Šta posle S3?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Šta posle S3?

Post od Baraba »

Dvoumio sam se između one s i one x juče, ceo dan moja malenkost i @luca visimo na pp i većamo šta uzeti :lol:
Te htc fali ovo te samsungu fali ono :angry: Došlo mi je da uzmem N8 ili 808 sa nexus 7 i zdravo, malo je falilo.
Na kraju uzeh One X sa 32GB.

Što se tiče ekrana jeste bolji na One X koji koristi Super LCD (Samsung koristi AMOLED, ali je i u One S takođe AMOLED a ne LCD), prvenstveno meni zbog prikaza bele boje, sinoć sam surfovao malo i bilo je prijatnije za oči čitati crni tekst sa belom pozadinom, bela nije bleda tj. isprana kao na amoled ekranima kod samsunga (na Note 2 koliko sam video bela je belja u odnosu na S3). Sve u svemu oba ekrana (S3 i HOX) su dobra i stvar ličnog opredeljenja šta je kome lepše na oko, meni je amoled dugo na očima i možda sam se navikao na isti.

Ima stvari koje su bolje na S3 a ima stvari koje su bolje na HOX.
Za sada moram da izdvojim mp3 player na HOX, nije ništa posebno bez Beats Audio, kada uključite Beats Audio gruva ekstra, sa Sennheiser CX 300 II nema šanse da se pojača do kraja, ubija kako gruva, ovo nije normalnokako se čuje flac format. Za ovo je zaslužen i pojačan izlaz za slušalice koji na HOX iznosi 1V (baš kao što je napisano u jednoj recenziji "što daje mnogo više “đusa” slušalicama kvalitetnije izrade" ). Jedva čekam da slušam muziku, samo da se napuni. Sviđa mi se integracija SoundHound u player tj. tunelin radio, ako slušam radio stanicu i svidi mi se pesma SoundHound pronalazi ime pesme, album, yt... isto kao što radi i Shazam, ali bez izlaska iz playera jer je integrisan. Baterija na HOX je vidno slabija od S3, nadam se da će mi držati od ujutru do uveče kada prođe talas čačkanja novog telefona.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Baraba, pa neka te sluzi odlicno i dugo.Samo je pitanje koliko dugo ce da se zadrzi kod tebe? I nemoj molim te da ti se opet ponovi,da se vratis na s3,jer stvarno ces postati zesci od lela-e..naravno ovo je mala sala.. :lol:
E da sledeci put kada menjas telefon uzmi 808,mislim da ce ti odgovarati potpuno uz neki android tablet.. 8)

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Baraba,
druže, čestitam na novom uredjaju. neka te u zdravlju služi.

mada, ja mislim da ipak sačekamo sa stavljanjem katanca na temu :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Brzinski poređenje HOX vs S3:
Za sada me za hox veže bolji bolji displej i perverzno dobar zvuk na slušalicama (moraju se kvalitetne imati da se iskoristi njegov pojačan izlaz od 1V, koristim Sennheiser CX 300 II, trebalo bi da su bolje od dree koje su išle uz hox ali nisam lično poredio da to potvrdim), u nekim stvarima andrid brže i fluidnije radi.
Baterija je lošija, isto se kliza iz ruke kao S3, volume tasteri ponekad krckaju, kamera preko dana je identična na oba modela, video snimak loš jer secka, noću je lošija slika jer je slabija led lampica (blic) od onog na S3, staklo kamere se mnogo grebe jer nije zaštićeno (ako telefon držiš na stolu na leđima grebaće se mnogo), wifi je slabiji (imam signal u stanu (nije full signal u celom stanu iako nije velik stan) i kada izadjem iz stana na istom spratu ali ne ako odem na drugi kraj zgrade istog sprata, S3 hvata signal dva sprata ispod, ako ne planirate bas tako daleko da se udaljavate od rutera onda je na hox dobar wifi, zvuk u slušalici u toku razgovra je malo slabiji od S3, GPS signal malo sporije hvata (nije velika razlika), sporiji je update (S3 odavno vrti 4.1.2 a hox je skoro tek dobio 4.1.1) itd.

Kod S3 mnogo me nervira wake up lag (zaključan tj. ugašen displej, pritisneš on/off taster i prođe 2.sek. dok se ne upali displej da možeš prevući prst da otključaš displej), isti lag ima za dialer, poruke i imenik kada se klikne da se otvore (ako nisu u kešu tj. ako si ih skoro pokretao ponovo će se pokretati brzo, ako je telefon otišao u mirovanje neko vreme ponovo svaki put lag tj. čekanje, za to je kriv njihov jebeni Exynos, bar da su pustili kod da neko to prilagodi, neću u budućnosti kupiti ni jedan samsung sa Exynos osim ako se ne potvrdi da su ispravili ove lagove, iste ove boljke ima i note 2 samo je malo kraće čekanje). Zbog ovih lagova sam prodao prvi S3, izluđivalo me je na takvom hardveru da se to dešava a ne dešava se na starijem modelu S2, posle sam ponovo kupio S3 jer sam hox zaobišao zbog baterije. Baterija kod S3 je dosta bolja i skidam mu kapu po tom pitanju. Uglavnom mene od S3 odbijaju ti lagovi i problem sa crkavanjem matične ploče, to su dva razloga zbog kojih se neću vratiti na S3, problem matične ploče je razlog zašto sada nije uopšte dobar za kupovinu S3, bar dok se ne reši taj problem (za sada se rešava zamenom matične ploče, ako dobiješ ponovo staru čekaš ponovo da rokne), isto počine da se dešava otplike i kod note 2. Da ne nabrajam šta je kod S3 bolje, sve što je gore navedeno da je lošije kod hox to je bolje kod s3.

Što se tiče displeja sLCD na HOX vs AMOLED na S3. Bolji jeste na HOX. Ako gledam isti film iste rezolucije na hox se vidi vise detalja, na s3 crna boja proguta dosta detalja, slika je jasnija primetno na hox. Bela boja na hox je belja, ako je uporedim na amoledu izgleda isprano ili bledo, bolje je za surf i čitanje teksta na beloj pozadini.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Baraba, čestitke na novom telefonu! Dobro poređenje. Što se tiče ekrana i meni počinje da smeta SAMOLED. Osim crne koja je stvarno crna, sve ostale stvari mi se više sviđaju na IPS ili drugim kvalitetnim ekranima. Najviše mi smeta burn in i neprirodan prikaz. Što se tiče telefona i HOX mi po tvom opisu ima neke mane koje ne bih mogao da prihvatim. Meni je najjači kandidat za novi telefon Xperia Z/ZL, na papiru je skoro savršen telefon, ali videćemo kakav će biti u realnom radu, a i šta će biti predstavljeno na MWC-u. kao i kada Samsung predstavi S IV.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Baraba, cestitke i od mene,da te sluzi jos dugo.Za sledeci put razmisli o kombinaciji kao sto si rekao,Nokia 808 i Nexus 7 ili 10.Proverena kombinacija ti je 808 i Asus Transformer Prime ali i sa Nexus-om bi ti bilo odlicno.U svakom slucaju uzivaj u HTC-u,odlican je to uredjaj.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

iKe, ovakvo poređenje mene zanima i po običaju nigde na nađem na testovima. Ako ti smeta amoled onda probaj hox, ne verujem da ćeš biti na gubitku sa baterijom jer je na gnex svakako slaba, možeš da uporediš trajanje baterije sa hox (okačio sam rezulat u kafiću u temi o baterijama), kameru ćeš sigurno dobiti bolju, displej sigurno bolji koji se meni sve više sviđa što ga duže koristim, mp3 zvuk na sluškma najbolji koji sam do sada čuo, to je perverzija, dobiješ 32GB memorije što je meni sasvim dosta, kao prednost ovakve memorije izdvojio bih da je transver podataka dosta brži za razliku od kopiranja na mem. karticu klase 10 koju sam koristio u S3, ima u beloj boji hox, šta ćeš više (mislim da je presudno ovo za belu boju) :D
Što se tiče Xperia Z ona je daleko od nas, dok se pojavi pa dođe... ja sam baš tražio telefon sa kojim ću premostiti vreme do pojave novih modela kji tek izlaze i koji će odgovoriti na ovaj sony, jedino što mi se kod modela Xperia Z ne sviđa ekran gledajući poređenje sa note 2:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ijICwdpzys
Baš izgleda bledo? :wacko:

Kada sam napisao da fluidnije radi android na hox od s3, evo jedan primer sa tapatalk, na 3g često se dešava da ne učita iz prve i moram nazad pa ponovo klik na isto, na hox uvek iz prve, ni jednom mi se nije desilo, ista mreža, ista kartica. To se dešavalo da moja dva bivša S3, bilo da je stock ili custom rom, na wifi nema taj problem. Ima još takvih sitnica koje primećujem.

RandjaPO, hvala. Malo mi je falilo da kupim tu kombinaciju, odustah samo zbog nošenja i vucaranja nexus-a 7, ipak ne mogu da ga svuda nosim i kada mi nešto na brzinu treba da pogledam na netu... dok nađem da se parkiram, pa ga izvadim iz torbe... prođe dosta vremena.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Baraba-Svaka cast za poredjenje HOX vs S3.Odavno nisam procitao tako opsiran,realan i detaljan opisan dva uredjaja. :D
LG G2 Black,16GB

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Baraba, ne znam ipak bih sačekao ove nove telefone sa full HD ekranima, a i jeste da postoji HOX u beloj boji, ali su ove Xperia-e belje :)

Slika

Što se tiče ekrana, mislim da uživo deluje drugačije, dosta bolje, ali to tek treba da vidimo. Na mobile review kažu da je na nivou iP5.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

iKe, meni je HOX (ako izdrži) da premostim dok ne dođu novi modeli, ne treba se zaletati odmah na sony dok samsung i htc ne izbace nove modele, pa dok oni stignu kod nas... stićiće tamo maj-jun :)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Baraba, kakvo je stanje sa kastom romovima za HOX jel mrtvo more kao za S3 ili ima neki jaci izbor ?

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

@Baraba , odlicno poredjenje...ustvari najvise me zanimalo uopste kakav je hox , nisam ni sumnjao da je los fon...sa obzirom da imam hos a sledeci fon ce biti bas hox ili hox+ sa kojim cu dobiti mislim samo na velicinu displeja jer su u principu jako slicni po karakteristikama...u svakom slucaju pomoglo mi je tvoje poredjenje za hox ...jer sam inace fan htc telefona jer mi je ovo cetvrti htc i do sada nisam imao nikakvih problema ni sa jednim modelom...pozzz:-)
Huawei

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

lesa0208, nisam još ništa čačkao, još je sve stock dok ne izgustiram (jbg S3 bih odmah morao da rutujem da bi OC zvuk, na ovom je bolji bez bilo kakvih zajebancija). Sutra-prekosutra probaću, mada na ovom zvaničnom 4.1.1 sve radi glatko, ništa se nije zakucalo, ništa ne koči, po meni veoma stabilan i fluidniji od s3).

bata bogdan, koji rezultat dobijaš na Quadrant-u sa HOS? HOX bije preko 6700, okačio sam snimak ekrana u Index boarda » Mobilni kafić » Kafić » Quadrant, postavite vas najbolji rezultat.
Postavi ti sa HOS da vidiš razliku u hardveru :)

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Baraba, u principu jedna važna stavka između ova dva telefona je da je HOX u varijanti out of the box mnogo kompletniji uređaj. Bukvalno nema potrebe za rutovanjem i custom rom-ovima... Toliko izvlačim iz tvog poređenja. Naravno pluseva i minusa oba imaju... Pa birati šta je kome draže.
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

bachika, u princiu da.

Da se nastavim na gornji tekst hox vs s3, hox brže pokrene BLOOD & GLORY i brže učitava igru (znam igru napamet), kada u mx playeru preskačem sa jednog vremena na drugo prevlačenjem prsta hd klip nema zastoja, kada učita hd fajl u mx playeru nema čekanja.
Ne sećam se da li S3 u stock pretraživaču ima, ali kod hox ima podrška za flash u 4.1.1:
Slika

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Одг: Šta posle S3?

Post od m@c|-|oR »

lesa0208 napisao:Baraba, kakvo je stanje sa kastom romovima za HOX jel mrtvo more kao za S3 ili ima neki jaci izbor ?
Ima mnogo kastom ROM-ova za hox.
Vidi na xda, ponuda je zapanjujuće dobra.
Imaš i AOSP i "doterane" romove, mnogo modova, skinova, ...
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Zanima me sta radite ako telefon zakuca pa morate da vadite bateriju,
sto moze da se desi u normalnom koriscenju?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

mrkixxx, napisa lesa u hox temi, zadrži se on/off taster :)

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
:: Sony Xperia Z1
:: HTC One X

Post od d@r123 »

mrkixxx, 8 sekundi ili zavisi kako kod kojih drzis gumb za pali-gasi :D kao sto lesa rece i za ovih pola godine nisam imao potrebe za tim.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Ni ja do sada nisam vadio bateriju ni na s3 ni na note, ali cisto pitam.
Sta ako...
Mnogo sam se zagrejao da menjam fon.
Mislio sam da ce velicina nota da bude prednost, medjutim nije mi leg'o na prvu.

Odgovori