Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
MakiRocket
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 30. Mar 2013. 14:13
:: Galaxy s6

Re: Samsung Galaxy S IV

Post od MakiRocket »

Ja sam uzeo pre par dana s4 i mogu reci da sam prezadovoljan. Pre njega sam imao note2 i promenio sam ga zbog velicine tako da sada imam osecaj kao da drzim list papira u ruci :) telefon ekstra lezi u ruci, ekran je perfektan (bas se primecuje razlika u odnosu na note 2), sto se tice brzine tu ne vidim neku razliku oba telefona imaju odlicnu brzinu rada, kamera je takodje za nijansu bolja, baterija za nijansu bolje drzi kod note 2 ali je i veca....sve u svemu dobio sam ono sto sam zeleo, manji telefon, veliki ekran, dobra baterija, kamera, brzina (sve je to bilo dobro i kod note2 :) ali dzaba kada u dzep ne moze normalno da stane)

Razmisljao sam i o Htc One, ali je pesudila velicina ekrana

EDIT:
Zaboravih da napisem da te price sto kruze da se vide pixeli u dialeru su smesne, ne znam da li je ostao u hd ili je full hd dialer ali pixeli se uopste ne vide, i sto se tice otvaranja dialera kada se killuju sve aplikacije u tasku tada zna da zakoci na kratko, samo prvi put i svaki sledeci put otvara skoro trenutno...ali to je i kod s3 i note2 i mnogim drugim, skoro svim ostalim android modelima, jedino mozda na nexusu nije.

Dpb
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 22. Maj 2011. 18:13
:: Samsung SM-G920
:: Huawei p8 lite

Post od Dpb »

Naj realnija cena ovog telefona bi trebala biti 450 eura mozda i jeftinije i bice tako kroz mesec dana najvise, isti slucaj kao i sa note 2 evo puni oglasi po 450 eura

e93
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 28. Apr 2013. 12:06
:: galaxy s4
:: htc one

Post od e93 »

Cenu u oglasima definise ponuda kod provajdera i preprodaja tako uzetih telefona i donosenje (uglavnom) iz Madjarske.
Zvanicna cena je 85000 u samsung shopu, comtradeu i kod ostalih zvanicnih prodavaca.. i ta ce cena verovatno dugo biti takva.

To sto retko ko kupuje kod njih druga je stvar.

Tesko da ce neko ko je u Telenoru uz 24 meseca ugovora uzeo telefon za 550 eura (uz paket od 1900din) da ga prodaje za 450 zato sto je to po nekome realna cena.

Ja sam uzeo od nekoga koji je uz paket od 3000 na 24 meseca dobio telefon za oko 45000, meni prodao za 600, a to svoje platice u 6 rata. Beskamatni kredit i 200 eura vise. Mislim da je za takvu kombinaciju minimum zarade na koju bi neko normalan pristao bar 100 eur, pa ne verujem da ce skoro biti ispod 500 dok su ove cene kod provajdera.

Mada ima budala kojima znaci i da dobiju odmah pare pa vracaju na 6 rata, ko zna, mozda neko proda i za 400 :)

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Dpb
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Dpb »

e93, i sam kazes da cenu diktiraju preprodavci telefona od preko, a kolicina tih telefona koji su za sad stigli je jos uvek mala, evo smem da se kladim da ce cena pasti ispod 500 eura, samo da stigne jos tih telefona, eto vidis i sam kazes da si ti platio 600 a vec ga sad ima u oglasima po 500 eura. Zivi bili pa videli

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Da ,verujem da ce cena brzo pasti ,to je bilo i sa drugim modelima pa ne vidim razlog zasto ne bi sa ovim
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Dpb
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Dpb »

pa normalno da hoce, evo ti cist primer kada je xperia z izasla prvih dana joj je cena isla i do 800 eura, a sada je oko 400 s obzirom da je model malo losiji od samsunnga to je i realna cena, a i zna se da sony drzi malo vece cena sa telefonima losijim od konkurencije

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Juče sam se "družio" sa S4 , upoređivao sam ga sa S3 i ima razlike ... prvo što upada u oči " manji telefon sa većim ekranom" - naravno to je optička varka ali je definitivno tanji od S3 i mnogo mu dobro stoji srebrnkasta lajsna okolo , ekran je malo veći i oštriji , TouchWiz je našminkaniji sa 4.2 i lepše izgleda . Sve u svemu trenutno da prodajem moj S3 i dodam 250-300 evra za S4 bi bila totalna budalaština (sa obzirom da sam uzeo nov S3 pre mesec dana) ... možda do 150 evra doplate bi dao :unsure: :| ...
16 godina na forumu MOBILNISVET

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

iKe napisao:Odlična vest, ako je tačna : http://www.geek.com/android/samsung-gal ... o-1555174/
Čini se da je tačno, evo i ovde pišu o tome.....
http://www.gsmarena.com/is_samsung_work ... s-6040.php

Eto prilike za sve one koji su pominjali da im jako smeta lag na S4, koga sigurno neće
biti u ovoj verziji sa stock Androidom. Baš me zanima kakvu će manu posle toga da mu pronađu... :)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

dule88, Ne mora da znači da je relavanto ono što piše na drugim forumima. Jednostavno neko ko laički čita ovu temu na osnovu tvojih postova pomislio bi da je HTC One žestok krš, a to nije istina to je high-end uređaj koji se od S4 razlikuje samo u finesam. Tako da možeš da iskažeš svoju privrženost S4 modelu na malo objektivniji načina, jer iako se i meni više sviđa S4, ne mogu i ne smem da kažem da je HTC One krš jer to, prosto rečeno, nije istina.
Što se tiče poređenja kamere na PV 808 i S4, to je smešno, možda je symbian daleko iza androida, ali kamera na PV808 je svetlosnu godinu ispred bilo koje kamere na android uređaju, mislim da se čak ni vlasnici S4 ne bi usudili da kažu da im je kamera bolja od PV808.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Galaxy S4 sa stock Androidom 4.2 ce biti u prodaji na google playu(USA) od 26. juna po ceni od 649$.Update ce dobijati isto kad i nexus uredjaji.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Nice. :smile:

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

Wow, ipak Google ne može bez Samsunga. Ovo je najbolje od oba sveta. Sve hardware-ske prednosti Samsunga uz najbolji OS - čisti Android. Sjajno.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Ako Samsung stvarno izbaci Galaxy S4 sa golim Androidom prodaja LG Nexus 4 će se svesti na statističku grešku :lol:
16 godina na forumu MOBILNISVET

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Takav S4 bih i uzeo za sebe. S4 i čist android sa google podrškom. U čemu je tu caka? :|

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

Pa i neće, jer je razlika 300$, a i S4 će biti dostupan samo u USA.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Zvuči suviše dobro da bude istinito, ali opet stock android i zverski hardver S4 = savršena kombinacija čak i ako bude toliko skuplji.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Normalno da nece biti tako,nije Google lud da skace sam sebi u stomak.

Bodibiber
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Jun 2009. 20:02

Post od Bodibiber »

e molio bih vas momke koji se razumete u telefone da mi objasnite oko mreza cdma i gsm...planiram da uzmem s4 sa dve kartice ovde kod mene u kini jer zelim da u istom telefonu imam i srpsku i kinesku karticu ali se ne razumem u te tehnologije mreze. Evo linka pa ko pomogne hvala mu

http://www.samsung.com/cn/consumer/mobi ... pe=android

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Koliko sam ja skontao, GSM mreža koristi SIM kartice, a CDMA ne.

Odgovori