HTC One S

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Re: HTC One S

Post od zoreli »

Ažurirao sam imenik sa Gmailom ali nema sličica od kontakata u Gmail kontaktima kad ih otvorim na PC-u , mada kad otvorim kontakt (Gmail na PC) sa desne strane kontakta je napomena "HTCData Facebook>id:16485......" to je verovatno link za sync sa fejsom, samo mi je bezveze što Gmail nije pokupio i slike kontakata , al ajd šta da se radi :?

Danas sam upario One S sa beats slušalicama od Sensation XE , zvuči nestvarno dobro :D
16 godina na forumu MOBILNISVET

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Mali test baterije , rezultat :

Pozivi , poruke, surf, foto i slušanje muzike , mobilni net stalno uključen.

U 09:30 skinut sa punjača
U 00:47 baterija 32%

Korišćenje baterije:

Ekran 77% - vreme uključenosti 2h 33min.
Pripravnost u mreži 8%, - vreme uključenosti 15h 52min.
Wi-Fi 8% - Aktivan 11h 45min.
Telefon u pripravnosti 7% - vreme uključenosti 13h 19min.

Po meni to je veoma dobar rezultat ;)

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Za one koji se dvoume između S3 i S4 procesora evo dela teksta recenzije sa Srbodroida (Coby) :

Imao sam priliku da koristim oba telefona neko vreme i konačan utisak je sledeći: sa strane prosečnog korisnika razlika je apsolutno neprimetna!
Na osnovu specifikacije oba telefona S4 verzija bi trebalo da se greje manje, da troši manje struje i da radi brže. Moje iskustvo govori drugačije: S4 verzija se greje apsolutno isto kao i S3 – veoma malo, baterija je trajala u proseku isto – oko dan i po, a razliku u brzini uopšte nisam primećivao. Zahtevne igre Dead Trigger i Mass Effect Infiltrator su sa maksimalnim grafičkim podešavanjima radile bez seckanja na oba modela, HD filmovi takođe.Moja iskustva sa baterijom na S3 verziji su veoma pozitivna, baterija je trajala dan i po, sto je upola duze nego na svim Android telefonima koji postoje. Siguran sam da ce te 100% biti PREzadovoljni trajanjem baterije, baterija nije slaba, jaka je!

Koji One S da kupim?

Ako ste normalan korisnik: nebitno je da li ćete kupiti S3 ili S4 varijantu, nećete primetiti bitnu razliku.
Ako ste napredni korisnik i fan Sense-a: kupite bilo koji od ova dva telefona.
Ako ste napredni korisnik i fan non Sense romova: ni slučajno ne kupujte S3 verziju, bar dok ne izađe neki rom koji nema Sense korisnički interfejs, tipa CyanogenMod.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ja sam imao S4 model i nije bas kako si naveo... :wink:
priblizno si u pravu ali S4 mnogo brze radi, uopste se ne greje (doduse nisam igrao nikakve igrice), baterija mi je trajala i do 3 dana (iskreno sam bio iznenadjen, nisam to ocekivao od htc-a), non stop ukljucen wi fi sa auto refresh-om naloga, bezbroj poruka, internet non stop, pozivi po potrebi - mozda pola sata - sat dnevno prosecno...

imao sam crni i malo je poceo da se ljusti i signal mi je isao na zivce, dosta je slabiji od nekih modela koje sam imao ranije (a imao sam skoro sve ''atraktivnije'' :wink: )

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

luca napisao: priblizno si u pravu ali S4 mnogo brze radi
Dali si imao oba S3 i S4 modela i u isto vreme pokretao aplikacije, browser i igrice ???

Evo malog testa , poređenje procesora: Samsung Galaxy SIII vs Overclocked Htc One S (S3)

http://www.youtube.com/watch?v=sHZhWvIAOdM

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

naravno da nisam imao oba u isto vreme niti sam imao S3 uopste... najveca prevara nasih prodavaca neupucenih ni u sta je da prodaju ljudima za iste pare slabiji model... ne znam zasto bih kupovao S3 model za iste pare... :roll:

spavac86
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 10. Okt 2012. 20:20
:: HTC Desire S
:: HTC ONE S

Post od spavac86 »

Nemaš ti pojma dečko ali nema veze. Ja imam S3 i koristio sam S4 i zaključak je da prosečan korisnik ne može da primeti golim okom nikakvu razliku, što su zaključili i mnogi testovi i recenzije koje su radili profesionalci. S3 mi se niti greje, niti ljusti, niti secka...

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ne znam ja ko ovde nema pojma ali One S C2 ima isti cipset kao Sensation i Sensation XE (MSM8260). Sensation se toliko ugreje da ga je veoma neprijatno i drzati u ruci, a ovde je isti taj CPU jos podignut na 1.7GHz! Tesko da moze da bude 'ladniji od Sensation-a.

Kada sam zadnji put uzimao telefon u VIPu su mi dali da se dosta izigram i sa RAZR-om i sa One S C2 (kad im kesiras 30.000+ na licu mesta sve ti je dozvoljeno :D ) i zakljucak je sledeci: RAZR sa TI OMAP 4430 i Cortex A9 na 1.2 GHz radi vidno brze od One S C2 sa MSM8260 i Snapdragon-om na 1.7GHz, a njega Krait, po testovima, jede za dorucak!
Osim toga, One S sa Krait-om je u nekim stvarima brz skoro kao One X (uzmimo u obzir kao olaksicu da One S ima manji ekran i qHD rezoluciju); One S C2 ne moze ni da mu primirise.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

psyhound napisao:zakljucak je sledeci: RAZR sa TI OMAP 4430 i Cortex A9 na 1.2 GHz radi vidno brze od One S C2 sa MSM8260 i Snapdragon-om na 1.7GHz
Moguće ali svaki korisnik HTC-a će ti reći da će zbog lepote Sense-a istrpeti 0,00001 sec. sporije pokretanje aplikacija ;)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Eh da je bar tolicna razlika, a i da je razlika samo u tome. A Sense je najvece smece koje je jedan proizvodjac mogao da natovari na telefon. Ok, lepo izgleda, ali sta ce mi lepota kad ce mi pozderati memoriju i svaki put kad radim nesto zahtevnije mora da ga gasi i onda da ga pola minute ucitava po izlasku iz aplikacije.
Nemas pojma koliko puta sam hteo Sensation XE da razbijem o patos kad mi po pritisku na HOME izbaci htc logo i tako buljim u njega k'o idijot dok ucita debilni Sense...
Upravo je Sense i bio najveci razlog sto sam ga se veoma brzo otarasio i pobegao od HTC-a. Drugih prituzbi na HTC nemam.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

psyhound , imao sam XE i veruj mi između njega i One S je razlika nebo i zemlja :wink:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

zoreli, je l' ti uopste citas sta ja pisem? :?
Nemam sta da ti verujem kad sam jedan posedovao, a drugi imao prilike da dobro istestiram i upravo zahvaljujuci tome se ne za*ebem! :uhuh:
Mislim, hajde da uredjaj nikada nisam uzeo u ruke pa da mozes da me ubedjujes, ali ja nista ne pisem bez prethodno stecenog iskustva! Nesto brze radi od Sensation-a zato sto je procesor podignut na 1.7GHz... ali po cenu cega? Vece temperature pri radu i dosta kraceg trajanja baterije!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

@spavac86 - ''decko'', nauci da se ponasas pa onda se javi na javni forum i komentarisi... decko...

molim admine da se malo azurnije ondose prema ovakvim ''decacima''. Ovo nije prvi put da se neko ovako obraca i ponasa na forumu. Ni sa kim ja nisam ovde ovce cuvao. :x

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

luca je malo nervozan... :wink:
Kolega, opustite se. Decko verovatno mora malo da podigne svoj ego tako sto ce malo da izigrava mangupa po forumima. Nema potrebe za ljutnjom. :)

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

psyhound napisao:zoreli, je l' ti uopste citas sta ja pisem? :?
Nemam sta da ti verujem kad sam jedan posedovao, a drugi imao prilike da dobro istestiram i upravo zahvaljujuci tome se ne za*ebem! :uhuh:
Mislim, hajde da uredjaj nikada nisam uzeo u ruke pa da mozes da me ubedjujes, ali ja nista ne pisem bez prethodno stecenog iskustva! Nesto brze radi od Sensation-a zato sto je procesor podignut na 1.7GHz... ali po cenu cega? Vece temperature pri radu i dosta kraceg trajanja baterije!
Prvo: Nije tačno da se greje , telefon aktivno koristim i apsolutno se ne greje.
Drugo: Beterija na Sensation XE mi je trajala 15 - 20 sati a na One S 1,5 dan bez problema (sve moguće uključeno).
Treće: Ti si ga "istestirao" u prodavnici a ja ga aktivno koristim , to je velika razlika.
Četvrto: Ne možeš porediti bedni Motorolin interfejs sa HTC Sense .
Peto: Ukusi su različiti ... definitivno ;) ;) ;)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ja nisam rekao da je sense ruzan, cak potpuno suprotno, ali ubija telefon nacisto. A taj "bedni" Motorolin interfejs je cist android bez sminke (od ICSa, tj. od kako ih je Google kupio) koji imas i na Nexus. Zato i radi mnogo brze nego Sense. Trenutno jedina razlika izmedju Motoblura i Androida na Nexusu je u ikonicama, a uskoro ce ga i ukinuti potpuno. :)
A bilo mi je tih sat vremena sasvim dovoljno da osetim koliko se uredjaj greje.
Pored toga sam i citao jako mnogo zalbi na HOS C2 upravo od ljudi koji ga poseduju i ti si prvi koji ga hvali. Previse stvari ukazuje da je HOS C2 los izbor i ako tebi radi posao, svaka cast, ali ja ga sigurno nikome necu preporuciti!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

postoje razni sajtovi gde se ljudi informisu, nema potrebe da se neko ovde od nas pravi pametan, sve je stvar ukusa i licnog izbora.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Danas sam poredio kamere One-S i Galaxy SIII , fotografije snimane napolju su izvanredne kod oba telefona dok unutra (u kući ) SIII pravi bolje ( prirodnije/osvetljenije ) fotografije , ... nepristrasno od mene :wink:

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Ljudi pitanje jedno. Hocu kevi da kupim ovaj telefon u Telenoru.. Koji je tamo s3 ili s4 ?

Hvala
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Kod svih domaćih operatera je S3 , CT Computers je uvezao samo S3 model.

Odgovori