Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Re: Upgrade slušalica i preporuka

Post od cvoruga »

miodrage, :oops: :D 8) :wink: .

Šalu na stranu, sluške su stvarno extra, a imam fabrikana equilaisere, tako da ne diram ništa onda.
Toliko je dobar zvuk i ja sam se toliko oduševio istim, da sam danas pomislio da neću menjati 5800xm za Android, ako nema približno ovakav zvuk :wacko: .

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Upgrade slušalica i preporuka

Post od gargamel4 »

U principu HTC ima jako dobar zvuk, posebno novije serije a na S2 se Behemot žalio danas, ali trebalo bi da sa EQ nemaš problem da namestiš ono što ti treba, a svakako vidi da se otvoriš za neki solidan model (ne mora Sennheiser, ima ih još dobrih, mada ja njih preferiram ali isprobaću još nešto kad tad), jer once you go black you never come back, iliti više ništa neće biti kao pre. Samo ih čuvaj posle :)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Dugo sam bio ponosni vlasnik Sennheiser CX 500 slušalica a onda je posle par godina stradao kablic od jedne slušalice. Ono što me je oduševilo što je posle par godina kabl i dalje imao elastičnost kao prvog dana. Razlog što su otišle je taj da sam izgubio torbicu i onda su se vukle po džepovima sa svim mogućim užasima tipa ključevi...

Sada bih uzeo CX 300 II iz prostog razloga što su u rangu sa 400 i 500 samo bez kontrolera koji mi je i bio višak i realno zbog mehaničkog habanja prva stvar koja je počela malo da zeza.

Zanima me da li znate gde mogu povoljno da ih nađem? Znam za firmu sa brojem 4 u imenu jer sam tamo uzeo prve slušalice al me čisto zanima da ne postoji neko mesto gde su baš jeftinije?

PozZ

EDIT Našao sam gde sam pisao o tim slušalicama :)
viewtopic.php?f=2&t=5105&start=1040

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ako hoćeš da budžiš (ne košta ništa) ja imam beli potpuno ispravan kabl od CX 400 II, sa potenciometrom. Ili ako nećeš daj ih meni da se igram :wink:

4Audio nije baš preterano povoljan a koliko znam Tehnomanija je još gora sa oko 6500 din za CX 300 II, a pogledaj i u Lyra Style-u (nisam uspeo da nađem cene na netu), a ne vidim zašto ne bi probao i - http://amzn.to/Sgu9a2

Btw. nisu iste. Grubo rečeno CX 30 su piskavije, CX 400 imaju malo previše basa, za CX 500 ne znam ali verujem da potoji razlika, dok su CX6 najizbalansiranje koje sam probao.

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Što se kabla tiče crni je i otišla je samo veza ka levoj slušalici, tako da mi se ne budži baš. Samo da proverim gde mi je, jer mislim da sam ih tako uboge pozajmljivao devojci nešto i mogu ti ih dati.

Verovao sam ja da postoje razlike u modelima samo nisam znao da su baš toliko drastične. Najviše me brine ovo što si rekao da su piskavije jer baš volim dublji zvuk šta god da slušam. 500 su mi baš odgovarale po tom pitanju, ali sad ne bih znao da ih uporedim sa ostalima.

Šta znam, mogao bih da probam i sa Amazonom, pošto mi nije ništa hitno. Jedino ću sada morati još malo da pogledam da izaberem prave. Ne bih da se zalećem.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Namerno sam predložio UK verziju a ne USA, zbog transporta, mada je uz malo mail pregovora zbog reklamacije i iz USA stigao paketić bez problema.
Ćaletove CX 300 su 10 puta bolje od mojih koje su još žive ali na izdisaju (ćaletove su malo korišćene a moje urnisane, a i jedne i druge kupljene pre 5 godina), i što se stanja i što se zvuka tiče, ali ovo što sam ti napisao u prethodnom postu je neki proesk, što naravno uopšte ne znači da su loše, samo su malo jeftiniji model. Ali koliko bih iz sadašnjeg iskustva izbegavao CX 400, isto tako bih i CX 300, a obzirom an oznaku verujem da je 500tka ipak najbolja, ali svakom prema ukusu :-)

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Jel moze neko da mi kaze da li bi mi sa ovim slusalicama http://www.tehnomanija.rs/slusalice/son ... 50lpb.html bio ok zvuk,posto su mi moje fabricke od SGS+ otisle,ili da idem na nesto skuplje,posto se ja ne razumem ni malo? :)

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

dzonsi, i ja sam ih u jednom momentu i verujem da su vrlo pristojne mada u nižem cenovnom rangu, a ono što me malo odbija je kvalitet Sonyjevih kablova, osim kod najskupljih serija, ali ako imaš priliku da ih držiš u ruci, ako ti kabl deluje da je silikonski onda je sve uredu, a ako imaš utisak da će se vremenom pretvoriti u platiku - beži od njih. Mada kao i sa svim ostalim - once you go black......

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od dzonsi »

Meni je upravo to problem,ove fabricke sto dolaze uz telefon su mi sasvim ok,sto se zvuka tice,nisam ja nesto zahtevan,niti slusam muziku mnogo,ali mi jako brzo propadnu...Gledao sam ove jeftinije Sony od oko 1500 dindzi ali deluju bas slabo,tako da sam mislio da su ove bolje...Pise da je silikonski kabl,tako da cu verovatno uzeti njih,ili mozda http://www.tehnomanija.rs/slusalice/sen ... x-150.html ,razmislicu jos...

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Moj upgrade
Slika
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Behemoth, wow, iste kao moje bivše! :) Ne koristim ih više ali su i dalje potpuno operativne posle 30+ godina i "Made in Japan" su. Zamenjeni su samo sunđeri i stavljen je 3,5mm konektor. Prešao sam na udobnije pošto su mi te žestoko gužvale glavu, morao sam često da ih skidam i da odmaram (ako ih koristim duže od 2-3 sata). :roll:

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ja sam skroz zaboravio na njih,kostale su boga oca tada,a malo su koriscene pa su kao nove.Istina,i mene hoce glava da boli posle duzeg nosenja,rade odlicno na telefonu,i nocu kad igram CS da ne razbudim sve po kuci :lol:
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

dzonsi, i ja sam se zagrejao za te slusalice najvise zbog toga sto svi hvale njihovu izdrzljivost. Medjutim, zvao sam Tehnomaniju i kazu mi da ih ne ocekuju u skorije vreme u prodaji.

Da li imate predlog za neke druge, a da im je izdrzljivost proverena. Za sada sam najblizi odluci da kupim neke Ginius (npr. ghp-220x) za 10ak €.

Budzet je 25e, i naravno da ih ima kod nas u prodaji.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od dzonsi »

d27, na koje mislis,Sony ili Sennheiser? Prvi put kada sam gledao pisalo je da imaju oba modela,i sutradan pogledam pre nego sto krenem da uzmem,i stoji da nemaju ove Sennheiser...Zauzet sam za vikend,pa cu u ponedeljak ici verovatno da uzmem ove Sony...Generalno kao i u svemu,koliko para toliko muzike,tako da mislim da i nema neke razlike izmedju tih modela sa pribliznom cenom :)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Behemoth, ludilo sluske :)

Evo mojih koje koristim ponekad

Slika
Jeste da su Panasonic,ali mogu vam reci da imaju odlican zvuk,ne zovu se dzabe DJ model :)

Kupio sam ih pre 3 ipo godine i isti zvuk imaju ko prvog dana,a nisam ih ni malo pazio,imaju odlican kabl.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Probam sad S3 sa muzičkim sluškama od nokie n86 što su dolazile fabrički, nije loše uopšte, skino sam produžetak za daljinske komande jer mi je kabal mnogo dugačak tako.
Imam instaliran DSP Manager i podesim kako volim:
Slika

Ovo sabija :blinky:

Kome nije dosta ima STweaks koji čisti sve pred sobom kada se podesi u sitna crevca:
Slika Slika

Auu ja ne mogu da opišem kakav tek bass sa STweaks, naložio sam se i večeras odoh da kupim neke dobre sluške, čak i sa stock samsung playerom ovo sabija bolje od bilo čega što sam čuo :oops:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Od danas Sennheiser CX 300 II Precision Black
Slika

Kako ovo gruva Slika

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Post od nemanjale »

svaka cast na izboru... koliko si ih platio ako nije tajna :)
SGS2, iPhone 4 32GB

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Evo i mojih Pioneer sluški, uzeo sam ih pre nekih mesec dana.

Slika Slika Slika

Mnogo su mi se sviđale, a i mnogo se dobro čuju i dobre su za ove hladne dane, pošto su dosta velike, pa lepo pokrivaju uši. Mana je što su plastične, i ovaj beli deo će se verovatno lako isprljati.

http://www.tehnomanija.rs/slusalice/pio ... mj751.html
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Одг: Upgrade slušalica i preporuka

Post od Baraba »

Jesu li teske? Smetaju li ako se nose par sati?

Odgovori