Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od zoreli »

Meni je recimo jako smetalo na S2 što nema notifikacionu led diodu za propuštene pozive , učinio mi se zanimljiv NoLED ali neradi na 4.1.2 :x ... uključuje se onaj govor - talkback , jedva sam ga bio isključio , baš šteta . Bio mi je posebno bitan zbog Fejsbuk Mesindžera (pošto isključim ton na njemu) . Al džaba ... :dry: :wacko:
16 godina na forumu MOBILNISVET

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

https://play.google.com/store/apps/deta ... d.activity
Zoreli,probaj ovu aplikaciju za propustene poruke,pozive.Da li si probao jos neke nalik Noled-u?Meni je ver.4.1.1i noled odlicno funkcionise pa nisam imao potrebe da eksperimentisem sa drugim zamenama za notifikacion led a vidim da su se pojavile i druge aplikacije.

skoljkica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 18. Mar 2013. 01:36
:: nokia c5 03

Post od skoljkica »

e ovako,ja bih uskoro uzela ovaj fon tj. I9100 Crystal Edition(al' to mu dodje na isto :D )pa bi vas najlepse zamolila da mi kazete sve njegove prednosti i mane!hvala puno,unapred.i imam jos samo jedno pitanjce(mozda ce vama zvucati glupo,ali imajte na umu da bi ovo bio prvi android tel. )ako bih vremenom marala na njemu da uradim back up(ako se tako kaze :D )tj. da ga resetujem,da li bi mi se onda izbrisale sve aplikacije koje bih instalirala?veliki poz sa mora!

bloker
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 27. Apr 2012. 13:37
:: Samsung Galaxy S IV

Post od bloker »

zoreli, kod mene radi NoLed na 4.1.2 I ja sam morao da isključim taj "TalkBack" u Accessibility i nisam primjetio nikakvih problema u daljem radu aplikacije..

wave
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2011. 15:47

Post od wave »

Opet problem sa konekcijom za punjenje. Kako da ga ocistim?

P.s. nekako se sad puni al treba da se ocisti. Ali tokum gasenja telefona jednom je pisalo da ima 34% naterije a drugi put 74% a treci put 62% I to sve za dva minuta.

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

wave, to sa procentima baterije zna ponekad da se desi.
Sto se ciscenja tice, ako znas nego ko ima kompresor odneses tamo kom i izduvas mu dusu. :) Ili kupis one bocice sa kompresovanim vazduhom.
Ako ima masnoce i drugih naslaga bolje ti to u servis odneses pa da ti oni ociste.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od toda81 »

Ma najbolje je da ga izservisira ako ne pomgne "kompresovani vazduh" ;) Ja sinoc ubih moj tel jednom aplikacijom koju sam instalirao pa nisam mogao cak ni u recovery da upadnem, ali sam sredio tel dobrim starim odin-om :)
Note IV N9100 dual

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od xxdulexx »

toda81, ako nije tajna, napisi nam koja je aplikacija bila u pitanju. :) Da ne moramo svi da prolazimo kroz iste muke.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od toda81 »

Dule, uvrnuto je to sto mi je taj problem napravio SuperSU Pro v1.25 Patched, a ja kakav sam i posle fleshovanja preko odina i ponovnog instaliranja Biftor-a opet sam instalirao SuperSU Pro v1.25 Patched i nije mi se desilo to sto sam napisao u prethodnom postu. Veoma uvrnuta situacija, ali sam je lako resio. Devojka mi se smejala sto tel nece da se upali i mislila je da cu ga konacno izgubiti zauvek, ali nije bila te srece haha
Note IV N9100 dual

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
:: Samsung A52s

Post od shocky »

Pozdrav.

1. Mislio sam da je prestalo da se desava ali nekim razlogom, ne bas cesto, kartica mi izgubi signal iz cistog mira. Jedini nacin je da ga resetujem. Takodje par puta mi se dogodilo da je tako zapucao sto se ugasio i morao sam da izvadim bateriju jer nije hteo na dugme da se upali. 3G mreza se isto ponekad gubi. Na MTS-u sam. Zasto se sve ovo desava?

2. Hteo sam novi Android da instaliram Jelly Beam. A pre toga sam hteo da vratim sve na pocetak jer vidim da je gomila fajlova, praznih foldera ostalo ne obrisanih i ako sam isao clear data pa tek onda uninstall. Hoce se vratiti sve po defaultu tako sto cu kliknuti opciju "Factory data reset?

a) Neki tutorijal za instalaciju Jelly Beama bi zamolio da mi neko prosledi, posto nisam do sada nikada radio.
b) Sa Kies-om mogu da odradim ceo backup pa da lako vratim imenik i ostalo?
c) Sto se tice uninstalacije sta raditi da se ne ponovi isti slucaj kada se brisu aplikacije?

3. Takodje bi uradio i rutovanje telefona, isto nisam nikada radio pre pa bi zamolio koji ROM i gde mogu videti upustvo korak po korak.

Puno bi vas zamolio za odgovore, hvala.

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od xxdulexx »

1. Oko tog gubljenja signala mozda pomogne factory reset. Kada kazes da ti se 3G ponekad gubi na sta tacno mislis? Ne mozes video pozive da koristis?

2. Clear data i factory data reset nece obrisati zaostale foldere, moras ih obrisati ili rucno kada spojis mob sa kompom, ili da uradis format.

a) Na kom si romu trenutno?
b) imenik ceo uploaduj na gmail, onda vise neces imati problema sa njim. Sta ostalo? :D
c) ne razumem ovo

3. isto kao i pod 2. a) na kom si romu?

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od shocky »

Za 3g - konkretno sam mislio na net, posto mi stoji da menja mreze po potrebi i onda se dogodi npr. kod kuce gde ima jak signal da ga izgubi. Pa moram da idem na gasenje i paljenje net-a u setting-u pa ponekad proradi ako tako ne proradi onda odma proradi po resetovanju telefona.

2. Onda cu tako, obrisem sve. A ubuduce posle svake obrisane aplikacije da trazim ostake od iste?

2.a) i 3. Na fabrickom stock rom-u. Nisam nikada rutovao pre, stoji tako od kada sam ga kupio.

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od xxdulexx »

Ja sam tako brisao app, nakupi mi dosta stvari pa mi bude tesko da se snalazim, onda ih pobrisem rucno. :D
Na kom si romu GB, ICS?

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od shocky »

Da, ICS je u pitanju .

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od xxdulexx »

Rootovanje i instaliranje romova moze biti veoma lako i brzo, a moze biti i bolno i dugo.
Najbolje bi bilo da se prvo malo upoznas sa tim stvarima.
Ovde imas gomilu upustava http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1826497

Ovo su ti driveri koje moras imati pre nego sto pocnes bilo sta da radis http://stockroms.net/file/Drivers/Samsu ... Phones.exe

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od shocky »

xxdulexx, proucicu detaljno, hvala na linkovima .

zekne
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 09. Mar 2010. 00:02

Post od zekne »

imam problem sa slikama na 4.1.2 ne mogu biti prikazane u fullscrinu nego budu cropovane kada bi ih postavio za pozadinu.
nadam se da me razumete?
da li neko ima isti problem i resenje naravno , nije mi bilo tako na predhonoj verziji.
Hvala unapred

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

zekne, nisam te bas najbolje razumeo, ali pretpostavljam da si hteo da kazes da kada izaberes sliku za pozadinu on odsece koliko je potrebno za "jedan ekran" i ne skroluje pozadinu kao na ICS-u?
To je osobina nove verzije touchwiz UX launchera na 4.1.2, odnosno to je normalno ponasanje touchwiz UX launchera na 4.1.2.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

zekne
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 09. Mar 2010. 00:02

Post od zekne »

dobro si me razumeo a sta da uradim da bude kao pre?
hvala na odgovoru

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

zekne, ako neko nije napravio neku "modovanu" verziju touchwiz UX (potrazi npr. na XDA forumu), a zelis da koristis stock tw UX launcher, onda ces morati da se naviknes na to. Skrolovanje wallpapera je ukinuto. Ili mozes da skines i instaliras neki drugi launcher.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Odgovori