Nokia Lumia 920

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Nokia Lumia 920

Post od acamatic »

Baraba, hvala kolega na informaciji,ajoj ne znam nesto sam gledao da zamenim n8,naravno sa 808,ali nekako mi se ovaj cini kao nesigurnim i ne uliva mi poverenje i sigurnost kao n8,sto se tice izrade..Ne znam da li ja to gresim i da li sam to umislio ili je to stvarnost.. :unsure:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

acamatic, 808 je ko malo teži tenk, menjaj ako te ne smara symbian i ne igraš fudbal sa telefonom, nema bolje kamere od 808 niti će biti skoro bolje.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Baraba, pa to se i ja razmisljam nesto,ipak ja odlicno cuvam telefone,da ne ureknem pu pu :P
Meni je moj N8,od prvog dana u "gacama(bumper)" i sa fabrickom folijom,ne znam ja sam navikao od malena da pazim i cuvam,a pre svega da postujem ono sto imam,tako se i dan danas ophodim sa tim...Tako kada bih uzeo 808 sigurno bih mu stavio gace,i nebih skidao foliju..
P.S. mada ja i dalje stojim pri tome da je N8 telefon za sva vremena.. 8)

xxxx
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Feb 2006. 11:37

Post od xxxx »

Interesuje me da li 920 moze da ima normalnu tastaturu pri pisanju poruka ili samo qwerti posto nisam nista mogao da nadjem u podesavanjima?

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 23:33
:: Lumia 1020

Post od Kopte3 Again »

808 ima stereo snimanje i HAAC, a 920 mono HAAC.
N8 ne poseduje tako napredan mikrofon.
acamatic, imao sam 808 kod sebe na testiranju mesec dana, pa ako zelis da pitas nesto ne ustrucavaj se.

xxxx, ne, samo qwerty.

miodrage, nije stvar samo da ne "popuca" zvuk, nego ima nesto i u kvalitetu zvuka. 8)
http://www.youtube.com/watch?v=Ves-KIZN8jU
I'd explain it to you, but your brain would explode.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Kopte3 Again, ok hvala,ali to cu uraditi ako mi nesto zatreba u temi za 808,da ne bih spamovao temu.. :wink:
Ma iPhone ce jos morati da uci kako da napravi dobru kameru,a ne samo oni ima tu podugacak red proizvodjaca koji trebaju da mu se pridruze..

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

acamatic, mislim da će se manje primijećivati bilo kakva oštećenja i ogrebotine na 808 jer je to materijal koji nekako bolje "upija" sitne ogrebotine dok je N8 veoma osjetljiv na ogrebotine ako se ne koriste zaštitne maske. Vremenom se krene jednostavno grebati maska i pogotovo dio oko kamere. To je sve pod uslovom da nemaš zaštite. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Kopte3 Again, ma jasno, ali opet u poredjenju sa nekim drugim uredjajima je sjajno odradjen.
acamatic, iPhone je generalno solidan uredjaj, i na njemu je sve utegnuto i lepo radi. Sad vise ne mogu da kazem da je vrhunsko ili nesto WOW, ali daleko od toga da je lose. Naravno da svaka kamera pada u vodu pred 808, ali 808 je kamera sa pridodatom funkcijom telefoniranja. iPhone, Lumie, galakticni... sve su to multimedijalni uredjaji koji imaju solidne kamere, iako uvek moze bolje.
Naravno, tako je kako je, mi mozemo da se slazemo ili ne, ali na kraju cemo da dobijemo sta nam proizvodjac servira!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

Inace da vas obavestim, Lumia zvanicno nece doci u Srbiju pre februara. Ne zna se nista tacno sem da pre toga sigurno nece doci. Cena ce verovatno biti oko 600-650 evra.
Zvanicno bi uz seriju telefona trebalo da dodju i mape i mogucnost kupovine aplikacija na srpskom trzistu. To je info koji ja imam. :wink:

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Preskupo,pa bar da bude u rangu vodecih androida pa da se razmisli.Ovako,nema svrhe ni razmisljati o tome
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

U najboljem slucaju 550. To su "zvanicne" cifre. Naravno sigurno ce biti moguce naci i skuplje i jeftinije u prodavnicama ili kod prodavaca koji ne nabavljaju od zvanicnih uvoznika.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

janka_88 napisao:acamaticdok je N8 veoma osjetljiv na ogrebotine ako se ne koriste zaštitne maske. Vremenom se krene jednostavno grebati maska i pogotovo dio oko kamere. To je sve pod uslovom da nemaš zaštite. :)

Ne bi se slozio sa tobom,imam N8 od oktobra 2011 godine i uvek sam ga nosio bez zastite i padao mi je vise puta,i nigde mi se nije izgrebao,oljustio...N8 ima po meni vrlo dobro kuciste,kvalitetno.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ne znam šta da ti kažem. Ja nisam imao takvih problema jer sam uvijek nosio telefon u futroli ili sa zaštitnom maskom pa nisam ni mogao imati takva iskustva. Ali koji god sam N8 vidio da je korišten duže vrijeme bez zaštite takođe ima popriličnih tragova po sebi.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Kopte3 Again, te iste informacije imam i ja. Navodno sredinom februara Lumie stizu zvanicno u Srbiju. E onda veliko pitanje, hoce li ili ne biti kod operatora, i ako da, za koje ce se pare naci "1 dan stari" uredjaji?
Sto se mapa tice, moja zena na Lumiji 710 ima Nokia maps (koje nisu nesto, i Maps, koje rade savrseno! U Subotici konkretno je svako sokace ucrtano. Iskreno mislim da su neke Google mape u pitanju, ali nisam siguran jer je Nokia oduvek imala i nesto svoje.

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

miodrage, ja ocekujem da ce biti. Prethodna Lumia serija uopste nije zvanicno dosla u Srbiju zbog Marketplace-a pa je i zato nije bilo kod operatora. Kod WP8 modela nema vise 2 aplikacije za mape vec samo jedna koja koristi Nokia mape. Ta razlika na 710 je sledeca: Maps koristi Bing mape, a Nokia maps koristi Here mape. E sad, i Bing i Here koriste Navteq mape. Kako onda postoji razlika? Pa postoji zato sto Nokia ima politiku da ne prikaze cele mape ukoliko nemaju pokrivenost od 75%, a Bing koristi Navteq mape as is, koliko god da imaju pokrivenosti. Medjutim to ce se sad promeniti sto se Srbije tice. Ako odes na here.com i za Map View odaberes Community, potrazis Suboticu i zumiras, videces sve ulice kao i kod Bing mapa. Razlika koja ostaje jeste sto Nokia koristi malo drugacije boje i naglasavanja u odnosu na Bing. Nemaju nikakve veze sa Google mapama.

Sto se tice operatora, ocekujem da se pojave 920 i 620, mozda cak i 820. Sto se tice "1 dan starih" uredjaja, sve zavisi od ponude i potraznje. Tu nema nikakvih prognoza, videcemo kako ce biti.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Kopte3 Again, hvala na razjasnjenju za mape, nisam to znao.
Mislim da 620 koji izlazi po svim najavama tek krajem februara, nece tako brzo kod nas, mislim da ce pre 920 i 820... A da ce 620 da dodje krajem marta... No o tom potom, kao i sto se cene tice... Svaku sto si rekao ti potpisujem!

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

Ovo su danasnje informacije: 820 i 920 stizu zvanicno pocetkom februara do 5. ili 10., a cene bi trebalo da saznam ovih dana. Ponovicu to su informacije od zvanicnog uvoznika, sve nezvanicno moze da dodje pre/kasnije i da bude skuplje/jeftinije.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

A lumia 620 imali i o njoj kakvih podataka kada ce i ona kod nas i dali ce je biti kod operatera.
Gledao sa puno video na youtube i nigde nevideh kako izgleda vremenska prognoza na win8 na pocetnom ekranu.

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

Jos uvek nista sto se 620 tice.
Evo ti primer kako to izgleda sa Accuweather-om, naravno ima jos gomila aplikacija.
http://www.wpcentral.com/accuweather-wi ... ands-store

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Pa lepo ako stizu 920 i 820 kod operatera :) Bice velike potraznje sigurno :)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Odgovori