iPhone 4

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Danijela1990
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 12:16
:: iphone4

Re: iPhone 4

Post od Danijela1990 »

Imam iphone4 4.1 bb 02.10.04 cydia i shsh ios 4.3.3 4.3.4 4.3.5 6.0.1 radi sa obicnom gevey karticom. Interesuje me na koji ios mogu da ga podignem i kako? Hvala :)

sen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Okt 2008. 21:16

Post od sen »

Pozdrav svima
Posedujem iphone 4 koji mi od nedavno vise ne radi...

prikljucim ga na adapter(punjac) nista se ne desava nece da se upali niti da se puni a baterija mislim da je potpuno prazna iz razloga sto se malo duze vremena nije koristijo...ostavijo sam celu noc da se puni ali i dalje isti problem pokusao sa hard reset (power/home) ne pomaze,nista se ne desava. Iphone 4 nije ispadao u vodu ili slicno...

Jeli ima neko ideju u cemu bi problem mogao biti ili je neko imao slican problem koji je resijo ...hvala unapred

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Danijela1990, mozes da ga dignes na bilo koji od ovih sto pise, samo mi nije jasno kako imas 4.3.5 pa 6.0.1 a nemas 5.0.1 i 5.1.1
Posto vidim da nisi vicna ovim stvarima, mogu da ti pomognem, ali ja bih voleo to licno da uradim, jer ako zeznes stvar, onda vise nemas iPhone nego iPod Touch, a to nije dobro...
sen, teoretski mogla je da gekne baterija... Koliko dugo je telefon bio potpuno bez struje?
Da li si siguran da punjac radi? Nakaci telefon na USB kompa, i ostavi jedno 3-4 sata pa javi jel se nesto desava ili ne?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Danijela1990
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Danijela1990 »

ne znam ni ja kako nemam :/ tako mi pise :) radila sam sama jailbreak prvi, ali jos nisam probala upgrade sama, a moram jer sa ovim ne mogu nista da radim, pola aplikacija mi ne radi :( prihvatam pomoc :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Danijela1990, odakle si? Ako si iz BG, mogu lako da ti pomognem, akoo nisi, onda cemo da izmajstorisemo nesto...

Danijela1990
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Danijela1990 »

miodrage, iz beograda sam :) sad trenutno nemam bas puno vremena :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Danijela1990, kad budes imala vremena, ti javi, lako cemo, za to je potrebno do sat vremena sveukupno!

Danijela1990
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Danijela1990 »

miodrage, dogovoreno :) evo za koji dan :) mogu li negde drugo da ti pisem ili ovde?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Danijela1990, napisi privatnu poruku, pa cemo lako.

nonickname
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2012. 02:53
:: lumia 625

Post od nonickname »

miodrage, da li mogu da koristim uputstvo sa predhodne strane da odradim restore tel? Na isti nacin cuvam shsh bloobs? Hteo bih da ostanem na 5.1.1 zbog jb.cydia kaze 5.0.1; 5.1; 5.1.1; 5.1.1r1; 6.0.1

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

nonickname, moze, ali moj najiskreniji savet, izasao je 6.1, u nedelju izlazi full untethered JB za isti. Sacekaj do tada, odradi restore na 6.1 (ako moras da cuvas BB onda preko redsn0w pravis custom), i kad izadje alat, sa njim radis JB.
Ako ne mozes da cekas, onda idi na 5.1.1 po prethodnom uputstvu. Ako budes imao probleme, slobodno me kontaktiraj, s tim da me do nedelje nema online. Tu i tamo cu uspeti mozda da virnem na forum i to je to.

nonickname
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od nonickname »

miodrage, da,da, evo sad i ja malo listam "stampu" pa videh to za 6.1 i untethered JB. tako da ce te varijanta da padne 8) nije mi hitno, nego sam primetio da u poslednje vreme tel nije onaj stari,treba mu vise vremena za sve.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

miodrage napisao:u nedelju izlazi full untethered JB za isti
Aha, izlazi ali samo ako si update preko itunesa, ako je preko OTA ne ništa od JB :lol:
Ima li tebi Mio logike samo ako je preko itunesa, a za ota ne važi? Ili ja nešto propuštam :wacko:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, pa ima logike. Oni koji su napravili JB bazirali su ga na full restore, ne na custom update. OTA update, iTunes update i full restore se medjusobno razlikuju, OTA i restore kao dupe i oko. Eto zbog toga ne moze JB koji je OTA update. Jer svi ti hakeri rade restore svojih uredjaja posto prave gomile gresaka u svom radu dok traze bezbedonosne propuste sistema, i jedini nacin da ih isprave je restore, a onda je sistem drugacije upisan u uredjaj. Tako da, ne da nije nelogicno kako ti smatras, nego je vrlo vrlo logicno, i jedino ispravno.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ne kontam zasto je bitno, sta jel su fajlovi drugaciji zavisno od apdejta?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Da jesu. Restore je veliki oko 900 mega, OTA update svega oko 100 mega. OTA pravi drugacije potpise od restore-a i zato nije moguce uraditi JB takvog sistema.
Restore radi sve od nule, OTA samo upisuje ono sto se promenilo. Samim tim ostaju potpisi od prethodnog sistema, i neki novi, koji se bitno razlikuju u odnosu na potpise dobijene cistim restore-om. Sve je lepo objasnjeno na netu, pa ko hoce neka radi OTA, ali posle neka ne kuka zasto ne moze JB. Ako su ljudi napisali ovako, onda treba tako i punkt. Nema rasprave. A ko nece da prihvati uslove, ne mora da radi JB, niko nikoga ne siba po usima da radi JB, nigde ne pise da je obavezno.

nonickname
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od nonickname »

jel to znaci da mora poslednja verzija iTunesa ili nema veze?

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Nesto oko shsh je problem kod ota koliko sam procitao,zato nece moci jb na te uredjaje.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Chobby88, pa upravo to, drugaciji se SHSH blobsi dobijaju kad se radi restore, a drugaciji kad se radi OTA. JB je pravljen prema SHSH za restore, ne za OTA.
nonickname, uvek se radi sa poslednjom verzijom iTunes.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Ja cu ovih dana note 1 zameniti iphone cetvorkom simfree pa polako ulazim u te vode tako da cu Miodrage morati da te priupitam par stvari,jer znam da si apsolvirao ios:)

Odgovori