Note2 ili S4

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Note2 ili S4

Post od Baraba »

Nemoj da zezaš. Trčim po sat vremena, ne mogu da trčim toliko dugo vremenski bez muzike, smorim se. Bajs mogu da vozim baš dugooo :angry:
Aplikacija za pracenje rute koju koristim je (nije neophodna internet konekcija):
https://play.google.com/store/apps/deta ... .pro&hl=en
Imaju i sajt na kome mozete pogledati mapu rute koje ste vozili, sa statistikom:
http://runkeeper.com/

Evo primer za bajs, kotrljali smo se početkom maja kada su bili ne radni dani kod ortaka. 70km bajsom za 3h:
Slika

I kaže mi da sam razmažen. E, uvredi me čovek najgore, ne verujem :(

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Telefon nosim na trcanje zbog belezenja predjene kilometraze,muziku ne slusam dok trcim.
A note je s obzirom na dimenzije lagan uredjaj,lumia 920 je tesko isto.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Baraba napisao:Najviše mi smeta što na trčanju ne bih imao muziku da slušam, ili ajd da vidim ko će na bajs da montira note 2 da ga koristi kao gps, da mu meri ostale podatke itd. malo sutra.
Za više satno surfovanje je PC po meni, ili bar neki tablet.
A dok trčiš ne možeš da ga držiš recimo u ruci? :smile:
Ja u ruci držim telefon dok trčim, stavim sluške u uši i uživam. :smile:
Isto tako i u teretani. Telefon mi taman stane u džep, pustim mjuzik i treniram bez ikakvih smetnji.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ne, nemam šake kao LeBron koji ga reklamira, i on ga drži sa dve ruke:
http://www.youtube.com/watch?v=Ie0mAnjz1Oc

ThunderBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 17. Nov 2007. 01:42
:: Galaxy S8

Post od ThunderBird »

Baraba, što se tiče situacija trčanje/vožnja bicikla, apsolutno griješiš...

Svakodnevno obavljam jednu od te dvije radnje, ako baš imam vremena idem biciklom, ako ne onda trčanje i recimo od uređaja imam ArcS, iPhone4 i sada sam uvrstio i Note2 u kolekciju...

Isitina jeste da je potrebno privikavanje na korištenje tolikog uređaja dok trčiš ili voziš bajk, ali sve je stvar navike.

Na ruci imam home made :lol: futrolu u koju u knap staje Note2 kada trčim i time sam riješio problem (ili ga stavim u pojas za znojenje koji motam dva kruga oko sebe kada trčim pa između prvog i drugog kruga, dakle nije mi uz kožu), a dok sam na biciklu, bude mi na naramenici od ruksaka koji nosim na svaku vožnju bez izuzetka tako da, nikakve probleme ja ne vidim... :)

EDIT:

Po jedan primjer sa trčanja i vožnje bicikla...

Slika Slika
Poslednja izmena od ThunderBird u Ned, 09. Jun 2013. 12:29, izmenjeno 2 puta ukupno.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

ThunderBird napisao:(ili ga stavim u pojas za znojenje koji motam dva kruga oko sebe kada trčim pa između prvog i drugog kruga, dakle nije mi uz kožu)
Ja to ne bih radio, ućiće znoj u fon, biće posle igranka. ne koristim pojas, ali kada sam ga koristio znojio sam se sa njim kao blesav.

ThunderBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ThunderBird »

Ne mislim da hoće iz samo jednog razloga...

Vozim bicikl godinama, poslednje dvije godine sam išao na sprint ture biciklom. 30 kilometara ispod 65 minuta... dakle baš sprint ture...

Pošto u tim slučajevima ne nosim torbu telefon ubacim u biciklističke, desna butina, sa vanjske strane mi bude telefon...
Nikada mu se ništa desilo nije, a radio sam nebrojeno mnogo puta sa Iphone4 i ArcS...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Zato za šaku dolara nabavite onaj pojas što se stavlja oko ruke i tu ubacite telefon. Nit znoj može uči, a uvijek možete vidjet na ekranu šta se dešava. :) To vrijedi za bilo koji telefon. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

janka_88, jeste, ali si video note 2 na ruci? Budža ogromna. Mene podseti na one repere što nose muzičku liniju na uvetu :lol:

ThunderBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ThunderBird »

janka_88, Tačno
Ja sam baš juče gledao sebi "Armband" za Note2 i košta između 5 i 10 dolara sa besplatnim shippingom...

Dakle mogla bi, u narednih mjesec dana, da se kolekcija dodataka za telefon obogati još nekom sitnicom 8)

Baraba, kada bi gledao na to šta drugi misle o meni kada me sretnu na ulici ne bi izlazio iz kuće... ;)

EDIT:

Slika

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Pogledaj sliku koju si okačio, toliko su uveličali podlakticu da nemam reči, ispade da nema biceps uopšte, podlaktica ko noga. Ovoliko proguta ruku S3. Video sam uživo note 2 ovako kod nekog lika i meni je delovalo smešno, preveliko, glomazno. Slonovo uvo je za sve samo da se ne stavi ovako na ruku, neprirodno i glomazno, mislim to je moje mišljenje. Kome odgovara neka nosi.
Rezime za pokretača teme, idi prijatelju i pofledaj uživo note 2 i s4, sam zaključi đta ti odgovara prema tvojim potrebama. Oba su odlični telefoni, samo vidi koji ti više odgovara.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Baraba napisao:Pogledaj sliku koju si okačio, toliko su uveličali podlakticu da nemam reči, ispade da nema biceps uopšte, podlaktica ko noga. Ovoliko proguta ruku S3. Video sam uživo note 2 ovako kod nekog lika i meni je delovalo smešno, preveliko, glomazno. Slonovo uvo je za sve samo da se ne stavi ovako na ruku, neprirodno i glomazno, mislim to je moje mišljenje. Kome odgovara neka nosi.
Rezime za pokretača teme, idi prijatelju i pofledaj uživo note 2 i s4, sam zaključi đta ti odgovara prema tvojim potrebama. Oba su odlični telefoni, samo vidi koji ti više odgovara.
Po tvojoj prici ispadne da je note 2 retrovizor od kamiona a s4 kutija sibica
Mislim da malo preterujes.
Telefoni su toliko "porasli" da se klasa phableta u kojoj je note skoro izgubila.
Da je razlika izmedju note i s4 50€ i ja bi mu preporucio,ali posto je 150€,mislin da za toliko vise nije bolji od note.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Behemoth, daj promeni nik u Tasmaniski Đavo, on je trenirao 5 borilačkih sportova istovremeno. Sad bar znam sa kim se kuckam :oops:
Meni je neverovatno da tih 5 borilačkih plus teretana i trčanje, sve stigneš u jednoj nedelji? Mislim kako se iskombinuješ? Kad odmaraš? Ja takođe treniram što zbog sebe što zbog posla moram, ali ja sve ovo u jednoj nedelji ne bih mogao da stignem, da dodam na to i posao.

Chobby88, pa zovu ga retrovizor ili slonovo uvo, nisam kriv samsunga mi i apple zajedno :D S4 je prihvatljivijih dimenzija, nije baš kao kutija šibica ali tu je kao kutija tik tak :lol:

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Vi se raspisaste a covek vec odlucio da uzme note2 i nije pogresio po meni ,razlika u ekranu mala a ni ostale funkcije ne donose neku revoluciju a dosta je jeftiniji od S4
Velicina je relativan pojam,naravno da ce nekome niskome note2 delovati kao budza(postoje futrole sa stipaljkom ,nisu skupe zakace se za trenerku sorc bez problema,tako da telefon ne mora da se vidi uopste)kome ni to ne odgovara obzirom da su telefoni sve veci i veci neka kupi neki mp3 player ili neki manji telefon pa neka prati rute itd
Resenja uvek ima samo je pitanje kome sta odgovara
Sto se tice razmazenosti Behemoth je 100% u pravu,citam postove nekih ljudi ovde i ne verujem sta citam
Jesu telefoni skupe sprave naravno da ga treba paziti imati dodatnu opremu itd i ja to volim ,ali to nije zivo bice vec telefon,ja ga oblikujem prema meni a ne svoj zivot prema njemu i naravno na kraju to je samo telefon i kao takav je ogranicen ne mozete od njega ocekivati isto on sto biste ocekivali da radi neki lap top ili desktop pa cak ni tablet
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

jevic989
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 17:20

Post od jevic989 »

Jos jednom hvala svima na sugestijama, telefon kako stvari stoje treba da dobijem do kraja sledece nedelje i svoje misljenje o samom uredjaju napisacu ovde.
Poslednja izmena od jevic989 u Ned, 09. Jun 2013. 23:06, izmenjeno 1 put ukupno.

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

Moze Note za sport, lepo i korisno :)
http://app.strava.com/athletes/733673

jevic989
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 17:20

Post od jevic989 »

Drustvo da li Note 2 ima radio prijemnik?
Posto S4 nema... :(

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Note2 ili S4

Post od toda81 »

Ni malo nisi pogresio u odluci
Note IV N9100 dual

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

jevic989,
Ima Note 2 FM prijemnik

MakiRocket
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 30. Mar 2013. 14:13
:: Galaxy s6

Post od MakiRocket »

Stace vam radio prijemnik, imas TuneIn ili neki slican app i eto ga radio...ako uzimas ovakav fon s4 ili note2 onda ces sigurno uzeti neki paket sa netom tako da uvek možeš da slusas radio sa cistim zvukom :wink: jedino ako odes negde gde uopste nema signala :D

Zaključana tema