Samo cu se nasmejati, za drugo nemam snage i zelje.luca napisao:Da. Test uporedo sa 4s i neke situacije sa nexus 4...
Koji iphone ili nexus 4
Re: Koji iphone ili nexus 4
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
Dajte ljudi, samo neko ko nije koristio iPhone, moze reci da ne valja, ne kazem probao, jer probati i koristiti nije isto. Imao sam iPhone 4, posle njega note 2 i sad nexus 4 i najvise sam zadovoljan sa iPhone, cekam da vidim novi iPhone sto treba da izidje ili cak one jeftinije verzije iPhona i da se oterasim ovih Androida.
Kao sto neko pre mene napisah, nek uzme prvo iPhone, i nek ga koristi vise, da se dobro upozna sa svim mogucnostima pa onda nek zakljuci sta mu vise treba, Prodat ce ga za mnogo bolju cenu od androida
Kao sto neko pre mene napisah, nek uzme prvo iPhone, i nek ga koristi vise, da se dobro upozna sa svim mogucnostima pa onda nek zakljuci sta mu vise treba, Prodat ce ga za mnogo bolju cenu od androida
nema ljutnje, nit' me pogadjaju dobronamerni komentari, druge necu ni da komentarisem. svako ima svoje potrebe, svakom se nesto drugo svidja itd... 

Vala, nije ni mala razlika u velicini displeja .... I to moze da bude presudno. Bar je meni to bitno.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
telep, kada budeš koristio iphone bar mesec dana, počeću da čitam tvoje komentare vezano za iphone, do tada nisi kopententan, kao ni bilo ko drugi ko nije koristio iphone (koristio, ne video u izlogu i čačno na par sekundi). A kako nisi imao ni nexus 4, onda je tvoje iskustvo iz prve ruke ravno nuli, ponovo nisi kompententan za diskusiju
Ovo što piše Luca treba da razumete, on je bio oduševljen nexus-om 4, hvalio ga i meni i na forumu (pogledajte njegove starije poruke, koliko se sećam i među prvima na forumu je kupio nexus 4), dok se nismo videli i uporedili nexus 4 i iP4s. Onda se toliko smorio posle poređenja da ga je prodao i uzeo 4s. A videli smo se jer sam hteo da pređem sa iP na nexus 4 i pre prelaska malo da ga uporedim. I kapiram najveću njegovu razočaranost nexus-om, to je sink sa FB, google je u nekoj svađi sa FB i nije mogao sa sinkuje čovek FB kako je on hteo i kako mu je odgovaralo (važi samo za nexus uređaje), a onda razočaranost što je sporiji od iP4s, onda lošiji displej...
mazzy, i šta će sa većim ekranom? Da više sati gleda u isti i surfuje? Pa to ima smisla samo ako je note 2, sve ostalo za više časovni surf je smešno osim PC i velikog monitora. Za povremen surf, pogledaš vesti, mail itd. je sasvim dovoljan i manji ekran, plus manipulacija telefonom jednom rukom je za mene prednost.

Ovo što piše Luca treba da razumete, on je bio oduševljen nexus-om 4, hvalio ga i meni i na forumu (pogledajte njegove starije poruke, koliko se sećam i među prvima na forumu je kupio nexus 4), dok se nismo videli i uporedili nexus 4 i iP4s. Onda se toliko smorio posle poređenja da ga je prodao i uzeo 4s. A videli smo se jer sam hteo da pređem sa iP na nexus 4 i pre prelaska malo da ga uporedim. I kapiram najveću njegovu razočaranost nexus-om, to je sink sa FB, google je u nekoj svađi sa FB i nije mogao sa sinkuje čovek FB kako je on hteo i kako mu je odgovaralo (važi samo za nexus uređaje), a onda razočaranost što je sporiji od iP4s, onda lošiji displej...
mazzy, i šta će sa većim ekranom? Da više sati gleda u isti i surfuje? Pa to ima smisla samo ako je note 2, sve ostalo za više časovni surf je smešno osim PC i velikog monitora. Za povremen surf, pogledaš vesti, mail itd. je sasvim dovoljan i manji ekran, plus manipulacija telefonom jednom rukom je za mene prednost.
Baraba, juju pazi ti njige sto se zarazio sa iphone-om :p Salu na stranu aj pustimo sada velicinu jer komsija ima Ace tako da mu velicina odgovara, na iphone-u ono sto je njemu bitno je da li ce 4s da dobija naredne update jer on menja telefon jednom u dve godine nije frik kao mi da menja to svaki cas... Miodrag je rekao da ce da dobije nesto od ios7 ja iskreno ne znam ni sta donosi taj iOS7 ali mi nije ni jasno kako ce to da radi na 512rama koji su na 4s-u
Nema bas mnogo veze koliko ima RAM memorije kao ni kod windows phone 8, jednostavno tako je optimizovan sistem... Uporedite neku noviju Lumiu npr sa nekim novijim androidom i videcete razliku...
Uzmi Iphone,ako ti se ne svidja lakse ces ga zameniti za LG nego obrnuto.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
Vec sam napisao svoje u vezi ove teme, ali samo da dodam nesto u vezi RAM memorije. Na iphone 4 sam imao instaliran iGO, a isto tako i na telenor smart hd, koji isto ima 512 MB RAM kao i iphone. na iphone je radio glatko skroz iako je bio primarni telefon dok je na telenor smart HD stuco, kocio, a telefon je samo koristen ( trebao da bude koristen) samo kao GPS navigacija jer sam ga dobio za dinar. Inace bio je na alcatelovom ROMu ne na Telenorovom
slavisaj, aj pusti ti te alkatele i te gluposti. Jel moze njemu 4s da traje godinu ipo dana ili ne da skratimo pricu ?
Evo ja cu - mislim da ne moze. Ali shodno i google-ovoj politici od 18 meseci podrske, nece mu ni nexus 4 bas biti, sa te strane, od koristi... 

- slavisaj
- Mobil poznavalac
Moze da mu izdrzi godinu i po dana, 100% , ja sam koristio iphone 4 dve godine, prodo ga, kupio note 2, pa zamenio za nexus 4, i sad mi zao sto sam dao tolike pare za Note 2 i kasnije zamena za nexus 4. Ok, imaju veci ekran, ali samo to. Prosecan korisnik skoro da ni nece videti razliku u radu na iphone 4 i na note 2, Pisem o iphone 4 jer sam taj koristio, verujem da je iphone 4s mnogo boljilesa0208 napisao:slavisaj, aj pusti ti te alkatele i te gluposti. Jel moze njemu 4s da traje godinu ipo dana ili ne da skratimo pricu ?
P.S.
i jos ce ga posle godinu i po dana prodati za 200-250eura, pod uslovom da kupi novi 4s
luca, da al za Android imas onda castom rom pa mozes da flesujes i da izguras to bez problema i pritom i dalje uredjaj da ti lepo radi, e sada za ono kolko sam ja koristio iphone a to je poslednji put pre tri ili cetiri godine kada prestane update to je sto je i nema dalje mozes samo da places...
slavisaj, tesko da ce ga prodati za te pare jer nema sanse da ce toliko da drzi cenu ipak je to samo telefon...
slavisaj, tesko da ce ga prodati za te pare jer nema sanse da ce toliko da drzi cenu ipak je to samo telefon...
Sumnjam da ce mu trebati duze od mesec dana da odluci da li mu telefon odgovara. Zbog toga je najbolje da kupi iphone, nebitno koji, jer ce ga, ako mu ne odgovara, prodati dok kazes keks uz minimalne gubitke i posle toga lako kupiti Nexus ako zeli.
Kupi Nexus 4 nemoj iphone jer sa bilo kojim iphone telefonom bacas pare.Nikada Apple ne moze prici Samsungu po kvalitetu telefona.S4 npr ponizava iphone 5,tako da ta dva telefona je nemoguce porediti t.j smesno je.Nexus 4 Lg je dobar telefon,sa slabijom kamerom ali je svakako bolji od iphone 5,od brzine do veceg ekrana.Kupis iphone i pokvaris vid,buljeci u mini ekran,a telefon je kao daljinac,izduzen i smesan,i smesno je dati za njega 500 eura.
Aj da se razumemo ja imam nexus 4, komsija razmislja o iphoneu ili nexus 4tako da mene nema ko da ubedjuje sta da kupim...
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Tebe interesuje da li će iPhone 4s biti podržan novim update-ima u narednih godinu-godinu ipo. Ljudi koji su koristili iPhone su potvrdili da je to malo teže, tj. neće sve stvar sa novog iOS7 biti implementirane. S druge strane Nexus će itekako biti podržavan od strane Google-a, a i posle toga će biti kuvanih ROM-ova koliko hoćeš što će mu značajno produžiti životni vek. Znači stvar je po meni jasna, neka tvoj komšija kupi Nexus 4.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
lesa0208, ajde ja ipak kao poznati Apple-ovac da ti razresim svaku dilemu - odgovorno tvrdim da ce 4s da izgura sledece 2 godine! Evo na cemu temeljim to o cemu pricam:
iPhone2g je izasao 2007. i poslednji update za njega je bio 3.1.2 iz 2009. (mislim neki septembar)
iPhone3g je izasao 2008. i poslednji update za njega je bio 4.2.1 iz 2010.
iPhone 3Gs je izasao 2009. i poslednji update za njega je 6.1.3 (jos uvek aktuelan)
iPhone4 je izasao 2010. i poslednji update za njega je isto 6.1.3
iPhone4s je izasao 2011. i opet je za njega poslednji 6.1.3
iPhone5 je izasao 2012. i za njega je poslednji update 6.1.4
Iz ovoga se lepo daje zakljuciti da ce verovatno 3Gs da zavrsi karijeru sa iOS7 (nece dobiti update), a da ce 4s sigurno dogurati do iOS8, ako ne i iOS9 (ali ne znamo koliko brzo ce mobilne tehnologije da napreduju)
iPhone2g je izasao 2007. i poslednji update za njega je bio 3.1.2 iz 2009. (mislim neki septembar)
iPhone3g je izasao 2008. i poslednji update za njega je bio 4.2.1 iz 2010.
iPhone 3Gs je izasao 2009. i poslednji update za njega je 6.1.3 (jos uvek aktuelan)
iPhone4 je izasao 2010. i poslednji update za njega je isto 6.1.3
iPhone4s je izasao 2011. i opet je za njega poslednji 6.1.3
iPhone5 je izasao 2012. i za njega je poslednji update 6.1.4
Iz ovoga se lepo daje zakljuciti da ce verovatno 3Gs da zavrsi karijeru sa iOS7 (nece dobiti update), a da ce 4s sigurno dogurati do iOS8, ako ne i iOS9 (ali ne znamo koliko brzo ce mobilne tehnologije da napreduju)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Znam kako Android funkcionise i tu nema dalje polemike, kako iOS funkcionise nisam pratio bas dugo pa ne bih da kazem decku e znas iphone je pravi za tebe i onda da ga zeznem...
- slavisaj
- Mobil poznavalac
Ja sam svoj iphone4 posle dve godine prodo za 230eura, sa originalnom kutijom. A za nexus4 koji je star 2 meseca, ne znam dal bi dobio 250