Nokia N8
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Re: Nokia N8
A hard reset dali si radio ?
Deki po ovome je odradio hard resset,ali mi nije jasno kako i dalje ga to zeza..sale0230 napisao:Formatirao sam Memoriju, vratio sistem na fabricko stanje..
Moja preporuka bi bila da opet odradis hard resset,pa da ga preko fenixa flesujes..
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
sale0230, jesi li "samo" formatirao ili si uradio hard reset sa kombinacijom tipki prilikom paljenja? Ovo je krajnji reset koji se čak i ne preporučuje osim u takvim slučajevima gdje ništa drugo ne pomaže. 

- d@r123
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
- :: Sony Xperia Z1
- :: HTC One X
hard reset nece formatirati internu memoriju (E: 16GB), ali ne mora znaciti da nece pomoci. 
Ja bi ovako :
1. odes u opcije -povezivanje -USB i izaberi masovna pohrana da nije nokia suite
2. spoji N8 na komp. i uradi formatiranje (ono normalno odi u moj komp. pa desni klik na memoriju N8- ce i format) i ODznaci quick format, file system uzmi FAT32 trebao bi ti njega ponuditi pod default(jer mislim da N8 moze samo njega prepoznati), za allocation unit size mozes uzeti 4kb (4096bytes) ako te to preciznije zanima potrazi na googlu
3. uradi jos jedan hard reset (sa tasterima) pa viti rezultate

Ja bi ovako :
1. odes u opcije -povezivanje -USB i izaberi masovna pohrana da nije nokia suite
2. spoji N8 na komp. i uradi formatiranje (ono normalno odi u moj komp. pa desni klik na memoriju N8- ce i format) i ODznaci quick format, file system uzmi FAT32 trebao bi ti njega ponuditi pod default(jer mislim da N8 moze samo njega prepoznati), za allocation unit size mozes uzeti 4kb (4096bytes) ako te to preciznije zanima potrazi na googlu

3. uradi jos jedan hard reset (sa tasterima) pa viti rezultate

Formatirao sam upravo tako na kompu na Fat32, i prebacio nazad sve slike i muziku , i za sada radi kako treba...Nadam se da je u redu sad. Videcemo kako ce se ponasati ubuduce.
..Hvala na odgovorima 

Pa cim si tako odradio,sada nebi trebalo da bude vise problema,nema hard resset resava bilo koju softversku gresku..
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: Nokia N8
Nisam video pre ovo sto ste pisali jer ima resenej d ase ne radi kompletan format jer se samo moze odraditi hard reset koji brise sve na C, a pored toga se odradi preko kompa ili sa x-plorerom brisanje na E foldera data, system, sys, resource i private i na taj nacin se sve ocisti, a nisi se morao muciti da prevacujes i ponovo vracas slike i ostalo sto si imao na E. Tako sam ja nekad radio kada sam imao symbian telefone, a nisam imao komp, pa sam morao d amuckam glavom kako bih nasao neko resenje i to resenje je bilo fantasticno
Note IV N9100 dual
Evo mene opet sa istim problemom.
Opet me zeza Interna memorija...Uradio Hard reset..i nista..Kad je formatiram preko kompa, osvezi je i sve radi perfektno jedno vreme, i odjednom kada odem u folder Files i na E: Mass storage, pise No data, kao da ne postoji, cak ni ne mogu iz telefona da formatiram. Pa kad ga povezem preko usb-a kao mass storage, i tu hoce da se zabunjuje..Nekad je lepo prepozna, a nekad ga skroz blokira pa ne mogu ni fajlove da prekopiram sa njega...Nzm kako ovo resiti? Da li je softverska greska ili hardverska? A nisam jos probao Memorijsku karticu, kako sa njom funkcionise.

-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Ljudi,koji sotver u fonu koristite?
Preporucujem svima da pogledaju na forumu Dailymobile,ima dosta dobrih romova
Ja sam jutros instalirao najnoviji Delight Belle Refresh i odusevljen sam
Preporucujem svima da pogledaju na forumu Dailymobile,ima dosta dobrih romova

Ja sam jutros instalirao najnoviji Delight Belle Refresh i odusevljen sam

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
E jeste probali novi software kako funkcionise? Koji je bolji.. tj. koji preporucujete? Delight Belle Refresh 0.699, ili Xeon Belle Refrsh v3.5.1?
Hocu da ga flashujem, a nzm koji od ta dva da stavim.. 

-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Preporucujem Delight Belle Refresh,extra je odradjen...efekti tema su wow
ima transparentnih widgeta,zvuk moze da se pojaca preko patcha i na sluskama i na zvucniku
neogranicen broj home screenova..i jos toga 

XIAOMI Mi 11 midnight grey
Ok..Probacemo...hehehe...E jel zna neko kako da podesim da mi sa bluetooth-a kada primim sliku sa drugog telefona, snima na F: memorijsku karticu, a ne automatski na E: Mass Storage, posto me zeza interna memorija? I da li moze Garmin XT da se instalira na karticu, jer mi isto automatski stavlja na E:.?
Uspeo sam i ja da updateujem na Delight Belle Refresh. Extra radi sistem..hehehe 

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Imam jedan problem sa N8, naime sinoć sam instalirao SPB Shell 3D, pojavio se link na fan stranici N8. Probao launcher i uvideo da mi se ne sviđa (više o tome u temi Symbian^3 aplikacije).U SPB Shell-u ima widget koji kontroliše osvetljenje, klikom na odgovarajuću ikonicu setuje osvetljenje na 30, 50, 70, 100%. Problem je nastao kada u SPB Shell-u setujem da mi bude 100% osvetljenje i kada izađem iz aplikacije osvetljenje se automatski redukuje, a klizač u Podešavanje/Telefon/Osvetljenje je i dalje na 100%. Zbog toga sam i deinstalirao aplikaciju, ali problem je ostao, i dalje kada klizač setujem na 100% osvetljenje je bar za 30-40% slabije nekog što je bilo pre instaliranja SPB Shell-a. Takođe senzor osvetljenja koji se nalazi na vrhu čudno reaguje kada je osvetljenje u prostoriji minimalno, skoro mrak, on smanji osvetljenje porpilično, a klizač je i dalje na 100%, kada je telefon na suncu ili pod jakim svetlom osvetljenje se samo poveća na meni željenu jačinu koja je bila i ranije, a klizač i dalje stoji na 100%.
Da li je moguće da je SPB Shell aplikacija poremetila senzor, ne znam u čemu je problem ali me užazno iritira taman ekran jer volim da mi osvetljenje uvek bude na 100%.
Da li je moguće da je SPB Shell aplikacija poremetila senzor, ne znam u čemu je problem ali me užazno iritira taman ekran jer volim da mi osvetljenje uvek bude na 100%.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Imam pitanje, ako neko moze da mi pomogne, preko Nokia Ovi Suite sam, svojom greskom, isla na opciju za pravljenje mesta u telefonu i Suite mi je sam obrisao neke poruke, kada sam pokusala da ih vratim stalno mi izbacuje kako ne moze i da iskljucim pa ponovo povezem telefon, medjutim ni posle toga nisam uspela. Pokusala sam sa drugim porukama i to sam uspesno uradila (prebacila i ponovo vratila), ali ove koje je sam program obrisao ne mogu nikako. One se nalaze u Nokia Suitu, ali ne mogu nigde u kompu da ih nadjem. Da li neko ima reselje za ovo? Hvala unapred.
znemanja,mislim da si trebao u shellu da aktiviras varijantu automatskog osvetljenja pa tek onda da deinstaliras shell.
Ako koristis Andromenu imas opciju preko slidera da pojacas/smaniis osvetljenje.
Ako koristis Andromenu imas opciju preko slidera da pojacas/smaniis osvetljenje.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
- znemanja
- Moderator
Fox, Hvala ti za savet, preko Andromenu sam setovao osvetljenje na 100% kako je prvobitno i bilo, međutim čim izađem iz Andromenu prvobitni problem se vrati, nije mi jasno zašto sistem ne zapamti setovanje i gde mogu u samom Belle OS-u da isključim automatsko osvetljenje da bih mogao ručno da podesim maksimalni brightness?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
znemanja, ti sada o cemu pricas ja takav ne mogu ga nazvati problem imam od pocetka,od kada posedujem telefon(pa mislim da je to normalno..),nikako ne mogu da nadjem da se iskljuci automatsko podesavanje svetlosti,vec on radi sta hoce i kada hoce.Sto kazes kada sam unutra u nekoj prostoriji on smanji osvetljenje,a kada sam napolje on ga pojaca,iako mi je meni na nekih 80% osvetljenje u onom podesavanju:ekran/osvetljenje..
Ja sam nesto isto cackao oko andromenu programa za osvetljenje,ali mi iskreno nije odgovaralo da bude toliko jako,pa sam vratio na meni normalno onih 80%,ali sto kazes kada izadjes iz aplikacije on odmah nastavi da radi kako je i radio,pa samim tim ja sam to shvatio da je to tako normalno...
Ja sam nesto isto cackao oko andromenu programa za osvetljenje,ali mi iskreno nije odgovaralo da bude toliko jako,pa sam vratio na meni normalno onih 80%,ali sto kazes kada izadjes iz aplikacije on odmah nastavi da radi kako je i radio,pa samim tim ja sam to shvatio da je to tako normalno...
znemanja,acamatic,kada u Andromenu iskljucim senzor za automatsko osvetljenje,ostaje stepen osvetljenosti koji sam namestio.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
- znemanja
- Moderator
acamatic, Ne znam kako, ali meni nikada nije reagovo onaj klizač u podešavanje/telefon/osvetljenje, stavio ga na 0% ili 100% nije reagovao već je uvek bilo na maksimalnom osvetljenju bez obzira na poziciju klizača. Ali kada sam instalirao SPB Shell 3D i preko njegovog widgeta regulisao osvetljenje po izlasku iz aplikacije klizač je reagovao, ali se i taj senzor aktivirao a ja želim da ga isključim.
Fox, A gde se nalazi u Andromenu opcija da isključim automatsko osvetljenje? Kada pritisnem jedan od tastera na Andromenu za osvetljenje mi izbaci samo ovo:

Nego interesuje me i sledeće, od kako se pojavio update na Belle Refresh nisam update-ovao svoju N8 najviše zvog tranasparentnih widgeta, zanima me, ako bi sada izvršio update da li bi mi funkcionisao widget za vreme i vremensku prognozu sa screenshot-a postavljenog gore?, da li ima nekih problema sa Belle Refresh u smislu da neke aplikacije neće da rade i sl.?, Generalno da li update-ovati ili ostaviti ovu stariju verziju Belle OS-a?
Fox, A gde se nalazi u Andromenu opcija da isključim automatsko osvetljenje? Kada pritisnem jedan od tastera na Andromenu za osvetljenje mi izbaci samo ovo:

Nego interesuje me i sledeće, od kako se pojavio update na Belle Refresh nisam update-ovao svoju N8 najviše zvog tranasparentnih widgeta, zanima me, ako bi sada izvršio update da li bi mi funkcionisao widget za vreme i vremensku prognozu sa screenshot-a postavljenog gore?, da li ima nekih problema sa Belle Refresh u smislu da neke aplikacije neće da rade i sl.?, Generalno da li update-ovati ili ostaviti ovu stariju verziju Belle OS-a?