Adams, pa ti mu prodaj, uz 50€ zarade araphel, isprobaj sve sto mozes na iOS sa iTools, pa proceni jel ti iPad mini odgovara zbog iOS-a ili ne. Ili, da sacekas jos malo ako ti ne gori pod nogama, sad ce nove jeftinije Lumije sa solidnim funkcijama (mislim an 720), evo stize i Huawei Ascend W1 za mizerne pare, a stize i S4, i jos neki droidi. Naravno, uvek stize nesto novo, ali je umetnost odvagati kad je povoljan momenat za uzeti nesto, pa biti time zadovoljan. Ja mislim da sam u tome uspeo u potpunosti u proteklih 6 godina, jos od legendarnog mi E61 (sto je to bila zverina).
miodrage, sad sam se uplasio malo jer zna zgradu u kojoj zivim.
Sto se tice iOS-a, od kako koristim iTools, mene ledja vise ne bole.
Do duse, retko i kacim iPad na komp, samo kad prebacujem muziku i filmove, ali mi je to bila tragedija sa iTunesom jer meni je on radio lepo samo prvi dan i posle nesto nije hteo da prebacuje ono sto sam stiklirao, nije hteo da mi sinhronizuje aplikacije, itd itd.....
Kod mene iTunes radi bez problema, samo što me nervira da pravim tri koraka umesto jednog. Probacu iTools.
Fora sa Minijem je što je to više neko uljuljkavanje i ispravljanje zamerki koje imam na iPad2. I naravno, navika. Realno, smanjena dijagonala, manja težina, stereo zvučnici i poboljšane kamere su meni sasvim dobar napredak u odnosu na ovo što sad imam. Sve preko je samo želja za istraživanjem.
Još petnaestak dana pa će pasti odluka. Sad sam u fazonu da poredim kako neke aplikacije izgledaju na iOS i na Androidu, i moram reći da mi se neke često korišćene, kao Skype ili Facebook, više dopadaju na iOS. Nekako su ispeglanije vizuelno. S druge strane, widgets widgets widgets! Jeres je imati ekran preko pet inča bez mogućnosti stavljanja na njega bilo čega osim statičnih ikonica. Note 2 tu ide korak dalje sa pop up aplikacijama, split-screen multitaskingom, itd. E to je prava stvar!
I tako se vrtimo u krug. Koliko sam video na netu, zbog DRM zaštite praktično ne mogu ništa od muzike skinute sa iTunes da prebacim na neki drugi uređaj, koji nije iOS. Da li je moguće da je ovo istina? Pošto u poslednje vreme imam običaj da tu i tamo pazarim muziku preko iTunes, baš mi je bezveze da se pozdravim sa time, iako nema mnogo.
Koliko sam ja shvatio, sve što kupim sa iTunes je DRM protected. Tako da onda ovo ne pomaže? I opet, Lumia mi je preskupa, ovde se i dalje drži na oko 650€.
Mislim da sam toj odluci za sada najbliži. Pitam se, doduše, imajući u vidu specifikacije, koliko će dugo još Mini biti aktuelan? Većina aplikacija za iPad ne iskorišćava potencijal novijih ekrana i procesora, a downscaling nije problem (za sada).
Živcira me koliko su mi mrske neke stvari kod jabuke, a koliko me pak dosadašnje investicije u aplikacije i muziku forsiraju da ostanem na platformi.
Danas svaki novi model bude "pregazen" za najvise godinu dana tako da se ne moze to pratiti uopste.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
araphel, pa sto si kupovao? Ja sam ukupno kupio 2 aplikacije, a sve ostalo sam svukao sa Installousa. Ove sto sam platio - jedna zbog dobre reklame (decko dosao na forum i lepo zamolio da pokupujemo, usput dao 30 promo kodova - ja izvisio), a druga zato sto mi je trebala jako, a nije radila, pa sam pisao tehnickoj podrsci, u sledecoj verziji sve sredili, i jos sam im bio i beta tester, i svaki put su me pitali kako sam zadovoljan njihovom aplikacijom. Eto za to ne zalim pare sto sam dao. Mozda bih platio tu i tamo jos koju aplikaciju ali to je to. Ostalo NJET!
Iz prve ruke iz delta city-ja: moj 4s radi utegnutije od nexus 4, malo sporije otvara stranice ali to su bas delici sekunde u pitanju... Ono sto je mene najvise zanimalo, na max brightness na i4s je slika ostrija i boje su jasnije, zivlje, realnije... Na nexusu su sve blaaaaago prekrivene plavkastom nijansom kao i na prethodnom nexus-u i9250... Tako je stvarno stvar ukusa da li preci ili ne...
miodrage, zato što nemam jailbreakovan uređaj i zato što su mi trebale aplikacije, a muziku volim da kupim i na taj način ispoštujem bend, kad mi se baš sviđa muzika koju prave.
Menije iPad 2 sa jailbreakom radio očajno, cydia mi je totalno konfuzna, a realno ništa specijalno nisam time dobijao, osim prečice za quick toggles, pa sam na kraju i vratio uređaj na staro i podigao na iOS6. I nemam uopšte problema. Zabaguje se sve to i dalje ponekad, ali to je normalno.
araphel, zato sto nisi hteo da posvetis uredjaju makar malo paznje. Da jesi, onda bi video da sa JB radi jednako dobro, mozda za 2-3% sporije, sto je u svakodnevnom radu neprimetno. Ja sam recimo pravio uporedne testove sa i bez JB, pa tako paljenje bez JB na iPhone4 je oko 6 sec krace, i recimo ulazak u Settings je oko 0.3 sec kraci i sl.
Sto se Cydie tice, svima je nejasna i konfuzna nakon prvo startovanja. Malo ljubavi, malo paznje, malo citanja, i radi savrseno i kao podmazana. Cydiu sam u proseku dnevno 1-2x otvarao, trazio stalno nove tweakove, isprobavao najrazlicitije stvari. O svakoj aplikaciji postoji kratak opis na osnovu koje sam odlucivao instalirati ili ne.
Za 4 godine koliko sam koristio iPhone, osim jedne, ovde na forumu opisane epizode, gde se utvrdila moja greska i odgovornost, a sve zahvaljujuci nesebcnom pozrtvovanju naseg Miskonija, ja druge probleme nisam imao.
I odgovorno tvrdim da su iPhone uredjaji fantasticni!
Sto se Lumie920 tice, fenomenalan uredjaj, sjajan OS, apsolutna fantazija. Razlog zbog koga sam presao jeste OS, iako trenutno imam sa njim manje mogucnosti nego sa iOS-om, opet neke stvari odradjuje daleko bolje nego iOS. Ta integrisanost svega, i taj minimalizam, to je neprocenjivo.
Mislimd a trenutno Nokiji, ili bilo kom proizvodjacu fali neki phablet, 6-8", ja cu biti prvi u redu da ga kupim. Cak bih vrlo rado posedovao onaj Samsung sa savitljivim ekranom, ako bude kako je najavljeno na WP.
miodrage, ja sma jailbreakovan uređaj držao skoro 6 meseci. Za sve to vreme, uređaj je bagovao, smrzavao se, kočio u browseru, u mailovima, pravio gluposti da neće da se otključa itd. Kako sam sve vratio nazad, tako su svi problemi prestali.
Realno, nemam potrebu da nešto čačkam, osim tih quicktoggle prečica. Ostale mogućnosti mi nisu bile ništa specijalno interesantne. Da može da se omogući telefonija, pa da kažeš hajde, vredno je truda.....ovako, jok.
Ne znam sta da ti kazem, ja sam iPad1 imao na 5.1.1 sistemu, naravno sa JB, i jedan jedini put u 9 meseci koliko sma ga dugo imao je stucnuo, tad se sistem nesto zabagovao, i morao sam da mu uradim restore. Za iPhone sam sve napisao. Ali mozda je JB bio los, trebalo je da uradis restore, pa JB opet, cisto da iskljucis mogucnost da je do njega, u principu desi se poneki bug i to u prvim verzijama, ali obicno posle 7-10 dana od pustanja nekog JB se sve ispravi.
Bem li ga....ne znam. Niti sam nešto odmah radio JB, niti sam se razvaljivao od čekanja. Na kraju sam shvatioda mi ne daje neke specijalne benefite uz moj način upotrebe, tako da mi je lakše bilo da jednostavno sve poskidam.
Ispizdim kad god treba da uradim nešto preko iTunes, ili želim da nešto poskidam direktno sa uređaja, ali ovako kad testiram po radnjama, ništa ne može da priđe ni blizu tom utisku koji ostavlja iPad mini kad ga držiš u ruci. Ovi ostali su igračke sa svojom plastikom..... Samo me smara što Nexus nikako da ulovim u nekoj radnji, ovako ga srećem po metrou kod ljudi u rukama i izgleda mi fantastično! Sve mi je lepši
Nemam pojma, ovako što sam video kod ljudi, i sa slika i klipova po netu, nisam to primetio. Gde ga to ima u Delta City? Da pogledam sad kad već navraćam.
Sad sam bas gledao neki test Nexus 4 i Iphone 5,ekran na N4 deluje bas bezveze,boje kao ulje na platnu razmazane...
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.