Sony Xperia Z / ZL

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
ilex
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 04. Apr 2013. 16:08
:: Lg g2 Asus memo pad7

Re: Sony Xperia Z / ZL

Post od ilex »

posto ni ja vise nmg da cekam 100 % uzimam xperiuZL u mobilnomsopu :D i meni se svidja da u roku od 7 dana im mozes vratiti tel ili zameniti za drugi,.. ali se nadam da necu imati problema sa tim ekranom :) mada sam na ''xda forumu'' citao gde kazu da su na xZL svi sharpovi ekrani?

Kamencic
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:32
:: Nokia 5800

Post od Kamencic »

ilex, I meni se zuri, i uskoro cu uzeti Z, samo jos ne znam gde tacno. Ako u mobilnomshopu padne cena, najverovatnije od njih. Kada bih dobio JDC vratio bih ga definitivno. Nisam siguran da li su svi Sharp, mislim da nisu ali ne znam...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

da li postoji negde slika ili nešto tome slično gde se vidi uporedni snimak ta dva ekrana?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

VeNoM napisao:da li postoji negde slika ili nešto tome slično gde se vidi uporedni snimak ta dva ekrana?
Zar nisi pogledao na xda forumu? Po slikama koje sam tamo video bolji ekran je JDC.
Evo ispod slike preuzete sa xda foruma. Levo je JDC, a desno je Sharp (tako je napisao onaj ko je postavio sliku).

Slika

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Koji god da je lijevi a koji desno ovakva razlika u ekranima je nedopustiva i na jeftinijim modelima a da ne govorim o modelu koji je vodeći u jednoj kompaniji... :disgust:

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

AW: Sony Xperia Z / ZL

Post od bata bogdan »

Primerak koji je izlozen u mediamarkt je isti kaao naa ovoj levoj slici...znaci taj JDC...i zato sam od samog pocetka i pisao ovde da mi ekran sasvim dobro izgleda...e sad norrmalno ko sto je ovde pisano...kad se lupuje ne zna se koji je ekran....steta i nezamislivo da jedan takav proizvodjac to sebi dopusti....bar da su cene razlicite pa ajd jos nekako....
Huawei

Kamencic
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kamencic »

Ima jos slika na kojima sharp izgleda mnogo bolje. Npr:

http://ivisa.org/images/XZ-ABC.jpg

Ovde se vidi da postoje dve vrste JDC ekrana (ja mislim da ima i vise), i jedna je daleko losija od druge. Ovaj JDC izgleda po meni bolje od Sharpa, ali zato JDC[A] ne moze da se poredi. Jos nesto, video sam neki snimak na youtube gde se vidi lag prilikom skrolovanja, i to navodno ne postoji na Sharpu.

@1808 Ja bih pre rekao da je taj levo Sharp, na njemu su ovi dole ''dugmici'' tamniji.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

ajde sada možda ja imam neki 5 displej...
Slika
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

AW: Sony Xperia Z / ZL

Post od bata bogdan »

VeNoM napisao:ajde sada možda ja imam neki 5 displej...
Slika
pa brate Venom kod tebe je ekstra:-):-):-):-)
uzivaaj onda...nee beri brigu....negooo....iskreno kako si zadovoljan za sada sa fonom uopsteno....kako radi itd...baterija i itd itd...
Huawei

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Cekam da se jos malo slegnu utisci pa da napisem neki mali review iz mog ugla. Za sada pohvakre za dati model. Ono sto fali je okidac kamere jer nisam navikao na ekran da mi bude taster okidanja(seljak sta da se radi). Baterija je oko danas je 3 dan i ima 34%. Standardno koriscenje i sa ukljucenim modom stamina. I sve je to lepo dok se ne ukljuci 3g i pocne chat preko nekog programa. E onda moze da se vidi kako baterija opada tipa nekoliko minuta ode jedan posto.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ja sam se bas zagrejao za ovaj model ali mi je ekran bas bas bitna stavka... ne mogu bre da razmisljam o tome sta sam dobio itd...
inace cene su sada vec i ispod 500eur tako da...do leta... 8)

Kamencic
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kamencic »

Nije mi jasno zato su kod Sharpa ovi dugmici svetlo sive boje a kod JDC su bas tamno sivi, skoro crni :?

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

VeNoM napisao:ajde sada možda ja imam neki 5 displej...
Slika
Ne možeš tako da upoređuješ, jer su ona dva telefona prvo slikana drugim aparatom,
pa si ti tek potom napravio svoju fotografiju gde se vide sva tri telefona.

Prvo da kažem da i ovaj moj primerak Z telefona izgleda isto kao i taj tvoj, a to je ono
što se smatra lošijom opcijom. To se vidi po bar-u sa tri osnovne funkcije i statusnoj liniji
u vrhu ekrana, koji su svetliji od osnovne pozadine. Vrlo slično kao i na ovoj fotografiji
sa dva telefona (onaj desni).

Kamencic
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kamencic »

1808, Pa ako je toliko lako utvrditi da je Sharp taj sa svetlijom, zasto onda root-uju telefone da bi saznali, dobro sad ima aplikacija pa ne mora da se root-uje... Mozda nije samo to u pitanju?

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

Kamencic, Ma nije važno ko je proizvođač ekrana niti kako će se to utvrditi, već samo komentarišem
da je prikaz na ovim našim primercima lošiji nego što bi trebao da bude na telefonu ove cenovne klase.
Kontrast je zaista slab, dubina crnih tonova ispod proseka, a ugao gledanja očajan.
Sve to skupa utiče na ukupan prikaz, koji je po mom mišljenju na nivou mnogo jeftinijih uređaja.

Kamencic
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kamencic »

https://www.dropbox.com/sh/o9fy6cte163o ... angles.mp4 Evo kako izgleda Sharp.

VeNoM, 1808, Aj instalirajte aplikaciju sa http://www.srbodroid.com/nezvanicno/pri ... oizvodaca/ pa nam recite koje vi imate :)

ilex
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 04. Apr 2013. 16:08
:: Lg g2 Asus memo pad7

Post od ilex »

Kamencic, izgleda mnogo bolje sa sharpovim ekranom,.. a cek cek na snimku se vidi da kad je osveljenje na maksimumu boje izgledaju isprano mnogo svetlo pa ne cudi me onda sto je crna boja dosla ko siva, znaci osetljenje ne treba drzati na maksimumu negde do pola a ujedno i stedi bateriju :D :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

kad se stavi brightness na maximmum ekran treba da pokaze sav svoj potencijal, ostrinu, kontrast itd a ne da bude losiji tj. da mu taj maximum ''smeta''...
meni se uopste ne svidja ovo oko ekrana na xperia z :dry: :dry: :dry:

Kamencic
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kamencic »

Ni meni se na maximum na svidja, ali na auto izgleda odlicno, bar po meni.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

luca, u potpunosti se slazem sa tobom.Da ja sada trebam da gledam u bob,da li cu dobiti ovaj ili onaj ekran,da strepim,nema sanse..Uprskali su ga maksimalno,dosta sam se bio nalozio na ovaj telefon,ali to vec sada nije.Po meni je ovo ogroman propust,i bez opravdanja.Toliko od mene...

Odgovori