MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: MT:S novosti

Post od sugarcoated_ass »

bestboy, meni se bas djasvi. :D

Nego, sad sam skontao da su na sajtu napisali da je Huawei Honor 2, a stavli su sliku Ascend G615 modela... dafuq?!

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

cvoruga
Испробао сам, направио профил реда ради, ок је слика, али су подешавања самог програма јако сиромашна.
Колико видех не може да ради ван сбб нета, тј. заборави на мобилни нет и друге интернет провајдере. Срећом не гледам телевизију годинама па ми ово није минус. Испало ми идеално јер плаћам половину рачуна, тако брз нет за 1200 динара месечно нема нигде. :)
Слобода или смрт

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

cvoruga napisao: Em više kanala i boljih, em brži net, fix ne koristim svakako
Uzeo sam iptv i bas uporedjujem listu kanala sa ovom iz sbb i prosto ne vidim kojih boljih kanala ima na sbb-u,jedina prednost je sto imaju sport kluba,a ja na iptv-u imam arena sport (1.2.3.4)
Ostalo je manje vise iste
D500&E71

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

loki13, da krenem od kanala koje ja gledam na SBB a Telekom ih nema u ponudi.
History, na kom gledam sledeće emisije, Storage Wars, Pawn Stars, American Pickers (ponekad), i dokumentarce o WW1 i WW2 .
24 Kitchen na kom gledam fantastičnu emisiju : Anthony Bourdain No Reservations Slika .
Fox i njegova 3 dodatna kanala Life, Crime, Movies .
Cinestar TV, Sci Fi na kom su uglavnom očajni filmovi šnj produkcije, ali imaju dobrih serija,
E! kanal o poznatim, nemam ga memorisanog ali znam da ima,
TV1000, Cinemania, HRT 2, IQS Life na kom gledam Top Gear Slika.
Nabrojao sam samo neke kanale koje SjeBeBe ima u ponudi a Lelekom nema, složićeš se da nije baš manje više isto Slika .

Dalje, brzina interneta u Box paketima je 6/1 MB/s a brzina u SBB Mix je 10/1 Mb/s.
SBB uvek daje više od deklarisane brzine, evo primer moja brzina, inače mi je paket neki stari 16/1 Mb/s.
Slika

Sve ovo gore pobrojano košta 2550 dinara, + npr 50% popusta MixNetM je 570, sve ukupno izađe 3120 kinti,
istina skuplje za 185 dinara nego na Lelekomu, ali se dobija i brže i kvalitetnije.

Fixni telefon u ponudi ne računam (imaju ga i jedni i drugi), jer ne znam nikog ko ga koristi.

Slika

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Eto cvoruga, se potrudio da nam bas detaljno docara razliku,sto je i uspeo.. :)
Stvarno se vise isplati uzeti SBB,ako je omoguceno u "tvom" gradu nego box paket..

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Moze i KDS Mix paket, jer opet je dosta jeftinije od TeleSoma - http://www.kablovska.co.rs/index.php?ci ... g=rs&mid=3

Ja imam Mix S paket i ide mi analogna TV, D3 i 10/1 Mbps net. Ne moze bolje! :D

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

cvoruga, mislim da si trebao reci da je za tvoje potrebe sbb bolji,a ne odmah da generalizujes da je sbb (ili bilo ko ) bolji.
Meni npr osim 24 kitchen kanala nijedan ne nedostaje na iptv(dobio sam Al jazeera kanal koji ima izvrstan dokumentarni program),prednost iptv barem za mene je sto imas 50 radio stanica poredjanih po zanrovima u osnovnoj pretplati,dok je kod sbb ta opcija 300 din mesecno (sto razliku podize za 500 din,20%).
Tarifa za mobilni telefon u box paketu je dosta jaca od mix net m (koji si ti naveo,mix net m ima 300 min/600sms/600 mb, ovde imas 500/500/1gb),ona bi bila nesto izmedju mix net M i L,a to ako se prevede u novce dodje okvirno 1600din pa minus 50% = 800 din (sto razliku opet povecava za 200 din,na 700 din).
U box paket je ukljucena pretplata za fiksni telefon,a kako ga ja imam i ne zelim da ga iskljucim,meni to stedi jos 500 din.
Internet u mts-u jeste unakazen,tu jesu dosta zakinuli.
Prednost box paketa sto se uz njega moze uzeti i mobilni telefon,npr desire x je 200e (na crno je oko 210e),huawei g600 je oko 185e,huawei honor 2 je oko 285e.....
Za mene racunica izgleda ovako:
Mts box 3k din mesecno i mirna backa :D
Sbb duo mix 2550 + 600 din mobilni + 500 din fiksni + 300 din radio =4k din mesecno

To znaci da bih ja trebao za 4mb/s brzi internet da dam 100e vise na godisnjem nivou.
D500&E71

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Jedino bih se ja nadovezao da se fixni NE koristi za zvanje mobilnog, nego za zvanje u lokalu, eventualno medjugrad, gde se dobija ipak jedna opipljiva kolicina minuta. Inace svako ko ima fixni u kuci placa pretplatu u istom iznosu kao i kod Box paketa, a to je oko 300 din +/- i svako u toj osnovnoj pretplati ima tih 300 impulsa.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
:: LG G2

Одг: MT:S novosti

Post od pelleruma »

Slazem se sa gos'n loki13. Nije dobra racunica sa MixNetM jer u Box-u ima mnogo vise minuta i svega drugog. Tom logikom mozemo uzeti i MixNetS,pa bi razlika bila, u novcima jos veca, ali u sadrzaju jos manja.Fiksni koristim za lokalne pozive, a posto imam 500 min, cesto zovem s mobilnog, i racun mi stize na 0 dinara.Licno sam zadovoljan, a verujem i da su i korisnici SBB zadovoljni tako da smo svi jedna srecna porodica u stvari.
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

E jbg, ja sam naveo razlike u ponudama televizija i interneta, vi okrenuste na mobilni i fixni Slika .
Naravno da će Telekom dati bolju ponudu za mobilnu i fixnu telefoniju, pa njihova je zaboga i pobogu,
to je valjda svima jasno i nema potrebe da se to naglašava :roll: .

Da sumiramo i završimo ovu nekonstruktivnu i nepotrebnu raspravu.
Kome je bitno da ima beskonačan broj minuta na mobilnom i fixnom uzeće Lelekom,
a kome je bitno da ima veći i bolji izbor kanala i brži internet uzeće SjeBeBe.

Pojma nisam imao da ljudi još uvek koriste fixni telefon Slika

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

cvoruga napisao:Pojma nisam imao da ljudi još uvek koriste fixni telefon Slika
Tu je jos jedna caka... sve jedno da li koristis fiksni ili ne, moras imati liniju da bi mogao da imas ADSL i ipTV, tako da si u obavezi da placas. :D
Moze da se resi da imas ADSL bez fiksne telefonske linije, ali Telekom to ne zeli da dozvoli jer ce izgubiti ogroman broj predplatnika.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

cvoruga napisao:
Pojma nisam imao da ljudi još uvek koriste fixni telefon
Pa ko zna ispod kojeg ti kamena zivis! Pa naravno da ogromna vecina ima fixni, i tvoji u kuci imaju fixni 200%. To sto se ne koristi to je vec nesto drugo.
Evo, ja se razmisljam o uvodjenju neta u novi stan gde treba da se preselim, pa razmisljam izmdju Telekomovog ADSL-a, ili ako mogu da dobijem SBB-ov total net (isto preko ADSL), ili da idem na KDS-ov kablovski net...
Najgore sto imam Telekomov ADSL, i znam kako radi, i u principu sma zadovoljan, a ne znam nikog ko ima KDS, pa da znam jel to vredi ili ne. Ako nije stabilna veza, necu ni da razmisljam o njima.
Sto se SBB-a tice, ovde u BG sam njihov cable korisnik, ima jedan drugar u SU njihov ADSL i zadovoljan je. Za Orion, iliti bivsi Sezam, sada se to zove Targo Telekom, cuo sam samo sve najgore :D osim od kuma koji ima njihov ADSL i prezadovoljan je.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

miodrage napisao: Pa ko zna ispod kojeg ti kamena zivis!
Pripazi malo na izražavanje, nema potrebe za ovakvom rečenicom, ja tebe nisam spomenuo nigde a kamoli napisao ovako nešto Slika .

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Sorry izostao mi smajli, inace pretpostavljam da se ne bi naljutio, nije mi to bila namera, zaista mi izostao :lol:

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

miodrage, ma kakva ljutnja bre, gde su mladi tu je i šala Slika

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

cvoruga, ok da sumiramo:
TEBI je bolja ponuda kanala na sbb,MENI nije (jer na iptv imam radio program u ceni osnovne pretplate)
Mix net m 50% NIJE isto sto i tarifa u box paketu (jer u box paketu imas 200 min i 400 mb vise,a 100 sms-a manje)
Veliki procenat stanovnistva ima fiksni telefon u telekomu,za koji placaju pretplatu.
internet jeste znacajno brzi na sbb,ali MENI tih 4 mb/s ne opravdava 1000 din troska vise mesecno (ne bitno mi je da li cu film skinuti za 2h ili 3h)
D500&E71

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

loki13, ponuda kanala nije bolja samo meni, bolja je svakako jer ima znatno veći broj boljih kanala, zašto samo meni :o ?????
Sve smo se razumeli, tebi odgovara takav paket, meni trenutno sad ovakav, što ne znači da nekad neću preći na neki drugi.
Uzdravlje :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Meni je svaka ponuda kablovskih i IPTV operatora u poredjenju sa subotickim KDS krajnje smesna, ustvari, pre bih rekao da je tuzna ponuda :D Na stranu to sto sam kablovsku imao jos 1991. kad niko drugi u Srbiji jos nije ni znao da tako nesto postoji, a kamoli kanali tipa Sky One, Sky Movies, Sky the Movie Channel, Sky Movies gold (ovo smo sve imali, a onda nam ukinuse sankcije... dusmani :D )
Samo u SU imam hrvatski RTL, a kanal je zaista sjajan. To ne znam da iko jos u Srbiji ima. Ako ima, unapred se izvinjavam.

A i oko ovoga smo nasli da se raspravljamo, to je kao rasprava Telenor vs Telekomn vs Vip - igranka bez prestanka u kojoj svako ima svoje argumente, i nema kraja raspravi, isto kao WP vs iOS vs Android.
Gluposti, svako nadje i koristi ono sto misli da mu odgovara. Razliciti smo, razlicite su nam i potrebe, kao i mogucnosti.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

miodrage napisao:Samo u SU imam hrvatski RTL, a kanal je zaista sjajan. To ne znam da iko jos u Srbiji ima
Ima, ja gled´o, i valjda i neki njihov kanal Nova ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

cvoruga, Nova TV nema vise na kablovskoj, ali sam je nasao online:
http://tv.mojbuk.com/faq/nova-tv.html

Ima ponekad odlicnih filmova, vredi gledati :D

Odgovori