Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od toda81 »

Hvala na informaciji. Prijatelj namerava da kupi s2 pa me je pitao gde je moj proizveden i ja ga ugasim i vidim ispod baterije da je u pitanju Vietnam pa me je cisto intlformativno interesovalo gde su drugima proizvedeni telefoncici. Mozda ima, a mozda i nema veze gde je proizveden, mada verujem da i oni, kao i svi ostali posebnu paznju poklanjaju onim zemljama koje su ekonomski jake i cije im he trziste bitno. Npr kada su automobili u pitanju ubedljivo je najbolje kupiti auto iz Svajcarske. Mozda sada izlazim mimo teme, ali cu ipak navesti jedan primer. Moj prethodni auto je bio peugeot 206 koji je kupljen u Holandiji, a moj prijatelj je kupio isti auto u Srbiji od ovlascenog distributera za nase trziste i lako se primeti razlika u plastici jer je na mom koji je uvezem iz Holandije mnogo kvalitetnija nego na onom iz Verana. To mislim da nije u redu, ali je to nasa realnost. Ko zna sta se jos razlikovalo na ta dva auta ... Ovo sam samo napisao poredjenja radi jer me ne bi cudilo da su telefoni namenjeni pojedinim zapadnim zemljama kvalitetnije odradjeni nego neki koji su namenjeni nekim drugim trzistima koja nisu posebno atraktivna
Note IV N9100 dual

Daxy86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 20. Jan 2010. 01:38

Re: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od Daxy86 »

Molio bih za pomoc ako je moguce kako root-ovati XXLSJ tj ovaj oficijalni JB fw. Tacnije me zanima kako ga root-ovati sa philiz kernel da ima. Trazio sam po netu al nigde ne mogu da nadjem lepo upustvo i precizno pa bih vas molio za pomoc :)

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

E ovako: moze li ko da mi kaze koja je razlika izmedju AOKP i AOSP romova?
I jos neka preporuka JB roma, po mogucstvu blue themed. Gracias :)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Daxy86, jednostavno je. tomas.hokenberi je ostavio link na prethodnim stranama. Skini taj fajl, na kompu ga preimenuj u "update.zip", pa ga prebaci na mem. karticu (bez kartice neces ovo uspeti da izvedes!). Ugasi telefon, baci ga u recovery, idi na install uprade i to je to. Sad imas rutovan telefon. Onda ga ponovo upalis, taj Philiz kernel tj falj prebazis na internu telefona, ugasis, opet u recovery, install zip, nadjes Philiz i to je to.

Jorda, razlika koju sam ja primetio jeste da je AOSP cist android, dok sa AOKP dobijas vise podesavanja.
Imas pun net nekakvih poredjenja.

E jedino sto mi se ne svidja kod Philiz kernela jeste sto ne mogu da nateram BLN da mi radi :dry:

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 17:48

Post od spasa »

Mislim da on ne podržava bln jer je to ustvari stock kernel, bez ikakvih modifikacija, samo je root ubačen.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Jorda, moja preporuka je da se drzis procurelog stock JB roma. Dok Samsung ne objavi i izvorni kod svog JB firmvera nijedan "kuvani" JB nece raditi kako treba.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Ok, to je ovo sto je Azimuth stavio?
Je li onaj splitscreen poseban mod ili je u sklopu stock jb roma?
Molim za linkove ako nije problem. :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Jorda, to je mod koji je primenjen na stock JB rom. U stock rom-u postoji sve sto je potrebno za multiwindow ali je onemoguceno od strane Samsunga. Instaliranjem moda se aktivira multiwindow i jos par sitnica.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Nista vise neces dobiti sa promenom kernela. Za bilo sta vise ti trebaju modovi. Ajd kad se vratin kuci pa ti saljem linkove, osim ako me neko ne preduhitri.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Koristi li neko CM10 ,ako koristi moze li da napise par reci o tome :)
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Pozdrav svima! :)

Evo ovako, pratim ovu temu već par meseci i vidim da ima dosta iskusnih članova ovde koji pomažu drugima.
Pošto nemam nikakvog iskustva sa rutovanjem telefona niti ubacivanjem drugih romova, imam jednu molbu i nadam se da će mi neko izaći u susret.

Može li mi neko u postu ili u PP detaljno objasniti kako da rutujem svoj telefon (ali i da ga unroot-ujem) i kako da ubacim onu procurelu JB verziju (da li je za nju potreban rutovan telefon ili ne?)?

Video sam prethodne postove, ali nekako ne bih da rizikujem da sj*bem nešto jer sam baksuz, pa zato pitam da mi neko konkretno napiše. Unapred zahvalan!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Jorda, na ovom linku imas dosta modova spakovanih i samo ih iz rikaverija instaliras kao i sve ostalo. Obrati paznju na to sta skidas. Imas ispod tih slika link za DEODEXED i za ODEXED verziju. Ako koristis ovaj leak koji i mi koristimo onda ti treba mod za odexed, njega skidas.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1999623

Ako hoces i galeriju kao sto je ona na Note2... Prvo iz Titanium backu-a uninstall odradis ove galerije koju imas u telefonu pa teko onda iz rikaverija instaliras ovaj mod
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2006327

iamivan, neces nista zeznuti. Skini sa sammobile ovaj leak.
Na prethodnoj strani smo objasnili kako se iz Odina stavlja rom. Kad to odradis, ovde sam napisao kako da uradis rutovanje, posle rutovanja stavi taj Philiz kernel. Posle toga ide instalacija ovih modova i imas telefon sa romom koji ti pruza ono najbolje od S2 i Note2 u kompaktnijem pakovanju :D 8)

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Aha. tomas.hokenberi, Azimuth, hvala na pomoci.
Probacu sutra da izflesujem pa javljam utiske.
Cek, posle flesovanja ovog leaka gubi se root?
Ofc, mogu da ostanem veran siyah kernelu, verujem da ima za JB? :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Jorda, moraces privremeno da se odreknes Siyah kernela, dok se ne pojavi verzija koja radi (stabilno) na ovom JB leak-u. Sto se tice root-a, ovaj JB leak se jako lako rutuje.

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Oke, onda nista od siyaha za sad. :(
Azimuth napisao:Skini taj fajl, na kompu ga preimenuj u "update.zip", pa ga prebaci na mem. karticu (bez kartice neces ovo uspeti da izvedes!)
Zezas da ne moze da se root bez kartice??? :?

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od spasa »

Mislim da je siyah odustao od s2, tako da ga neće biti.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Jorda, ili ne moze ili ja ne znam da moze :wink: Salim se. Ne moze, pokusavao sam i sam bez ali ne ide. Pa nedju negde neku, valjda imas u fotoaparatu ili tako negde...

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Samo da se javim da sam uspešno ubacio procureli JB u svoj telefon i malo je reći da sam oduševljen! :D

Azimuth, hvala ti na pomoći. Samo još sutra da uzmem memorijsku pa da mogu da ubacim ovo ostalo. :)
By the way, sada kad sam ubacio JB, je l' da radim samo factory reset preko recovery-ja?

Takođe hvala i tomas.hokenberi-ju na pružanom objašnjenju. :)

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od spasa »

Koliko sam upućen mislim da ne može jer stock recovery ne podržava sa interne memorije, to cwm podržava instaliranje sa interne

omer67
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 03. Apr 2012. 09:22

Post od omer67 »

Trudim se da redovno pratim sve sta se desava na forumu. U mnogo stvari ste mi svi pomogli jer je vecina problema obradjena. Jedna me stvar interesuje. Vidim da je dosta Vas instaliralo preko Odina liked 4.1.2 JB i da ste za sada zadovoljni. Skinuo sam i ja, ali nigde nisam video da je neko napisao da li telefon mora biti otkljucan sa mreze ili se moze instalirati na onaj koji jos uvek ima network lock. Ako bi neko bio ljubazan da odgovori. Hvala u napred.

Odgovori