Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Re: Servisiranje-pitajte

Post od cyber_vrbas »

Licno poznajem dvojicu ot tih koje si nabrojao, vaze za "respect" likove. :ohmy:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

toda81 većina njih ne nosi kod njih mobove već kod drugih.postoje mislim dva servisera koji nemaju reklamu za firmu ali rade veooma dobro.
mislim da retko ko nosi kod ove dvojice.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Ja znam najmutnijeg tipa koji radi u mom gradu i svi nose kod njega....Svi kupuju kod njega....i jedini je koji rastura sa poslom.Dolaze ljudi iz Beograda i kupuju ovde jer je najjeftiniji....

Isto tako,tom mutnom popravljamo nas dvojica+jedan u NS+jedan u BG tako da pojam "mutan" u Srbiji ne znaci apsolutno nista :)

Respect za MobyLuy-a :)

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

Ja sam cuo boga mi da su u Indjiji pravi Indijanci :lol: :lol: :lol: :lol:
e sad neka me ispravi ako gresim :wink:

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

Imam problem sa Galaxy S. Dešava se da mu nestane zvuk iz čista mira, s tim što kad nestane nema zvuka ni na slušalicama, ni na slušalici za razgovor, ni na zvučniku. Takođe, dešava se da odjednom zvučnik samo krene da krči kao da se negde gubi kontakt. Šta li bi to moglo da bude i kolika bi bila neka okvirna cena popravke?
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

micika
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2012. 20:18
:: Nokia 7500 Prism
:: Palm Treo 500

Post od micika »

Da li postoji servis u Srbiji koji bi mogao da servisira Palm Treo 500?

Ispao je deo dole gde stoji konektor za punjenje, ubijam se vec dva dana od zvanja svakoraznih servisa i niko ne radi to...

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 03. Jul 2011. 22:35
:: Samsung S10+ G975F

Post od kovach81 »

Skar
Ma Spile je zakon! :) Nego sta raditi sa N8 kad totalno zablokira kad se ima u vidu da se nema pristup bateriji? :) Ne mogu nositi stalno srafciger sa sobom da bih izvadio bateriju a upravo danas mi se desilo da mi je telefon blokirao kad me je ortak pozvao i ono zvoni li zvoni a ni na sta ne reaguje.Izvadio mu sim karticu a ono i dalje zvoni.Doslo mi je da ga razbijem.Jedva sam ga ugasio iz nekoliko pokusaja tako sto sam dugo drzao dugme za paljenje.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

micika,

Koliko vidim to je mini USB ? Ne razumem,kako ne moze niko to da popravi? :?

Kovach81,

Kao na Iphonu drzis dugo tipku Home i tipku za paljenje,posle nekog vremena telefon ce se ugasiti........pozz

micika
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2012. 20:18
:: Nokia 7500 Prism
:: Palm Treo 500

Post od micika »

drgrga napisao:micika,

Koliko vidim to je mini USB ? Ne razumem,kako ne moze niko to da popravi? :?

Jeste mini USB, i ja ne znam da li me je moje znanje elektrotehnike izdalo, ali to je univerzalni konektor koja samo treba da se ubaci unutra. Nijedan servis (a bio sam juce u 4 i zvao ih jos nekoliko) nece da uzme da popravi, cak i kada im ponudim da ja kupim mini USB konektor.

Evo i slika koju sam slao kada su mi neki iz servisa trazili.

Slika

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

kovach81, n8 se bas tako i restartuje kao sto ti je grga i napisao duzim pritiskom na dugme on\off. Valjda bese 10 sek.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

kovach81, naravno da ne trebas da nosis srafciger sa sobom,ali mislim da si to trebao odmah malo da iscitas kada si uzeo n8,to sam i ja pomislio kada sam ga kupio,sta sa njim da se radi kada zablokira,znaci samo drzis power dugme(on/off) 8 sekunde se drzi,naravno da ne trebas da brojis,vec kada drzis dugme duze on ce ti zavibrirati 3 puta na kraju i onda skloni prst sa tastera,i to je bio znak kao da si izvadio bateriju iz njega...

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

micika,

u svakom slucaju mogu ti promeniti konektor,pod uslovom da nije pokidano sve sa ploce,a i u tom slucaju ti mogu povezati da radi punjenje a na usb conn,zaboravi.......pozz

Cutura
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 19. Sep 2010. 23:30

Post od Cutura »

Pozdrav drugari,treba mi mala pomoc.
Naime,pre 2 meseca sam poslao aparat koji je bio pokvaren u radnju gde je kupljen,javljeno mi je da je primljen i da ce biti poslat uvozniku radi reklamacije posto mu je prso ekran.Mene zanima,koja su moja zakonska prava (jel to postoji i dalje u nasoj lepoj zemlji).
Zvao sam pre jedno 2 nedelje,da pitam sta se desava,kao jos nema vesti...Planirao sam da cekam do prvog pa da nazovem ponovo da vidim sta se desava al reko bolje da se informisem sto mi je ciniti.Ako se ja ne varam,posle 45dana je prodavac duzan da ukoliko nije moguce popraviti da se da novi aparat?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Hoces da kazes da ti je pukao ekran? Mislis na to da je tel ispao i da je puklo staklo ili?
Note IV N9100 dual

Cutura
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 19. Sep 2010. 23:30

Post od Cutura »

naravno da ne,samo je prestao da daje znake zivota pa pretpostavljam da je otisao u zaborav:)

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Cutura, sve mnogo zavisi od toga koji je telefon u pitanju, prodavnica gde si kupio.......
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

gogili87
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2010. 23:50

Post od gogili87 »

Ovako, imam dva problema sa dva tel. :) Prvi, cudniji prob. SE W810-tel.sam uzeo od druga, kaze da sve radi ok, ali je baterija riknula, uzmem drugu bateriju(polovnu), kupim punjac..tel.se napunio, bat.nije drzala ni pola dana, ali to nije prob.nego je prob.je sto je tel.bio vruc, a nista nisam radio.. i kad se ugasi, ne mogu opet da ga pokrenem, nego mora da se "sokira" baterija. Kupim novu bateriju, opet se jedva nekako upali, ali tel.bude vreo, znaci na kraju sam ga ugasio, a on i dalje vreo, dok nisam izvadio bateriju? I ovu nova baterija nije drzala ni pola dana. Sta to moze biti??

A drugi tel. je Nokia 5200, kad se upali, samo stoji beo ekran i kad se malo mrdne slajd ugasi se. Zamenio sam flet kabl, ali opet kad se upali, samo stoji beo ekran.. i posle nekog vremena se ugasi. Ne cuje se nista, ne vibrira..? Ako neko zna, bio bih mu zahvalan da mi kaze o cemu se radi? Imam jos dva tel.pored ovih, tako da mi nije bas da ih nosim u servis i da bacam pare na njih, ali voleo bih da znam sta moze da bude uzrok ovakvog ponasanja? :)

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

gogili87,

Da si otisao prvo u servis,ne bi bacao pare na baterije u prvom slucaju i na flet u drugom.

U prvom slucaju,telefon je u nekoj vrsti "polukratkog spoja",zasto ? Bio u vodi,probilo,neko kolo,kondenzator....nebitno....poenta je da se on puni,a taj neki deo odvlaci struju i zato se greje.To ti je bilo koji servis mogao da konstatuje za 3 minuta i da te lepo posavetuje da ne bacas pare na baterije,jer ce svaku tako da izvlaci......

U drugom,nema veze sa flet kablom(dzabe si ga menjao),treba pregledati pod mikroskopom kontakte,konektore baterije,konektore fleta....neka sitnica

Pozz

gogili87
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2010. 23:50

Post od gogili87 »

Druze, mozda nisi dobro procitao ili ja nisam dobro napisao. Za SE, tel.sam dobio od druga, na probu, ako mi se svidja, da uzmem za male pare i on je rekao da je skroz ispravan, ali da mu je riknula baterija, zato sam kupio. Necu da ulazem u taj tel.i nisam ni pomisljao da ga nosim u servis. A sa onom prvom baterijom kao da se malo manje grejao, pa sam pomislio da mozda nije nesto do nje. Znaci baterija mi je svakako trebala nova, ali kad sam je vec kupio, onda sam tek video da ima tih problema i sa njom.

A sto se Nokie tice, zaboravio sam da kazem, da je flet svakako morao da se menja, jer je bio malo pocepan. A i platio sam ga 120din.tako da nisam nista izgubio. Pa moguce da je neka sitnica. On duze vreme stoji tako, a koliko se secam, poslednji put je ispao i od tada mislim da zeza, davno je to bilo. Kako god, oni mi svakako stoje bzvz, ako uspem uz vasu pomoc nesto da sredim, super, ako ne, neka stoje i dalje :)

Hvala na odgovoru.

Pozz

nikola27
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 31. Okt 2012. 10:27
:: zte grand x

Post od nikola27 »

Zdravo sviima treba mi pommoc HITNO.Imam zte grand x.Stavio sam sifru kaoo sablon i na fizickom drugarica je pokusala da mi provali sifru i sada da bih usao u telefon on mi trazi gmail koj ja nemam.Sta da radim?Da li ovo neki mora da uradi ili ja ?

Odgovori