Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Re: Samsung Galaxy S3 I9300
Dpb, pogledaj u My Documents folderu. Takodje imas u AppData folderu "repove" od Kiesa.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
mrkixxx.,
1. nandroid backup ili titanijum?
- oba su važna i rade backup različito. Nandroid backup ti backupuje ceo image trenutnog stanja na tel - ROM koji je u tel, ceo sistem, sva podesavanja, sve aplikacije - apsolutno sve. Tako recimo ako ti je tel u super stanju, sve podeseno po tvom ukusu i sve funkcionise kako treba a ti hoces da eksperimentises sa nekim drugim ROM-om, da flashujes neki MOD ili slično, treba da uradiš NAND BACKUP preko recovery-ja i ako nesto krene naopako ili ti se to ne svidja, vracanjem NAND BACKUP-a, vracas tel u prvobitno stanje bez potrebe da radis brisanje svega sto si flashovao. (nadam se da je ovo bilo dovoljno jasno?)
- Titanium backup ti omogucava da backup-ujes sve aplikacije sa podacima i podesavanjima koje imas u tel pa kad brises sve iz tel i recimo flashujes novi ROM na ovaj način mozes da vratis sve prethodno instalirane aplikacije sa podacima.
2. ako koristim Cf root 6,4 da li automatski dobijam ClockworkMod Recovery, sto znaci da mi ne treba titanijum?
- ako si razumeo moj odgovor na prethodno pitanje, bice ti jasno da ti treba i Titanium ili neka druga app za backup aplikacija.
3. odradio bih update peko odina pošto mi fon ne daje ota update. da li upotreba odina zahteva neku posebnu pc konfiguraciju, pošto imam 2 lap topa, ali onaj bolji mi je adm. zakljucan i ne mogu da instaliram odina. ovaj lošiji radi na xp i veoma je star a moraću preko njega.
- ovo ne bih mogla sa sigurnošću da ti odgovorim jer oduvek flashujem samo custom ROM-ove preko recovery-ja.
1. nandroid backup ili titanijum?
- oba su važna i rade backup različito. Nandroid backup ti backupuje ceo image trenutnog stanja na tel - ROM koji je u tel, ceo sistem, sva podesavanja, sve aplikacije - apsolutno sve. Tako recimo ako ti je tel u super stanju, sve podeseno po tvom ukusu i sve funkcionise kako treba a ti hoces da eksperimentises sa nekim drugim ROM-om, da flashujes neki MOD ili slično, treba da uradiš NAND BACKUP preko recovery-ja i ako nesto krene naopako ili ti se to ne svidja, vracanjem NAND BACKUP-a, vracas tel u prvobitno stanje bez potrebe da radis brisanje svega sto si flashovao. (nadam se da je ovo bilo dovoljno jasno?)
- Titanium backup ti omogucava da backup-ujes sve aplikacije sa podacima i podesavanjima koje imas u tel pa kad brises sve iz tel i recimo flashujes novi ROM na ovaj način mozes da vratis sve prethodno instalirane aplikacije sa podacima.
2. ako koristim Cf root 6,4 da li automatski dobijam ClockworkMod Recovery, sto znaci da mi ne treba titanijum?
- ako si razumeo moj odgovor na prethodno pitanje, bice ti jasno da ti treba i Titanium ili neka druga app za backup aplikacija.
3. odradio bih update peko odina pošto mi fon ne daje ota update. da li upotreba odina zahteva neku posebnu pc konfiguraciju, pošto imam 2 lap topa, ali onaj bolji mi je adm. zakljucan i ne mogu da instaliram odina. ovaj lošiji radi na xp i veoma je star a moraću preko njega.
- ovo ne bih mogla sa sigurnošću da ti odgovorim jer oduvek flashujem samo custom ROM-ove preko recovery-ja.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
@mrkixxx Slobodno fleshuj telefon preko Odina koristeci stari laptop.
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
Baraba, Ninolina, artifex,
sve sam razumeo i sve je jasno.
hvala na odogvorima.
znam da je odin nezahtevni program, ali je moj stari lap top veoma zahtevan
pa rekoh da ne za*erem nesto jer je novi update tezak skoro 1,2gb.
elem, sad sam na 4.1.2. nisam odradio hard reset jer me mrzelo da podesavam neke stvari.
nisam odradio root ali i to cu uskoro.
OVO JE BITNO: http://www.sammobile.com/2013/01/03/gal ... issue-too/
procitajte zadnji update! POTVRDILI SU IZ SAMSUNGA DA JE SREDJEN FIX ZA S3! update juče stigao za UK!
moja pitanja:
da li to znaci da sto pre treba da skinem taj UK update i da ga instaliram ili da sacekam da samsung posalje za SEE?
da li ako instaliram UK mogu nesto da poremetim oko CSC ili nesto drugo vezano za nase podrucje?
hvala
sve sam razumeo i sve je jasno.

hvala na odogvorima.
znam da je odin nezahtevni program, ali je moj stari lap top veoma zahtevan

elem, sad sam na 4.1.2. nisam odradio hard reset jer me mrzelo da podesavam neke stvari.
nisam odradio root ali i to cu uskoro.
OVO JE BITNO: http://www.sammobile.com/2013/01/03/gal ... issue-too/
procitajte zadnji update! POTVRDILI SU IZ SAMSUNGA DA JE SREDJEN FIX ZA S3! update juče stigao za UK!
moja pitanja:
da li to znaci da sto pre treba da skinem taj UK update i da ga instaliram ili da sacekam da samsung posalje za SEE?
da li ako instaliram UK mogu nesto da poremetim oko CSC ili nesto drugo vezano za nase podrucje?
hvala
- Dpb
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 22. Maj 2011. 18:13
- :: Samsung SM-G920
- :: Huawei p8 lite
Baraba, pa koju novu verziju kada mi je na telefonu 4.1.2
Meni je isto SEE i jos uvek nistacgmiki napisao:Stigla jutros nadogradnja za SEE uređaje. Galerija je sada odlična.

Jesi odradio preko kies-a ?
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Kontakt:
Casting, jel si proveravao software update?
banalno pitanje, ali mozda ocekujes da ti sam prijavi nadogradnju.
banalno pitanje, ali mozda ocekujes da ti sam prijavi nadogradnju.
Naravno da sam proveravao na telefonu a i povezivao sam ga preko kies-a, izadje mi isto kao na onoj slici sto sam postavio, da nema nista novo...
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Kontakt:
jel ti nije rutovan fon?
u svakom slucaju mozes da sacekas raspet dogadjaj za ovaj novi fw.
nema potrebe da zuris. zivo me zanima da li ce zvanicno da se oglase iz samsunga.
ja cu najverovatnije veceras da instaliram uk fw sa novim bootloaderom pa cemo videti sta se menja.
u svakom slucaju mozes da sacekas raspet dogadjaj za ovaj novi fw.
nema potrebe da zuris. zivo me zanima da li ce zvanicno da se oglase iz samsunga.
ja cu najverovatnije veceras da instaliram uk fw sa novim bootloaderom pa cemo videti sta se menja.
OTA. Као и исто ово што те је питао mrkixxx. Често је то проблем за ову врсту надоградње. Чим сам се спојио са интернетом одмах је почео да скида надоградњу.
stigao konacno i za mene, odradio sam preko kies-a. treba li da uradim hard reset?
- Dpb
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 22. Maj 2011. 18:13
- :: Samsung SM-G920
- :: Huawei p8 lite
Nema potrebe da se radi hard reset ako ti je i do sad bio oficijalni rom u telefonu, ja smatram da bi bilo malo glupo da posle svakog updata da radimo hard reset
- marko 0401
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
- :: Z2
Kako se radi Hard reset, jel to Factory data reset?
.......................................
.......................................
marko 0401:pa pitaj malo i Google,tako ces citajuci odgovor stosta nauciti.Ovo ti kazem iz razloga banalnosti tvog pitanja...ovo jeste mesto gde se moze dobiti pomoc od ljudi koji dobro poznaju stvari,u svakom slucaju vise od obicnih korisnika,i ne treba smarati,zbog svoje lenjosti,i njih i ostale ovakvim pitanjima koja su vec prezvakana hiljadu puta.
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Kontakt:
drugari,
jel prati neko diskusiju u 3-4 teme na XDA o S3 vezano za novi XXELLA FW, exinos bug i iznenadne smrti s3?
ja sam instalirao taj novi sa novim bootloaderom i prezadovoljan sam kako sljaka.
kakva su vasa iskustva?
jel prati neko diskusiju u 3-4 teme na XDA o S3 vezano za novi XXELLA FW, exinos bug i iznenadne smrti s3?
ja sam instalirao taj novi sa novim bootloaderom i prezadovoljan sam kako sljaka.
kakva su vasa iskustva?
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Danas sam kupio SIII , bio je na 4.04 i uradio sam update preko wifi , pokrenuo sam update - telefon se restartovao i sad zeleni robotić leži sa znakom uzvičnika .... šta da radim dalje 
Edit : Odradio update preko Kiesa , sad je 4.1.1

Edit : Odradio update preko Kiesa , sad je 4.1.1

16 godina na forumu MOBILNISVET
Jesi li mu menjao CSC?mrkixxx napisao:drugari,
kakva su vasa iskustva?