Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
Green, ja sam pomenuo Forda, i znam i za tu njegovu izjavu naravno.
Novac je tu od Fenicana, a pre njih postojala je samo robna razmena. Posto zivimo u drustvu koje se od vajkada formiralo kao potrosacko, drustvo proizvodjaca i potrosaca, novac je dobra stvar.
Jednog dana, kad konacno se promeni svest ljudi, novac ce postati nepotreban.
O cemu se radi? Mislim da ce morati da dodje dan kad ce ljudi moci da svi rade svoj deo posla, i da imaju svega prema potrebama. Divna utopija jel da? Komunizam je to pokusao, ali neuspesno. Zasto? Zbog resursa.
Kad se budu pronasli novi nacini da se ispune osnovne ljudske potrebe u smislu hrane i vode, recimo sintezom iz molekula, obesmislice se sadasnji nacin proizvodnje, i vreme utroseno za proizvodnju tih osnovnih resursa, moci ce drugacije da se prerasporedi.
Posto vidim da i po ovom pogledu nisam na istoj talasnoj duzini sa cenjenim kolegijumom, necu da nastavljam.
Da se mi vrnemo na temu - telefoni za 30 godina: holografski - sto da ne? sve na webu - vrlo verovatno.
Nego evo novog pitanja - sta mislite koji proizvodjaci ce da opstanu od postojecih do tada?
Novac je tu od Fenicana, a pre njih postojala je samo robna razmena. Posto zivimo u drustvu koje se od vajkada formiralo kao potrosacko, drustvo proizvodjaca i potrosaca, novac je dobra stvar.
Jednog dana, kad konacno se promeni svest ljudi, novac ce postati nepotreban.
O cemu se radi? Mislim da ce morati da dodje dan kad ce ljudi moci da svi rade svoj deo posla, i da imaju svega prema potrebama. Divna utopija jel da? Komunizam je to pokusao, ali neuspesno. Zasto? Zbog resursa.
Kad se budu pronasli novi nacini da se ispune osnovne ljudske potrebe u smislu hrane i vode, recimo sintezom iz molekula, obesmislice se sadasnji nacin proizvodnje, i vreme utroseno za proizvodnju tih osnovnih resursa, moci ce drugacije da se prerasporedi.
Posto vidim da i po ovom pogledu nisam na istoj talasnoj duzini sa cenjenim kolegijumom, necu da nastavljam.
Da se mi vrnemo na temu - telefoni za 30 godina: holografski - sto da ne? sve na webu - vrlo verovatno.
Nego evo novog pitanja - sta mislite koji proizvodjaci ce da opstanu od postojecih do tada?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Znaci ti si za potrosacko drustvo i novac? Ti ko da si se ovog momenta rodio. Da je novac dobra stvar, ne bi svet bio ovako pokvaren, pohlepan, izopacen i izmanipulisan. Izrazavati vrednost bilo cega na ovom svetu u novcu je besmisleno, zato sto je i sam novac obicna besmislica, prevara. Nista nema vrednost osim ljudskog rada i ljudske kreativnosti. Komunizam? Meh, isto vrsta beskrupuloznog totalitarnog drustva, zasnovanog na iluzijama. Jedini nacin da svet izadje iz krize je da nema novca, da se potpuno sahrani bankarski sistem i da tehnologija, koja je izmisljena da bude u sluzbi svakog pojedinca na planeti, bude implementirana u sto kracem roku. Ekonomija bazirana na resursima je takodje jedna od bitnih stvari. Sad bi mnogi pomislili, pa sta da radimo ako nema novca, za sta da radimo? E to je ono iz mog prethodnog posta, naviknutost ljudi na jednu te istu kolotecinu, kao programirane masine, jer nista drugo jednostavnije i efikasnije im se ne predocava. Pisao bih o ovome do sutra, ali nema svrhe masi objasnjavati nesto toliko radikalno drugacije, u odnosu na ono sto slusa svaki dan.
Koji proizvodjaci ce da opstanu? Ne znam koji hoce, ali bih voleo da sa lica zemlje nestanu Apple i Microsoft. Da svet zaboravi da su uopste i postojali. Ima mnogo stvari koje se ne znaju o Bilu Gejtsu na primer, ko je on, sta je radio, a pogotovo sta sad radi, kakve su mu namere. Ne samo on, vec i mnogi drugi "filantropi" i "humanitarci" poput njega. miodrage negoduj koliko hoces, to nema nikakve veze s tobom.
Koji proizvodjaci ce da opstanu? Ne znam koji hoce, ali bih voleo da sa lica zemlje nestanu Apple i Microsoft. Da svet zaboravi da su uopste i postojali. Ima mnogo stvari koje se ne znaju o Bilu Gejtsu na primer, ko je on, sta je radio, a pogotovo sta sad radi, kakve su mu namere. Ne samo on, vec i mnogi drugi "filantropi" i "humanitarci" poput njega. miodrage negoduj koliko hoces, to nema nikakve veze s tobom.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ja bih voleo da nestane Google 
Elem, nisi ti onda ni citao, a kamoli shvatio sve moje pisanjedo sada - ja sam apsolutno protiv novca, a ti si vidim letimicno preletao moje tekstove, bez da si ijednom se zadubio u sustinu. Jer ako nesto mrzim to je novac, i sa te strane makar imamo isti pogled na svet, cim on nestane, sve ce da bude super. Ali ne moze da nestane, mora svest ljudi da se promeni, da novac postane nepotreban! Da se en ponavljam 100X

Elem, nisi ti onda ni citao, a kamoli shvatio sve moje pisanjedo sada - ja sam apsolutno protiv novca, a ti si vidim letimicno preletao moje tekstove, bez da si ijednom se zadubio u sustinu. Jer ako nesto mrzim to je novac, i sa te strane makar imamo isti pogled na svet, cim on nestane, sve ce da bude super. Ali ne moze da nestane, mora svest ljudi da se promeni, da novac postane nepotreban! Da se en ponavljam 100X
- pelleruma
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
- :: LG G2
Одг: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
Novac je izmislio Covek,pa ne moze biti sam po sebi kriv(novac).Sustina je u Covekovom gledanju na Zivot,a uglavnom se svodi na - meni I samo meni,druge ko...Da je primarno razmisljanje - ''kako da ti pomognem'',onda bi bilo kontra od ove pohlepe koja vlada sa drugarima I drugaricama zvanim Pohlepa,Korumpiranost,Bezdusnost...
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici
1. Da da da, to je taj miodrage, dame i gospodo, neshvaceni genije, uvek usamljen... toliko o tome da ne citam tvoje pisanje.miodrage napisao:Elem, nisi ti onda ni citao, a kamoli shvatio sve moje pisanjedo sada - ja sam apsolutno protiv novca, a ti si vidim letimicno preletao moje tekstove, bez da si ijednom se zadubio u sustinu. Jer ako nesto mrzim to je novac, i sa te strane makar imamo isti pogled na svet, cim on nestane, sve ce da bude super. Ali ne moze da nestane, mora svest ljudi da se promeni, da novac postane nepotreban! Da se en ponavljam 100X
2. Sto se shvatanja tice, ako ocekujes da te neko shvati, moras prvo da shvatis sebe i da se odlucis na cijoj si strani. Jer, ako u jednom izlaganju pises jedno, a u drugom drugo, sam sebe pobijas, a ostale zbunjujes. Necu da ti citiram, jer bi ti tako cinio uslugu. Snadji se, nije tesko. Na kraju krajeva, sto bi te neko razlicitog misljenja uopste i shvatio kad stalno vrtis jedno te isto. Sto ti ne shvatis druge?
3. Da bi mogao ocekivati promenu svesti kod drugih, moras takodje i svoju da promenis, jer imas poglede na svet kao i velika vecina ostalih, poslusnih i isprogramiranih konzumenata.
4. Primecujem da uvek kad je neko suceljavanje misljenja na forumu, imas neki cudan trend prigovaranja da te samo ja ne shvatam, da ne citam sta pises i slicno. Ako ti toliko smeta to sto mozda nismo na istom intelektualnom nivou, ne obracaj paznju. Vodim poreklo iz primitivne provincije, mozda to ima neke veze, djavo bi ga znao...
Meni je svest na takvom nivou da sam recimo odavno shvatio ko su mi ustvari neprijatelji. Tebi su, kako vidim, neprijatelji i dalje samo oni koji koriste Android telefon.
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
Evo vezano za to koja kompanija će verovatno prva od najvećih postati nebitna :
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=702227
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=702227
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
iKe, lep clanak, videcemo sta ce da bude, nista nije nemoguce, mada mislim da je Microsoft dovoljno mocan da se izdigne iz ovoga kao feniks.
Green, ne secam se da sam ti vise puta prigovarao, i da sam bas posebno tebe apostrofirao, posto suceljavam misljenja ovde sa mnogima i ne vidim u tome nikakav problem. Tako da nemoj da dozivljavas nista licno. Mislim da ces ipak morati da mi ekstrahujes gde sam ja to u 2 razlicita posta promenio misljenje, jer mislim da i dalje imam vrlo koherentan tok misli. A moje poglede na svet ne mozes da znas pa da izbacujes tako uopstene i generalizovane tvrdnje da imam poglede kao i svi ostali programirani i sl. Po cemu ti isto tako nisi isprogramiran, samo ti se program razlikuje od mog? Mislim, jesam ja stariji model i sve ali ipak... Na kraju krajeva, i da jesam to sto ti navodis, to je moj problem, ali necu da dozvolim da me bilo ko etiketira na bilo koji nacin. Ja to ne radim drugima, ocekujem da se i drugi uzdrze i da se komunikacija odvija na civilizovan nacin. Ako nije moguca, rec fali, prekinucemo, nema frke.
I nemoj molim te nikad ni da pomislis da ja imam bilo kakve neprijatelje, pogotovu da su mi ljudi koji koriste Android neprijatelji. To je u najmanju ruku neukusno uopste i izreci. Pa moj kum, covek koji mi je najbolji drugar, osoba za koju bih zaista ako treba u vatru skocio bez razmisljanja koristi Android, jos nekoliko mojih jako dobrih drugara koriste Android, a sa pojedincima sa ovog foruma koji su isto tako Android korisnici se jako lepo druzim. To sto se mi peckamo i zezamo, to je nesto sasvim drugo.
Pa evo, Baraba, koga sam tek nedavno upoznao, sjajan momak, sada deluje kao zakleti iOS-ovac, bio hard-core Androidas, mozda jednog dana shvati prednosti WP
, i onda su meni takvi ljudi neprijatelji?
Ovime si izrekao zaista jednu strasnu stvar, pokazujes da si tolerantan prema razlicitostima koliko i Severna Koreja.
Nemam nista protiv zezanja i peckanja, ali ovolika doza agresije sa bilo cije strane... Da ne etiketiram, reci cu samo neukusno... a ti razmisli!
Green, ne secam se da sam ti vise puta prigovarao, i da sam bas posebno tebe apostrofirao, posto suceljavam misljenja ovde sa mnogima i ne vidim u tome nikakav problem. Tako da nemoj da dozivljavas nista licno. Mislim da ces ipak morati da mi ekstrahujes gde sam ja to u 2 razlicita posta promenio misljenje, jer mislim da i dalje imam vrlo koherentan tok misli. A moje poglede na svet ne mozes da znas pa da izbacujes tako uopstene i generalizovane tvrdnje da imam poglede kao i svi ostali programirani i sl. Po cemu ti isto tako nisi isprogramiran, samo ti se program razlikuje od mog? Mislim, jesam ja stariji model i sve ali ipak... Na kraju krajeva, i da jesam to sto ti navodis, to je moj problem, ali necu da dozvolim da me bilo ko etiketira na bilo koji nacin. Ja to ne radim drugima, ocekujem da se i drugi uzdrze i da se komunikacija odvija na civilizovan nacin. Ako nije moguca, rec fali, prekinucemo, nema frke.
I nemoj molim te nikad ni da pomislis da ja imam bilo kakve neprijatelje, pogotovu da su mi ljudi koji koriste Android neprijatelji. To je u najmanju ruku neukusno uopste i izreci. Pa moj kum, covek koji mi je najbolji drugar, osoba za koju bih zaista ako treba u vatru skocio bez razmisljanja koristi Android, jos nekoliko mojih jako dobrih drugara koriste Android, a sa pojedincima sa ovog foruma koji su isto tako Android korisnici se jako lepo druzim. To sto se mi peckamo i zezamo, to je nesto sasvim drugo.
Pa evo, Baraba, koga sam tek nedavno upoznao, sjajan momak, sada deluje kao zakleti iOS-ovac, bio hard-core Androidas, mozda jednog dana shvati prednosti WP

Ovime si izrekao zaista jednu strasnu stvar, pokazujes da si tolerantan prema razlicitostima koliko i Severna Koreja.
Nemam nista protiv zezanja i peckanja, ali ovolika doza agresije sa bilo cije strane... Da ne etiketiram, reci cu samo neukusno... a ti razmisli!
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
miodrage, hm... jesmo mi ono spominjali čipove? 
http://www.bug.hr/vijesti/cip-detekciju ... 23070.aspx

http://www.bug.hr/vijesti/cip-detekciju ... 23070.aspx
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
I onda sam ja neka babroga, apsolutista, tiranin... sta mi je jos sve bilo nakaceno?
Ja jesam radikalni mrzioc Androida, ali sam covek koji zeli uvek napredak, i boljitak. Ne interesuje me sto ce se neko osecati ugrozenim jer sada zna da ga se posmatra, a do sada je mislio da ima svoju privatnost (muhahahahaha koja zabluda), interesuje me samo napredak tehnike i tehnologije i kako ce to da sluzi opstem dobru.
Eto, jos jedna sjajna stvar za cipove, inace znao sam vec za ovakve stvari, ali hvala janka_88 za podsecanje!
Ja jesam radikalni mrzioc Androida, ali sam covek koji zeli uvek napredak, i boljitak. Ne interesuje me sto ce se neko osecati ugrozenim jer sada zna da ga se posmatra, a do sada je mislio da ima svoju privatnost (muhahahahaha koja zabluda), interesuje me samo napredak tehnike i tehnologije i kako ce to da sluzi opstem dobru.
Eto, jos jedna sjajna stvar za cipove, inace znao sam vec za ovakve stvari, ali hvala janka_88 za podsecanje!
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
miodrage, evo da nastavimo diskusiju vezano za operativne sisteme :
By the end of this year, Android will be in more devices than the next four competitors combined (Windows, iOS, Mac OS, and BlackBerry)..
Vidim da si ti oduševljen WP, ali statistika mu baš i nije naklonjena, a i meni lično nije ostavio neki utisak. Mada nisam baš merodavan, jer ga nisam lično koristio. Ali zanimljivo je i to da ako je uticaj MS u mobilnoj sferi takoreći nebitan, čini mi se da u istom smeru ide u kućnoj varijanti. Naime većini mojih drugova primarni uređaj za net i multimediju nije više PC, već tablet ili neki Android TV uređaj i razmišljaju da izbace PC iz dnevne sobe. Naravno za mnoge stvari PC i Windows je nezamenljiv, ali za neku zabavnu upotrebu više i ne toliko.
A što se tiče ovih čipova, slažem se da će oni verovatno imati važnu ulogu za zdravlje ljudi i za neke korisne stvari, tako da će ih ljudi iz tog razloga želeti i zaboravljajući one negativne koje će sigurno biti pridodate.
By the end of this year, Android will be in more devices than the next four competitors combined (Windows, iOS, Mac OS, and BlackBerry)..
Vidim da si ti oduševljen WP, ali statistika mu baš i nije naklonjena, a i meni lično nije ostavio neki utisak. Mada nisam baš merodavan, jer ga nisam lično koristio. Ali zanimljivo je i to da ako je uticaj MS u mobilnoj sferi takoreći nebitan, čini mi se da u istom smeru ide u kućnoj varijanti. Naime većini mojih drugova primarni uređaj za net i multimediju nije više PC, već tablet ili neki Android TV uređaj i razmišljaju da izbace PC iz dnevne sobe. Naravno za mnoge stvari PC i Windows je nezamenljiv, ali za neku zabavnu upotrebu više i ne toliko.
A što se tiče ovih čipova, slažem se da će oni verovatno imati važnu ulogu za zdravlje ljudi i za neke korisne stvari, tako da će ih ljudi iz tog razloga želeti i zaboravljajući one negativne koje će sigurno biti pridodate.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
iKe, nazalost vidim kako ljudi klize ka ponoru sa sve vecom upotrebom Androida, ali sta da se radi. Svestan sam i njegove ekspanzije i sve, ali meni to nikad nece uci u kucu dok god postoje alternative.
Iskreno, menije ipak PC jos uvek broj 1, i jednostavno ne vidim nacin da ga bilo koji uredjaj potisne sa te pozicije. Cak i da Nokia izbaci WP phablet sto bih najvise voleo, opet vecinu stvari bih radio sa kompa, sto zbog navike, sto zbog toga sto ovi prenosni uredjaji ne mogu da urade to sto moze klasican PC.
Jednostavno, kad se jednom naviknes na 2 monitora, vracanje na 1 ekran je nemoguca misija. A u planu mi je ubacivanje i treceg
pravim videowall 
Iskreno, menije ipak PC jos uvek broj 1, i jednostavno ne vidim nacin da ga bilo koji uredjaj potisne sa te pozicije. Cak i da Nokia izbaci WP phablet sto bih najvise voleo, opet vecinu stvari bih radio sa kompa, sto zbog navike, sto zbog toga sto ovi prenosni uredjaji ne mogu da urade to sto moze klasican PC.
Jednostavno, kad se jednom naviknes na 2 monitora, vracanje na 1 ekran je nemoguca misija. A u planu mi je ubacivanje i treceg

evo i nekih finansijskih vesti -
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=704675
u principu nista novo, samo zasnovano na novijim podacima...
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=704675
u principu nista novo, samo zasnovano na novijim podacima...

luca, kao sto si i sam rekao nista novo.. 
Izgledami da ce Samsung da "poplavi" svet sa njihovim telefonima,ljudi se ne sale uopste!!!

Izgledami da ce Samsung da "poplavi" svet sa njihovim telefonima,ljudi se ne sale uopste!!!
Pa kada je postao kao apple. cenim da ce sledece godine da odbaci Androidovu bazu i da pokrenu neki svoj OS...
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
To bi im bila greška. Ko će da pređe na novu platforumu bez app, vidite da BB sa Z10 ništa nije uradio, nema prostora.
Baraba pa jel pratis ti sta samsung radi? Pogledaj kolko budzi softver sa svojim glupostima, gura gomilu nekih nepotrebnih senzora, itd itd a ljudi se svi loze na to... A sto se aplikacija tice pa imaju dovoljno novcanih sredstava da ponude svakoj programerskoj kuci da razviju aplikaciju za njihov OS. I da statistika kaze da je 40% Android trzista drzi samsung od tih 40% 5% su ljudi koji flesuju cackaju i rade napredne stvari sa svojim uredjajem, a 35% koristi telefon onako kakav je fabricki sto ce ti reci da njima nije bitno da li je baziran na Android sistemu ili na nekom Samsungovom.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Sve sto si rekao kolega je istina. Mali je br korisnika koji ima ov masinerije i koji ih budzi, a najvcim delom su to bogatasi koji samo prate "modne trendove". Prvi je moj gazda gde stanujem koji ima svaki tel cim izadje, a samo sto zove i mozda po nku poruku posalje i neku fotku uslika. Ali je "baja" jer ima galaxy s4 

Note IV N9100 dual
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Pa Tizen OS je Samsungov ozbiljan plan. Iskreno se nadam da ce da im upali
Sve sto donosi propast Androida, je za mene radost :

Sve sto donosi propast Androida, je za mene radost :

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Nemoj tako stari druze, dobro je da ima vise OS-a zbog nas, zbog konkurencije i da se sami proizvodjaci ne uspavaju
Note IV N9100 dual
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
PA slazem se da je dobro, samo ne vidim sta je dobro da Android zauzima 55% trzista? Da uzima 35-40%, pa da kazem ajde... ali ovako ispada da postoji samo Android, iOs se kao batrga i ostali na nivou statisticke greske! Vrlo sam protiv toga. Zato i zelim da Android propadne, a da Tizen uspe, kao sto zelim i FireFox da uspe, jer bi to bio spas.
Ova situacija je trenutno smrt za mobilnu telefoniju jer skoro da i nema izbora vise (u nasoj zemlji ga uopste nema)
Samo raznolikost i sarenilo mogu da donesu napredak, nikako uniformnost i jednoumlje!
Ova situacija je trenutno smrt za mobilnu telefoniju jer skoro da i nema izbora vise (u nasoj zemlji ga uopste nema)

Samo raznolikost i sarenilo mogu da donesu napredak, nikako uniformnost i jednoumlje!