LG Optimus L9
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Re: LG Optimus L9
Motoman, Imam model sa kamerom od 5 mpix,ali to je jedina razlika tako da na ostala pitanja mogu da ti odgovorim.Zvuk u slusalicama je dosta jak,sto se toga tice ja sam prezadovoljan.Uz njega sam dobio slusalice koje nisu bubice i nekako mnogo jeftino izgledaju.To sam resio tako sto sam uzeo sluske koje sam dobio uz Xperiu U. Imam telefon vec neka dva meseca i nikakvih problema nisam imao,sve radi fino bez i najmanjeg laga.Da te upozorim samo da je p760(5 mpix kamera) dobio JB dok p768 jos nije.
Danas je izasao novi update za p760- Jb 20C ,stavio sam da se upgrade videcemo da li ima neke vece promene...
Danas je izasao novi update za p760- Jb 20C ,stavio sam da se upgrade videcemo da li ima neke vece promene...
- Re_EDuCaTiON
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
- :: LG G7 ThinQ
ae pa napisi sta donosi
nema nikakve razlike izmedju p760 i p768 osim kamere i NFC-a

- artifex
- Mobil manijak
Ne primecujem neku veliku razliku izmedju 20C i 20B .Verovatno su to samo neke manje sistemske ispravke.Da prodje par dana,pa cu videti da li je nesto oko potrosnje baterije poboljsano...Toliko za sad 

- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
Моја другарица је управо купила Л9 преко МТС-а и када оде на проверу софтвера (преко опције у менију телефона) избацује да има последњу верзију софтвера а има 4.0. Да ли надоградња иде преко само преко КДЗ-а или може и преко телефона?
- artifex
- Mobil manijak
LittlePrince neka skine na komp PC Suite i neka preko toga odradi...
- Re_EDuCaTiON
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
- :: LG G7 ThinQ
LittlePrince, to ti je brate moj normalno ja sam preko telenora i meni isto izbacuje a da ga update-uyjem preko pc-a ne mogu :\ ima ih dosta koji imaju isti problem a lg se pravi lud -.-
Pozdrav,kupio sam ovaj telefon pre par dana u telenoru i mogu komotno da kazem da gori telefon nisam koristio.Do skoro sam imao Htc dhd i rado bih ga vratio.Ali dobro necu da pricam o njemu,evo da iznesem moje misljenje i dobre i lose strane:
Dobre:Dobar zvuk,solidna baterija,brzina,display(tu i tamo),relativno jeftin.
Lose:Los odaziv ekrana(ne reaguje bas uvek) da l je zbog folije ali ne verujem posto nisam imao problema sa drugim telefonima,kvalitet izdrade,ovo je stvarno ocajno(neke makete su bolje uradjene),vrlo lako preopterecenje ram memorije,task killer ne radi kako treba,osnovni paket,slusalice relativno lose,nedostatak mem.kartice,nemoguce upg. softvera(bar preko telenora).
Ne znam da l i vama ovo smeta ali ja ocekujem od telefona da moze da izdrzi svakakvo maltretiranje a ovaj to tesko podnosi.
Dobre:Dobar zvuk,solidna baterija,brzina,display(tu i tamo),relativno jeftin.
Lose:Los odaziv ekrana(ne reaguje bas uvek) da l je zbog folije ali ne verujem posto nisam imao problema sa drugim telefonima,kvalitet izdrade,ovo je stvarno ocajno(neke makete su bolje uradjene),vrlo lako preopterecenje ram memorije,task killer ne radi kako treba,osnovni paket,slusalice relativno lose,nedostatak mem.kartice,nemoguce upg. softvera(bar preko telenora).
Ne znam da l i vama ovo smeta ali ja ocekujem od telefona da moze da izdrzi svakakvo maltretiranje a ovaj to tesko podnosi.
Dead_Maus, koliko para toliko muzike
.
iz čega proizilazi i tvoja žalba na preopterećenje RAM-a
.
1 GB je sasvim dovoljno za normalan i ugodan rad bez iživljavanja.
Ne zaboravi da je ovo telefon, ne kompjuter.
To dakle nije mana L9 nego kao što rekoh ne koristiš Android kako treba.
Što se slušalica tiče, nađi mi telefon na tržištu uz koji su dobijaju iole normalnije slušalice,
a da nisu kineski plastikanderi, nema šanse
, ni Nokia više ne daje to.
Naveo si manu telefona to što ti u Telenoru nisu dali memorijsku karticu, šta reći na to osim
.
Ko te tu zajeb´o, naš Telenor ili LG?
Ponovo, koji to telefon kupiš pa dobiješ i karticu uz njega, daj primer.
JB mu je izašao, prelistaj prethodne stranice, dakle ni to mu nije mana.
Kvalitet izrade nije najbolji, slažem se apsolutno, ali je primeren cenovnom rangu kojem L9 pripada,
što će reći pogledaj moju prvu rečenicu.

samim tim što koristiš task killer govori da ne poznaješ Android i njegovu upotrebu baš kako treba,Dead_Maus napisao:Lose:Los odaziv ekrana(ne reaguje bas uvek) da l je zbog folije ali ne verujem posto nisam imao problema sa drugim telefonima,kvalitet izdrade,ovo je stvarno ocajno(neke makete su bolje uradjene),vrlo lako preopterecenje ram memorije,task killer ne radi kako treba,osnovni paket,slusalice relativno lose,nedostatak mem.kartice,nemoguce upg. softvera(bar preko telenora)
iz čega proizilazi i tvoja žalba na preopterećenje RAM-a

1 GB je sasvim dovoljno za normalan i ugodan rad bez iživljavanja.
Ne zaboravi da je ovo telefon, ne kompjuter.
To dakle nije mana L9 nego kao što rekoh ne koristiš Android kako treba.
Što se slušalica tiče, nađi mi telefon na tržištu uz koji su dobijaju iole normalnije slušalice,
a da nisu kineski plastikanderi, nema šanse

Naveo si manu telefona to što ti u Telenoru nisu dali memorijsku karticu, šta reći na to osim

Ko te tu zajeb´o, naš Telenor ili LG?
Ponovo, koji to telefon kupiš pa dobiješ i karticu uz njega, daj primer.
JB mu je izašao, prelistaj prethodne stranice, dakle ni to mu nije mana.
Kvalitet izrade nije najbolji, slažem se apsolutno, ali je primeren cenovnom rangu kojem L9 pripada,
što će reći pogledaj moju prvu rečenicu.

- artifex
- Mobil manijak
Ti si verovatno pokupio los primerak...Na ekranu imam foliju i nikakav problem sad odzivom ekrana nemam,reaguje momentalno na svaki moj dodir.Od izrade ne mozes ni da ocekujes vise od telefona koji kosta 200 evra.Meni licno nije losa,nema zazora ni skriputavih zvukova a plastika je standard za telefone srednje klase.Memorijsku karticu ima,ne znam odakle tebi informacija da nema.Sto se Jelly Beana tice cela krivica je na Telenoru...Ako si toliko nezadovoljan telefonom,prodaj ga pa trazi nesto drugo,ali moje misljenje je da ces tesko naci bolji za te pare
Izgleda da ne poznajem android koliko treba.Ne znam kako resiti problem manjka memorije,blokirati 1 po 1 aplikaciju ili sta vec?
I ja sam mislio da je 1gb vise nego dovoljno ali pojavljivanjem novijih telefona i to postaje malo.
Sa starijim dhd-om mi je uvek ostajalo 150-250 rama,dok ovde od ujutru krenem sa 400 slobodnih rama do uvece mi ostane 80.A stvarno nemam zivaca da blikaram svaku aplikaciju posebno.Ako imas neku sugestiju,pomozi.
Evo opet pominjem dhd,imao je dosta bolje slusalice.
Ko god da me je zajebao,zajebao me je.
Dhd imao 8gb.
Znam da je izasao ali za nas telenorce nije,ali to mi nije toliko bitno.
Slazem se da je jeftin,mozda i best buy ali bolje dodati jos 50e i uzeti nesto sto vredi.
I ja sam mislio da je 1gb vise nego dovoljno ali pojavljivanjem novijih telefona i to postaje malo.
Sa starijim dhd-om mi je uvek ostajalo 150-250 rama,dok ovde od ujutru krenem sa 400 slobodnih rama do uvece mi ostane 80.A stvarno nemam zivaca da blikaram svaku aplikaciju posebno.Ako imas neku sugestiju,pomozi.
Evo opet pominjem dhd,imao je dosta bolje slusalice.
Ko god da me je zajebao,zajebao me je.
Dhd imao 8gb.
Znam da je izasao ali za nas telenorce nije,ali to mi nije toliko bitno.
Slazem se da je jeftin,mozda i best buy ali bolje dodati jos 50e i uzeti nesto sto vredi.
Da li telefon secka kad ti ostane tako malo rama?
Ne secka ali browser moze da pocne da prebaca.A kad se vratim na home izgleda kao da se restartuje launcher,ne ocita odmah sve ikonice,vec jednu po jednu ili slicno.
- artifex
- Mobil manijak
Nikako ne uspevam da ubacim recovery preko svog kompa,jer mi kompjuter javlja gresku USB-a kad god povezem telefon u fastbootu sa kompom... Probacu ovih preko drugovog kompa pa cu videti ocu li uspeti. Jel neko od vas koristio CM 10.1 ? Kako radi ? 

- artifex
- Mobil manijak
Nabacio sam CM 10.1 i za sad sam prezadovoljan kako radi.Poprilicno je brzi od stock roma i jedini bug koji sam primetio je da ne moze da snima u full hd-u(1080p).Za sad samo reci hvale imam.
A reci mi sta ces da radis s tim slobodnim ramom?Dead_Maus napisao:Ne znam kako resiti problem manjka memorije...
Za cega ga cuvas?
Nauci malo kako funkcionise android i njegov ram management pa ces shvatiti da je "free ram=wasted ram".
Slusalice su sranje kao i sve koje dolaze uz telefon,kupis jedne cestite i njih koristis a ove iz kutije ni ne otpakujes.
koliko mu treba da se napuni od recimo 10 do 100% baterija? neki kažu 4 sata?!
- artifex
- Mobil manijak
Oko dva i po sata recimo...
hm, to je čak brzo za bateriju od 2100mah il koliko već ima...
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Pa realno je malo manje od 3h kad je potpuno prazan... opet sve zavisi da li je povrzan na internet, sinhronizacija upaljena i tako te stvari jer i to utiče na vrijeme potrebmo da se potpuno napuni. Najbrže će se napuniti ugašen što je i logično ali isto zavisi i koji je izlaz na punjaču?
- artifex
- Mobil manijak
Kenzoki,ja ti dajem informacije iz prve ruke.Mom treba izmedju dva i po i 3 sata da se napuni...