Android ili ne ?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
Lela
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 19. Jan 2011. 18:45
:: HTC Desire X

Re: Android ili ne ?

Post od Lela »

danas sam stupila u kontakt sa poznatom osobom ciji se ''prijatelj'' bavi ''uvozom'' mobilnih telefona i preprodaje ih po pristupacnim cenama 8)

javice mi u toku sledece nedelje ima li SE Arc S i cenu naravno, pa ako je mnogo pristupacnije, mozda i kupim tako telefon :unsure:

naravno, znajuci kakav sam baksuz, generalno, plasim se da cu nastradati, najstrasnije, pa rekoh samo da pitam vas, dobre ljude, koji ste me do sada savetovali, da li je taj nacin nabavke telefona rizican/kritican/opasan ili ne :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Lela, sve sa sobom nosi rizik. Eto gomila njih koja je kupila "legalne" telefone preko operatera sa 2 god garancije, pa se napatili sa tim uredjajima, manje ih imali kod sebe nego sto su bili po servisima i sl. Otvori cetvore oci pri kupovini, izakaj uredjaj do besvesti ako mozes, cisto da vidis hoce li se nesto pokazati u radu ili ne. Otprilike ako krenes da mucis uredjaj, on posle 15-ak min pokaze vecinu falinki.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

hvala ti na savetu :)

kao uslov sam navela da hocu potpuno nov telefon, u originalnoj kutiji, ne znam hoce li taj uslov biti ispunjen :?

sve u svemu, prva kontakt osoba je poznata i uvek dostupna, pa ce morati da bude i ''odgovrna'' ako krene po zlu 8)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Одг: Android ili ne ?

Post od Baraba »

Ti jos nisi kupila telefon? I na kraju se arc s? Auuu, pa on se nesto nije pokazao :P

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

:lol: :lol: :lol:

kako da kupim kad nemam para :P

nesto sam makar uradila - prebacila sam broj iz VIPa u MTS 8)

nek se nije pokazao, to ce biti moj prvi android :wink: u zdravlje da ga trosim i nabolje da ga promenim, kad ga (napokon) kupim :lol:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Cena tih telefona obicno ide oko -10 eu. nego sto ih nude u online prodavnicama. Evo arc s nude za 250 eu. znaci on nebi trebao da ti ga ponudi skuplje od 240 eu. ako je nize na dobitku si. Sad gledaj ti da je telefon kako treba i ostala oprema, dali je u original kutiji to meni i nije bitno.
A pogledaj i xperju p, noviji je model, cena ista mozda i jeftiniji a u nekim stvarima i bolji od arc s.
Compare

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

sad sam naisla u oglasima na SGS plus, beli, star 9 meseci iz Telenora, sim free, za 150 evra :) covek koji ga prodaje je iz dalje okoline Panceva... tako bih rado kupila ovaj telefon :?

da li je neko mozda iz Panceva ili okoline :oops: da umesto mene pogleda/kupi telefon :oops:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Lela, večeras prelazio Pančevac, mogao sam da produžim da si rekla na vreme jbg :)
Što se tiče Xperia P (trebalo bi da je ovaj model), uzeo sam jednu u ruku da pogledam za devojku mob pre par dana, kakavo razočarenje, donji deo gde piše Xperia koji je druge boje se ljulja i klati, auuu kako sam se smorio, očekivao sam od sony da je sve to tip top ili je ovo bio izakan model :disgust:

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

baraba, kao da si pomogao :wink:

videcu sutra - volela bih da vidim fon uzivo pre nego sto ga kupim, ne znam kako to ide kad se salje kurirskim sluzbama :? ja placam kuriru, a na licu mesta gledam telefon ?

to mi je nesto mnogo nesigurno...

nista decu u kola i put zrenjaninskog puta 8)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Baraba napisao: Što se tiče Xperia P (trebalo bi da je ovaj model), uzeo sam jednu u ruku da pogledam za devojku mob pre par dana, kakavo razočarenje, donji deo gde piše Xperia koji je druge boje se ljulja i klati, auuu kako sam se smorio, očekivao sam od sony da je sve to tip top ili je ovo bio izakan model :disgust:
Kako mislis da se ljulja i klati,ma mora ili da je nesto bio izakan ili to nije Xperia P. :?

Lela,sve to sa slanjem preko kurira je macka u dzaku..osim ako ne kupujes kao ja recimo kod nekog sa kupujemprodajem ili sa kupinda koji je dobro ocenjen,pa si donekle sigurna da ces dobiti ispravan fon,i u stanju kakav je opisan...
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

Sale, tako i ja mislim. Najbolje je da odem i vidim licno B-)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Sale_M, u handy u merkatoru, nije izložbeni model da kažemo da je izakan gledanjem, izvađen iz kutije na naše oči i da jeste Xperia P. Možda je baš taj model tako feleričn jbg :wacko:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ni ja telefon nikad nebih smeo da kupim na nevidjeno, ni nov a kamoli polovan. Nego lelice dečicu u kola i put pod noge.
Stvarno Baraba, kako bre to da se to klati na xperiji p :ohmy: . Imali neki video da se vidi. :blinky:

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

Niko ne ide ovog vikenda put Zrenjanina ? :-) Frka mi je od ove najavljivane ledene kise, da krecemo sa klincima...nemamo kome da ih ostavimo :-/

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Deksi, jbg sad na sred radnje da izvadim kameru i da snimam sumnjam da bi dozvolili :uhuh:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ja sam i kupovao i prodavao telefone preko net-a i do sad anisam imao nikakvih problema. Jednostavno obavezno trazis da trazi prodavac kada predaje posiljku kuriru naglasi da se paket moze otvoriti i telefon probati i onda si delimicno siguran u ono sta kupujes. I da ga uzivo vidis neke njegove unutrasnje potenslcijalne mane neces sigurno uociti, a posebno ako ti je to prvi android telefon. Ja sam pre par meseci prodao jedan s plus i dobar je to tek, brz, samo je steta sto nema blic. Navigacija na njemu radi fantasticno
Note IV N9100 dual

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

eno u oglasima najezda SGS plus za 150-160 evra... odoh da zivkam 8)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Lela, ako se odlucis preko tog prijatelja, ili sta ti vec covek dodje, da uzmes telefon, on svakako da nema nista sa tim ukoliko se zalomi da bude problema sa telefonom. Cak mislim da ne bi bilo ni fer njega da ganjas jer vas je on smao povezao, nije posredovao, barem ne po ovome sto sam procitao iz tvojih postova.

Sto se tice kupovine preko neta. Jesam uzeo tako telefon ali smo seli, popili kafu, i svo to vreme sam arcio telefon. Radio mu sve sto mi je na pamet palo, popalio sve moguce bla bla cisto da vidim kako se ponasa. Drugo, pregledaj ga dobro da nema bilo kakvih fizickih nedostataka. I ono sto je po meni najbitnije, kad skines maskicu, izvadis bateriju, zagledaj se u srafove da vidis da li je neko tu nesto dirao. Ako primetis bilo kakvo ostecenje na tim srafovima, odmah vracaj taj telefon i zahvali se prodavcu. Nikada ne bih uzeo telefon koji je vec bio ko zna koliko po servisima.

Kurir. Na taj nacin nisam nikada uzimao, ali koliko mi je poznato, ti prvo potpisujes da si primila, placas i tek onda otvaras paketic. Problem je u tome sto kupujes macku u dzaku. Jedan covek mi je ispricao njegovu pricu sa tim nacinom kupovine telefona. U pitanju je bio iP4. Preko neta je dobio slicice i video zapise i kaze da je zaista sve izgledalo taman kako treba. Kad mu je stigao paket onda je skontao da nije dobio ono sto je platio, nego neki polupan telefon, napuklog displeja i slomljena maske. Nema kome da se zali, on je potpisao i platio a paket nije bio ostecen. To su ipak male pare da bi se ganjali ljudi na neki drugi nacin.

Kao sto miodrage rece, rizik uvek postoji, ali je mnogo manji kad uzmes i posteno se izigras telefonom pre nego sto platis :wink:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Toliko ih cene, a nikad se ne proda za te pare ako prodavac bas ne naleti na nekog ko ne zeli da obara cenu. Siguran sam da ce mnogi da pristanu i za cenu 10-20e nizu
Note IV N9100 dual

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

Azimuth napisao: Sto se tice kupovine preko neta. Jesam uzeo tako telefon ali smo seli, popili kafu, i svo to vreme sam arcio telefon. Radio mu sve sto mi je na pamet palo, popalio sve moguce bla bla cisto da vidim kako se ponasa. Drugo, pregledaj ga dobro da nema bilo kakvih fizickih nedostataka. I ono sto je po meni najbitnije, kad skines maskicu, izvadis bateriju, zagledaj se u srafove da vidis da li je neko tu nesto dirao. Ako primetis bilo kakvo ostecenje na tim srafovima, odmah vracaj taj telefon i zahvali se prodavcu. Nikada ne bih uzeo telefon koji je vec bio ko zna koliko po servisima.
:smutny: pa to jedino da neko ko se stvarno razume u telefone uzme telefon umesto mene :smutny:

jer ja nema sanse da isproveravam sve ovo sto si rekao...

Odgovori