Android ili ne ?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Android ili ne ?

Post od sugarcoated_ass »

Postoji verzija sa 8 i sa 16GB.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Ima vise od Arc S-a memorije mislim da ima skoro duplo vise memorije nego Arc S

Psyhound to je nterna memorja, nije za instalaciju aplikacija, misli da ide ili 512 ili 1gb memorije za aplikacije.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

A to... nisam ukapirao. :D Na verziji od 8GB mislim da ide 2GB na aplikacije ali nisam siguran 100%. :)

Lela
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 19. Jan 2011. 18:45
:: HTC Desire X

Post od Lela »

Mene interesuje koliko te sistemske, operativne, interne memorije neophodne za funkcionisanje Androida ima: SE ARC (on valjda ima 320MB ukupno, za sta smo se slozili da je premalo), SE ARC S i SG S plus. Da li ima znacajnije razlike, zbog koje bi SG S plus bio bolja varijanta.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Lela, kupi S2 i ne nećeš morati da razmišljaš ni o memoriji ni da će ti telefon zastariti ni o pucanju plastike :)

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

Nemam toliko love, za SGS 2 :-( znam i ja da je to najbolja kupovina, ali ce morati da saceka bolja vremena.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Lela,da sam na tvom mestu (a nisam),dvoumio bih se izmedju Arc S-a i Ace 2-ojke,pa sad sta ti vise odgovara...
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

Odatle je sve pocelo :-) od SG Ace 2 :-) ali on nema ni Amoled ekran ni gorilla staklo :-/ samu sebe sam smorila, mogu misliti kako je vama sa mnom :lol:

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Lela, Sve te memorije su ti jako bitne za rad Os-a, Ram memoriju ti koriste aplikacije i sistem kako nesto pokrenes on puni ram memoriju, kaada se ram memorija napuni onda se telefon uspori, sto vise ram memorije to bolje, naravno ti mozes da gasis aplikacije ili da restartujes telefon da bi ispraznila ram memoriju. INterna memorija je memorija gde ti skladistis podatke (Multimedijalni fajlovi, PDF, dokumenta,etc), I imas memoriju na koju se instaliraju aplikacije to ti je tih 320megabajta koje ima Arc S takodje sto vise memorije ima mocices vise aplikacija da instaliras, neces morati da se zezas sa EXT particijama na SD kartici ili rucnim prebacivanjem aplikacija na nju.

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

lesa, koji je onda tel bolji sto se tice svih tih memorija? ARC S, SG S plus ili SG ACE 2? I hvala na razjasnjenu :-)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Lela napisao:lesa, koji je onda tel bolji sto se tice svih tih memorija? ARC S, SG S plus ili SG ACE 2? I hvala na razjasnjenu :-)
SGS2 :oops:
Uštini na nečem drugom, ovo ti je rešenje na duže staze, čak ja se razmišljam sa S3 da se vratim na S2 jer mi je lepši i lepše leži u ruci a 4" mi je taman :)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Lela,

Ace 2 ima 4gb interne memorije odakle uzima 1gb za aplikacije, 768 MB Ram memorije, Dual core 800mhz procesor
SGS plus ima 8 ili 16GB interne memorije, 512mb za aplikacije, 512 MB Ram memorije, sing core 1.4ghz procesor
ArcS ima 1gb interne memorije odakle uzima 320mb za aplikacije, 512 MB Ram memorije, singl core 1.4ghz procesor

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

Baraba :lol: od 3 telefona ti mi predlazes br 4 :-) uh, na cemu da 'ustinem'...qq... Lesa, Hvala najlepse!

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Lela, a sa koliko novca ti raspolazes? I da li mora da bude telefon nov iz prodavnice ili moze da bude telefon nov od nekog operatera,a neko ga preprodaje u oglasima?

King SRB
Banned
Pridružio se: Čet, 18. Okt 2012. 20:10
:: Xperia Arc S 1,4Ghz

Post od King SRB »

Eo vako citam sve vase postove pa da dodam ja imam SE Arc S otprilike Pola godine sto se maske tice stoji na mestu nepokazuje znakove pucanja slabosti te vrste A , da navedem ispadomi je bar 10x doduse da negresim dusu svih 10x je bilo na parket sa recimo 45cm e da i na moru jednom na plocice sa visine 1m niti ima ogrebotine niti maska pokazuje ikakve slabosti posle svega toga tako da ti iz prve ruke mogu reci da su to budalastine svaki telefon ima slabo mesto nekazem da ovaj moj ultrabrzi arc S nece puci jednog dana bar maske sto se tice ali to ti je bezveze da obracas paznju na to ! Eo cisto da znas jos jedan podatak posle svih tih padova a cesto mi ispada kao sto si procitala ja sam uzeo silikonsku navlaku bas za njega i sad sam kako kazu sigurica 8-) !!! inace sam gejmer i to zadrti sto se tice ram i interne memorije stvari iz prve ruke: interna momorija- da neduzim neces moci da se rasipas ali kad je meni dosta sa svim igrama koje imam naravno redovno prebacim na karticu memorijsku od 32gb a imam ih otprilike 20 sve hit naslovi mislim da ce i tebi biti dosta 320mb ja npr uvek imam free 100mb znaci nek koristis i programe neces se rasipati al ce ti biti dosta ako nisi na tom polju prezahtevna tipa 1000 programa za ovo il ono sto ja ukratko zovem pravljenje buranije od telefona/aparata. Dalje Ram memorija- 512 ddr3 je dovoljno da sve radi savrseno pa cak i za "unreal engine" u igrama koji jede memoriju kao blesav znaci mene dosad na tom polju nikad nije izneverio niti rekao ej derane necu ovo necu ono :grin: a za info da ti kazem nemam ni jedan instaliran program za ciscenje ram memorije tel tj sistem(android) je sam prazni kad ga zapalim ili dam gas sa nekom igrom npr eo zadnji naslov WILD BLOOD koji radi sa UNREAL ENGINE bude prvih 15 sek seckanja u igri dok sistem ne isprazni ali posle samo siba bez problema ICS koji trenutno koristim je stock od sony-a i radi odlicno! Dalje procesorska snaga - ukratko toliko je dobar da se ladno moze meriti sa S2 koji je dual core sto kad prevedemo zaostaje za S2 u brzini neprimetno vise puta sam ga testirao posto mi drugar ima S2 nekada nemozemo ni da primetimo razliku u brzini Arc S ima radni takt 1,4Ghz snapdragon druge generacije i bez lazi ali stvarno je brz najbolje se vidi u igrama i na netu kad pokrenes stranicu sa puno fles banera ...e.t.c! Dalje GPU aderno 205 Graficki procesor ili grafika kakogod - Najkrace Svi najnoviji Naslovi bilo koje firme rade bez ikakvih problema :grin: Dalje Kamera jos krace - odavno je poznato da sony ima najace kamere na trzistu dokazano milion puta o tome nema rasprave takodje i HD video zapis!
Muziku filmove + flash podrska o tome netreba ni razglabati sve savrseno radi bez ijednog najsitnijeg problema znaci 10+ zastitu za ekran dobijes fabricki foliju vec zalepljenju a iskreno sobzirom koliko mi je ispadao i sta je doziveo ovaj moj ultrabrzi arc s nisam uspeo da izgrebem foliju a kamoli da dodjem do ekrana. Kuckanje je brzo i bez gresaka eo upravo ti kucam sa njega ocas posla mesagge ocas posla mail ma opusteno to nemoj da te brine :-)
Rezime: Odnos cene i preformansi ovde pokazuje brojku 10 tako da za ulozen novac dobijas maxsimum od maxsimuma 8-)!
Da nepocenim samsung nisam protiv njega cak i cenim neke modele samsungove al u ovom slucaju Arc S je Ubedljiv pobednik za ulozeni novac(pod uslovom da kupis ispravan aparat bez gresaka ..e.t.c)
Zelim ti srecu Lela i prijatno koriscenje za bilo koji aparat da se odlucis! 8-) Javi nam svima sta je presudilo :)
A naravno ANDROID FOREVER nema dalje ;-)
Poslednja izmena od King SRB u Sre, 24. Okt 2012. 22:15, izmenjeno 1 put ukupno.
Ultraspeed Xperia Arc S 1,4Ghz
Gaming Edition

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

Max 250 evra. Ne usudjujem se da kupim preko oglasa, nema sanse da procenim (ne)ispravnost telefona :-/

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

A mislis da ces bolje proci u radnji? :uhuh: Sigurnije ti je uzeti neki preko oglasa uzet preko operatera jer bar imas 2 godine garancije... Ovako onih 6 meseci iz radnje mozes da bacis u najblizu kantu.
Naravno, i u radnji mozes uzeti legalno telefon sa dve god. garancije ali ti je cena tada x2! Bas sam danas video Desire S u punoj ceni... 41000 din!!!

King SRB
Banned
Pridružio se: Čet, 18. Okt 2012. 20:10
:: Xperia Arc S 1,4Ghz

Post od King SRB »

Jedino ako znas nekog lika iz neke radnje da te nece zeznuti i uvaliti bofl tj aparat s greskom a u zadnje vreme prodaju polovne prepisu im softver uglancaju ubace u njihovu kutiju pa kao malo je jeftiniji jer je u bulk pakovanju kao fora nemaju u originalnoj kutiji sa svom opremom hahhahah tako su mog druga zeznuli pa se preganjao s njima 3 meseca dok nakraju nije zvao inspekciju i jedino sto se pametno desilo gazda morao vratiti pare a, posle je sa inspekcijom kao i sve u ovoj drzavi korumpiranoj otisao na piće i kaficu hahahaha cudi me da je i pare teo da vrati :razz: valjda morao da nebi i rucak platio!
Ultraspeed Xperia Arc S 1,4Ghz
Gaming Edition

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Android ili ne ?

Post od toda81 »

S2 lepo kupis iz oglasa i koji ima garanciju operatera i uzivas
Note IV N9100 dual

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

garanciju operatera? 8)

znam za tipa koji je uzeo telefon uz paket, dva puta se kvario, dva puta bio na servisu - neuspesno - recimo da neko prodaje takav telefon, a ima garanciju operatera...posle bih sama sebi kose cupala, ali djaba :P

Odgovori