napraviti particiju na sd i da povezem sa link2sd da bih prebacivao ostale(ne stock i ne sistemske)?I to nije isto kao ono sto sam vidjao na play-u,ram expander i programi koji naprave swap fajl na kartici?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Sinister_gregor, root ti samo daje pristup sistemskim fajlovima. Sa stock rutovanim romom nećeš moći da prebacuješ aplikacije na EXT particiju. Za to ti treba custom rom koji to podržava! Zato i kažem root pa fleš i onda unleash the beast 8)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Samsung Galaxy Ace S5830

Post od toda81 »

To je jedini nacin da se instalira veci br aplikacija. Steta sto su slabiji modeli zakinuti za memoriju koja je predvidjena za instalaciju programa
Note IV N9100 dual

Sinister_gregor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Citam po forumima sad i kolko sam shvatio bitno je da instaliram i recovery da bi mogao da uradim nand backup a to je backup kompletnog sistema sa app u kompletu sa njihovim podesavanjima,jesam dobro shvatio?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Sinister_gregor, da, tako je.
Ali bez custom rekaverija ne možeš da instaliraš custom rom...

Sinister_gregor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Ok, sad sam se root-ovao, instalirao titanium backup i root explorer. E sad, na nekim forumima sam procitao da se moze obrisati dalvik cache preko root explorer-a da bi se dobilo na prostoru,jel to ok?Mislim jel bezbedno,nisam video da je ovde iko spominjao.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Sinister_gregor, pazi to nisam radio. E sad meni se čini da ti svašta nešto želiš i mnogo ćeš lutati oko telefona! Jednostavnije je da instaliraš custom rom i rešiš sebi problem! :wink:

Sinister_gregor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Pa da,kontao sam da cackam par dana root-ovan pa onda da izaberem neki rom,a i cekam da kupim drugu sd za par dana tako da nebih drugi rom da ubacujem do tad. Ne razumem se puno tako da neznam ni koji rom da ubacim, citao sam da uglavnom hvale cyogen mod a opet drugi kazu da ima problema u njemu(kamera...). Trenutno imam 20 tabova otvorenih u browseru i citam o androidu i romovima, prednost interneta je ogromna kolicina informacija s druge strane problem interneta je ogromna kolicina informacija :) . Dok ne stavim drugi rom pokusavam da napravim malo mesta da komotnije dise mob. Ovde sam nasao o brisanju dalvika:

http://androidforums.com/samsung-galaxy ... de-v1.html

"CLEARING THE DATA/LOG

After rooting your phone download Root Explorer or any other explorer that lets you access the internal memory, go to data/log delete all the files, now go to homescreen select the appmanager widget and see how much more internal memory you have credits to 4peterkh4 for this one

CLEARING THE DALVIK CACHE

Follow the above steps but instead of data/log. go to data/dalvik-cache. delete all the files, "important" after deleting files restart your phone the first restart will take a little longer as android is refreshing its d-cache when finished go to progmanager widget and see even more saved internal memory!!!"

Sinister_gregor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

E ljudi jel vam radi opera mini trenutno??Radila mi je i sada stalno izbacuje Connection failed, problem reading from server.Opera mobile i stock browser mi rade normalno kao i youtube.

Shmizla86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 03. Nov 2012. 16:20
:: Samsung Galaxy Ace

Post od Shmizla86 »

Hej ljudi, imam ovaj mob vec skoro godinu dana, i uvek mi se cinilo da baterija kratko drzi, medjutim ima jedno 2 nedelje kako je pocela bas cudno da se ponasa. Naime, kad punim mob (uvek na original punjac) vrlo brzo pokaze da je pun, da bi posle nakon par minuta koriscenja bio sasvim prazan. Isprazni se za par min cak i kad ga ostavim celu noc da se puni.

U cemu je problem? Jel do telefona ili do baterije?

Ne verujem da je do punjaca jer se isto desava i kad koristim onaj punjac za komp i ovaj obicni.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Shmizla86, najbezopasnija varijanta je da pokušaš sa nekim 3. punjačem. Ako ni to ne da neki efekat, možeš da probaš da uradiš factory reset. Factory reset sve briše iz telefona i vraća fabrička podešavanja! Ovo da radimo pod pretpostavkom da je neka aplikacija (igrica) bagovita pa pravi problem sa baterijom.
Kao treće rešenje (ako ova dva ne upale) se nameće da kupiš drugu bateriju!

Shmizla86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Shmizla86 »

hvala na savetu :) Nadam se da ce mi nesto od navedenog pomoci...moguce je da je i neka aplikacija u pitanju

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Shmizla86, pa možeš i sama da se prisetiš da li je neka aplikacija možda instalirana u vreme kad je počelo da se dešava to sa baterijom..... :wink:

Shmizla86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Shmizla86 »

ma koliko se secam,nije....a i ne drzim toliko mnogo aplikacija na telefonu...ali vredi pokusati factory reset svakako

liverpool_hooligans
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 10. Sep 2011. 15:47
:: Nexus 5

Post od liverpool_hooligans »

ljudi, upao sam u boot loop. i nista ne mogu da uradim. sve wipe-ove sam uradio. preko odina nece da flashuje. neki predlog?
SE K800i, LG GT540, Motorola Pro, HTC 7 Pro, BB Bold 9780, Samsung Galaxy Ace S5830i,
Apple iPhone 5, BB Q10

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Samo mi napiši šta si radio da upadnes u bootloop

edit: jel pri instalaciji nekog roma? Kojeg roma???

liverpool_hooligans
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 10. Sep 2011. 15:47
:: Nexus 5

Post od liverpool_hooligans »

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1976674 pokusao sam da ubacim ovo

rootovao ga, ubacio CWM, i radio po upustvu iz linka.
SE K800i, LG GT540, Motorola Pro, HTC 7 Pro, BB Bold 9780, Samsung Galaxy Ace S5830i,
Apple iPhone 5, BB Q10

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

liverpool_hooligans, ako možeš da uđeš u rekaveri sve živo formatiraj (wipe), dalvick cache, cache memory, data, system........ Znači baš sve i probaj da restartuješ fon.

Ako neće probaj na karticu da ubaciš drugi rom pa da flešuješ njega. Obavezno ispoštuj kompletnu proceduru flešovanja.
Ja sam ponekad radio i po dva wipe iste stavke radi predostrožnosti! :D

pokušaj pa obavezno javi šta si uradio. Čekam odgovor! :wink:

Odgovori