htc one s v samsung s2 v htc one x

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
maliXo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 08. Nov 2012. 10:33
:: HTC
:: Samsung D500

htc one s v samsung s2 v htc one x

Post od maliXo »

došlo vreme da se menja telefon jer je prethodnom HTC ekran poludeo..
interesuju me gore navedeni telefoni..uzimam preko telenor paketa i trenutno sam u nedoumici koji da uzmem..
tražim pouzdan telefon koji neće da trokira u odsutnim trenutcima..sva tri mi imaju dopadljiv dizajn..quad mislim da nije prekopotreban..šljakaće i sa dual..tako da se sad prvensveno navodi pitanje koji je najpouzdaniji što se tiče ekrana i cele mašine..

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: htc one s v samsung s2 v htc one x

Post od sugarcoated_ass »

Ja bih uzeo One S, ali ne znam sa kojim procesorom je ovaj u Telenoru... Ako je One S sa Krait procesorom onda je on najbolji izbor posto u nekim stvarima ostavlja i One X iza sebe. Dosta kvalitetnije je odradjen i veoma je cvrst, a koliko sam cuo i izdrzljiv. :)
S druge strane, ako valjaju onaj sugavi sa S3 procesorom slobodnoga zaobidji. :uhuh:

maliXo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od maliXo »

a kako da provalim koji je procesor..nešto sumnjam da ce to da pise na kutiji..

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Naravno One S ( S2 je već mator a One X ima lošu bateriju) , u Telenoru ga imaju samo sa S4 procesorom piše na Telenorovom sajtu .
16 godina na forumu MOBILNISVET

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

zoreli, možeš li da budeš malo precizniji kad kažeš da X ima lošu bateriju? Na šta tačno misliš?
X ima 1.800 mAh, a S 1.500.
Moj X daje 3+ sata ekrana i 48+ sati rada sa jednim punjenjem.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

maliXo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od maliXo »

baterija traje koliko koristiš telefon sa ovim čudesima 2 dana ti ja kapa kad gasiš net..da je uključen i da ga maltretiraš..svaki bi se ugasio kroz 4-5 sati..normalno korišćenje dan i po malo žustrije dan..i što je stariji sve se lakše prazni..svestan sam da će svaku noć biti na punjaču.

noviandroidas
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Okt 2010. 15:32
:: Galaxy S7

Post od noviandroidas »

Ja bih uzeo One X na prvom mestu zbog ekrana koji je za dve klase bolji nego na One S.

Prvo One S ima super amoled pentile displej i ppi je oko 250. One X ima slcd2 displej i hd rezoluciju sa preko 300ppi.
Drugo One X ima 32Gb memorije.
Trece, One X je Tegra quad core.
Cetvrto, One X je popularniji na xda.
Peto, vec je dobio JB, i razne fix-eve pa je osetno bolji nego kada se pojavio.

maliXo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od maliXo »

nadam se da si u pravu jer po svemu sudeci i razmišljam da prevagnem na njegovu stranu..bas zbog ekrana..memorija mi nije toliko bitna pola zivota sam na 8gb tako da sam se navikao da ne zatrpavam telefon svim i svačim..jer kad njega uymem nenameravam da ga menjam dok ne crkne..

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ha ha... tegra. Da je Quad Core Krait pa hajde, ali tegra. :dry:
Benchmark ne laze - http://www.gsmarena.com/htc_one_s-review-746p3.php 8)

Za ekran cu se delimicno sloziti da mozda nekim perfekcionistima moze smetati pentile ako zabiju nos u ekran ili gledaju ekran pod lupom. :uhuh: Ekran na One X-u ima dosta losiji kvalitet boja nego kod One S-a, kao i kontrast. Isti takav ekran je na RAZR-u i znam sta pricam. :P

Koliko je popularan na XDA ne znam da li je bitno obicnim korisnicima telefona, a i koji je popularniji stvarno nemam pojma.

16GB moze, a ne mora biti dovoljno. Meni je knap i to je jedan od razloga zasto nisam uzeo One S, jer bolje da ima mesta nego da kad tad zafali. :)

U oktobru je krenuo i JB za One S, ali mislim da nije jos stigao do nas. Do kraja godine ce sigurno. :)

E sad, maliXo, ako si mislio da uzmes One X i ako ti se vise svidja, onda uzmi njega. Meni licno je preskup, a ne pruza skoro nista vise od One S-a osim HD ekrana... no, ako ti je i to bitno onda One X definitivno.

maliXo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od maliXo »

pa znam da su boje malo čudnije al to je inače sa lcd ekranom neretko nisu dobro izbalansirane cmyk boje i onda vuku najčešće na plavu stranu.al se nadam da je kvalitet ekrana bolji.

Meni lično se isto ne daju nešto te veće pare al želim da dobijem kvalitetan proizvod i onda ak treba da se plati daću.al da znam zašta sam dao.

nisam pametan,a rekao si da One S sa S procesorom ne valja a taj je izgleda u telenoru onda mi baš i ne ostaje puno izbora.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

maliXo, u pitanju su S3 i S4 procesori. Ako je sa S3, u pitanju je isti cipset kao u HTC Sensation i ne vredi davati onda toliko para za njega. Ako je S4, kao sto je kolega zoreli rekao, u pitanju je tkz. Krait procesor koji je odlican! :)

maliXo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od maliXo »

taman kad sam pomislio da sam se odlučio vratih se na početak. :?
ustvari nije početak S II je otpao.i kraći izbor. :)

dakle sad je pitanje šta dobijem sa one X a ne sa one S sem HD rezolucije i više memorije?po kvalitetu one S odaje jači utisak!? :unsure:

al po svemu sudeći cena im je jedina prava razlika. da li hoću da dam 100E više ili da opteretim svoj budzet sa većim paketom. al greške ustvari nema.

i da hvala vam svima što mi dajete smernice ka odabiru

noviandroidas
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od noviandroidas »

psyhound Ha ha... tegra. Da je Quad Core Krait pa hajde, ali tegra.
Benchmark ne laze - http://www.gsmarena.com/htc_one_s-review-746p3.php

Za ekran cu se delimicno sloziti da mozda nekim perfekcionistima moze smetati pentile ako zabiju nos u ekran ili gledaju ekran pod lupom. Ekran na One X-u ima dosta losiji kvalitet boja nego kod One S-a, kao i kontrast. Isti takav ekran je na RAZR-u i znam sta pricam.

Koliko je popularan na XDA ne znam da li je bitno obicnim korisnicima telefona, a i koji je popularniji stvarno nemam pojma.
Ne znam sta ti znaci to "ha ha tegra" kad je One X sa JB update-om brzi od SGS3. http://www.phonearena.com/news/Internat ... ut_id36006

Ne treba uopste da zabijas nos, pentile displej sa pikselizacijom se primeti odmah. Licno sam gledao i jedan i drugi telefon. Razlika je znacajna. Kvalitet boja nikako ali nikako nije bolji na One S. Super amoled ima prezasicene boje i prejak kontrast.
http://www.engadget.com/2012/04/05/htc-one-x-vs-one-s/
After viewing the gorgeous non-PenTile 720p HD display on the One X for a few days, we realized just how difficult it was to revert to the S's qHD Super AMOLED panel. Let's put it this way: it's nearly the same screen as on the Droid RAZR, which comes as a tremendous disappointment to us. While we admit that the colors on the AMOLED display are a bit more saturated, that's all it has going for it. The pixelation is still easily noticeable -- in fact, it was the very first thing that stood out when we turned the S on for the first time. In contrast, the X's S-LCD 2 is definitely one of the nicest screens you can get right now, and there's no doubt it trumps the One S.
One X je bolji telefon. E sad, da li ce neko da plati vise je potpuno nesto drugo.

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

noviandroidas napisao: One X je bolji telefon. E sad, da li ce neko da plati vise je potpuno nesto drugo.
Ako si mu rekao :)
Slažem se sa svim što si napisao. Prosto nisu u istoj kategoriji. Jedina prednost S-a je kućište, ali sam se ja na X-ovo kućište vrlo brzo navikao.
Kineska Poslovica

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Одг: htc one s v samsung s2 v htc one x

Post od Baraba »

Ako je one x bolji zašto su izbacili one x + ? Da bi imali jedan model bolji od S3 i ispravili greške. I da, jeftinije se prodaje one x od s3 na oglasima kako vidim :)

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Ovde je izbor između S2 HOS i HOX 8) S3 je nešto drugo, ali pogledaj članak o performansama HOX-a sa JB, pa da onda pričamo :P
Zašto su izbacili HOX+? Iskreno, mislim da ni sami ne znaju.
Zašto ne daju S-OFF na HOX? Nemam pojma!
Zašto toliko odlažu JB WWE? Mislim da još sređuju bagove.
Neko je negde (više ne znam gde sam pročitao, ako se setim, postovaću link) napisao da nema opravdanja za prelazak na "+" za one koji već imaju HOX i ja se sa tim slažem (kad već imam HOX ;)).
Da je HOX+ mnogo jači od "običnog" - mislim da nije. 1,7 u odnosu na 1,5 GHZ, i jača baterija nisu velika razlika. 2GB RAM-a su preterivanje, jer HOX sa 1GB radi besprekorno.
Kineska Poslovica

maliXo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od maliXo »

sad će da vidimo..uzeo sam One X pa sad vreme će pokazati..nadam se da nisam pogrešio i čekam famozni JB da vidim šta će da se desi..malo mi je bilo žao para kad sam davao al možda neću imati ya štao da žalim..javljam utiske za sada zadovoljan na prvi dodir.. :D

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Da valja One-X nebi HTC požurio da izbaci + verziju , ako će te da smanjujete osvetljenje na 10% isključujete net i stalno gasite procese , šta će vam android telefon ???

Ako se one-x koristi kako treba android da se koristi , baterija je vrlo slaba .

Ali ukusi su različiti . :wink:
16 godina na forumu MOBILNISVET

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

m@c|-|oR, ovde kaže:
HTC One X+ je svakako korak napred u odnosu na originalni One X. On svakako pokriva nedostatke, koje je njegov prethodnik imao, tako da zaista ima smisla preći na ovaj model.
Ceo test:
http://mobile.benchmark.rs/mobilni_tele ... htc_one_x1

Mana je i dalje baterija :(

noviandroidas
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od noviandroidas »

zoreli sa N8 i Baraba sa SGS3 ne mracite decka sto je uzeo HOX. Ne budite ljubomorni :P

Odgovori