Vidim da se vode mnoge diskusije o tome koji je bolji S2 ili S2 Plus , skoro 90% komentara su od vlasnika starog S2 koji tvrde da PLUS verzija nije bolja ... itd. Pošto sam imao oba modela mogu objektivno da iznesem utiske o oba , prvo kad se komentariše neki model osnovna stvar je cenovni rang telefona a cena Galaxy S2 Plus je trenutno do 240 evra , zapitajmo se koji NOV Android telefon možemo kupiti za taj novac ? (a da ima ekran bar 4,3 , prednju kameru 2 MPx / zadnju kameru 8MPx / Full HD video , JB 4.1.2 , 1gb rama , 8gb interne memorije itd ...) LG , Alcatel , ZTE ... odprilike .Sad će neko reći dodaš 20-50 ili toliko evra i kupiš to i to , ne , ja kažem šta da imate u džepu 230 evra i ni centa više i pogledate u oglase tražeći glanc nov telefon ??? Neko bi uzeo LG L9 ,neko Alcatel Idol OT-6030D ... neko nešto treće a ja bih uzeo Galaxy S2 Plus . Imao sam S2 i bio sam skeptičan po pitanju PLUS modela , koristio sam S2 i bio sam zadovoljan dok nije došao zvanični apdejt na 4.1.2 (u to vreme sam imao i S3) , mislio sam da će sa dolaskom 4.1.2 moj S2 da se pretvori u manji S3 ali kako sam se prevario

, na S2 sa zvaničnim 4.1.2 baterija mi je trajala bukvalno 6-8 sati

a na S3 18-24 sati sa istim uporednim korišćenjem (pričam o zvaničnom fabričkom romu 4.1.2) ... posle mesec dana nerviranja sa S2 , prodadoh ga lagano za fantastičnih 250 evra (1 god. star) ... to je bilo pre samo par meseci . Pre 10-tak dana odlučih da uzmem još jedan Android (pored S3) za drugi broj (Nokia 6303 odrađivala posao u međuvremenu

) ... i gledam S2 Plus 235 evra nov-neotpakovan-garancija u par on-line radnji , uzeh ga , dođoh kući i otpakovao a ono miriše na novo

, ubacih karticu / upalih i wow

... isti TW i 4.1.2 kao na S3 99% ... instalirao sam sve kao na S3 i krenuo u korišćenje. Prvo što me je iznenadilo je trajanje baterije

, lagano od ujutro do naveče pred spavanje izdrži a drugo ekran , otišao sam kod drugara koji ima S2 čisto da vidim da li mi se učinilo... ali nije, Plus verzija ima svetliji i blještaviji ekran a pri surfanju se to najbolje vidi . Malo je bezveze što je dostupno samo 4gb interne memorije ali kartice su toliko jeftine da je bespredmetno pričati o tome .Uglavnom moj utisak je da je S2 Plus bolji od S2 u dve stvari , dužina trajanja baterije i prikazu boja / oštrini ekrana .Ja sam zadovoljan kupovinom S2 Plus (pogotovo cenom).