Telefon za fotografisanje na pecanju

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Angler
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 02. Jun 2013. 08:58
:: Sony ericsson arc s
:: nokia c5

Telefon za fotografisanje na pecanju

Post od Angler »

Postovane kolege sa foruma, treba mi pomoc! :)

Trazim polovan telefon starije proizvodnje, da ima odlicnu kameru, minimum 5 mpx, sa autofocusom, da mu je dobar macro mod i da ima po mogucstvu spoljasnje dugme za okidanje( mada to i ne mora),u cenovnom rangu do 30e maximum. Takav tel mi treba za pecanje i pravljenje fotografija prirode i ulovljenih riba, jer moj sadasnji Ars s nije bas najzgodniji za rukovanje dok u jednoj ruci drzim stap i ribu, a drugom da slikam i da se plasim da ne upane u vodu. :) Nadam se da ste me razumeli pa vas molim da date neke predloge ako ih imate. Znaci, da je dobra kamera, da se lako slika njime, i da nije skup( ako upadne u vodu da me ne boli mnogo) :D Hvala unapred svima!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Re: Molim za pomoc! - "Telefon za fotografisanje na pecanju"

Post od tomas.hokenberi »

Posto ti treba nesto sa pristojnim fotografijama, a da se moze koristiti jednom rukom i da nije previse skupo preporucujem ti da kupis neki telefon od 20 evra za telefoniranje i digitalni fotoaparat od 60 evra za fotografisanje.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Angler, jako tesko ces naci za taj novac sa svim tim zahtevima,tvojim kriterijumima odgovara SE k850 ali on nije preterano pouzdan pa bi trebalo da pogledas takodje SE k800/810 jedino sto imaju kameru od 3.2 mpx.
U fotografije k800/810 se neces razocarati
D500&E71

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Dodaj jos 10-15€ i imas Samsung Primo. ;)

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Post od ~Arkan~ »

Iz licnog iskustva znam da SE k800i pravi bolje slike od Samsung Prima, imao sam k800i, a sad' imam Samsung Primo

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

k800 bi bio idealan samo ako uspeš da ga nađeš, pošto je to poprilično star telefon.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Takođe smatram da može uzeti u razmatranje i model Nokia N82, pod uslovom da ima za te pare u koliko toliko očuvanom stanju.

Angler
Novajlija
Novajlija

Post od Angler »

Ljudi hvala vam na odgovorima, dosta ste mi pomogli. Za sada se dvoumim izmedju k800 i n82, mada je ovaj drugi skuplji od onoga sto bih ja hteo da platim. Ako se setite jos nekog telefona, slobodno napisite.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Kupi digitalni fotoaparat, služi za slikanje :o .

Angler
Novajlija
Novajlija

Post od Angler »

A najjaci su mi ovi prepametni sto mi savetuju da uzmem fotoaparat... Ja ne znam da postoji digitalni fotoaparat, pa ste mi vi strucnjaci otvorili oci. E necu da uzmem fotoaparat, hocu bas telefon! Imam svoje razloge i ne pada mi na pamet vama da ih objasnjavam. Imate milion drugih tema gde mozete da prosipate vase "znanje", pa bih vas zamolio da moju zaobidjete. I ti i ovaj moderator.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Evo, imam ja jedan foto aparat na prodaju. Praktika 7.1 Mpix, odlican, star oko 4 godine. Moze za 20€ i za 10€ dajem Motorolu RAZR V3. :D

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Angler, ne vidim razlog za takvu reakciju na dobronameran savet. To da li ti imas ili nemas svoje razloge da uzmes mobilni kao fotoaparat ili nemas se ne vidi iz tvoje poruke. A osim jako skupih mobilnih (i to ne svih) nijedan mobilni telefon ti nece dati dovoljno kvalitetne fotografije (ako ti je to bitno). A mozes nabaviti "digitalne idiote" i za 40-ak evra.
Preporuio bih ti da ubuduce na dobronamerne savete ne odogovaras ovakvim tonom. Ako ti preporuka, iz nekog razloga ne odgovara, to napisi. Ako mislis tako da komuniciras ubuduce, pa nista onda, znaci da nisi zainteresovan za normalno ucesce na ovom forumu, pa ce se tako i postupiti.

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
:: LG G2

Одг: Molim za pomoc! - "Telefon za fotografisanje na pecanju

Post od pelleruma »

Izgleda da je kratak sa zivcima,cim tako reaguje.Nervozom,momce,neces nista upecati,a kamoli lepu fitografiju napraviti.
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Angler,
Slika

Angler
Novajlija
Novajlija

Post od Angler »

Hvala, takodje. Molio bih ostale, koje ne misle da za mobilni mora da se da 300+ evra ako hocete dobre slike, da i dalje nastave sa predlozima telefona, ako takvih telefona ima osim ovih koje ste nabrojali. :)

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Ja stvarno mislim da cvoruga, nista lose nije misleo,pre svega je najnormalnije odgovorio,a i znamo ga ovde da on nije takav tip..
Nego da se vratim na temu:
Stvarno je tezak zadatak ovaj tvoj,naci koliko toliko dobar telefon za male pare.Mislim moguce je to,ali u kom stanju ce taj telefon biti :shock:
Ja bih iskreno isao na N82,ali kako znam tesko on moze da se nadje za te pare..
P.S. nije da pametisem,ali ako stvarno hoces da telefon da dobru sliku,onda mora da se izdvoji 300+ evra..
Ovi telefoni pre ko zna koliko godina sto su izasli,sto ti sada trenutno hoces da uzmes,oni su davali perfektnu sliku za njihovo vreme,ali ako uporedjujemo taj kvalitet sa sadasnjim sto bi se reklo "vodu ne mogu da mu nose".. ;)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Strogo gledano, nije bas neophodno da se izdvoji 300 evra. Polovna SE Xperia Arc S moze da se nadje za manje novca i ima "dugme za kameru". Medjutim problem je sto ni Arc S nije lako upotrebljiva jednom rukom u tim uslovima. (Na stranu sto to manje novca nije 30 eur).

Za takve uslove su zgodniji za rukovanje telefoni poput k750, k800 ili N82. Oni ce medjutim (osim N82) dati u najboljem slucaju "onako" fotografije. Posebno u sumrak i uopste pri slabom svetlu.

Kako se radi o pecanju trebalo bi misliti i o "nepromocivosti" telefona. Opet nepromocivih za te pare, a sa dobrom kamerom, nema.

Angler
Novajlija
Novajlija

Post od Angler »

Mozda se ja nisam dobro izrazio kad sam napisao da kamera mora da bude odlicna, vise sam mislio zadovoljavajuca. Svestan sam i ja sta za 30 e moze da se dobije, a sta za 300e, ali reko mozda neko ima jos neki predlog, neki stari fon koji smo zaboravili, a ima solidne slike. Meni recimo SE c901 pravi dobre slike za svoju klasu, ali on polovan ne moze da se nadje ispod 50-60e. Digitalac ne mogu da nadjem za 20-30e a da ne bude kao cigla, meni treba nesto minijaturno, da ne zauzima mnogo prostora i da bude uvek pri ruci, a ako upadne u vodu da se ne sekiram mnogo. Eto, mozda sam sad pojasnio malo..

@ tomas.hokenberi

ja upravo i imam SE Arc S i katastrofa mi je komplikovano za slikam njime na pecanju :smutny:, ali slike su mi odlicne na njemu, a polovan kosta 150e. Sad mozda se moji i neciji kriterijumi oko odlicnih slika ne pokalpaju, ali jbg... :)
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Pon, 03. Jun 2013. 12:58, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Spojeni uzastopni postovi

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Da rezimiramo, tebi treba lagan i jeftin polovan telefon koji ce dati onako solidne fotografije i kojim se da lako upravljati jednom rukom? U tom slucaju nemas nesto bolji izbor od navedenih k750, k800 i N82. Mozda pomenuti Samsung Primo, koji se moze naci za 40-ak evra.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ako se nađe u dobrom stanju ima i Nokia N73 koja pravi pristojne fotografije po dnevnom svjetlu, ali uslovima slabijeg osvjetljenja svakako neki od već navedenih SE ili N82.

Odgovori