Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od Baraba »

janka_88 napisao:Baraba, taj sam prvi instalirao čim sam ga vidio na sammobile stranici i on je pre-rooted ako se ne varam? Nažalost se nisam dovoljno dugo zadržao na njemu da bi istestirao sve i bateriju jer sam skoro isti dan skinuo Omega ROM zasnovan na tom i onda treba fix za video (zbog kernela) pa sve češće čitam neki gps fix (nekome radi a nekome ne radi kako treba). Kako kod tebe funkcionišu sve funkcije i jel ima problema sa video snimanjem ako se ništa ne mijenja? Kakvo je stanje sa GPS-om?
Meni su i omega i ultima ranije bagovali i vracao sam se na stock uvek, sada nove verzije nisam probao ali sam skino omegu i stao jer vidim fix ovo fix ono, ultima jos nije izasla sa 4.1.2. Na ovom sa gornjeg linka sve radi i video i kamera i gps hvata za 1-2sek. bez preterivanja. Bas stabilan rom. Ubaci i malo istestiraj pa javi. Jeste rooted, odmah moze cackanje :)

rafaelo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 21. Sep 2008. 03:17

Post od rafaelo »

Kada se sve sabere najbolji je stock. To je moje, mozda i, subjektivno misljenje. Po prvim utiscima mislim da je 4.1.2 najispeglaniji i verovatno ce 4.2 tek biti fit.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Dobra fora je ovaj Popup browser što je prenešen sa Note 2 valjda. Tačnije živ sam se pojeo da to ubacim za stock ROM dok mi djevojka nije poslala fajl koji trebam flashovati. :D Probao 3 različita ROM-a i ni jedan nije to imao već u sebi. :D Na Omega ROM-u to ima po defaultu valjda. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Jesi li probao omegu?
Kako radi?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Baraba, koristio sam v33.1 i nije loša mada instaliranjem drugog kernela moram ganjati fix za video, za gps ne znam. Već na idućoj v33.2 mi se nije svidjelo kako je izmijenjeno sve u nofitication bar, sviđa mi se standard. Koristim 4.1.2 sa sve stock ROM i kernel. Samo sam preko Titaniuma pobrisao neke meni nebitne stvari koje se inače ne mogu obrisati i za sad je sve dobro i zadovoljan sam. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

janka_88 napisao:Koristim 4.1.2 sa sve stock ROM i kernel. Samo sam preko Titaniuma pobrisao neke meni nebitne stvari koje se inače ne mogu obrisati i za sad je sve dobro i zadovoljan sam. :)
Konačno si počeo kao ja :)
Još nisam uspeo ovo da nadmašim ni sa jednim custom kao što sam izvikao sa stock:
viewtopic.php?f=2&t=25775&start=120

rafaelo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od rafaelo »

@baraba:koliko imas rama na 4.1.2?kod mene pokazuje 833,malopre procitah jedan klinac napisao da ima 899!!!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Imam malo vise od tog klinca :D
Imam isto kao i ti i tako treba fabricki, moze brisanjem nekih stvari da se poveca ali kako stabilno posle toga radi je upitno.

rafaelo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od rafaelo »

Pa i ja mislim da klinac laze jer je pitanje da li je i ubacivao 4.1.2,opet ko velim da pitam.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Imas na nekim custom rom vise od 833mb, kazem moze ali to je dosta cackanja bez potrebe.

EDIT:
Da prijavim da i na stock 4.1.2 gubi gps posle
nekog vremena navođenja i treba 3-5min da
ponovo uhvati gps, znači nije do Omega roma
jer se i kod mene dešava na stock.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Baraba, da li si probavao da mu odradiš flash tog gps fixa? Mislim da se i on može odvojeno naći kao i za video snimanje ali nisam tražio... pošto sam se vratio opet na 4.1.1 :D :lol:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Nisam, imam u planu da to odradim i skino sam fix ali ultima mi remeti planove. Ultima je izbacila V6.0 ChocoMog-Ultimate i to bih probao (ovde nisu digli radni takt), izbacili su i JellyBomb ver 10.0.1 (ovde je podignut radni takt na 1.8 GHZ) - oba su na 4.1.1. Nešto ću da probam od ta dva upravo sada, javim kako šljaka :)

ps. zašto si se vratio na 4.1.1?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ultima V6.0 ChocoMog-Ultimate 8)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Radi ok i stabilno na prvi pogled, možda i bolje od 4.1.2. Prilikom instalacije može da se podešava gomila stvari šta se instalira a šta ne, jako zgodno.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Baraba, znači taj je zasnovan na oficijelnom 4.1.1? Reci mi ima li šta da ne radi na tom ROM-u ili da je što kažu "semi-broken"? Vidim ima smart rotation kao na 4.1.2 ali ima li smart stay?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Одг: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od Baraba »

Nisam nasao za sad da nesto ne radi, zapravo ovo je prvi custom rom na kome meni sve radi. Mozda i postanem fan ultima roma :)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Baraba, reci mi jel ima ugrađen file explorer kao na stock romu pošto mi se taj najviše sviđa od svih drugih sa marketa. :(

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ima, samo je druge boje ikonica, usklađena sa temom tj. zavisi koju temu instaliraš :)
Rom ima sve što treba a i više, ono što hoćeš da menjaš možeš iz roma da skineš sa njihove aplikacije tipa kernel, modem, itd. itd. sto nekih zezancija kao i update tj. fix za video i galeriju na 6.0.1 :)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Baraba, evo instalirao sam ga ali dok sam sve ispodešavao nisam stigao da pišem. :D Reci mi samo da li kod tebe pišu nazivi prečica kad povučeš notification bar pošto ja vidim samo ikonice ali nema nikakvih naziva... :? Nije da je strašno ali bi volio da piše naziv ispod svake. Instalirao sam i taj update na 6.0.1 :)

Edit:

Riješeno i to sa nazivima, instalirao sam onaj mod pa sam gore stavio prečice koje ja hoću i rasporedio tako da je u redu. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

janka_88, javi kako radi i da li je stabilan. Sutra ću mu baš dušu izvaditi i videti koliko je stabilan, ostaje mi posle da probam još jedan rom i da se odlučim na čemu ću ostati. Igraj se malo sa viewtopic.php?f=66&t=26086
Probaj i DSP Manager, ja volem bass kd gruva:
Slika

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Baraba, vidjeću malo kao funcioniš ai sa ovim ROM-om sam dobio ono što mi je trebalo. Neku vrstu jednostavnosti i brzine i izgleda čistog Androida i funkcije koje su mi se jako sviđale na TouchWiz kao. :) Takođe mi je odlična opcija OTA Update sa kojom mogu kroz sam ROM instalirati sve što bi želio probati i promijeniti na izgledu. Samo još kad bi iz te same opcije bio neki preview tih nekih modova bilo bi extra stvar ali je i ovako dobro... :) Rekoše da na Siyah kernelu ne radi animacija zaključavanja CRT-OFF ali kod mene funkcioniše bez problema, doduše svaki peti put ili deseti da zaključa normalno ali ne smeta... :) I da verzija kernela je 1.8, konkretno na toj navodno ne radi. :)

Odgovori