Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Re: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od janka_88 »

Baraba, šta da ti kažem... sve uglavnom po starom. Ja sam ubacio Android Revolution HD 15.1 verziju i zadovoljan sam. Problem sa čekanjem prilikom ulaska u dialer ili kontakte je i dalje prisutan i počinje me polako sve više nervirati. :angry: Zar je moguće da im top model sa tolikom podrškom zajednice i tolikim inženjerima i stručnjacima ne može to riješiti? To je neoprostivo! Dobra stvar je što je omogućeno ubacivanje galerije sa Note 2 i na S3 sa posebnim fajlom i to sad izuzetno izgleda. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

janka_88, to je i mene smorilo na S3 kao što sam pisao, ali može da se reši sa exDialer:
https://play.google.com/store/apps/deta ... RpYWxlciJd
i preporučujem ti ovaj skin:
https://play.google.com/store/apps/deta ... theme.dark

Pa javi, on leti kao munja čak i pri prvom pokretanju kada si tek upalio fon (tako je bilo kod mene).

petar789
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 27. Sep 2012. 09:31
:: S3
:: 5610

Post od petar789 »

Baraba napisao:Ima li nekih novina, novih romova, kernela? Otkako sam prodao S3 ne pišem u temi (ali je pratim i čekam neki novi info) a vi ništa :(
A sto si prodao telefon ako se moze znati???

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Baraba, hvala ti na ovom dialeru. Nadao sam se nekako riješiti problem sa fabričkim dialerom tako što bi instalirao neki ROM ali džabe sve... :dry: Svideo mi se kako radi Super Nexus ROM, siguran sam da si ga zapazio, ali je zasnovan na JB 4.1.2. i neke stvari ne funkcionišu baš kao što je wifi tethering. Nije da mi je neophodno ali želim da svaka opcija na telefonu bude funkcionalna, vjerujem da me razumiješ...

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Baraba, i ja bas tu kombinaciju koristim jos na Motorola-i sam je instalirao. Odlicno se pokazao program.

Inace da pitam da li je i kako moguce promeniti precice na zakljucanom ekranu (pre prevlacenja prsta).

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

jerkann, settings > interface > lock screen > slider shortcut (ovako je kod mene na kuvanom romu, ne znam kako je na stock romovima)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Azimuth, nasao nesto slicno ali nemam nikakvu opciju za ubacivanje precica.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

E pa evo novosti...:-) "procureo" FW za S3 v4.1.2...:-)
New leaked firmware for Galaxy S3
(I9300XXELK4) brings split-screen view
mode and other new features
http://blog.gsmarena.com/pre-release-je ... -s3-leaks/
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Ninolina, evo još jedan izvor sa malo više informacija. :)
http://www.sammobile.com/2012/11/15/i93 ... -firmware/

Testirali su ga i funkcioniše sve uredno kao i bilo koji oficijelni firmware ali opet svako na svoju odgovornost nek ubacuje. :) Ja lično ću sačekati malo sa tim... :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

petar789 napisao: A sto si prodao telefon ako se moze znati???
Nerviralo me čekanje kod otključavanja ekrana, poruka, imenika, brzina rotacije kada gledam slike... može ovo sve da se ispegla sem čekanja 2sek. kod otključavanja displeja. Uzeo 4s da isprobam iOS i tu se razočaram, sada mi je S3 avion i pored tih nekih sitnica ali me opet nerviraju, brutalan hardver a ima zastoj sa najosnovijim stvarima :cry:
na nekim kuvanim romovima ovo je eliminisano ali opet na njima nešto drugo ne funkcioniše.

@jerkann, ima na stock romu, klikni na slider shortcut (ovo je štiklirano ako hoćeš da se vide ali treba da klikneš baš na slider shortcut).

@janka_88 kako ti radi ovaj dialer?
potpuno te razumem, kad kupim nešto hoću sve da funkcioniše, zato i izbegavam ustom romove već stock očistim i prilagodim.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

janka_88, ja cu ga svakako uskoro isprobati. Omega test build se priprema pa posto sam u test timu bicu medju prvima koja ce ga probati. :-) Bice online za mene u narednih 2 sata...:-) Javicu i vama utiske...:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Baraba, zaista je odličan dialer. Čak ima i posebna opcija za kontakte tako da to sve izgleda kao fabrički. U donjoj traci ima ikonica za dialer i ikonica za imenik i momentalno ulazi i u jedno i drugo. I eto šta smeta Samsungu da takvu aplikaciju jednostavno integriše u sistem...

Ninolina, ako sve funkcioniše slobodno podijeli link za skidanje na pp. :D Interesovao me Omega ROM ali koliko se sjećam nešto nije radilo do sada od opcija... ispravi me ako griješim? :?

komsa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 07. Jan 2007. 09:15

Post od komsa »

@Ninolina cekam da cujem utiske sa 4.1.2......i mene je nervirao lag sa dialler-om i porukama,probao sam sve ili skoro sve do sada custom JB i vratio se na ICS.......nije pomagao ni supercharger ni best multitasking ni pimp my ROM da se resi taj lag pa me bas zanima da li je Samsung nesto napravio sa 4.1.2 ................pozzz

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Mene zanima narano ima li čekanje pri otključavanju displeja? Ulazak u poruke, imenik i dialer kada nisu u kešu? :)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Jos nocas sam ga flash-ovala ali nisam stigla da ovde napišem utiske. Sve u svemu, super doživljaj. :-) Sve radi brzo, mozda čak za nijansu brze nego na v4.1.1. :-) Multiwindow je extra, a uz odredjeni mod moguće je bilo koju app staviti u multiwindow. Bez tog moda, na stock-u to je moguće samo odredjenim sistemskim aplikacijama. Vredi ga flash-ovati, mada cu se za sada vratiti na 4.1.1 jer za njega imam dostupne sve modove i teme kojih ne zelim da se odreknem. :-)

Sto se tiče Dialera tu se nije mnogo toga promenilo. Cekanja i dalje ima, mada ja ne koristim default aplikaciju za dialer vec exdialer koji gotovo trenutno ulazi u dialer i kontakte...:-)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Ninolina, evo i ja sam ubacio Omega ROM v33 sa ovom zadnjom verzijom JB 4.1.2. Reci mi koji kernel ti koristiš? :)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

janka_88, v33 je nedovršena verzija. Ujutru ce biti v33.1 sa dosta ispravljenih problema. Rade svi kerneli koji su radili i na 4.1.1, bar tako ostali potvrdjuju. Ja sam samo testirala v33 i v33.1 i za sada cu biti na v32 bar dok mi ne pripreme temu. :-) Inace na JB-u koristim kernel Yank555. Taj mi se najbolje pokazao sto se tiče baterije i performansi. :-)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Izašla je i v33.1 tako da sam i nju instalirao sa stock kernelom. Vidjeću kako će se ponašati sa njim pa ću po potrebi ubaciti neki drugi. :)

marebrus
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Jul 2006. 19:55

Post od marebrus »

Nadam se da necu mnogo da smorim ljude ali ovaj JB je smesan...

-- kad me neko zove redovno se desava da prikazuje sliku od onog sa kim sam prethodno razgovarao
-- kad izlazim iz bilo koje aplikacije redovno se desava da se slike mesaju (u isto vreme je slika aplikacije iz koje izlazim i pocetnog ekrana), pobrljavi skroz...
-- isto prilikom izlaska iz aplikacija desava se to da se pocetni ekran zacrni i na njemu budu prikazane ikone
-- yahoo mail koji je radio relativno dobro sad na JB nema trika da se refreshuje
-- pogido je ram na 833 ali zato ne spusta ispod 650 onaj iskorisceni deo
-- problem sa seckanjem prilikom listanja liste poziva se nije resio update-om pa secka i dalje,

ovo su samo neka od zapazanja koja su mi sad pala na pamet, i ako neko ima resenje za bilo sta od ovog unapred se zahvaljjem.

Jedina pozitivna stvar je sto kad otvaram nesto iz kesha to je mnogo brze nego pre update-a

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Baraba napisao:Mene zanima narano ima li čekanje pri otključavanju displeja? Ulazak u poruke, imenik i dialer kada nisu u kešu? :)
Ovo je problem sa Exynos chipsetom. To je poznat problem. Treba mu vremena da pokrene sva 4 jezgra iz deep sleep-a.. NE znam kako ce ovo resiti, i da li moze da se resi softverski (kernelom ili osom)...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Odgovori