iPhone 4S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: iPhone 4S

Post od miodrage »

Dobijes stabilniji sistem koji manje jede bateriju i ispravljene neke bugove. Nazalost posto si rekao da si ti otvorio kutiju, logicna je pretpostavka da uredjaj do sada nije bio aktiviran, samim tim ni imao uradjen JB, pa stoga nisu sacuvani SHSH blobovi kako bi isao na 5.1.1, a da i 4s je u pitanju pa je svakako nemoguce! Ostani tu gde jesi dok se stvari ne razrese.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kingpin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 29. Mar 2012. 12:32

Post od kingpin »

U taj deo price se ne razumem bas, ali nije mi jasno, sad je telefon JB. I drugi koji su ga novog kupovali novog sad imaju 5.1.1. Zasto je to nemoguce uraditi na mom? Kazem ne razumme se bas u ovaj operativni sistem pa me bas interesuje zasto.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ok, da ti ne bih previse filozofirao, prica je sledeca: da bi stavio neki sistem u telefon, ili bilo sta uradio sa njim, Apple mora da ti dozvoli. Sa JB se mnoge ove dozvole zaobilaze ali ne bas sve. Jedna od njih je i ova za sistem.
Apple uvek dozvoljava stavljanje samo aktuelnog sistema. Posto 5.1.1 nije odavno vise aktuelan, samim tim ni ne mozes da ga stavis. Hakeri su nasli nacin da se stavi, ali za to je potreban narocit alat (softverski), kao i specificni potpis tvog telefona. Taj potpis mozes da dobijes samo u vreme dok sam Apple potpisuje (tim digitalnim potpisom) svaki sistem.
Otprilike to ti dodje to.
E sad, ako u Cydiji pogledas, kad je pokrenes, gore na vrhu naslovne strane treba zelenim da pise nesto tipa SHSH:
ako tu nemas 5.1.1 ne mozes da predjes na njega. Ako imas, onda to nije nov telefon, i onaj ko ti ga je prodao te zeznuo. Ali cak i da imas SHSH za 5.1.1 to nije dovoljno da predjes na njega, jer i sam uredjaj, kao i sistem pisan za njega ima dodatne nivoe zastite koje hakeri jos nisu uspeli da probiju, a pitanje je i da li ce.

kingpin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kingpin »

Ok, jasno mi je sad malo, u Cydia kad je otvorim, zelenim slovima pise SHSH: iOS 6.0.1, sto bi znacilo sta?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Da imas blobove samo za najnoviji sistem...
Uzivaj na 5.0.1 ako ti treba JB, jer je untethered. Ako mislis da ces moci sa tethered, predji na 6.0.1, ili predji i ako ti ne treba JB. Ja bih ostao tu gde jesam za sada.

kingpin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kingpin »

Telefon je odma JB-an posle mog otvranja. U svakom slucaju, hvala ti na dragocenim savetima, necu nista dirati za sada, sve dobro radi tako da ostajemm na ovoj sadasnjoj verziji.

Pozdrav

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

treba mi savet. kupio sam bio i4 pre 2 nedelje ali sam ga prodo bratu iz razloga sto je bio izgreban dosta i to mi je jako smetalo. Sad gledam opet da kupim, i treba mi savet da li je normalno dati 100e vise za 4s? imajuci u vidu da je razlika samo u kameri i tom procesoru ako sam dobro skontao. mislim da to i nije neka razlika za te pare. govorim u polovnjacima, jer me nov ne zanima.
da su mu makar bateriju pojacali ne bih se dvoumio, ali ovako nzm sta da radim.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: iPhone 4S

Post od toda81 »

darkonda, ja sam prodao i4 i i4s i malo sam se igrao sa oba modela i moram da ti kazem da se oseti razlika u brzini kod ta dva modela jer i4s ima dual core procesor sto ipak znaci. Da jedan ima dva, a drugi cetiri jezgra mislim da ne bi bila prevelika razlika u brzini. Da sam na tvom mestu i da mi tih sto evra nije problem uzeo bih ipak i4s
Note IV N9100 dual

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

U svakom slučaju tih 100 eura više, vredi dati za 4s u odnosu na 4.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

darkonda, u principu vredi, jer i4 od iOS6 ne moze da koristi 7/10 glavnih update-ova. Uzmi 4s, i ne beri brigu, naravno, ako imas tih 100€ viska.

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

nemam ali potrudicu se da ih nabavim :) sta mislis miodrage, koja je realna cena polovnog 4s simfree? posto na oglasima ide od 300 neki r-sim ako sam dobro napisao pa do preko 400

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Realna cena polovnog 4s SIMFree 16 GB je oko 420€, 32 GB 50-70€ vise i 64 GB jos oko 70-90€ vise. Ja iskreno nikad nisam ni gledao oglase koji nisu SIMFree, i oduvek sam imao posla samo sa SIMFree uredjajima. Nikad me nije bolela glava zbog toga.

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

dobro. a postoji li neki nacin da se proveri starost telefona? npr napise mi da je star 7 dana, a on u stvari pregurao pola godine.
poput lifetimera kod nokie ili nesto slicno ako postoji.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

darkonda, evo link gde kucas imei br i on izbaci kada je telefon aktiviran i automatski zas koliko je star

https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Kao sto ti je toda81 rekao, tu ukucas serial broj i videces kad je uredjaj prvi put aktiviran. Nema lazi, nema prevare.

filip23
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2012. 19:41
:: Iphone 4s
:: Nokia 8850
Kontakt:

Post od filip23 »

Vlasnik sam 4s od pocetka maja 2012,pa da iznesem neke svoje utiske.Izrada je PERFEKTNA,tu ne treba trositi rijeci :).Mana je sto je uredjaj mamac za otiske prstiju sto mene uzasno nervira.IOS je doveden do savrsenstva.Sam uredjaj je brz,kompaktan,ekran je perverzija ;).Najveca mana je ta sto je ios zatvoren i bez jailbrakea se ne moze ``zezati`` sa temama,widgetima itd,itd..Pored Iphonea imam i ipod touch 4 sa jailbreakom,ali na iphone nisam instalirao.Kupovao sam neke aplikacije i zadovoljan sam :).Druga mana je Itunes koji je SMECE (bar na windowsu).Treca mana je sto sve mora da ide preko itunesa,ako se ne instalira iphone manager ili slicna aplikacija.Nisam nista napisao za kameru koja je solidna,meni odradjuje posao 8) .Moj zakljucak je da je Iphone odlican uredjaj koji cu koristiti do polovine 2013 sigurno :).
P.L.K
Iphone4s,Nokia8810,8850,7650,se850

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

filip23, pa iOS je sve samo ne doveden do savrsenstva, jer bi onda JB bio suvisan zar ne?
Uradi JB i ne se brines :D Preko iTunesa mora da ide samo update, nista vise.
Kompletno sve sa uredjajem moze da se obavi preko iTools, mnogo jednostavnije i lakse. Restore na sistem koji Apple vise ne potpisuje je najlakse sada uraditi preko redsn0w. Prema tome, iTunes je u kompu zbog drivera, i update-a. Nista vise!

filip23
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od filip23 »

Posto meni nije potrban jbna Iphoneu,IOS mi je savrsen.Nikad ne steka,nikad ne uspori,sve obavlja u trenutku.Imam ipod za zezanciju (jailbreakovan je) i na njemu sam probao sve i svasta :).PS.Znas li mozda kad izlazi untethered jailbrake za ios6??
P.L.K

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ja mislim da izlazi 21. januara u 16:53...
Ti kao da nikad nisi cuo da se JB ne najavljuje nikad, ne zna se nista do 2-3 dana pred izlazak.

filip23
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od filip23 »

Nisam iskreno :).Prije ovog Iphonea sam imao jos jedan Ipod Touch 2g,ali nisam radio jailbreak :)
P.L.K

Odgovori