Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Re: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od Sauriann »

to je to, nemoj da brineš jer to ne znači da će tvoj telefeon pod obavezno da se pokvari...Mnogo je manji problem nego što izgleda. Ogromne su količine tog modela prodate (pričamo o milionima). Upravo sam razgovarao sa prijateljom koji radi za stranu kompaniju ovde koja je među prvima kupila 30 komada kod jednog od provajdera. Svi imaju staru ploču i svi do jednog rade normalno.
Ok, to nisu neki korisnici koji su ubacivali custom romove ali znam da on i još jedan jesu sigurno. to nije preduslov da ti telefon rikne.

EDIT I:
Baraba druže, nemoj biti veći Papa od Pape. Jesi imao problem ili znaš nekog ko jeste. Nisam rekao da ne postoji već da je smešan na broj uređaja. Drugo je to što se desilo na S3 pa je sad ja katastrofa, tipa takav telefon a to se desilo. Pa i ferrari se zapali...

EDIT II:
U međuvremenu pročitah da je Siyah izbacio kernel "based on i9300 update7 sources" što znači da uključuje zakrpu za problem.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Evo ja koristim s3 sest meseci, stara ploca je u pitanju i nista mu ne fali, tako da iskulirajte se da ce da vam umre uredjaj...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Da, kontam. Sve u svemu, dobro je da nije bas toliko strasno kao sto izgleda. U svakom slucaju cim mi sutra stigne javljam to u vezi ploce kad proverim. I onda krece igrarija :D

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

janka_88, Baraba, verovatno ste obojica izolovani slucajevi ;D
Evo kod mene stoji "No", a flesnuo sam zvanicni ICS preko Odina. Mada, ko zna, mozda se Odin istripuje nekako pa pokrene brojac.

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

Kod mene se pojavio kao crveni zak uzvika u gornjem desnom uglu. Da li to znači da sam updejtovao recovery na novi? Činimi se da ga ranije nisam video.
Sada sam na basebandu XELLA a bulid mi je XELLC. Stok rom koji je rootovan sa cwmtouch 6.0.2.7 i SuperSU 0.94.
Promenio sam i kernel na najnoviji Siyah, pa nek se umrtvi ako može :)

p.s sa PalaTool_Aroma zipom sam počistio svo đubre od aplikacija koje je došlo sa stok romom...

rafaelo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 21. Sep 2008. 03:17

Post od rafaelo »

Taj crveni znak uzvika ima veze sa novim bootloaderom i pojavi se posle roota.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Sauriann, pogledaj na xda sta je entropy napisao za nakupljenje gresaka u eMMMC i njegovoj internoj memoriji.
Radi se o trosenju pojedinih hardverskih komponenti koje mogu da rade i nekoliko hiljada sati, a onda samo iznenada stanu.

Kako god, uzivaj u telefonu jer osim tih s*anja je stvarno masina.
Mada ko sto neko rece, onako poliran bas deluje nezno. :roll:

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

Ma kako god, to ne mora da znaci da je to tacno ako je on to napisao. Cela prica sada poprima razmere teorije zavere. Ima li neko na ovom forumu da mu se dogodio ovaj kvar. Danas sam saznao od coveka koji radi sa ovlascenim servisom da nije ni jedan u Srbiji. Bug sigurno postoji kao sto postoji dosta bugova na ostalim modelima raznih proizvodjaca. Poenta je sto je ovo najmasovniji andoid na trzistu pa se digla fama i taj pstotak je primentan. Cekamo da se neko javi sa konkretnim problemom, podacima i izvestaju sa servisa...

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Crklo je 300 od 31.000.000 prodatih primeraka , stvarno je zabrinjavajuće :lol:
16 godina na forumu MOBILNISVET

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Sauriann napisao:Danas sam saznao od coveka koji radi sa ovlascenim servisom da nije ni jedan u Srbiji.
Da si pratio temu ne bi ovo gore napisao.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Sauriann, nisi razumeo ili nisi procitao moj post.
Napisao sam da se ne zna koliko radnih sati je dovoljno da se ispolji greska. Moze biti nekoliko stotina do nekoliko hiljada.
Elem,jedan momak iz cg mi je u jednoj poruci napisao da je u cg bilo 23 slucaja sds.
Kako god, necu da trolujem temu. Uredj je vrhunski i moj prvi izbor, ali ima jednu manu.
Ne zelim da mi nesto sto kupim za svoje pare izaziva bilo kakvu vrstu emocije osim zadovoljstva.
O paranoji je zelim ni da razgovaram... 8)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Sauriann, mojoj drugarici je crkla ploča. Samo se jedno jutro probudila, a telefon mrtav. Popravljen je pod garancijom i ubačena joj je ista, falična, 1.100. Čak su joj promenili i IMEI broj. Toliko o ovlašćenim servisima kod nas. Sve to se dešavalo pre nekih 2 meseca. Telefon kupljen preko Telenora među prvim primercima.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Karadza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 13. Jan 2012. 02:29

Post od Karadza »

Ljudi pomagajte. Planiram da kupim SGS3 preko oglasa, nov ali bez kutije, jer im je cena i do 60e manja. Citiram sta sam procitao na oglasima na ovom sajtu:

"ti sto kupujes s3 za 300 razmisli glavom kakav je to s3 za te pare odma skontaj da je prevera dobar s3 u kutiji je preko 350e a
ovi bez kutija su krsevi nevidjeni sa otpada evropskih"

Mislim da ovo pisu nasi preprodavci kako bi ljudi skuplje placali telefone samo zbog kutije, ali opet mi nesto tu ne stima, zasto su ovi bez kutije dosta jeftiniji?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Karadza, pa zavisi kako kupujes. Ako ces se naci sa covek u kafani i pogledati telefon, igrati se malo sa njim, isprobati sve, to je onda ok, ali na slanje kurirom ili kako vec ne pristaj ni pod razno. Licno znam par njih koji su se opekli i naucili skolu na malo skuplji nacin. Pun ti je net takvih slucajeva pa procitaj.

Karadza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 13. Jan 2012. 02:29

Post od Karadza »

Planirao sam preko kurira, ali naznacice covek da mogu da otvorim pre placanja. Mogu ja da prepoznam da li je telefon original, da li je polovan i to.. Ali me zanima da nisu mozda ti modeli slabijeg kvaliteta?

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
:: Z2

Post od marko 0401 »

Ljudi, ukoliko ja rootujem telefon i njemu crkne ploča (pu pu pu...),
da li će oni u servisu moći da vide da je telefon rootovan i otkažu mi garanciju, ili neće moći da vide ništa?
Kapiram da on neće raditi ukoliko mu ploča rikne :) , ali da li se nakon zamjene ploče može vidjeti da je soft diran?

Ako može još jedna pomoć, neće tel da me obavještava o pristiglim mailovima.
U pitanju je njegova default aplikacija za IMAP mail, podešeno je sve da me obavještava ali on ipak to ne radi. :)
Yahoo mail, fb poruke, sms, sve to hoće, ali za ovaj IMAP mail neće.
Šta da probam?

Još da kažem da je u početku radilo, ali evo već par dana kako neće.
Ne znam da li je to nakon update-a na JB, ili nakon toga što sam instalirao novi (NOVA) launcher.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Karadza, ukratko. Kad ti kurir donese paket, on ti ga nece predati sve dok ti njemu ne das novas i ne potpises onaj papir da je dostava izvrsena. Od tog momenta, to da li si ti dobio parce cigle ili zlatnu polugu umesto telefona nema nikakve veze sa kurirom niti mozes njemu da se zalis. Kurirska sluzba je odradila svoj deo posla, doneka je neostecen paket sta god da se u njemu nalazilo. Cak sta vise, ni panduri tu ne mogu ili nece mnogo toga da urade, valja imaju "pametnija posla" od hvatanja ovih sitnih prevaranata. Nadalje, broj telefona preko kojeg kontaktiras sa tim likom je verovatno kupljen na trafici i bice bacen u naredna 2 dana. Treca stvar, sve i da dobijes ono sto bi trebalo, veliko je pitanje da li je taj telefon legalan ili ukraden nekome. Ako je kraden, opet si najebao. Itd, itd. Imas gomilu razloga zasto ne bi trebao kupovati preko preko oglasa gde se paket salje kurirskim sluzbama. Prakticno kupujes macku u dzaku.
Druga je stvar Limundo i sl sajtovi gde su prodavci provereni, sve mimo toga je ogroman rizik.
Ali u svakom slucaju, tvoje su pare pa radi kako mislis da treba, a nas samo obavesti ovde.

Da ne spamujemo vise ovde, postoji dole u Kaficu tema u vezi kupovine preko neta pa tamo pisi :wink:

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Karadza napisao:Planirao sam preko kurira, ali naznacice covek da mogu da otvorim pre placanja. Mogu ja da prepoznam da li je telefon original, da li je polovan i to.. Ali me zanima da nisu mozda ti modeli slabijeg kvaliteta?
Postoji opcija kod AKS/Beks službi da pre plaćanja proveriš sadržinu paketa (ja sam tako kupovao i slao) ali uvek je rizično tako kupovati mada ima izuzetaka , kurir te neće čekati više od 5 minuta da proveriš sadržinu paketa pa ako misliš da možeš to da obaviš za to vreme ti naruči , u svakom slučaju možeš posle pregleda telefona vratiti paket .
I stvarno za 300 evra ja nisam nigde video polovan SIII .
Edit: Video sam za 340 evra na kp polovan samo sa punjačem , obično polovni idu od 350-380 a novi od 400-470 .
16 godina na forumu MOBILNISVET

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Onda se definitivno isplati uzeti novi.:)

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

marko 0401, ako rikne ploca, nece moci nista da vide.
Zato, mozes da radis sa fonom sta ti volja.

Odgovori