Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Re: Samsung Galaxy S3 I9300
Reci mi da li u tom trajanju baterije na S3 držiš aktivnu sinhronizaciju telefona?
Одг: Samsung Galaxy S3 I9300
Mene zanima koliko je "štetno" za telefon ako se ubaci na pr. Shiyan karnel i custom rom? Ne znam jesam li uspela da objasnim šta me konkretno zanima. 
Ako mi se na primer ne sviđa kako radi taj custom rom da li bi trebalo da vratim sve na fabričko ili je dovoljno da samo koristim stock rom a da je i dalje Shiyan karnel tu?

Ako mi se na primer ne sviđa kako radi taj custom rom da li bi trebalo da vratim sve na fabričko ili je dovoljno da samo koristim stock rom a da je i dalje Shiyan karnel tu?
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
janka_88 , da , aktivna je sinhronizacija: Dropbox, e-pošta - 3 naloga, Facebook, Google, Microsoft Excange ActiveS.., Samsung nalog, Skype, Tango. U pozadini rade Facebook Messenger , Gtalk , g+ , Viber , Tango.
Kakvo je trajanje baterije kod tebe ?
Kakvo je trajanje baterije kod tebe ?
16 godina na forumu MOBILNISVET
- janka_88
- Expert
zoreli, vjeruj mi da nisam odavno testirao ali pošto mi sinhronizacija nije upaljena pa je tu značajna ušteda. Držim mrežu uglavnom na automatski osim gdje je baš slab 3G signal pa stavim na 2G. Takođe mi u pozadini rade Facebook aplikacija, Gtalk, Viber, WhatsApp. U zadnje vrijeme ga stalno punim na 20-30%, čak i na 40% kao što je sinoć bio slučaj. Znači bude mi otprilike oko 3,5h ekrana i oko 20h rada i ostanem sa nekih 20% baterije što znači da bi moglo izgurati i preko 4h ekrana sa oko 20h rada. U to trebam uzeti u obzir da je većinom signal jako loš, pogotovo juče sam proveo u firmi 9h i držao automatski odabir 2G/3G i to je dosta uticalo na bateriju jer je 3G jako loš, rijetko kad preko 30% jačine, a kao što znaš automatski prebacivanje režima mreže najviše troši baterije... 

- marko 0401
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
- :: Z2
Ovo nece brisati nista iz telefona jel?mrkixxx napisao:marko 0401,
volume up+home+power, pa idi na opciju wipe cache. provalices.
onda reboot sistem i to je to. posle toga ce sigurno biti bolje.
Dok Factory reset brise sve i vraca na fabricko stanje kao sto samo ime kaze?
- zoreli
- Moderator
Kako kod vas stoji u podešavanjima wi-fi mreže:
Neka WI-FI bude uključen tokom režima spavanja
1. Uvek
2. Samo dok je uključen u struju
3. Nikada (povećava korišćenje podataka - mobile data)
Mislim da je najbolje zbog uštede baterije da stoji pod 3. jer sve sinhronizacije može da radi bez problema i preko obične gsm data konekcije , šta vi mislite ?

Neka WI-FI bude uključen tokom režima spavanja
1. Uvek
2. Samo dok je uključen u struju
3. Nikada (povećava korišćenje podataka - mobile data)
Mislim da je najbolje zbog uštede baterije da stoji pod 3. jer sve sinhronizacije može da radi bez problema i preko obične gsm data konekcije , šta vi mislite ?

Jel ima ko raspoložen da proba 4.2.1 ???Baraba napisao:4.2.1 leaked

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Wifi troši manje od 3g, meni je uvek na svakom mob uključeno pod 1. Uzeo si takav fon, greota da ne radi i ne koristiš push obaveštenja.
- janka_88
- Expert
Kod mene je takođe uvijek uključen wifi. Svakako nemam 3g tamo gdje živim a i 2g dosta varira pa mi stoji ma wifi kod kuće a inače na automatsko biranje mreže.
Ja sam se vratio na full stock bez roota i nešto mi mrsko sad čačkati taj leak. 

Meni je wifi konstantno ukljucen kada sam kod kuce i ne vidim da mi trosi nesto znacajno bateriju.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Sinoc sam se malo igrao s ajednim s3 i ubacivao mi iGO navigaciju i odusevio sam se kako te i izgleda i kako radi. Ekrancina ogromna, kristalno jasna slika, pregledan, extremno brz. Zverka od telefona! Opasni su ovi iz samsunga, napave mnogo jaci tel od njegovog pretka s2, ali umesto da pojacaju i kameru, nju ostave istu... Samo da bi se posle lakse prodao naredni potomak s4...
Note IV N9100 dual
- janka_88
- Expert
toda81, ja sam direktno uporedjivao kamere sa S2 i S3 i na S3 je nesto bolja... da li su to softverski izveli ili ne, nisam siguran. ALi je činjenica da pravi za nijansu bolje slike, naravno pri automatskim podešavanjima. 

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Ok, mada je to tesko precizno oceniti. Ja sam savim zadovoljan kvalitetom slika na s2
Note IV N9100 dual
Treba da promenim rom na S3 (drugov telefon), sta mi preporucujete?
Ja koristim S2, pa nisam stigao da se bavim sa S3, dok moj cale koristi S3 sa oficijalnim i sasvim lepo radi.
Pa me zanima da li stavljati neki costum i ostati uz oficijalni rom?
toda81, bolje kamera na S3 definitivno, nije bolje puno, ali je bolja.
Ja koristim S2, pa nisam stigao da se bavim sa S3, dok moj cale koristi S3 sa oficijalnim i sasvim lepo radi.
Pa me zanima da li stavljati neki costum i ostati uz oficijalni rom?
toda81, bolje kamera na S3 definitivno, nije bolje puno, ali je bolja.

• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •
Cao svima,
Sinoć sam skinuo ovaj novi probni firmware. Nemogu da vam opišem kako sam se zeznuo. Toliko da sam još u šoku. Prvo, naravno sto sam kao ludak instalirao,a nisam ni obratio pažnju da nema Srpski
Ostalo da i ne pominjem. Naravno kada se ubaci odma u startu koci i neradi SMS niti bilo koja druga aplikacija koja bi obaljala tu funkciju. Onda sam da bi to sredio morao da wipujem sve na fabrička podešsavanja da bi nekako proradio. Tek onda je počeo da koči i šteka. Naravno, nemam iz neznam kojeg razloga Photosphere u opcijama kamere. Sve u svemu sad opet sve brisem i vraćam se na 4.1.2, sve dok ovo ne bude stabilno. Moj predlog ne ubacuj te 4.2.1 još.
I imam jedno pitanje. Imali odakle da se skine Rootovan 4.1.2 ili mora da se ubacuje i koji predlažete 
Sinoć sam skinuo ovaj novi probni firmware. Nemogu da vam opišem kako sam se zeznuo. Toliko da sam još u šoku. Prvo, naravno sto sam kao ludak instalirao,a nisam ni obratio pažnju da nema Srpski

- zoreli
- Moderator
Znači nisi zadovoljan kako radi taj 4.2.1
... pre ubacivanja si trebao odraditi wipe i reset.

Da li neko zna kako da zakljucam ili vezem ili linkujem sve audio slajdere? Drugim recima kako da sa potenciometrima sa leve strane S3 da pojacavam sve zajedno?
Kako da prokljuvim na kuvanom romu koji su dodaci koji mi se svidjaju i da ih recimo dodam oficijelnom rom-u?
Mislim na reboot in recovery i sl i na to da se kada zatvorim program taj program odmah ili mnogo brze skroz zatvori i ne ostane u multitaskingu?
Sorry zbog toliko pitanja ali meni oficijelni radi najbolje ali mi nedostaje par dodataka iz kuvanih.
Kako da prokljuvim na kuvanom romu koji su dodaci koji mi se svidjaju i da ih recimo dodam oficijelnom rom-u?
Mislim na reboot in recovery i sl i na to da se kada zatvorim program taj program odmah ili mnogo brze skroz zatvori i ne ostane u multitaskingu?
Sorry zbog toliko pitanja ali meni oficijelni radi najbolje ali mi nedostaje par dodataka iz kuvanih.
- sweetyLela
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sre, 27. Feb 2013. 02:48
- :: samsung galaxy s3
Cao svima
Imam mali problem sa mojim galaxijem..pa samo da se posavetujem...Dakle azurirala sam softver i sad imam taj 4.1.2. I pojavio mi se mali problem kod muzickog plejera...Pre mi je pokazivao u gornjem levom uglu da prikljucen na slusalice a sad ne...
i kad slusam muziku na slusalice i kad me neko zove,iskljucim slusalice i kad zavrsim razgovor odmah mi pusta muziku, a pre me je pitao da li zelim da nastavi plejer sa radom..nije to sad neki veliki problem ali ume da iznervira u autobusu kad se prodere !!! Zanima me da li je jos neko to primetio ili sam to mozda ja nesto poremetila????? I da li nekako to moze da se popravi?? Isla sam u podesavanja kad udjem u plejer ali nigde nisam naisla na opciju koja to regulise
Unapred hvala!!!

Unapred hvala!!!

- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Pozdrav svima, dugo me nije bilo. 
Al' ste se raspisali u svim temama, svaka vam čast.
Elem, da pređem na stvar. Imam neku šemu i mogu da pazarim S3 Pebble Blue za 300e.
Tom liku je telefon jednom ispao i polomio je tač ili ekran, ne znam tačno, pa ga je on odneo kod nekog servisera koji mu je za 20000-22000 dinara zamenio ceo ekran i postavio novu masku.
E, sad, pitanje je vredi li da se uzme taj telefon?
Čini mi se da je preko nekog operatora, tako da ima onu garanciju od 2 godine (jedna godina je već istekla valjda).
Znači, ispada da je telefon od spolja skroz nov.
Za par dana ću biti u prilici da ga isčačkam malo, pa zato sad pre toga pitam vredi li da se uzme.
Unapred hvala.

Al' ste se raspisali u svim temama, svaka vam čast.

Elem, da pređem na stvar. Imam neku šemu i mogu da pazarim S3 Pebble Blue za 300e.
Tom liku je telefon jednom ispao i polomio je tač ili ekran, ne znam tačno, pa ga je on odneo kod nekog servisera koji mu je za 20000-22000 dinara zamenio ceo ekran i postavio novu masku.
E, sad, pitanje je vredi li da se uzme taj telefon?
Čini mi se da je preko nekog operatora, tako da ima onu garanciju od 2 godine (jedna godina je već istekla valjda).
Znači, ispada da je telefon od spolja skroz nov.

Za par dana ću biti u prilici da ga isčačkam malo, pa zato sad pre toga pitam vredi li da se uzme.
Unapred hvala.