Treba da kupim smartphone ove nedelje, samo jos uvek ne mogu da se odlucim koji, a da je u opsegu od 20 do 30 hiljada dinara, da je ekran do 4" (veci su mi preveliki za drzanje), i da ima sto noviji Android OS koji moze da se update-uje.
Svesna sam da svi budget telefoni imaju 800 ili 1000 MHz CPU, 512 MB rama i 4GB unutrasnje mem od koje je samo 2 dostupno korisniku, pa koji god review sam citala pise da je znatan lag kad je na fon instaliran ISC ili JB. Postavljam onda pitanje, da li je uopste dobro kupiti fon koji ima napredan softver a "tako slab" hardver? Ovo bi mi bio prvi android fon pa zato ne trazim neku zver.

Inace, fon bih koristila za surfovanje netom (fejs, stumble upon, reddit, pinterest, citanje i pisanje maila), dropbox, pdf, office (ili neki drugi app koji cita word), GPS mape, ponekad da slikam koju sliku. Video i prednja kamera mi nisu bitni ali bilo bi lepo da kamera ima blic i autofokus, a fon slot za eksternu karticu koja je hot-swapable (moze da se menja dok je fon upaljen).
Uzela bih nov, pa me interesuje i koje radnje preporucujete (tj. gde daju 2 godine garancije). Koristicu ga uz mts paket koji sad daju na popustu.
Izbor mi je (posle 3 dana citanja review-ova, komentara, karakteristika) suzen na ove telefone (valjda nisam pomesala klase):
Sony Xperia Miro
Sony Xperia J
HTC Desire V
LG Optimus L7
Alcatel OT-993
Huawei ascend g300 (ali android mu je 2.3)
- Samsung pojma nemam koji, ima toliko modela ali i neki od njih moze, samo da odgovara karakteristikama.
Ako imate bilo koji predlog ili savet, sve je dobrodoslo.
Hvala najlepse.
Pozdrav.