Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
cgmiki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 28. Nov 2004. 19:24
:: Galaxy S6 64GB

Re: Samsung Galaxy S IV

Post od cgmiki »

Стиже нова надоградња и занимљиве исправке и додаци у њој.

Improvements and fixes in the new Software Update:
-New Camera firmware
-Smearing issue has been fixed (Purple effect while scrolling)
-Smart Pause Toggle
-Move Apps to SD Card
-HDR Video (Can record HDR video)
-Semi-transparent status bar
-New Icons in Settings
-Secure boot status (About Phone)
-Increase legibility (Display) (New feature)

Currently, the new software update is only available for the Snapdragon-powered Galaxy S4 (GT-I9505).

http://www.sammobile.com/2013/06/06/new ... ity-fixes/

Bodibiber
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Jun 2009. 20:02

Post od Bodibiber »

Kupih s4 i sve super zadovoljan ali...posto sam u Kini ovde su glupani zabranili google play. Naravno nadjem apk file instaliram ga i sve super i pritis :( nem da mi se otvori aplikacija i otvori je i posle pola sekunde izadje iz nje i tako neprestano...mislio sam da je to samo google play-a ali je ista situacija i sa gmail-om, subway surfers igrom...dozvolio sam da se aplikacije instaliraju sa nepoznatog izvora, pokusao sam sa restartovanjem fona i gasenjem vise puta i uvek isto.

Molio bih nekog od vas upucenijih momaka da mi objasni o cemu je rec i kako to resiti.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Rec je o tome da ti je kineski softver, pregazi ga sa odinom na neki Evropski.

Bodibiber
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Bodibiber »

da to stoji, ali svi mi ovde drugari/poznanici imaju kineski softver i skidali su apk file google playa bez problema...npr facebook, youtube, google maps, razne igrice mi rade super ali google play, gmail, i subway surfers nece.

Jel komplikovana ta procedura sto mi preporucujes posto nisam bas neki vrsni majstor...a super bi mi doslo da dobijem neki evropski softver tipa nemacki jer postoji ta mogucnost za prebacivanje aplikacija na sd

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Bodibiber, kakav SD da prebacujes apps kada imas 2GB za instalaciju apliakcija SD jedino mozes da kupis da bi pakova datu od velikih igrica... NIje komplikovano instaliraju se drajveri skine se odin prikaci se telefon na USB ubace se u odin odredjeni fajlovi koji idu uz taj FW i kliknes na flash i cekas. Imas sve na samfrimware sve sto treba da skines http://www.sammobile.com/firmwares/2/

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

pozdrav, pitanje za nekog ko se razume ili ima S4...
da li je moguce da postoji originalna verzija S4 samsunga koja NEMA u softveru opciju sa prelistavanje ekrana bez dodira ili svaka verzija to ima u sebi? i kako uopste to funkcionise...

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Well, this is interesting - http://bit.ly/151dGKk :smile:

Bodibiber
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Bodibiber »

Poludecu od idiota kineza majke mi i update za njihovo trziste, nemogucnosti korisnjecnja google playa, softverski ogoljenih telefona...
Skinem sada update tezak 300 i kusur mb u nadi da stizu unapredjenja tipa onih koje je dobila nemacka verzija...da bi posle update video da apsolutno nista nisam dobio, izvinjavam se jesam...dobio sam NEVEROVATAN LAG kojeg pre jedva da je i bilo. Haos

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

luca napisao:pozdrav, pitanje za nekog ko se razume ili ima S4...
da li je moguce da postoji originalna verzija S4 samsunga koja NEMA u softveru opciju sa prelistavanje ekrana bez dodira ili svaka verzija to ima u sebi? i kako uopste to funkcionise...
Logično je da svaka verzija ima ovu opciju, mada mogu da tvrdim samo za I9505.
Kome ova opcija smeta, može je isključiti u podešavanjima/kretanja i pokreti/Air gesture.

Bodibiber
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Bodibiber »

Moze li mi neko da objasni kako ali kako da mi baterija traje na fonu kao sto traje prema testovima gsm arena ili engadgeta...gde je engadget napisao sa s600 verzija uz konstantno koriscenje traje 12 sati. Ja evo posle 7 sati ispraznim bateriju a da pritom nisam ni minute igrao igru neku...nesto sam malo gledao video nekih 10 minuta i ovo svo ostalo vreme fon je bio nakacen na wifi i isao sam na fejs i messenger i skajp bez videa...brightness sam stavio na maksimum i pogasio sve one air modove.

Telefon je uredno kupljen nov, baterija ne izvadjena i nikad stavljena u fon do tada...punjen po najboljem mogucem principu, tj prvi put ga ispraznio totalno dok se nije ugasio i punio ga ugasenog pola sata duze od kako mi je pokazao da je napunio 100 posto, naredna dva puta takodje cekao da se isprazni tj da se ugasi i punio pola sata duze posto mi je pokazao da je 100 posto napunjen, stim sto je u ta dva navrata telefon bio upaljen ali ga nisam ni dotakao. Pise mi da je 47 posto baterije potrosio ekran a android system 42

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Stavi brightnes na auto.
Ne znam kako mozes drzati na max. narocito u kuci.

Bodibiber
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Bodibiber »

ok stavicu nije problem...ali mislim da su ti sajtovi dobili rezultate sa baterijom pri 100% brightnessu

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Cisto sumnjam.
Ni meni na note 2 nece izdrzati ceo dan ako non stop sedim s telefonom u rukama,ali ako ga koristim normalno izgura dva dana bez problema.
Doci ce to na svoje cim se malo izigras s telefonom:)

MakiRocket
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 30. Mar 2013. 14:13
:: Galaxy s6

Post od MakiRocket »

ne znam zasto ti android system toliko potrosio Slika evo kako je meni danas izdrzala baterija, ali dosta sam ga cackao, isao po netu, facebook, YouTube, messenger (whatsapp, Kik) i oko sat vremena video poziv (Hangouts), naravno tu su i pozivi i sms...i nesto malo mi je bio povezas sa compom (tada se malo dopunio) vidi se na dijagramu....ja sam zadovoljan baterijom

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Odličan marketing!!! LINK
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Bodibiber
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Bodibiber »

a sta mislite da nije mozda problem to sto mi je vecinu vremena upaljen astrill i fon nakacen na servere iz inostranstva(holandija), posto je to jedini nacin da pristupim fejsu i youtubu ovde u kini?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Šta je ovo Hangouts gore na snimku ekrana? :?
m@c|-|oR, marketing im je poslao bolji od apple, neverovatno :)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Hangouts ti je sada aplikacija koja dolazi umjesto Google Talk na svim android uređajima. Ja lično nisam zsdovoljan jer nekako tromo i sporo radi...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

janka_88, hvala, nisam bio upućen :oops:

MakiRocket
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 30. Mar 2013. 14:13
:: Galaxy s6

Post od MakiRocket »

Meni hangouts na wifi radi dobro, na 3g radi nestabilno...vise mi se svidja od Skype zato sto mi je nekako lepsa slika, cistija...

Odgovori