Prevara pomozite mi nekako!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Re: Prevara pomozite mi nekako!

Post od Behemoth »

Pa sve je moguce,mada ako su ga locirali verujem da ce ga naci i preko ip adrese.Ako imaju volju naci ce ga cas posla
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 23. Jan 2012. 01:50

Post od bocko89 »

posto se ovaj nije javio u toku dana. nisam mogao da iscekam nego sam otisao na sajt KP i ima opcija pored oglasa prijavi prevaru. i prijavio sam. ima mesto da se opise prevara. to sam i uradio. i stigao mi je mejl da je administracija sajta KP primila prijavu i da ce u najkracem roku prouciti slucaj. i nadam se da ce nesto uraditi.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Prevara pomozite mi nekako!

Post od toda81 »

Ja bih najvise voleo da se taj pokvarenjak pronadje i kazni. Ne secam se da li je na kupujemprodajem morala da se posalje kopija licne karte da bi verifikovali registraciju kao sto to postoji na kupindu. To je jedini nacin da sve ide nekim normalnim tokom i da se lako udje u trag prevarantima
Note IV N9100 dual

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

toda81, ne treba nikakva kopija lk da se salje,samo najobicnija registracija sa osnovnim podacima i email adresom...

Ako je policija reagovala tako brzo,mozda se nesto i izdesava....
D500&E71

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Citam temu i pratim je od pocetka..

Meni je iskreno cudno kako je policija tako brzo reagovala, bez ikakve veze ili konekcije u istoj..
Ali neka, super, drago mi je.. Nadam se iskreno da ce taj debil da se pronadje..

P.s. ne bi se nesto uzdao u kupujem prodajem, tj da ce ga oni naci, jer je registracija takva da moze jedna osoba da se registruje sa 100 razlicitih mailova...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

I to je moguce nazalost. Videcemo kako ce da se resi. Ali ako je policija uzela slucaj u svoje ruke, onda nemas frke, oni ce to da isteraju do kraja.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Znaci ipak ne treba kopija licne karte za registraciju. Zaboravio sam na to jer sam se davno tamo registrovao. To mi je neozbiljno od takvog sajta jer na taj nacin ne moze da se zastiti ni kupac ni prodavac
Note IV N9100 dual

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bocko89 »

toda81, treba uneti samo podatke sa licne karte kad se postavlja oglas. ali to se ne proverava ja mislim nikako.

e ovako posto sam ga prijavio na sajtu KP i njegov profil je blokiran. i na mejl mi je stigla moja izjava koju sam otkucao prilikom prijave i vreme zadnja prijava na sajt KP i njegova ip adresa zadnjeg prijavljivanja. i u pdf krivicna-prijava-protiv-NN-lica sklopljena samo da je istampam potpisem i odnesem u sup.

evo ovo pise u mejlu:

Poštovani korisniče,

1. Naša administracija je blokirala korisnički nalog lica koje ste prijavili.

2. Molimo odštampajte i popunite dokument "Krivična prijava protiv NN lica", koji sadrži IP adresu i vreme logovanja lica koje ste prijavili.

3. Ako ste imali komunikaciju putem KP poruka sa prijavljenim licem odštampajte tu komunikaciju (Moj KP -> Poruke i ponude).

4. Krivičnu prijavu, zajedno sa odštampanom komunikacijom u prilogu, odnesite ili pošaljite na adresu Tužilaštvu u Vašem mestu.

PRAVNI SAVET:

Kada je vrednost prevare preko 15.000din, po Zakonu NN počinioca po službenoj dužnosti goni Tužilaštvo u Vašem mestu a na osnovu Vaše Krivične prijave. Tužilaštvo će preko istražnog organa od internet provajdera (npr Euneta, Telekoma) zahtevati identifikaciju lica. Za to će mu poslužiti IP adresa i vreme logovanja na sistem KupujemProdajem.com koji su navedeni u Vašoj krivičnoj prijavi.

Puno pozdrava
Vaš KP tim

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

To je to ... Ip adresa ce ga skenjati.. Osim ako se nije logovao iz igraonica, internet kafea itd itd .. Mada je morao od gajbe jednom da se loguje.. Mada, ako imas njegov mail, gotova prica..
To se u muriji radi ocas posla... Cim imaju mail mogu da mu urade sta god zele (da se razumemo, i da nemaju nista o toj osobi mogu da mu urade sta hoce ali ovako je lakse).. Tako da uzivaj i idi u muriju i dobices pare nazad.. Mozes cak da ga tuzis i da zaradis za "pretrpljeni dusevni bol i ugrozavanje mira"...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bocko89 »

ima jedan problem nasao sam ove neke sajtove ip lokatore http://www.whatismyipaddress.com i ukucao onu ip adresu i izbacuje da je dinamicka ip adresa. i lokacija ip adrese se ne poklapa sa kucnom adresom sto ja imam. tako da verujem da je bio povezan na wierles ruter a mozda je i wierles ruter od nekog njegovog prijatelja kod koga je bio u to vreme. izbacilo mi je da je isp: Serbia BroadBand-Srpske Kablovske mreze d.o.o. tacnije SBB je provajder.

sad neznam kolko se moze verovati takvim sajtovima ip lokatorima.

svejedno sacekacu sa ovim jos do ponedeljka kako mi je inspektor rekao. ako se nejavi do tada pokrecem tuzbu protiv njega i dovidjenja.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Pa i da je koristio komp od prijatelja opet ce policija da poprica i sa tim cikicom koji ce morati da kaze ko je u pitanju da ne bi sam imao problem
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

bocko89, u Srbiji retko ko ima staticku IP adresu. Preko tih IP loktor sajtova ne mozes da utvrdis pravo stanje, nemoj ni da pokusavas, samo ces da se izbedacis. Pusti policijud a radi svoj posao, cim su preuzeli slucaj, bice sve reseno. Jedino je bitno da ga ne sklone negde u neku fioku. E tu ti treba da budes, da ih podsecas na to, i da trazis da se to odradi.
Mislimd a je kupujemprodajem jako pogresno uradio sto je blokirao nalog, trebalo je da ga ostavi, da mogu da ga prate, i da vide svako novo logovanje, samim tim, policiji treba par minuta da ga lociraju i uhvate.
Jedino se bojim za tvoj novac... to mislim da neces tako lako uspeti da povratis, jer sta ako ovaj izjavi da nema? Ici ce u zatvor zbog obavljenog krivicnog dela, ali ja ne znam odakle ti mozes da naplatis svoja potrazivanja. Jedino plenidba imovine, ako je ima na svom imenu...
No da prvo policija uradi svoj deo posla...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

bocko89, Miodrage je upravu, retko ko ima statičku IP adresu, svi, recimo 3G modemi (Telenorovi, mt:s-ovi, VIP-ovi) imaju dinamičku IP adresu i teško je nekog locirati na osnovu takve IP adrese.No, što se tiče pravnog aspekta tvog problema, čim vrednost prevare prelazi 15000 rsd to spada u klasičnu prevaru ili običnu krađu.Samim time nadležni organ je dužan da sporevede istragu po privatnoj tužbi koju ćeš ti da pokreneš protiv NN lica.Problem nastaje kod naplate naknade štete. Kada ti pokreneš privatnom tužbom postuka ti se nalaziš u ulozi privatnog tužioca, e sada dok dođe na red tvoj slučaj, pa zatim dok se razreši ceo slučaj tj, kada prođe glavna rasprava i lik bude osuđen tek onda kreće izvršni postuka za nakadu štete oštećenoj strani.Zbog sporosti pravosuđa to može da potraje godinama, jednina solucija za bržu naplatu novca jeste da, ako ga MUP locira, da u dogovoru da tim licem povučeš tvoju tužbu a za uzvrata da ti on vrati novac.No, svako bi trebalo isterati pravdu jer verujem da taj lik ovakve prevare ne vrši prvi put, samo naše pravosuđe je sporo i nemoj da očekuješ odmah novac čak iako nadležni organ obavi svoj posao i izvrši lociranje izvršioca krivičnog dela.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Samo da dopunim. Adrese jesu dinamicke, ali se zna kom domenu pripadaju (mt:s, telenor, vip ili neki internet provajder) i provajderi bi trebalo da cuvaju logove koji povezuju dodeljene IP adrese sa MAC adresama rutera/modema odnosno SIM karticama i IMEI brojevima (ovo drugo je vazno, ako baci karticu mogu naci telefon i kada ubaci drugu). Ako je korisnik kablovskog neta, dial-up veze ili ADSL-a, tek onda ga je lako naci.

Najveci je problem ako komunicira preko nekog javnog web portala, iz igraonice itd.

Ako je postojala bilo kakva komunikacija preko telefona, provajderi mogu na osnovu broja sa kog je komunicirano i vremena komunikacije pronaci IMEI. Cim sledeci put upotrebi telefon (sa drugom karticom) moze biti lociran. Ako se radi i o prepaid broju svejedno ce naci sa kim komunicira. Cim nadju prvog sagovornika sa postpaid brojem zatrazice od te osobe podatke.

Cak i ako je broj bio skriven, on je skriven za korisnika, ali ne i za provajdera.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

kao bivsi vlasnik najvece igraonice u uzicu, znao sam sve likove koji su povremeno dolazili na surf u igraonicu i rado bi dao opis policajcu svih za koje mislim da bi mogli da ucestvuju u toj prevari. Pitanje je samo koliko policija hoce da se aka i da radi svoj posao. Cak i ako se kaci preko tudjeg wirelessa nije ni to problem s obzirom da je vecina wirelessa dolazi iz najjeftinijih rutera kablovskih operatera, pa mora biti u krugu sprat vise ili nize.
Kako god okrenes ako je pao onaj lik o kome su novine pisale prosle godine cini mi se sto je varao i preko mobilnog sveta pasce i ovaj.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Nisam pratio temu i vidim da se diskusija rasplamsala.Bilo je lepih predloga(Miodrag) ali sve se svodi na rad policije.Ne pomisljati da se radi na svoju ruku,da se trazi po Leskovcu i sl.Lako je izmisliti ime,napraviti lazan nalog sa svim laznim podacima,postovati iz igraonice....Cak i ne mora biti ime lazno,dovoljno je da nema tacnu adresu i ne mozes ga naci.Problem je sto policija (ako se dovoljno angazuje i nedje ga-a naravno da to moze) nece uciniti nista vise osim indetifikacije i sacinjavanja zapisnika za tuzbu sto ne znaci da ce ti neko vratiti novac.Sledi tuzba,dokazivanje,razvlacenje po sudu,putovanja i na kraju,ako dobijes na sudu,imas papir sa presudom koja u tom trenutku (ako nije zaposlen sa redovnim primanjima i nema pokretnu imovinu na svoje ime,a takvi su uglavnom) ne vredi nista.Nema mogucnosti za naplatu.Takvih slucajeva u Srbiji ima na hiljade.Ja imam potrazivanje koje se vuce godinama,sve papire ,potpise,a osoba koja treba da mi plati nema nista osim golog zivota i prazne price kako ce zaraditi,kako staje na svoje noge,razmislja..Masta covek a ni sam ne zna koliko duguje i kome.Bez obzira na sve,mozda nije sve tako crno,BORI SE
LG G2 Black,16GB

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bocko89 »

hvala vam na ovim informacijama o IP adresama i sto je tomas.hokenberi, napisao o lociranju telefona sa kojeg poziva. to cu reci i inspektoru kad budem isao u sup la valjda i oni to vec znaji.
al najverovatnije u utorak tek posto je u ponedeljak drzavni praznik neznam oce li svi u supu raditi.

AnGeL oF LoVe, znam da necu odma dobiti pare nazad i ko zna kad bi ih dobio ali cu ga prijaviti necu sigurno ostati samo na ovome pokusacu da uradim kolko god mogu.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Nisam bas upoznata kako funkcionise to preuzimanje novca preko PostExpressa ili čime je uopste taj lik poslao telefon, ali zar nije moguće blokirati taj novac preko policije? Vec je prijavljena prevara a koliko znam taj novac onome ko je prodao nesto nije dostupan naredna 3 dana? Samo dajem ideje, jer pratim celu temu i bas mi je žao. :-( Mozda je policija trebalo da kontaktira i PostExpress i zaustavi predaju novca ili čak privede to lice koje dodje da ga preuzme? Sigurno postoji neki broj na priznanici za plaćanje na osnovu kog je moguće povezati pošiljku sa novcem koji je plaćen kuriru?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ovo je dobra ideja, samo je morao pre da reaguje na taj nacin. Mislim da je sada vec kasno za tom, mad aga nista ne kosta da proba
Note IV N9100 dual

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bocko89 »

pa ja kad sam video da me je prevario nije posalo to sto treba odma sam otisao u postu i rekli mi oni nemogu sad tu nista oni moraju posalti pare. jel oni meni nemogu sad verovati da mozda nisam ja podmetnuo drugi telefon. i odma preko poste je sup i odem ja preko i rekli su da nemogu sad ni oni tu nista da urade jedino krivicna prijav itd. mislim da su se samo malo angazovali zaustavili bi posiljku verovatno da okrenu sup u leskovcu da ga sacekaju sutradan kad dodje po novac. al je kasno sad za to.

Odgovori