Zauzece RAM memorije ne mogu nikako da ti kazem jer ne postoji alat sa kojim bih to mogao na uredjaju da vidim.
Aplikacije koje imam instalirane su:
2013 FIA Formula 1 - info o F1
Accuweather - jel ga treba predstavljati?
Any converter - konverzija raznoraznih jedinica
AppDeals - svaki dan imaju neku aplikaciju na akciji za dz, ili za smesne novce
Archiver - raspakivanje raznih fileova spakovanih Zipom, rarom,...
Assistant WP7 - identicno kao na iOS, samo nazalost sporije radi

B92 - sve je jasno
Battery - Live Battery Widget, nije najlepsi i najbolji, ali nastabilnije i najpreciznije radi
Box - upravljanje Box.com nalogom
Cellular Live Tile - prikazuje poneke informacije o mrezi
Chrync - sync Chrome bookmarkova
Chuck Norris Facts - zajebancije na temu legendarnog Chucka Norrisa (daje se na znanje, da je u Vranju izbilo sranje, dosao Chuck Norris pa krenulo tepanje)
Cloudy Box - aplikacija za upravljanje DropBox nalogom
XE Currency - konverter valuta (sat XE.com/ucc)
Flashlight - pravi lampu od blica
GDrive - upravljanje Google Drive nalogom
GSMArena RSS - mislim da je jasno
HERE City Lens - jedna Nokia exkluziv aplikacija, najkrace receno, sluzi da potrazite razne POI u okruzenju
HERE Drive+ Beta - navigacija, mogu samo da kazem da je uradjena fenomenalno
HERE Maps - Mislimd a ne treba trositi reci o fenomenalnim Nokia mapama
Michelin Travel -
http://www.viamichelin.com za neupucene
Moj Vip - Vipova aplikacija za proveru racuna i jos kojesta (neki nazovi portal, nije bas nesto uradjen)
My Drugs - aplikacija o lekovima i kada koji uzeti
myAppFree - kao i AppDeals
Nfc Interactor - za rad sa NFC tagovima
Nokia Transport - kod nas ne radi, ali u sustini pomaze planiranje putesestvija od tacke A do B putem javnog prevoza i sl.
Parking.RS - aplikacija sa kodovima za parkiranje u vecini mesta nase zemlje
PDF Reader - sve jasno jel da?
Ringtones - za skidanje Ringtonova na fon
Shift Scheduler - sjajna aplikacija za one koji rade u smenama, imaju nocni rad u opisu svog posla, dobija se Live Tile koji prikazuje sledecih 5 dana kao i raspored rada tokom tih dana, meni za dezurstva znaci prilicno.
Shrink Storage - WP8 su sa Portico update-om dobili jednu vrlo cudnu boljku, da im postepeno nestaje prostora za skladistenje file-ova, a da se nagomilava tzv. Other storage. Ova aplikacija popunjava ceo storage pa ga brise i oslobodi se neki ponekad i ne tako mali prostor. Uglavnom, u novom update-u koji je vec izasao i distribuira se, ovo je sve reseno, ali dok to ne dodje, a ako mi slucajno zatreba...
Skype - ko jos nije cuo za Skype?
Speed Test - merenje brzine konekcije
Speedtest.net - kao i prethodna aplikacija samo je ovo prava verzija od Ookla-e
Viber - mislim da se sve zna
Wake My PC - WOL iliti Wake-on-LAN
WindowsPhoneHacker - blog
WPCentral - jedna od najboljih aplikacija koje imam u telefonu, a vezano za najveci i najbolji windows portal na netu
WhatsApp - mislim da je i tu sve jasno
Uglavnom - nemas sta da brines oko koriscenja Lumie620, radice sve glatko i besprekorno kao na ostalim uredjajima, jedino mozda neces moci sve igre da pokrenes jer su neke izuzetno zahtevne, recimo Asphalt 7, ili tako nesto. Za njih znam pouzdano da im treba i do 350 MB RAM memorije. Ostalo nema sta da brines, sistem sam gasi aplikacije kad mu vise nisu potrebne, a memorija jeste. Naravno, ako imas suludu naviku poput mene da prakticno odmah po izlasku iz aplikacije istu ubijas, onda sa memorijom verujem da nikad neces imati P od problema.
Mislim da mogu na prste jedne ruke da nabrojim koliko puta sam do sada izasao iz neke aplikacija pritiskom na Win taster a ne na back back back... Na iPhonu sam skoro posle svake operacije isao u NC i klikao WeeKillBackground. Sto je sigurno, sigurno je. Pa i na kompu, cim nesto ne koristim, instant ubijam... Ali to sam samo ja.