Galaxy s4 ili Htc one
Re: Galaxy s4 ili Htc one
Iste su price bile kad je i s3 izasao pa ga je pola foruma na kraju kupilo.
Kako god okrenes najkompletniji je uredjaj i opet ce se prodati u desetinama miliona.
Kako god okrenes najkompletniji je uredjaj i opet ce se prodati u desetinama miliona.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 30. Mar 2013. 14:13
- :: Galaxy s6
U toku sledece nedelje bi trebalo da uzmem s4...razumem ja da mrzis galaxy modele, ali si preterao. To sto si reko za ekran je smesno, amoled su dobri ekrani...i ja sam bio zainteresovan za nexusa, ali ipak mislim da je se za mene bolje resenje s4...
I nexus ima mane, na primer grejanje sto je mene odbilo da ga uzmem...bio sam u telenoru da ga gledam i mnogo se zagrejao dok sam ga cackao, a nisam mu dusu vadio, mozes sad da ga branis koliko hoces ali to je istina, to je mene odbilo, na 2 mesta sam probao isto je bilo....a to sto kazes da si video pixele na s4 je stvarno smesno, ne moze na s2 da se vide koji ima 480x800 a ti si video na full hd
I nexus ima mane, na primer grejanje sto je mene odbilo da ga uzmem...bio sam u telenoru da ga gledam i mnogo se zagrejao dok sam ga cackao, a nisam mu dusu vadio, mozes sad da ga branis koliko hoces ali to je istina, to je mene odbilo, na 2 mesta sam probao isto je bilo....a to sto kazes da si video pixele na s4 je stvarno smesno, ne moze na s2 da se vide koji ima 480x800 a ti si video na full hd
Zagrejao se jer je na punjacu.Bas da vidim da ce neki drugi model ostati hladan dok ga cackas.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Ja cackam Note 2 redovno dok je na punjacu,nikad se nije zagrejao,bude tek tek mlak tako da ta prica da treba da se greje ne pije vodu.
Jedino igre nisam igrao dok je na punjacu,ne igram ih ni ovako.
Jedino igre nisam igrao dok je na punjacu,ne igram ih ni ovako.
-
- Redovni učesnik
Pa cackao sam i ostale, ali mi se on bas onako dosta zagrejao za razliku od ostalih...mozda ja gresim, ali tako je bilo i to mi je presudilo (poredio sam ga sa s3 koji je isto bio na punjacu, nisu bili blizu jedan drugog ali sam slicne stvari otvarao)
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Ma kakvi pikseli u daileru, nisam uopšte tako nešto primetio. Telefon ima Full HD AMOLED, slika je savršena, mene je lično ekran oduševio.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
- :: iPhone 6 64gb SG
- Kontakt:
Cekaj, znaci ja sam budala onda sto dam to rekao?
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Koristim već nedelju dana Galaxy S4 i ja zaista ne primećujem ništa od toga o čemu ti pričaš. DozvoljavamLayne_Staley napisao:Cekaj, znaci ja sam budala onda sto dam to rekao?
mogućnost da možda i ne vidim tako dobro kao ti, pa bih te zamolio za sledeće....
Ajde otvori sliku dialera koju sam postavio ovde nekoliko postova iznad (screenshot sa telefona S4)
i reci nam gde ti u toj slici vidiš pikselizaciju. Ova slika ti je na monitoru nekooliko puta veća od onoga
kako izgleda na displeju S4 telefona, pa ti verovatno neće biti teško da konkretno kažeš, vidi se pikselizacija
na tom i tom broju, slovu ili bilo čemu od onoga što vidiš.

- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Kontakt:
Nemam vremena sada, nemam komp kod sebe... Posecujem forum oreko telefona. Kad dodjem kuci recicu gde vidim. Inace video sam uzivo... Ako ne primecujes lag, onda ti mozak ne radi dovoljno brzo, ili nikada nisi koristio telefon bez laga.......
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
Ispravite me ako gresim,ali preko SS-a i ne mozes videti piksele?
Bilo je price o tome vec na forumu...
Bilo je price o tome vec na forumu...
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
- 1808
- Expert
Dobro, ajde kad dođeš kući pogledaj pa kaži....Layne_Staley napisao:Nemam vremena sada, nemam komp kod sebe... Posecujem forum oreko telefona. Kad dodjem kuci recicu gde vidim.
Nisam te pitao uopšte za lag, već za tu pikselizaciju koju pominje, napisao si ovo što citiram ispod.....Layne_Staley napisao: Inace video sam uzivo... Ako ne primecujes lag, onda ti mozak ne radi dovoljno brzo, ili nikada nisi koristio telefon bez laga.......
...dakle, gde vidiš te piksele?Layne_Staley napisao:.....A ekran na s4 je kanta, sad s ga video u becu... Pixeli se vide na dialeru,...
Složiću se i sa tim. Evo onda i jedna dodatna fotografija. Nije neki kvalitet,Behemoth napisao:Ispravite me ako gresim,ali preko SS-a i ne mozes videti piksele?...
ali može da posluži za ovo o čemu pričamo....

- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Kontakt:
Brate ja vidim pixele... Ti ne vidis... Kraj price... Necu dalje da se prepirem, ali ako JA vidim pixele na ekranu koji je "full hd" koji je na telefonu koji kosta 600+ eura, onda znam da NIKOME necu preporuciti taj telefon i da cu ga pljuvati na sva usta. Jos kad se na to doda lag... Fail...
Vec sam u jednoj drugoj temi pisao u kom smeru je Samsung krenuo... Ne bih opet o tome. Svako hvali svog konja i ja razumem da ti odbijas da shvatis to, ali dobro...
Vec sam u jednoj drugoj temi pisao u kom smeru je Samsung krenuo... Ne bih opet o tome. Svako hvali svog konja i ja razumem da ti odbijas da shvatis to, ali dobro...
Moze tebi da se ne svidja koliko hoces ali to je najkompletniji android uredjaj trenutno.
Htc one ne racunam jer ga ima u Srbiji koliko na prste da nabrojis a i znamo kako je htc azuran sto se apdejta tice.
Koji jos flagship iz 2010 ima ogicijelni jb za razliku od s2 i note 1?
Kamera im je uvek u vrhu,imaju dobre zamenjive baterije i sd slot sto je za mnoge must have.
I opet ce prodati 50 mil. telefona bez obzira sta ko misli jer imaju jak marketing i valjaju ono na sta se ljudi pale.
Ista je prica bila za s3 pa ga pola foruma sad nosi.
Htc one ne racunam jer ga ima u Srbiji koliko na prste da nabrojis a i znamo kako je htc azuran sto se apdejta tice.
Koji jos flagship iz 2010 ima ogicijelni jb za razliku od s2 i note 1?
Kamera im je uvek u vrhu,imaju dobre zamenjive baterije i sd slot sto je za mnoge must have.
I opet ce prodati 50 mil. telefona bez obzira sta ko misli jer imaju jak marketing i valjaju ono na sta se ljudi pale.
Ista je prica bila za s3 pa ga pola foruma sad nosi.
- 1808
- Expert
Nisam čitao šta si to pisao u drugoj temi, ali mi je sad bar jasno da ti u stvari iz nekih drugih pobudaLayne_Staley napisao:Brate ja vidim pixele... Ti ne vidis... Kraj price... Necu dalje da se prepirem, ali ako JA vidim pixele na ekranu koji je "full hd" koji je na telefonu koji kosta 600+ eura, onda znam da NIKOME necu preporuciti taj telefon i da cu ga pljuvati na sva usta. Jos kad se na to doda lag... Fail...
Vec sam u jednoj drugoj temi pisao u kom smeru je Samsung krenuo... Ne bih opet o tome.
pišeš da vidiš i ono što nije moguće videti golim okom. Zašto nije moguće?
Zato što Full HD rezolucija (1920x1080) na ekranu od 5 inča daje gustinu piksela od 441dpi. Takva gustina
piksela je znatno iznad onoga što se smatra za gornju vrednost koju prosečno ljudsko oko može registrovati.
Da bi ti ovo bilo malo jasnije, poslužiću se jednim primerom. Priprema za najkvalitetniju ofset štampu se
radi u 300dpi, jer su uporednom analizom utvrdili da ljudsko oko ne može prepoznati razliku u kvalitetu,
čak i kada bi rezolucija bila znatno veća. Ako ti to možeš, onda si ti zaista neki fenomen.
Zato je cela ta priča oko Full HD rezolucije na mobilnim telefonima vrlo diskutabilna i postala je više stvar
prestiža među proizvođačima, nego što zaista ima nekog smisla u praktičnoj upotrebi. Ovo nije samo specijalnost
S4 telefona, isto ima Xperia Z, ZL, LG Optimus G Pro, Huawei Ascend D2, a HTC One ima Full HD rezoluciju
na displeju od 4,7 inča, što je oko 470dpi. To je čista demonstracija moći i nema nikakve veze sa realnim
potrebama korisnika (moje mišljenje). Naravno, uvek će biti onih kojima će baš to biti važno pri odluci o kupovini
mobilnog telefona, a poneki će (kao ti recimo) tvrditi da su u stanju da vide piksele ovakve gustine.
Nemam ja taj problem koji pominješ, jer se nikada ne identifikujem sa uređajem ili brendom koji posedujem.Layne_Staley napisao:Svako hvali svog konja i ja razumem da ti odbijas da shvatis to, ali dobro...
U ovo malo postova koje sam napisao ovde, više sam kritikovao neke uređaje koje sam imao, nego što sam
bilo šta hvalio. Pokušao sam jedino da ti objasnim kako je nemoguće videti piksele na ekranu
od 5 inča u Full HD rezoluciji, bez obzira ko je proizvođač tog ekrana ili telefona, a ti sad radi kako ti volja.
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Možda je moguće vidjeti pixele kad se ekran nabije na 5cm od oka... a pri nornalnoj upotrebi gdje je telefon udaljen bar 30-40cm od očiju zaista treba biti fenomen pa vidjeti pixele. Moguće je jedino da je sam dialer urađen loše sa brojevima niske rezolucije i onda su pixeli vidljivi. Isto kao kad divx film rezolucije nize od dvd gledate na fullhd televizoru... 

- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Ja na svom nexusu 4 koji ima 320 dpi ne mogu da vidim pixele cak ni kad skroz priblizim ekran,tako da na full hd to ne bi trebalo da bude problem.Jedino ako su nesto zeznuli oko dialera,nemam pojma...
- 1808
- Expert
Dialer je uradjen u Full HD rezoluciji, postavio sam ovde i tu sliku da bi se videlo kako izgleda i kakvog je kvaliteta.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Zaista mi nije jasno kako je moguće, fizički moguće, da neko vidi piksele na dijagonali od 5 inča pri Full HD rezoluciji i gustini piksela od 441 ppi
Nemam S4, ali na tri primerka koja sam čačkao, ekran je savršen i to me je najviše oduševilo. Čačakao sam i HTC One kada je bila prezentacija u mt:s, ali taj ekran nije ostavio tak jak utisak na mene kao ekran S4. Ne branim samsung, čak šta više, uvek sam ih pljuvoa zato što su tako plastični i za svoj S2 kažem da izgleda kao parče kineske plastike, ali ekran im je No.1.

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Redovni učesnik
Ja postavio temu s4 ili htc one, a vise se nexus 4 komentarisao od htc-a
....odlucio sam se, note 2 sam danas prodao i narucio s4, stize mi u sredu
. Presudila mi je velicina ekrana, ipak note 2 ima 5.5 inca, bilo bi mi smesno nesto dosta manje...Mislim da su i htc one i nexus4 extra dobri telefoni i da nebih pogresio bilo sta da uzmem...gledao sam razne testove, po brzini su svi priblizno jednaki, dizajn je po meni na strani htc-a i nexusa, ali to mi je najmanje bitno...najbitnija mi je baterija koja znam da je proverena kod samsunga (imao sam i s3 pre note2 koja ima manji kapacitet i takodje sam bio zadovoljan baterijom), ekran koji znam da je perfektan i kao sto rekoh velicina ekrana posto dosta gledam YouTube i filmove dok sam na poslu
(note2 mi je bio za tu varijantu extra, ali ipak je veliki kada trebam da prosetam negde i moram da ga stavljam u dzep ili da stalno vucem torbicu
)...s4 i htc one su pribliznih dimenzija a s4 ima 5 inca, 0.3 inca nisu mnogo ali su ipak presudili...svako uzima ono sto mu najvise odgovara, i eto ja se odlucio