Nokia 808 PureView
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Nokia 808 PureView
xxxx, koliko ja znam nema, mada s obzirom da pri je kolicina suma veoma mala i kvalitet slike odlican i pri ISO 400 a podnosljiv i pri ISO 800 opticka stabilizacija ti i ne treba. Za nocne slike bez blica imas 2.7 max vreme ekspozicije ali u tom slucaju ti treba stalak ili da telefon stoji na nekoj cvrstoj podlozi
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Izgleda da 808 nije uopšte zaživeo , iako ga ima kod operatera retko ga ko kupuje zbog cene , a i u malim oglasima ga jako slabo ima, a i kad ga ima cena je 450-500 evra a za te pare velika većina će uzeti Samsung S3 ...e Nokijo našta si spala 

16 godina na forumu MOBILNISVET
Pa,fama je tu samo oko kamere,pa misle da njome privuku kupce.Ko ima bar malo mozga preskocice taj model.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Ili jednostavno da spuste cijenu na nekih prihvatljivih 250-300e jer bi onda sigurno imali veću prodaju i samim tim koliko toliko izvukli što su na nju uložili jer ne mogu da vjerujem da cijena ne samo kod nas, već i u EU uopšte ne pada na pomenutom modelu. 

-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Cena stvarno jeste prejaka..
i 350 eura kad bi bila mislim da bi prodaja isla kao luda,ali ovi iz nokie ne shvataju da propadaju,jos su u oblacima.

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: Nokia 808 PureView
"Zivis u oblacima mala..." nece se nokia nikad opametiti jer su ovo poslenji trzaji na moju zalost jer volim nokiu
Note IV N9100 dual
- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
Behemoth, izjava ti je malo preterana.Hoces da kazes da su ljudi kojima je bitna kamera na telefonu bez mozga?Svako ko je video kakve slike pravi ostao je bez teksta i po meni se to zove inovacija a ne ekran od 5 inca i cetvorojezgrani procesor,resili su da naplate tu inovaciju i niko im nista ne moze a druga stvar je finansijska situacija naseg naroda koja je glavni razlog zbog toga sto telefon nije nesto zaziveo a po svetu je druga stvar.Citao sam komentare ljudi na GSM Areni i vecina se zali da Nokia ne proizvodi dovoljno ovog modela jer im u svakoj radni kazu da se 808 rasproda istog dana kada se i dobije.Onda je Nokia izjavila da je uposlila sve kapacitete u proizvodnji ovog modela ali da jednostavno ne uspeva da namiri potraznju,mada ipak ce biti da ga i ne proizvode u velikim kolicinama jer zele na silu da gurnu Lumie u prvi plan i zato sto je redak zato i drzi slicnu cenu kao kada se pojavio.
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Čim ga malo koji svjetski operater ima u ponudi onda je stvar jasna... Skoro sam bio u inostranstvu i kome god sam spomenuo pureview svi su me gledali čudom... jednostavno nema marketinga i nema ponude kod operatera i tu nema dobre prodaje a traže masne pare za njega bez obzira na tu inovaciju sa kamerom. Jednostavno je potražnja takva u inostranstvu, traži se iOS ili Android, tu i tamo WP ali dosta slabije nego druga dva sistema...
- RandjaPO
- Mobil fan
Ko ce ga znati sta je istina ali jedno znam sigurno,ovaj telefon zadatak zbog koga je napravljen,a to je imati najbolju kameru u telefonu i biti prvi telefon koji uspesno menja fotoaparat,obavlja bez premca i tako ce biti bar jos 5 godina mada sam vec cuo neke glasine koje se ticu naslednika ovog modela.
RandjaPO, ovde gresis samo tako... Mozda je bolji od onih idiota koji kostaju 100-200e jer nemaju skoro nikakava podesavanja, al ovo ne mozes da poredis sa profesionalnim aparatima i opremom koju oni nose...
- RandjaPO
- Mobil fan
lesa0208, evo ga citat sa ''slepog'' testa GSM Arene:
''Quite a lot of people got their guesses correct this time, but it's hardly a surprise - the 808 PureView has quite an advantage over its smartphone peers in terms of resolved detail and processing, so it's easy to tell its pictures apart.
In fact a lot of people couldn't decide which photos came from the Nokia cameraphone and which from the Olympus Micro Four Thirds camera, which is a huge compliment to the Nokia camera division on its own.
The numbers are quite clear - Nokia has really managed to create something special with the 808 PureView. Matching the Micro Four Thirds camera in terms of image quality would have been impressive enough, but beating it is simply stunning.
We did expect the Nokia 808 PureView to trump its smartphone competition quite easily, but the fact that it was voted best performer by more than twice the number of people that chose the the E-PL2 was a bit surprising even to us.''
Evo koliko koliko kosta ovaj Olympus-ov fotoaparat:
http://www.ebay.com/ctg/Olympus-PEN-E-P ... /100149370
Kompliment je i to sto se jedan telefon moze porediti sa tim idiotoma od 200e,jer se nijedan telefon ne moze porediti cak ni sa njima,a kamoli to sto stoji rame uz rame sa ovakvim aparatima kao iz testa i cak odnosi pobedu u slepom testu.
''Quite a lot of people got their guesses correct this time, but it's hardly a surprise - the 808 PureView has quite an advantage over its smartphone peers in terms of resolved detail and processing, so it's easy to tell its pictures apart.
In fact a lot of people couldn't decide which photos came from the Nokia cameraphone and which from the Olympus Micro Four Thirds camera, which is a huge compliment to the Nokia camera division on its own.
The numbers are quite clear - Nokia has really managed to create something special with the 808 PureView. Matching the Micro Four Thirds camera in terms of image quality would have been impressive enough, but beating it is simply stunning.
We did expect the Nokia 808 PureView to trump its smartphone competition quite easily, but the fact that it was voted best performer by more than twice the number of people that chose the the E-PL2 was a bit surprising even to us.''
Evo koliko koliko kosta ovaj Olympus-ov fotoaparat:
http://www.ebay.com/ctg/Olympus-PEN-E-P ... /100149370
Kompliment je i to sto se jedan telefon moze porediti sa tim idiotoma od 200e,jer se nijedan telefon ne moze porediti cak ni sa njima,a kamoli to sto stoji rame uz rame sa ovakvim aparatima kao iz testa i cak odnosi pobedu u slepom testu.
Nisu bez mozga oni kojima je vazna kamera na telefOni koji kazu da Nokia 808 nije dobar telefon,nemaju pojma o telefonima i kamerama.Telefon iako ima Simbian nije los,daleko od toga,danas sam se igrao u Vipu s anjime,malo sporije otvara net i vece slike ali nista strasno.Ekran je jako dobar,tu nema price.I nije ruzan.Da ga nadjem starog par dana pod garancijom za 400 eura kupio bih ga.Pre bih uzeo nju nego neki iPhone.Kamera je na 808 najbolja trenutno na telefonima.I Lumia 920 ima dobru kameru i jos bolji hd ekran ali ne kao sto ima 808 kameru.
- RandjaPO
- Mobil fan
dule88, pretrazivanje neta je najveca mana Symbian-a,tek sa Belle FP1 je postalo prihvatljivo dok je sada sa FP2 sasvim dobro,jos je to iza Androida i iOS-a ali je sada sa FP2 sasvim solidno.
Cao svima ,danas sam postao vlasnik Nokia 808 Pure View ,zista sjajan uredjaj 

Forever !!!
Cestitke kocapro nek te lepo sluzi 

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Čestitke i od mene, PureView 808 je sjajna uređaj sa kamerom koju nijedan modele neće moći da nadmaši jedan duži vremenski period.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- RandjaPO
- Mobil fan
kocapro i od mene sve cestitke.Napisi neke utiske o telefonu,naravno i dobre i lose jer ne postoji savrsen uredjaj.
Moji utisci koliko sam video za ova dva dana su da je Kamera fenomenalna ,to zaista treba videti i tesko je opisati ,telefon je jako cvrst utegnut ,nekako prava muska Nokija
Malo je tezi kad se drzi u ruci ali i to je stvar navike.Ekran je dobar ,mozda su ipak malo trebali povecati rezoluciju ekrana ali i ovo je dobro cak i vise od toga.Baterija mi je izdrzala skoro dva dana sa dosta mucenja
......To je za sada koliko sam uspeo da vidim za ova dva dana

Forever !!!
Da li moze neko da mi kaze kako da instaliram flash player na noki 808 i gde mogu da nadjem neke aplikacije za simbian belle,potrena mi je i opera za symbian belle ,
Hvala puno na odgovoru
Hvala puno na odgovoru
Forever !!!
operu na nokia store registruj se i cepaj free apps preko nje. Preporucujem ti operu mobile, ali ni ona nema podrsku za javu i fles na zalost... Dakle samo nokia browser ima flas podrsku...