Evo primera :
- Nazove me musterija i pita : "Halo,.... `majstore` koliko kosta popravka SIM citaca na NOKI-ji N8" ?
- Ja mu odgovorim : "U zavisnosti od kvara moze biti od 1000 do 5000 dinara"
- musterija : "Auuuuu majstore pa punoooooo"
- Ja mu na to odgovorim : "Pa morate doneti aparat da bih mogao tacno da odredim u cemu je problem........ ovako mi moze samo "KUGLA" pomoci" !
Posla,dao bog, imam i previse, stize sve da se odradi i naplati, a cena zavisi od mnogih stvari koje Vas musterije ne treba uopste da "tangira".
P.S. Ako neko od Vas musterija nije shvatio pricu da pojednostavim : KOLEGA koga ste nazvali je dao okvirnu cenu popravke jer niste odneli telefon u servis i ne moze preko telefonske slusalice da otvori telefon i pogleda unutar istog u cemu je kvar. Da ste mu odneli telefon znali bi tacnu cenu popravke zar ne ?
pozz
EDIT:
mezzano napisao:cyber_vrbas, a taj sto mu traži 5000, jel on ugrađuje kvalitetniji deo od onog što traži 1000? Na osnovu čega tolika razlika?
Ja koliko vidim, a dao bog jos dobro vidim, nigde ne pise da trazi 5000 dinara ! Gde ste to procitali ? Koliko vidim kolega je rekao okvirnu cenu da moze da kosta od 1000 do 5000 dinara (u zavisnosti od kvara).
Msm. da je vise nego korektan odgovor, a detalje zbog cega to govorim je gornji post.