Neke stvari o WiFi-u
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Neke stvari o WiFi-u...
Deksi, naravno da je imam, kako bih inace bocnuo lan kabl da je nemam
Da, bezicni net je u pitanju. Jedan lokalni provajder koji je konkurencija postojecem koji ne pruza nikakvu uslugu

Note IV N9100 dual
- toda81
- Prijatelj foruma
Sredio sam net, podesio antenu, otvorio nalog, podesio router i sada konacno imam 5mb/sek 

Note IV N9100 dual
- bachika
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
- :: Iphone 7
- :: Lenovo P780
Одг: Neke stvari o WiFi-u...
I nisi napisao sta je bilo resenje.... Dzaba svog pomaganja i pisanja....
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU
- toda81
- Prijatelj foruma
bachika, svar je u tome sto ni sam ne znam kako je proradilo. Jednostavno sam bio uporan i uspeo sam da upadnem na stranu logovanje i posle sam sve lako odradio. Za router mi je povajder dao ip adrese i ja ih ukucao i sada imam i bezicno. Imam jos jedno pitanje. Da li postoji nacin da odredim koliko ce ko moci da povuce od te brzine. Konkretno mislim na gazdu koji je u drugoj kuci pa me zanima da li mogu npr njemu da omogucim samo 1mb da povuc od brzine
Note IV N9100 dual
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ako ti router podrzava QoS, onda mozes, inace ne.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
toda81, nesto mi pade napamet. Tad kada si uspeo da udjes u ruter podesavanja dali si ga i tad resetovao ili je usao bez reseta.
Pitam te zato jer se i meni nekad desi da se ruter zaglupi i isto kao i tebi nemogu uci sa onom adresom 192.168 itd. ali resetom se omoguci ulaz.
Pitam te zato jer se i meni nekad desi da se ruter zaglupi i isto kao i tebi nemogu uci sa onom adresom 192.168 itd. ali resetom se omoguci ulaz.
- toda81
- Prijatelj foruma
miodrage, kako to mogu da vidim? Moj router je netgear wgr614 v6.
Deksi, radio sam ja i onog dana reset kada mi nikako nije polazilo za rukom da upadnem u na login stranu, a i onda kada sam uspeo. Moguce da mi je pomogao reset, mada nisam pametan sta da mislim. Znam samo da je bitno bilo da mi u local area connection da bude automatic opcija Obtain an ip address
Deksi, radio sam ja i onog dana reset kada mi nikako nije polazilo za rukom da upadnem u na login stranu, a i onda kada sam uspeo. Moguce da mi je pomogao reset, mada nisam pametan sta da mislim. Znam samo da je bitno bilo da mi u local area connection da bude automatic opcija Obtain an ip address
Note IV N9100 dual
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
toda81, kad se radi reset na onom dugmencetu iza rutera (kod rutera tp-linka je tako) onda se mora sacekati najmanje 10 sekundi za reset a mozda je kod tvog rutera bilo potrebno i koja sekunda vise. Zato sam te i pitao u prosloj poruci, jer mozda si koji put malo vise zadrzao to dugmence i uspeo.
Uglavnom da znas to je i lek ako se ruter ponovo zaglupi pa ponovo nemozes uci (kao moj ponekad). Reset da bi se ponovo moglo uci na stranicu za podesavanje rutera.
Uglavnom da znas to je i lek ako se ruter ponovo zaglupi pa ponovo nemozes uci (kao moj ponekad). Reset da bi se ponovo moglo uci na stranicu za podesavanje rutera.
- toda81
- Prijatelj foruma
Одг: Neke stvari o WiFi-u...
Da, znam da mora da se drzi desetak sekundi dilugme za reset da bi se uspesno odradilo. Cini mi se da sam brojao do 10 lagano kada sam to uradio i nisam uspeo pa je moguce da je to bio problem. Drugi put sam sigurno drzao duze i uspeo sam
Note IV N9100 dual
Imam pitanje za Asha 302 i C3,i jedan i drugi telefon naplacuju internet saobracaj iako su oba konektovana na bezicnu mrezu u firmi. Znaci na oba telefona se ukljuci da trazi wireless,oba telefona nadju mrezu,ukucaju se sifre,sacuva se sve to i kada se ide na net telefoni koriste mobilne mreze. Zasto se ovo desava i kako to podesiti na oba telefona?
dusko1122, u podesavanjima "opstim" trebalo bi da imas deo "povezivanja" i u tom delu bi trebalo da imas da podesis za net,da te uvek pita kako hoces da ides,da li preko wifi-a ili preko provajdera.A mozes da podesis i samo da ti bude preko wifi-a.A sada ne znam kako ides,da li preko fabrickog ili opere pretrazivaca,jer u oba ima mogucnost u podesavanjima da te uvek pita kako hoces da pristupis netu da li preko operatera ili wifi-a..
Na mobu (Nokia 5800) imam net 600MB u paketu, na lapu ne mogu da uhvatim WIFI kad putujem negde.
1)Mogu li i kako da šerujem ili pravim hotspot ili koristim mob kao modem ili kako se već zove,
a da mogu taj signal da koristim na lapu, tj surfujem na njemu?
2)Koliko MB se troši tako, znam za surf na mobu koliko troši, ali ne znam koliko bi potrošio za surf na lapu sa moba
Ala sam ga objasnio
1)Mogu li i kako da šerujem ili pravim hotspot ili koristim mob kao modem ili kako se već zove,
a da mogu taj signal da koristim na lapu, tj surfujem na njemu?
2)Koliko MB se troši tako, znam za surf na mobu koliko troši, ali ne znam koliko bi potrošio za surf na lapu sa moba
Ala sam ga objasnio

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
1. Joikupremium za hotspot,
2. moraš sam da vidiš i proceniš, zavisi ot toga gde ideš i šta učitavaš, ytub bi topojeo posle par većih klipova.
2. moraš sam da vidiš i proceniš, zavisi ot toga gde ideš i šta učitavaš, ytub bi topojeo posle par većih klipova.
@Baraba koji je program za android?
Baraba, zahvaljujem
.
1) ima li neko narodsku verziju da mi pošalje na pp?
2) ne koristim YT preko moba osim ako se ne nakačim negde na WIFIF, samo mail 2 naloga, B92, Blic, 3 foruma.
Kolika bi bila potrošnja, okvirno?
3) kako isto ovo da odradim na Androidu?

1) ima li neko narodsku verziju da mi pošalje na pp?
2) ne koristim YT preko moba osim ako se ne nakačim negde na WIFIF, samo mail 2 naloga, B92, Blic, 3 foruma.
Kolika bi bila potrošnja, okvirno?
3) kako isto ovo da odradim na Androidu?
cvoruga, Mozes preko ove aplikacije koju ti je preporucio baraba,a usput ja cu ti je poslati,ali da znas mislim da bi trebalo da telefon bude hakovan...
Za ovu potrosnju,stvarno ne znam kolika bi bila,ni okvirno,samo znam da kada nakacim mobilne telefone,nista posebno,skoro pa isto..
A da ne znam da li to moze tvoja nokia,ali N8 ima mogucnost u opcijama za USB da podesis da ti telefon bude kao modem,pa da tako serujes isto preko usb-a net.Proveri da li to moze tvoj telefon.
A aplikacija za android kako se zove to ne znam..
Za ovu potrosnju,stvarno ne znam kolika bi bila,ni okvirno,samo znam da kada nakacim mobilne telefone,nista posebno,skoro pa isto..
A da ne znam da li to moze tvoja nokia,ali N8 ima mogucnost u opcijama za USB da podesis da ti telefon bude kao modem,pa da tako serujes isto preko usb-a net.Proveri da li to moze tvoj telefon.
A aplikacija za android kako se zove to ne znam..
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
fannY, pun je google play, nisam koristio ni jednu od tih jer obično u fonu već ima deljenje fabrički, ako nemaš na htc one x onda kucaj u google play : Tethering ili hotspot.
npr. probaj ovu https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result
cvoruga, 1. si diobio, ne treba da bude hakovan. 2. opet niko, nije ista konfiguracija ni monitor ni pretraživač kao kod tebe, moraš druže sam da probaš i prekontrolišeš stanje posle toga. 3. vidi moj odgovor za fannY.
npr. probaj ovu https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result
cvoruga, 1. si diobio, ne treba da bude hakovan. 2. opet niko, nije ista konfiguracija ni monitor ni pretraživač kao kod tebe, moraš druže sam da probaš i prekontrolišeš stanje posle toga. 3. vidi moj odgovor za fannY.
Zahvaljujem acamatic na pomoći
.
Baraba, još jednom hvala
.
Još ovo pitanje i (bar za sad
) više neću.
Ima li razlike ako mi je mob hotspot ili modem, šta je bolje?

Baraba, još jednom hvala

Još ovo pitanje i (bar za sad

Ima li razlike ako mi je mob hotspot ili modem, šta je bolje?
Imam ovaj ruter http://www.itsvet.com/proizvod/d-link-d ... er/219/252 pa me zanima da li bi mogla na njega da ide ova antena http://www.winwin.rs/tp-link-tl-ant2408 ... 8-dbi.html da malo poboljsa signal?
Samsung Galaxy S3 I9300
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Dule87, imam tu antenu i nema nikakve razlike u odnosu na male antenice, zaobiđi je.
Ako nađeš negde ovakvu, dobićeš koju crticu više.
A ovo je već malo ozbiljnije.
Ako nađeš negde ovakvu, dobićeš koju crticu više.
A ovo je već malo ozbiljnije.
● PRAVILA FORUMA ●