Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Re: Samsung Galaxy S IV

Post od janka_88 »

Ne mogu dovoljno za sve što nije značilo da niko neće dobiti. :) Kao što su najavili oko 70% telefona će imati qualcomm u prvih 10 miliona. :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

1808 napisao: Brzo kapiraš. Trebalo ti je samo četiri godine da ovde inventarišeš i napišeš skoro 3.000
postova, kako bi shvatio da ima još nešto sem mobilnog telefona. Bistar si ti momak.
Tek sad vidim koliko sam isped tebe, ti si se tek ispileo, imaš još da guraš dok to ne shvatiš.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

luca napisao:qualcomm je na modelu I9505 koji nije za nase trziste, ne znam otkud u Bosni ta verzija? :?
Ja sam danas isla da vidim S4 i proverila koja je verzija i pise lepo I9505. Tako da, ta verzija jeste za naše tržište i on je, prema specifikaciji na GSM Areni, qualcomm. :-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

Sve je super tel je extra jutros kupljen za kesh ovde u becu 700 evra verzija sa octa procesorom ne vidi se taj lag o cemu svi inace pricaju ili je to samo kod mene u pitanju??? a sto se tice telefona ovde na ugovor u austriji jutros je taj isti s4 bio u ponudi na orange i t-mobile 0eura uz preplatu 20evra na dve godine a najaca preplata im je 40 eura tako da sve mozete telefone skoro uzeti gratis uz ugovorna 2 godine.mislim zasto obijasnjavati kad imate na njihovim sajtovim od operatera a to su : Drei,A1,Orange i T-Mobile pa sami proverite sta ovde ljudi dobijaju za svoje pare a sta mi dole u jadnoj srbiji :uhuh: :uhuh:
Iphone 4s white clear install

Dpb
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 22. Maj 2011. 18:13
:: Samsung SM-G920
:: Huawei p8 lite

Post od Dpb »

e93
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 28. Apr 2013. 12:06
:: galaxy s4
:: htc one

Post od e93 »

Hi, I'm new here :)

Da li se telefon već prodaje u Telenoru ili je samo izložen?

Zvao korisnički servis da pitam da li ima još onih sView covera ako naručim online ili da idem u prodavnicu, a ona kaže pa nema inače do posle praznika u poslovnicama :uhuh:

Nije da moram da imam što pre i taj rad, nego hteo sam da to obavim pre praznika

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Ima nov S4 u Švajcarskoj u mediamarktu za 599fr simfree što dođe oko 470-480eur... 8) Ili po srednjem kursu u dinarima oko 54 000RSD. :)

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Plus povracaj poreza.
Izadje te bar duplo jeftinije nego kod nasih deratora da ga uzmes.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Chobby88, porez tamo iznosi 8% što recimo u odnosu na Njemačku je više nego duplo pa je vjerovatno zato i nešto jeftiniji... Meni je iznenađujuće jeftin tu jer u ostalim radnjama je oko 700fr i više a čak i 899fr preko Swisscoma kad se uzima bez ugovorne obaveze.

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

Ja sam malo otisao do usca i vidim izlozen s4 na par mesta,malo sam ga "testirao",restartovao tel,pogasio aplikacije,kliknuo dialer,sekund,dva,jos malo,pojavljuju se brojevi. Ugasio,ostavio i otisao. Smesno. Pa jbt,4 ili 8 jezgara :-D smesno...
12 godina na forumu!

e93
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 28. Apr 2013. 12:06
:: galaxy s4
:: htc one

Post od e93 »

Sve opasni biznismeni, pola sekunde odlucuju o milionima na berzi :ohmy:

A i koliko znam sa predhodnik samsunga koje sam imao to kod dialera je samo prvi put, nakon restarta, a posle je trenutno, tako da.. big deal..

Nego, da li se prodaje u Telenoru ili tek posle praznika? :unsure:

Freyr
Mobil fan
Mobil fan

Post od Freyr »

Kao i kod s3,desava se svaki put kada nije dialer aktivan tj minimiziran. Stvar principa,to je osnovna f-ja telefona i nije pola sec nego dve ipo :-) vise nego smesno (barem meni) za telefon od 500+ evra
12 godina na forumu!

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Cena u Švajcarskoj :)

Slika
16 godina na forumu MOBILNISVET

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Upravo sam o tome i pričao u prije nekolilo postova. :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

koliko god bila cena, ne sme da se desi da kasni u radu, koci itd... :dry: velike su to pare :(

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Taj sigurno neće kočiti niti ćeš čekati na ulazak u dialer i poruke jer je na tom qualcomm verzija. :) U svakom slučaju je iPhone 5 dosta skuplji od S4 gledajući tu cijenu...

Bodibiber
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Jun 2009. 20:02

Post od Bodibiber »

Kakva komedija od situacije trenutno vlada medju ljubiteljima mobilnih telefona.
Do sada su pljuvanje galaxy modela uglavnom obavljali vlasnici iphone-a i po koji vlasnik konkurentnog modela iz htc-a...dok sada vidim u igru pljuvanja su se najvise ukljucili i najvise istakli ponosni vlasnici galaxy s3.
Covece kad vidis ocene na gsmareni za s4 mislis da je rec o najvecoj kanti od telefona, ovde milion komentara od lagu pri ulasku u dailer, koji vid cuda gle nikad nikom u preteranoj meri nije smetao na s3 :)).
Ne znam kakav je to veci tehnoloski skok obezbedio s3 u odnosu na s4???, po meni je cak sta vise s4 veci tehnoloski napredak i u hardverskom i u softverskom smislu.
Ne znam po cemu je to htc one bolji od s4 sem po pitanju izgleda, koji je opet kostao htc one time sto ne postoji mogucnost menjanja baterije i memorijske kartice( pa kada se telefoncic posle godinu dana napuni oko 500 puta pa baterijica pukne na 50 posto od pocetnog kapaciteta bice kuku lele)

Freyr
Mobil fan
Mobil fan

Post od Freyr »

Pa nije bas tako, i za S3 su se bunili ljudi i svako normalan je video lag, odnosno ne bih to ni nazvao lag nego sporost telefona prilikom obavljanja odredjenih zadataka (smesno sto uopste moramo da pricamo o ovakvim stvarima, sms, dialer i slicno su najosnovnije stavke bilo kog telefone, trebalo bi da su trenutne) Iance, telefoni ne smeju da kostaju vise od nexus 4, to je max po meni (da je ovaj svet normalan kao sto nije) a posto su cene idiotski velike 600+ evra e onda ima da radi sve bolje nego sto bilo ko od nas zamislja da jedan telefon treba da radi i da me odusevljava svaki dan svojim mogucnostima a ne da pricamo ovde kako mu treba dve sec da udje u dialer da bih obavio poziv. Nece meni propasti nista niti ce mi proci zivot cekajuci te dve sec ali princip je u pitanju i oko toga ima da budem uporan, ako se frljaju sa cenam onda brate mora sve da radi ili to ili ko vas jebe :wink: Koliko vidim One radi fino, kvalitetnije izradjen, nexus nije los, duplo jeftiniju, Ip isto radi ko blesav moze da se bira. Ja tako reagujem, ne smara me ako je spor kada ulazi u neku app ili galeriju ali brate poruka i poziv, necu da razmisljam o tome. Hvala bogu ima ljudi koji ovo ne primecuju, ja nisam jedan od tih
12 godina na forumu!

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Pa rekoh ja da su HTC ONE S i X brži od S3 u svim operacijama i to govorim merodavno iz ličnog iskustva jer sam ih sve imao po nekoliko puta , ali Samsung je mnooogo jednostavniji zbog Odina i romova/roota i plus što je 5x lakši za prodati .
16 godina na forumu MOBILNISVET

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Ako već svi komentarišete rad ovog novog telefona, dozvolite da se i ja malo umešam u diskusiju,
obzirom da ga koristim već dva dana. Reč je o verziji I9505 koja je inače dostupna kod naših
operatera.

Daleko od toga da se čeka po nekoliko sekundi na ulazak u dialer ili imenik kako neki ovde tvrde.
Kada se zatvore sve aplikacije, ukloni njihova pozadinska aktivnost i isprazni RAM, onda otvaranje
dialera traje manje od jedne sekunde. Ako je dialer već otvaran i stoji u pozadini, onda je odziv
gotovo trenutan.

Kako god bilo, meni zaista nije jasno kome su važniji ti delići sekunde od ukupnih mogućnosti
ovog telefona i gomile drugih karakteristika koje utiču na neki konačan sud o kvalitetu uređaja.

Evo i jedne sličice ispod....

Slika

Odgovori