Sve to ne menja sustinu, da Google naocare nikada nece zameniti tandem - mobilni telefon, kljuc i novcanik (sa dokumentima) u kom god oni agregatnom stanju bili tada, objedinjeni ili odvojeni. Iz prostog razloga - niko ko se bavi necim u zivotu nece nositi google naocare 24h dnevno, a da mu sluze za statuse, nepotrebne informacije, sms, vremensku prognozu i navigaciju do prodavnice. Ucaureni informacioni narkomani su vec druga prica, propustice "vazne" vesti, "vazan" status, "vazan" sms... Sve je to vaznije od sagovornika koji trenutno prica sa tobom, jel da? Ili ne bas?
Nije ovde nedoumica da li sve moze da stane u jedan uredjaj (to danas i vrapci na grani znaju da moze, i da je vec danas mobilni postao i novcanik), vec gde taj uredjaj treba da stoji - da li u dzepu, pod kozu, u ocnoj jabucici ili u mozgu.
Licno ja sam za dzep, prvo zato sto ne zivimo u utopiji gde smo svi jednaki vec na planeti gde svako gleda svakog da za'ebe, dominira, kontrolise i iskoristi (kao da nisi svestan te cinjenice), a drugo, da bi mi nesto ugradili u mozak to bi moralo zesce da unapredi moje performanse, a b92, blic i kurir ipak mislim da nisu tog kalibra. O prioritetima da ne pricam, posto mi zaista vremenska prognoza ili sms-poruke nisu uvek na prvom mestu - sa google naocarima bi mi ocigledno to bila sustina zivota- da momentalno odgovorim na "vazan sms", svet staje, a onda pali navigaciju i vodi me kuci. miodrage, ako je nesto moguce, ne znaci da tako i treba.
Ti buraz slobodno ubaci gsm cip u mozak cim ga izmisle, pazi samo da neki poziv ne propustis. A onda ce tvojim pacijentima vise trebati pop nego ti. Jako napredno razmisljanje, za razliku od mog praistoriskog.
Isto vazi i za google naocare (cip je samo metafora za google naocare cija je namena da se nose 24h dnevno).
A onda se nadovezujemo na ono o cemu sam vec pisao u postu iznad:
Isto ce biti i za google naocare. Kupovace ih sportisti, avanturisti, inzenjeri koji rade po postrojenjima, naucnici, lekari (uz odgovarajuce aplikacije), ali ih cak ni oni nece nositi 24h dnevno, vec samo zbog posla ili kada su u akciji. Ali to je drugo. Google naocare ce kao namenski uredjaj uspeti, ali nikako nece zameniti mobilne telefone (u cuvenom tandemu- novcanik, kljucevi, mobilni), a o tome sada pricamo, zar ne. Zato i kazem, ko se to nada, taj ce se razocarati.