Problem sa memorijskom karticom

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Chekiz
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 11. Feb 2013. 00:04
:: nokia 2700

Problem sa memorijskom karticom

Post od Chekiz »

Pozdrav svima, javljam se povodom problema sa starijim mobilnim telefonom. Imam nokiu 2700 i klasicnu micro sd memorijsku od 1GB koju sam dobio uz njega. Do skoro je sve funkcionisalo kako treba, a sad memorijsku jedino moze da procita moj telefon a ukoliko je prebacim u drugi telefon ili u card reader ne pojavljuje se uopste (ne trazi nikakav password nego se jednostavno pojavljuje kao unknown hardware),jedino je na drugoj nokiji,takodje 2700 trazio password, dok na mom telefonu funkcionise normalno.

Da li postoji sansa da je telefon zakljucao memorijsku karticu ili nesto slicno?

Hvala unapred :)

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Re: Problem sa memorijskom karticom

Post od cyber_vrbas »

Telefon nikako nije mogao sam da zakljuca memorijsku karticu. Da memorijska kartica jeste zakljucana, ali to iskljucivo od strane korisnika. Sve dok ne izresetujete telefon kartica ce i dalje raditi na Vasem telefonu (iskljucivo).
Postoje dva resenja :
- Setite se paworda koji ste postavili na telefonu
- Nadjite nekoga ko poseduje telefon Nokia N95 i u njemu formatirajte karticu. Podatci koji se nalaze na kartici bice trajno izgubljeni.
Pre drugog resenja mozete prikopcati telefon uz pomoc kabela na racunar napraviti bekap podataka (nisam siguran da ce uspeti zbog passworda, ali vredi pokusati).

Chekiz
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 11. Feb 2013. 00:04
:: nokia 2700

Post od Chekiz »

Nisam postavio password na telefonu,a kada ubacim memorijsku u neki drugi aparat ne registruje se uopste, kao da je nisam ni zabo. Probao sam sa jos par card readera i dalje izbacuje unknown device.

Zasto bas N95?

Nije mi toliko bitna memorijska, bacicu je eventualno, nego me interesuje ovako tehnicki :)

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

Pa ocigledno, po Vasem postu se da videti da ste sve probali, jedino sta niste probali jeste ono sta sam Vam ja rekao.
To sto Vi tvrdite je prica koju smo culi (serviseri) vise od par stotina puta, pa opet niste uspeli da nas ubedite (da niste stavili password).
Medjutim realnost je nesto sasvim drugo.
Poslusajte samo sta sam Vam rekao, nadjite nekoga ko ima N95 Nokiju, formatirajte karticu i koristite normalno u svakom telefonu,citacu kartice ili bilo gde !
Nema tu nista "sa tehnicke strane", rekao sam Vam u prvom svo postj na ovu temu, stavili ste password na karticu na telefonu na kojem jedino radi.

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

Ne mora baš N95. Milsim da može i N82.
Šifru je možda stavio predhodni vlasnik.
Od kada je šifra stavljena kartica se može koristiti samo u tom telefonu.
Ako se promeni SW, neće moći više ni na tom telefonu.

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 17:43

Post od Njegovan »

Pozdrav svima... imam problem. Naime kupio sam telefon M:SMART P5 Quad HD preko našeg operatera M;tel. I sada prebacio sam u njega memorijsku karticu iz starog telefona. Kartica od 16 giga. Očitao je sve, slike, video, muziku... ali poslije nekog vremena odjednom u galeriji nema ništa. Uđem preko fajl menadžera i preko njega otvorim sve. Ali u galeriji nema. Izvadim karticu formatiram je i vratim slike i videa što su bila na njoj. Ubacim u telefon i tako je radilo nekih 3-4 sata i odjednom opet nema. Pa šta može biti? Kontam da kupim novu karticu. Da nije do kartice. Ali opet kako taj fajl menadžer otvara a ova galerija neće. Kao da nema ništa na kartici. U mobil šopu mi savjetuje da ubacim manju karticu od 8 giga. To nisam pokušao još. Kontam da li neko od vas ima rješenje? Hvala unaprijed.
МТЕЛ - СРПСКА МРЕЖА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Odgovori