Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ljudi aj neka mi neko pomogne, razbicu ga majke mi. Kako da nateram s3 da mi refreshuje mail? imam nalog na yahoo i bitno mi je da na vreme vidim kad mi stigne mail, od kako sam presao na 4.1.1 nema sanse da re osvezi... Ili koja je aplikacija dobra za to? Ona Yahoo.mail isto ne radi....
marebrus, nisam pametan šta da ti kažem... jel ti upaljena opcija sync inače? Ja svakako koristim gmail pa nemam problema a uz nju imam i yahoo ali mi nije pretjerano hitno da vidim mail pa čisto jednom ili dva puta dnevno uđem i tad mi i skine mailove jer sam ugasio da ne povlači svaki čas zbog baterije. Na koliko ti je vremenski podešen mail da ti provjerava?
Ma sve namesteno, da osvezava na 5 minuta ali od kako sam presao na JB nista ne radi. Evo sad sam obrisao nalog pa da probam da namestim ponovo. Izludjuje me.
janka_88, ja to koristim odavno. Zaista se telefon mnogo brze puni. Povećala sam i za obično punjenje na 1300mA. Kazu da moze malo da utice na vek baterije.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Ninolina, što se usb punjenja ne vjerujem da će uticati na trajanje baterije jer ipak obično punjenje ide po default na 1000mA. Nisam baš siguran da li obično punjenje se osjeti kad se poveća jer na punjaču je output 1A odnosno 1000mA pa s toga i moja sumnja...
janka_88, i meni se cini da ne puni mnogo brze na punjacu bez obzira na povećanje na 1300, ali je ipak brze. Punjenje na USB-u je mnogo brze. E da, oštećenje moze da ima uredjaj sa kog puniš tel preko USB-a jer USB priključak nije predvidjen da vuče toliko...
jerkann, moras da ubacis kernel ili rom koji to podrzava.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Ako vučem sa kompjutera da li bi trebalo biti problema...?
jerkann, ja imam tu opciju i dosta drugih sa programom STweaks koji imaš na marketu besplatno ali ja mislim da funkcioniše samo sa Siyah kernelom taj program.
Baraba, reci mi jel još koristiš Ultima ROM i kako si ti zadovoljan trajanjem baterije? Meni se nešto čini da poprilično vuče baterije kad se koristi. čak i više nego stock rom pri istom korištenju...
janka_88, nisam ali vratiću se, sinoć sam hteo da isprobam WanamLite v13 ali se nije dalo, zakuca telefon na samsung logu i ne mrda dalje, zezao sam se oko toga i odustao, preko odina puko 4.1.1 stock da oživim telefon. Sada ću još jednom pokušaati WanamLite, ako neće odustajem. Vratiću se na novu Ultimu 6.0.2 i možda pre toga probam novu Omegu. Danas ne radim a pada kiša tako da ću kući da čačkam telefon i vidim na čemu konačno ostajem, više smara ajde ovo ajde ono. Ultima mi se svidela za sad (samo mi je previše plava, al to rešavamo promenom teme), baterija na ultimi je oko 4h upaljen displej bila. Baterija po meni naravno najviše gura na stock. Vrati stock kernel ako nisi zadovoljan sa tim, mada mora da prođe nekoliko punjenja da se stabilizuje sve, ako možeš sačekaj par punjenja, ako ne opet i da vratiš stock mora da se stabilizuje. Uradi wipe battery (baterija mora da je 100% puna, CWM Recovery, advanced/Wipe Battery Stats, reboot device. Važno je da ne puniš telefon dok se potpuno ne isprazni, tada ga napuniš i ja volim da je ugašen dok se puni i to punjenje isprazniš skoroz bez dopunjavanja i još jednom napuniš i isprazniš bez dopunjavanja, pomaže jbg jednom sam iščupao 6h displeja i kačio sam rezultat).
Ljudi evo da pitam vas koji imate duze vreme S3 a ovde ste redovni,treba mi dobar telefon,da je kamera dobra,da je brz za internet,da je jednostavno da kazem,pouzdan i jako dobar i kvalitetan.Dvoumim se par dana izmedju S3 i Note 2,Note 2 sam skoro isprobao malo u Telenoru,i deluje mi jako dobro,malo je veci ali ne preveliki,mada bih morao da mu kupim neku posebnu futrolu.U cemu se u odnosu na S3 sve mane i vrline Note 2 modela?I koliko je po vama vazna olovka i opcija crtanja i zezanja sa slikama(seckanje,uredjivanje slika).Ne znam koliko bi to meni bilo potrebno.A vidim na gsmareni da S3 ima za nijansu bolji ekran od Note 2 modela.
dule88, ekran jeste za nijansu bolji zbog veće oštrine i to je ono što je meni odma zapalo za oko kad sam držao u radnji Note 2, čak nisam imao potrebe da radim direktno poređenje. Olovka ne znam koliko može biti prednost ali mana sigurno nije jer i kad je ne koristiš neće ti smetat a kad zatreba uvijek je uz telefon. Baterija je nešto bolja na Note 2 i to osjetno traje duže, čak i po testu sa GSM arene traje preko 20% duže nego na S3. Mislim da će S3 kao i S2 prije dobijati update u odnosu na Note 2 iz prostog razloga popularnosti i rasprostranjenosti istog iako ima duplo manje RAM. Prednost Note 2 je sigurno više RAM memorije koja se vidi u aktivnosti više aplikacija istovremeno i fluidnije prelaženje između istih. Brži procesor nisam siguran koliko je prednost jer i na S3 ide na tu frekvenciju od 1,6 bez problema i ja nemam apsolutno nikakve osjetne razlike u autonomiji baterije. S3 je po meni bolja kupovina jer je kompaktniji i jednostavniji za upotrebu zbog veličine mada nekome ni na Note 2 nije problem veličina i to je već subjektivna stvar. U svakom slučaju ne možeš pogriješiti ni sa jednim od ova dva uređaja, jedino te veličina Note 2 može ili smoriti nakon nekog vremena ili naviknuti da poslije ne možeš ništa manje koristiti.
Meni olovka ne igra nikakvu ulogu, ako ti nije velik note 2 uzmi njega, noviji je uredjaj i hardverski jaci meni da nije velik ostao bi na note2. Uzeo sam ga posle S3 i prodao odmah sutradan note 2, ipak mi je prevelik i za neke manipulacije na njemu koje sam navikao da radim jednom rukom su nemoguce, tek kada sam otisao na trcanje sa njim bilo mi je nezgodno, velik i nigde da ga stavim. Jos na njegovu velicinu dodaj i futrolu koja ce ga uvelicati. Note 2 je bolji uredjaj od S3, zvucnik je glasniji, boje na njemu su bolje kada gledas film (dosta vise detalja se vidi u nekoj sceni gde je crno dok na S3 ne vidis te detalje u crnom) , ako se zagledas bas u ekran i da je S3 pored videces malo ostriji ekran na S3). Sve u svemu S3 moze da gura isto sve sto i note 2 i mislim da ni S3 nije iskoriscen u potpunosti hardverski, S3 je kompaktniji barem za mene zbog velicine. Oba su kvalitetni uredjaji u nema greske sa njima.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.