iPhone 4S
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: iPhone 4S
Jel telefon SIMFree, ili radi preko X-SIM kartice?
Sto se ovog prvog problema tice, nije mi jasno zasto ti ne ispisuje imena iz imenika, eventualno uradi JailBreak uredjaja pa instaliras Caller ID Fix iz Cydie (mada ja to licno jako ne volim, i nikad i nisam koristio, jer mi je uvek sve radilo)
Sto se drugog dela pitanja tice, oko neta, ne znam sta je frka, proveri sa operaterom, idi u poslovnicu i trazi hitan listing.
Moguce da ti je to neki internacionalni sms ili sl. iz neke aplikacije a da to i ne znas.
Sto se ovog prvog problema tice, nije mi jasno zasto ti ne ispisuje imena iz imenika, eventualno uradi JailBreak uredjaja pa instaliras Caller ID Fix iz Cydie (mada ja to licno jako ne volim, i nikad i nisam koristio, jer mi je uvek sve radilo)
Sto se drugog dela pitanja tice, oko neta, ne znam sta je frka, proveri sa operaterom, idi u poslovnicu i trazi hitan listing.
Moguce da ti je to neki internacionalni sms ili sl. iz neke aplikacije a da to i ne znas.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Telefon je preko X-SIM kartice ali koliko sam ovde citao Cydie nema za ovu moju verziju tako da ne mogu instalirati Caller ID Fix.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ima Cydie, i JB, samo sto je tethered, sto znaci, pri svakom paljenju telefona, mora da ide preko kompa. Pitanje je da li je uredjaj do sada bio nekada JB, jer ako jeste, postoji sansa da ima sacuvane SHSH blobove, pa da ga dignes na 5.1.1
Mozes da proveris preko TinyUmbrella recimo.
Mozes da proveris preko TinyUmbrella recimo.
Nista se ne desava kada upalim fon preko kompa. Gde se na taj nacin nalazi Cydia, nemam njenu ikonicu?
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Pazi, palis fon preko kompa na sledeci nacin - pokrenes redsnow, prikopcas fon na komp, u redsnow ides extras, just boot, odradis sta treba (nadjes ipsw, DFU), i to je to.
Nakon toga fon radi u tethered boot modu.
Ako nemas Cydiu, onda telefon mozda jos nije jailbreakovan?
Nakon toga fon radi u tethered boot modu.
Ako nemas Cydiu, onda telefon mozda jos nije jailbreakovan?
Telefon nije JB i zato nema identifikacije prilikom poziva. Ova moja verzija iOS je 5.1 tako da sam telefon vratio u radnju gde sam ga kupio da bi mi ga podigli na 5.1.1 mada mi ovaj serviser rece da ce to biti tesko ali da ce pokusati. E mene sad interersuje zato je to toliko tesko uraditi i sa 5.1 podici ga na 5.1.1 ?
Sto se tice nekontrolisanog uvecanja racuna bio sam u mts-u i izvadio listing, rekli su mi da imam odlazne poruke ka samo jednom broju u Britaniji sto je jako cudno jer ja te poruke nisam slao, vec se to pocelo desavati kako sam karticu stavio u iPhone. Postupak blokade da mi ta poruka vise ne ide u Britaniju na taj broj je u toku od strane mts-a. Zivo me interesuje o cemu se tu radi, dal je moguce da je iOS malo zaglupeo i da fon sam salje poruke?
Sto se tice nekontrolisanog uvecanja racuna bio sam u mts-u i izvadio listing, rekli su mi da imam odlazne poruke ka samo jednom broju u Britaniji sto je jako cudno jer ja te poruke nisam slao, vec se to pocelo desavati kako sam karticu stavio u iPhone. Postupak blokade da mi ta poruka vise ne ide u Britaniju na taj broj je u toku od strane mts-a. Zivo me interesuje o cemu se tu radi, dal je moguce da je iOS malo zaglupeo i da fon sam salje poruke?
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
kingpin, gluposti, telefon ne mora da bude JB da bi imao identifikaciju poziva. Meni radi sve i bez JB. Sve brojeve moras d aupises u +381 formatu (internacionalni), stavis language Serbian, i stavis Region format Serbian.
Iskreno niko, pa ja mislim cak ni sam Apple ne moze da ti digne telefon na 5.1.1 jer je prozor sa signovanje zatvoren. A ti jos nemas ni SHSH blobs, sa kojima bi proces mozda mogao jako tesko da se uradi.
Nemoj da ti ga serviser digne na 6.0.1 jer ces biti dugo bez JB, pa ces da places.
Sto se tih poruka tice ka Britaniji, to je za aktivaciju FaceTime i iMessage. Ko zna sta si ti tamo radio!
Iskreno niko, pa ja mislim cak ni sam Apple ne moze da ti digne telefon na 5.1.1 jer je prozor sa signovanje zatvoren. A ti jos nemas ni SHSH blobs, sa kojima bi proces mozda mogao jako tesko da se uradi.
Nemoj da ti ga serviser digne na 6.0.1 jer ces biti dugo bez JB, pa ces da places.
Sto se tih poruka tice ka Britaniji, to je za aktivaciju FaceTime i iMessage. Ko zna sta si ti tamo radio!
Svi brojevi su mi u imeniku sa +381, jezik nemam Srpski, problizno sto imam je Hrvatski a region sam stavio Serbian i nista i dalje. Pocinjem da ludim lagano zbog te identifikacije. Oko tih poruka vezano za Britaniju, tu nisam ama bas nista podesavao, kako sam stavio karticu tako sam primetio da te poruke idu. Te poruke cu i nekako da resim sa mts-om ali ta identifikacija me ubi. Ovi iz radnje gde sam uzeo fon mi rekose da ako ocu vratice mi pare ili da sacekam JB za ovu moju verziju.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
kingpin, nema veze sa JB, i stojim iza toga.
Evo ti moja podesavanja mozda pomogne - Language English
Region format Serbian (Latin)
Ako imas opciju international assisst stavi na ON
U my number broj treba da ti ispise kao +3816...
Zatim u Settings idi na Messages, i vidi da li je iMessage na ON, isto vazi i za FaceTime.
Stavi na OFF oba. Zatim, ako zelis jednom da aktiviras iMessage, samo stavis na ON, imaces trosak jos te jedne poruke za Britaniju i to je to. Ne znam koje sve aplikacije imas u telefonu koje bi jos mogle da prave problem.
Ako ti treba pomoc, tu sam.
Evo ti moja podesavanja mozda pomogne - Language English
Region format Serbian (Latin)
Ako imas opciju international assisst stavi na ON
U my number broj treba da ti ispise kao +3816...
Zatim u Settings idi na Messages, i vidi da li je iMessage na ON, isto vazi i za FaceTime.
Stavi na OFF oba. Zatim, ako zelis jednom da aktiviras iMessage, samo stavis na ON, imaces trosak jos te jedne poruke za Britaniju i to je to. Ne znam koje sve aplikacije imas u telefonu koje bi jos mogle da prave problem.
Ako ti treba pomoc, tu sam.
Miodrage pre svega hvala ti na pomoci do sada ali i dalje je isto, sve sam podesio kako si napisao ali identifikacije nikako. Cudno je to kada pozivam iz imenika, pise lepo koga zovem i to ime se pojavi na displeju ali kad pogledam posle u Recents ocrtavaju se samo brojevi. Isto je i sa dolaznim pozivom, samo brojevi.
Edit:
Tek sam sad video u "U my number broj treba da ti ispise kao +3816..." meni pise UNKNOWN, nema ga, ima li to mozda neke veze i kako da napravim da mi se broj tu pojavi?
Edit:
Tek sam sad video u "U my number broj treba da ti ispise kao +3816..." meni pise UNKNOWN, nema ga, ima li to mozda neke veze i kako da napravim da mi se broj tu pojavi?
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Udji u to, i tamo ako imas opciju edit, svojerucno upisi svoj broj telefona. Onda telefon spoji sa kompom i pokreni iTunes, i vidi da li ce on i kako da vidi tvoj broj.
Nemam opciju EDIT, u opciji Phone imam samo u gornjem levom uglu opciju Settings i to je to. Edit nema. Imam My Number, ispod je International Assist (ON) ispod je SIM PIN (OFF) i na kraju je Telenor Services.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
kingpin, pa udji u My number (klik), i ukucaj svoj broj. Mislim da ce da pomogne.
Meni automatski cita svaku karticu koju ubacim u njega.
SIMFree iPhone4 5.1.1
Meni automatski cita svaku karticu koju ubacim u njega.
SIMFree iPhone4 5.1.1
Pa u tome i jeste caka sto ne mogu da udjem u njega i otkucam broj, jednostavno se nista ne desava kada kliknme na My Number.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
E pa ne znam sta da ti kazem. probaj za pocetak obican reboot telefona. Ako to ne ce, onda uradi hard-reset (drzis home i power dok se ne pojavi jabuka). Ako ni to ne pomogne, onda eventualno restore.
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
kingpin, verovatno X-SIM pravi problem sa identifikacijom. Da li ti je kartica mikro SIM ili si je sam sekao? I to može da bude uzrok. Ako ti je starija kartica, menjaj je za novu. Sopstveni broj telefona na SIM karticu možeš da ubaciš i preko nekog drugog telefona, ali je vrlo čudno da to ne možeš da uradiš na ajFonu... Zato i mislim da je X-SIM problem.
● PRAVILA FORUMA ●
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Bice da je do toga sto Miškoni kaze. Smetnuo sam ovo poslednje s uma, sve mi je nekako u secanju da je SIMFree. X-SIM bitno menja stvari.
E momci moze biti, jer pazite, kartica mi je secena kada sam pre par dana uzeo ajfon a inace sama kartica je stara oko 5 godina kada sam sa pri presao na post paid. Zena je bas pre neki dan presla na post paid i ima tu mikro karticu od telekoma tako da cu uzeti njenu karticu i staviti u moj telefon da bi video dal je do kartice. Ako jeste onda vec koiliko sutra idem u mts da uzmem novu karticu. Nadam se da ce se i kontakti konacno pojaviti.
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
kingpin, odlično, probaj sa ženinom karticom, ako bude isto onda je ipak X-SIM. Nažalost, ako je 5.1.0 u telefonu, ne možeš da odradiš JB. Jedino da dižeš na 6.0.1 i da čekaš da puste "untethered" JB. Pročitaj malo razlike između iOS5 i 6 pa vidi šta ti više odgovara. U svakom slučaju si najverovatnije osuđen na iOS6.x ako hoćeš u budućnosti da radiš JB.
● PRAVILA FORUMA ●
Verzija iOs-a je 5.1 koja se nalazi kod mene. Cim kasnije stavim karticu javljam sta je bilo.